De KALFSWANGETJES zeer goed bruinen in boter, niet kruiden.Na het bruinen een glas water bijdoen en een half uurtje laten garen.De champions ga je in een aparte kom laten stoven.Je doet bij een halve liter water een zakje stoofvleessaus van de knorr met een soeplepel kalfsfond van maggi. Dan nog een half uurtje laten stoven champions bij voegen en klaar klik op foto .
.Voor de OESTERZWAM SOEP gebruiken we terug een goeie kippebouillon zie op uientomaten soep Benodigheden: Kippebouillon 1 groote wortel 2 uien 1 prei soya scheuten oesterzwammen vermeccellie kippebouillon fond maggi peper& zout aroma knorr Bewerking: Snijden van wortel, prei en uien in lange fijne slierten van 2 cm. lang. Alles tesamen in boter stoven dan de kippebouillon erbij. 10 min. koken.Dan oesterzwammen,soya scheuten en de vermeccellie erbij.2 min. koken . Nog bij kruiden naar keuze SMAKELIJK.......Klik op foto.
.RODE-KOOL met APPELEN. Benodigheden: 1 rode-kool 1 fijn geneden ui 2eetlepels Azijn 1/2 glas water 1kg. gescheld en in blokjes gesneden appelen 4 eetlepels rode-bessen konfituur peper&zout aroma knorr Bewerking:Van de rode-kool de buitenste bladeren verwijderen en fijnsnijden.De ui glaazig stoven en de kool erbij doen. Goed roeren en nu en dan wat water toevoegen. Na 5 min. de azijn en de appelen erbij. Na 15 min. de rode bessen konfituur erbij. Op het gemak verder laten sutteren tot het gaar is. Kruiden naar eigen keuze. Klik op foto.
geflambeerde kikkerbillen met witte wijn saus foto claeys ronny
GEFLAMBEERDE KIKKERBILLEN MET WITTE WIJN-SAUS Benodigheden voor 2pers 500 gr. Kikkerbillen Cajun kruiden 4 cl. Congac 40% DE SAUS:4 fijngesneden Sarlotten 1/2 Citroen uitgeperst Een scheutje Azijn 1 glas witte wijn 1 glas water 1 groote eetlepel Vis fond maggi Aroma & Peper klontje boter Express Maizena scheutje Room Werkwijze:DE KIKKERBILLEN langzaam ontdooien in de koelkast. kikkerbillen met zorg uit zijn zakje halen en zeer goed afdrogen met keukenpapier dan kruiden met Cajun. 2 uren laten rusten in de koelkast... Verdeel de kikkerbillen in 2 pannen daar ze mooi kunnen bakken.Na het bakken alles in een pan doen en flamberen met Congac. DE SAUS: De sarlotten lichtjes stoven in boter, dan doe je de uitgeperste citoen+ een klein scheutje Azijn bij, blus het met witte wijn en na een 1/2 min.de vis-boullon erbij doen, kleine 15 min. lichtjes laten sudderen dan wat aroma & peper& express maizena. Op het laatst een scheutje room bij...KLIK OP FOTO
Het erkend natuurreservaat de blankaart ligt nauwelijks 2,6 meter boven de zeespiegel. Dit is meteen het laagste punt van de Woumense IJzerbroeken, een uitgestrekte vlakte van laaggelegen, drassige weiden en hooilanden. De naam blankaart betekent zoveel als onder water staan. Prachtig natuurresevaat om een dag in te wandelen. De wandelroute bedraagd 10 km. zie foto's .In het kasteel is het vlaams bezoekerscentrum DE OTTER ondergebracht gratis ingang.Je kan dit vinden in west-vlaanderen te Woumen op 6 km van Diksmuide of wel op ,www.natuusbos.be of www.otter.be
Een goeie TOMATEN UIENSOEP begint altijd met een goeie bouillon. Ik doe het altijd met verse groenten, het is wel wat snijwerk aan maar het loont de moeite.Het maken van kippebouillon. 2 kippebillen 2 grote wortelen 1 prei 2 stengels selder 3 uien 2 laurierblaatjes en takje verse tijm De kippebillen en de groenten 1 uurtje op een zacht vuurtje koken. Daarna de groenten zeefen en weg doen. dan hebben we de prefecte bouillon. Nu maak ik met die bouillon uienkippesoep 1 kilo uien fijn snijden 1 kilo tomaten fijn gesneden en gepeld 1 blik tomaat puree 2 soeplepels juliene 2 soeplepels fond van gevogelte handvol vermicellie kippevlees in brokjes doen en bij de soep voegen peper en zout naar smaak klik op foto ..
.Als wandelaar in de Alpen is een goede raad, verlaat nooit je wandelpad, Je vind 9 op 10 je weg niet meer terug. Vertrek altijd met je gsm op zak en gegevens over tel nmr hotel en info. Wij gaan ook wandelen op hoogtes van 2500 tot 3000 m, en ik kan je verzekeren je komt daar geen mens meer tegen of het zijn geoefende wandelaars. Als er iets gebeurd sta je er meestal alleen voor, dus neem mee wat je nodig hebt om hulp te vragen. Maar daar word je beloond de natuur is er zo prachtig. zie foto's.
Als ik in vakantie ben in Oostenrijk, ben ik tegen 9 uur stappens klaar, om de wonder mooie Alpen in te trekken. Een stevig ontbijt en weg wezen, wand s'avonds rond 6 uur word je terug verwacht voor het avondmaal. Mijn man stippelt iedere dag een wandelroute uit via de stafkaart, om de punten te behalen voor de medaillon. éénmaal in de bergen genieten we met volle teugen van wat de natuur ons te bieden heeft. zie foto's.
.Zoals ik reeds vermeld ga ik elk jaar wandelen in Oostenrijk. Even wat uitleg hoe je daar de brons-zilver of gouden medaillon kan wandelen zie foto. Ik zelf heb al 4 gouden en 1 zilveren medaillon gewandeld. Ik doe ieder jaar een andere locatie aan. Als je toe komt op de plaats van bestemming, ga je eerst naar het info, je wandelkaart en stafkaart halen daar staat vermeld wat je precies moet doen om je medaillon te wandelen zie foto. Je kan de originele medaillon enkel maar bekomen in het info nergens anders, trouwens ieder jaar is de medaillon ook anders.Je kan nooit 2 maal de zelfde medaillon wandelen. goeie rugzak en schoeisel zijn geen luxe neem alles mee wat je nodig hebt om de Alpen in te gaan, zoals nachtlamp, fles water,compas enz zie foto