Inhoud blog
  • Brandstapel
  • Indigo Almelo
  • Jan Gierveld
  • Veronique Kleinjan
  • Krachtluchtmystiek
  • Mystiek
  • Kunstwerkplaats Wierden
  • De Wierdense Revue
  • persoonlijke overtuiging
  • algemeen idee
  • Griekse beeldhouwkunst
  • de waarneming
  • ideeën vormgeven
  • kunstgeschiedenis
  • hogere machten
  • magisch-religieus
  • mens en cultuur
  • een vroege surrealist
  • bijbel en kunst
  • Verwantschap
  • Xu Beihong
  • Nieuwbouw Drokje
  • Drieluiken van nu
  • Tuin der Lusten
  • Geslaagd
  • Wierdense revue
  • Jan Aanstoot
  • Galerie Grootn Jans
  • Exposities en Tentoonstellingen
  • Copyright
    Aantal bezoekers
  • Muziek
  • Foto's
  • Foto

    Venus van Milo

    Kunst, Cultuur en Historie uit Wierden

    20-12-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verwantschap

    Gedicht

    Wär' nicht das Auge sonnenhaft,
    Wie könnten wir das Licht erblicken?
    Wöhnte nicht in uns die eigne Gotteskraft,
    Wie könnte Göttliches uns entzücken?
    Goethe


    26-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Xu Beihong
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Foto

    Slaaf en Leeuw


    Schilderij brengt recordprijs op

    HONG KONG (ANP) - 26 november 2006.
    Een schilderij van de Chinese schilder Xu Beihong (1895-1953) is zondag voor omgerekend 5,3 miljoen euro onder de hamer gegaan. Het schilderij Slaaf en Leeuw uit 1924 is daarmee het duurste Chinese olieverfschilderij dat ooit is geveild. Xu schilderde na reizen door Europa in een stijl die de Westerse en traditioneel Chinese methodes combineerde.


    13-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwbouw Drokje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Foto

    Sfeer in de beeldentuin


    Verbouwing "Drokje"

    WIERDEN - Petit Galerie Atelier "Drokje" heeft op 13 november 2006 een bouwvergunning van de gemeente Wierden gekregen voor het uitbreiden en vernieuwen van het Atelier aan de Kupersweg 2X te Wierden. Eerst vindt de nieuwbouw plaats en dan wordt het oude gedeelte gerenoveerd. De beeldentuin wordt ook uitgebreid en nieuwe beplantingen aangebracht. Het 'labyrint' dat zo ontstaat in de tuin, geeft meer privacy en u kunt op uw gemak overal kijken en genieten van de sculpturen die geëxposeerd worden. De cursussen boetseren, schilderen en de workshops beeldhouwen gaan tijdens de werkzaamheden gewoon door.


    06-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drieluiken van nu
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto

    Olieverf 90x100 (3x)

    3-luik
    abstract

    'Drieluiken van nu'

    Expositie Roden

    WIERDEN - 6 november 2006. Vanaf 22 december t/m 7 januari is er een expositie in het 'Koetshuis' in Roden met als thema 'Drieluiken van nu'. Beeldend kunstenaar Jan Aanstoot uit Wierden exposeert daar ook enige drieluiken. De expositie wordt georganiseerd door 'Verkuno'.

    Verkuno is een samenwerkingsverband van professionele beeldende kunstenaars en vormgevers in de gemeente Noordenveld (provincie Drenthe). Oorspronkelijk was het een groep VERontruste beeldende KUnstenaars in de gemeente NOordenveld [VERKUNO] die ageerde tegen de afstoting van het Koetshuis als expositieruimte door de gemeente.


    05-11-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tuin der Lusten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto

    Voorbeeld Triptiek of Drieluik
    Tuin der Lusten


    DRIELUIKEN VAN NU

    VERKUNO Salon 2006: in Koetshuis te Roden

    Plaats en datum:
    Het Koetshuis, Mensingeweg 3 te Roden,  van 22-12-06 t/m 7-1-07.
    Openingstijden: donderdag t/m zondag van 13.00 tot 17.00 uur.
    Opening: vrijdag 22 december 2006 om 20.00 uur.
    Attentie! Extra geopend op 25, 26 december en 1 januari ook van 13.00 tot 17.00 uur.

    Traditiegetrouw organiseert VERKUNO in december haar jaarlijkse Salon, waar dit jaar nieuw werk te zien zal zijn van 16 Nederlandse kunstenaars. Voor deze Salon is gekozen voor het thema "Drieluiken van nu". VERKUNO is de actieve vereniging van professionele Beeldende Kunstenaars en Vormgevers in de gemeente Noordenveld.

    In dit project van bovenregionale betekenis is gekozen voor dit thema, gezien de specifieke eigenschap van het drieluik, doordat bij het sluiten en openen van de panelen steeds nieuwe totaalbeelden ontstaan. Als voorwaarde aan de deelnemende kunstenaars is dan ook gesteld, dat het publiek de drieluiken mag openen en sluiten. Op de tentoonstelling zijn vele verschillende beeldende stijlen en technieken vertegenwoordigd.

    Aan het project doen zestien beeldende kunstenaars mee uit het midden en noorden van het land. De deelnemende kunstenaars zijn:
    Yvette van der Aa / Jan Aanstoot / Jelly van den Bosch / Willem Bleeker / Ad Breedveld /
    Margreet Hajee en Annet van der Kamp / Clemens Jongma / Cisca Kok / Maarten van Leuken / Sonja Leutholff / Anneke Malingree / Ansje van den Muyzenberg / Sonja Rosing / Marijke Traast-Bos / Antje Veldstra / Marijke Wiegers


    30-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geslaagd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    Petit Galerie Atelier
    "Drokje"









    WIERDEN
    - Kunstenares Herma Drok van Petit Galerie Atelier "Drokje" heeft onder de naam "du Pain, du Vin, du Boursin" in de beeldentuin aan de Kupersweg 2/X op vrijdag 27 oktober en zaterdag 28 oktober 2006 een gezellige wijnproeverij gehouden.

    Mathilde Ezendam en Tineke Westerhoff gaven aan deze wijnproeverij een extra dimensie met hun schilderkunst. Beiden zijn zeer actief zowel in binnen als buitenland en hebben in diverse steden in Egypte en Rusland als in Nederland geëxposeerd.

    Onder het genot van een hapje en gezellige muziek kon men in de verlichte beeldentuin diverse wijnen proeven. De Mitra verzorgde deze wijnproeverij en gaf tekst en uitleg, de hapjes werden verzorgd door Quality Catering Restaurant 't Coopmanshuys.


    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wierdense revue
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto

    Uitvoering in Cortenstaal
    Jan Aanstoot

    WIERDENSE REVUE

    De Wierdense revue was een theatershow. De show werd sinds 1951 niet alleen in Wierden opgevoerd. Ook verder in de provincie en daarbuiten was de show populair. Centrale ster was Dika (Joke Wanschers, 1920-2001). Andere medewerkers waren Moo (eerst gespeeld door Greet Wassink en vanaf 1971 door Miep Sanderman-Vrieze, 1928-2002), Hennek (Albert Paauwe, 1923-1997) en Graads (Gerard Höften). De begeleiding werd verzorgd door organiste Marion Haverkort-Paauwe en het Tucker Combo onder leiding van Freddy Golden. Alle leden van het gezelschap zijn overleden. De revue heeft een opvolger gekregen in de vorm van Wierden Geet Vedan.


    05-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jan Aanstoot
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Foto

    Jan Aanstoot
    Beeldend kunstenaar

    Wierden - Jan Aanstoot geboren te Wierden (1948) is beeldend kunstenaar. Hij heeft een opleiding gehad aan de Academie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Zijn discipline(s) in de beeldende kunst zijn beeldhouwer, schilder en tekenaar. De materialen zijn o.a. cortenstaal. De technieken zijn acryl, aquarel, collage en olieverf. De benadering is abstract en experimenteel.

    Zijn schilderijen tonen een sterke verwantschap met abstract-expressionistische stromingen terwijl er actionpaint-achtige elementen en toevoegingen als teksten te zien zijn. Hij probeert het gevoel dat hij op een bepaald moment heeft neer te zetten. Wanneer dan het werk de kijker tot denken aanzet of tot fantaseren prikkelt, dan heeft hij zijn doel bereikt. Esthetiek is dan minder belangrijk. "De individuele verbeeldingskracht van de waarnemer moet na mij het werk doen, hij/zij maakt het als het ware af. Om die reden dragen de doeken meestal geen titels. Een schilderij moet je persoonlijk raken, zodat het een deel van jouw verhaal wordt", aldus de beeldend kunstenaar.

    Thema's zijn menselijke emoties en relaties, religie en spiritualiteit. De soorten opdrachten staan in relatie met openbare ruimten voor particulieren en bedrijven. Kunstenaar Jan Aanstoot werkt in opdracht en vrij.


    01-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Galerie Grootn Jans
    Klik op de afbeelding om de link te volgen



    Foto

    Ingrid Groeneveld



    Ingrid Groeneveld en haar schilderijen.

    WIERDEN - De schilderijen van Ingrid Groeneveld variëren van figuratief-realistisch tot abstract. Grootste inspiratiebron is de natuur. Tulpen, bloemen, zee, strand, landschappen en mensen, eventueel in abstracte vorm zijn de belangrijkste thema's in haar werk. Bij alle schilderijen combineert ze twee of meer technieken. Bijvoorbeeld krijt met inkt, inkt met aquarelverf, zand met olie- of pastelverf. Door in lagen te schilderen ontstaat extra diepte.

    Schilderen is voor Ingrid inspanning, ontspanning en hobby. Ingrid schildert vanuit inspiratie, gevoel en spontaniteit. Ze noemt dat zelf een innerlijke drang. Daarom is het voor haar moeilijk om in opdracht te werken. Voor haar is kunst de ultieme koppeling van gevoel en verstand. Haar grootste wens is mensen te laten genieten van haar schilderijen.


    02-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Exposities en Tentoonstellingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Foto

    Aan de Regge


    Exposities en Tentoonstellingen

    Petit Galerie Atelier Drokje. Permanente expositie van schilderijen, beeldhouwwerken en boetseerontwerpen. Kupersweg 2/X, 7641 AL Wierden. Open van maandag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur. Gratis toegang. Voor meer informatie: Mevrouw Herma Drok 0546 - 57 91 56.

    Historische Kring Wederden & Galerie Grootn Jans. Burgemeester J.C. van den Bergplein 20, Wierden. Open op woensdag en donderdag van 14:00 - 17:00 uur, vrijdag van 18:30 - 21:00 uur, zaterdag van 11:00 - 15:00 uur. Expositie Ingrid Groeneveld en Historische Kring Wederden. Gratis toegang. Voor meer informatie: Mevrouw De Jong 074 - 25 66 289

    Verbeelde abstractie versus ... dierenwereld in beeld. Twee aparte werelden, de kunstschilders Carla Stamsnijder & Kirsten Krijthe ontmoeten elkaar in Wierden. In deze najaarsexpositie tot en met 30 december 2006, minimalistisch abstract tegenover een figuratieve dierenwereld! Galerie Tolg'Art, Tolgaarde 6-8, Wierden. Open op donderdag van 13:00 - 17:30 uur, vrijdag van 13:00 - 20:30 uur, zaterdag van 10:00 - 16:30 uur. Tevens elke eerste 1e zondag van de maand en op afspraak. Gratis toegang. Voor meer informatie Johannes Dollen 0546 - 65 75 89.

    Museum Striek(w)ieze(r). Hogeluchtsweg 14, Wierden. Geopend op afspraak. Voor meer informatie: Mevrouw Reekers 06 - 29 30 51 23.


    01-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Copyright
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    Foto's


    In deze blog staan foto's van meerdere kunstenaars, kunstenaressen en galeriehoud(st)ers en hun werk. Deze foto's, waarvan het auteursrecht bij deze kunstenaars, kunstenaressen en galeriehoud(st)ers berust, (© bovenvermelde kunstenaars, kunstenaressen en galeriehoud(st)ers), mogen worden gedownload, gebruikt en gereproduceerd voor privé-gebruik en voor niet-commerciële educatieve doeleinden. Daarnaast is gebruik door de media toegestaan. Voor overig gebruik dient de toe-stemming van de betreffende kunstenaars, kunstenaressen en galeriehoud(st)ers - of eventuele andere auteursrechthebbende  - te worden verkregen. Voor reclamedoeleinden zal geen toestemming worden gegeven.



    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Mijn favorieten
  • Jan Aanstoot
  • Petit Galerie Atelier Drokje
  • Galerie Grootn Jans
  • Veronique Kleinjan
  • Indigo Almelo
  • Beeldende kunstenaars Overijssel

  • Gast-Links
  • Xu Beihong
  • Chinese Kunst
  • Verkuno

  • Gemeente Wierden
  • VVV Wierden

  • Datum


  • Amnesty

  • Foto

    Foto's

  • Foto

    Apollo
    (Praxiteles)



    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!