Inhoud blog
  • Pampus
  • Fonsie 420
  • Henri5
  • Henri5
  • Fonsie420

    Welkom in deze lessenreeks. Het is de bedoeling dat je, bij het nemen van een foto voor deze lessenreeks, rekening houd met alles wat je in vorige lessen leerde.

    Waarschijnlijk ken je de uitdrukking: ‘Fotograferen is spelen met licht’. Dat is zeker zo en hier gaan we, in deze lessenreeks, verder op in. Het einddoel is een perfect belichte foto kunnen afgeven.

    Enkele spelregels:

    -          Gebruik steeds recent gemaakte foto’s.

    -          Geef een korte toelichting bij de foto bv. gebruikte instellingen en waarom je die gebruikte.

    -          Foto’s mogen niet bewerkt worden, ook niet uitgesneden. Het is de bedoeling dat je op voorhand leert ‘zien’.

    -          Ik probeer eenmaal per week je foto te bespreken. Aangezien ik een zeer drukke agenda heb kan dit al eens uitlopen. Hou hier dus rekening mee.

    -          De opgaven die ik geef zijn volgens het kunnen van de leerling. Zij die reeds verder gevorderd zijn zullen ‘zwaardere’ opgaven krijgen dan ‘minder’ gevorderden.

    -          Neem geen foto’s op voorhand. Hou steeds rekening met de gekregen commentaren voor je een nieuwe foto maakt.

    Enkele raadgevingen:

    -          Bij het nemen van een foto noteer dan steeds je instellingen en een kleine commentaar. Bekijk bij je thuiskomst de foto’s en neem er die commentaar bij. Zo leer je bij. Zelfs gevorderde fotografen  doen dit nog steeds.

    -          Wees niet te snel tevreden. Bekijk je foto’s, laat ze dan enkele dagen liggen en bekijk ze opnieuw. Als je ze dan nog goed vind geef ze dan pas in. Wees kritisch op je zelf.

    -          Zet je toestel niet op automatisch. Gebruik verschillende instellingen en bekijk welke het beste resultaat geven.

    -          Heb je vragen, aarzel niet om me te contacteren. Ik zal je graag helpen.

    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Licht
    Bespreking licht
    22-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janeolive
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In deze foto zit opnieuw licht. Je hebt mijn opmerkingen ter harte genomen. Het licht zit op de bomen en neemt je mee op het pad naar achter in de foto.
    Ik beschouw je daarom als geslaagd en je mag door naar de volgende lessenreeks.
    Proficiat.

    Groeten,
    Digiwill.

    22-01-2010 om 20:03 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.janeolive
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het is in deze donkere dagen niet makkelijk om buiten mooie foto's te maken. Deze foto is er een voorbeeld van. Ook al was er zon, toch is deze foto niet geworden wat ze zou moeten zijn. Ze is m.i. te flets. Ook mis ik scherpte. Ik vermoed dat het de bedoeling was om het zonlicht te laten spelen op de dennetakken. Daar ben je deels in geslaagd, maar door de onscherpte wordt het wazig en dus niet goed. Hier had je echt moeten scherpstellen op de dennetakken. De takken die van rechts boven door het beeld lopen maken dat ook de compo verstoord wordt. Laat ons deze foto vergeten en bezorg me een nieuwe. Wees critisch voor je zelf. Niet te snel te vreden zijn. Uit je vorige inzendingen blijkt dat je dit kan.

    Groeten,
    Digiwill.

    15-01-2010 om 09:49 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janeolive
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Janeolive,

    Goede foto van een schijnbaar eenvoudig onderwerp. De foto is zo eenvoudig dat het moeilijk is om ze interessant te maken. Je bent daar m.i. volledig in geslaagd. Het spel van licht en donker in de sneeuw is goed. Nergens uitgebrande delen. Het wit is wit en het licht spreelt op de takjes.
    Goed gedaan dus en ik kijk al uit naar je volgende inzending.

    Groeten,
    Digiwill.

    06-01-2010 om 10:09 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franki
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Franki,

    Met deze foto heb ik het eerlijk gezegd een beertje moeilijk. Ik heb deze foto bekeken en bekeken en bekeken. Het zal wel aan mij liggen, maar deze foto komt mij heel onnatuurlijk over. Als je de poten van de tafel of stoel achteraan links boven bekijkt, komt het licht van links achter. De vaas daarentegen heeft een schaduw aan die kant en wordt op haar beurt belicht aan de voorkant. De kaars die er vlak voor staat is dan weer net anders om. Boven de kaars is een vervelende lichtvlek. De foto is veel te druk om goed te zijn. Ok het licht speelt in het glas. Daarin ben je geslaagd, maar de foto moet een geheel blijven. Je gebruikte f:8 bij 1/160e. Veel beter was geweest om een groter diafragma te nemen (kleiner getal) richting f2.8. Dan had je achtergrond waziger geweest en de nadruk op de vaas gelegen. Het had dan best een goede foto geweest.
    Laat de moed niet zakken. Af en toe komt de zon er door. Trek dan naar buiten en bezorg me een nieuwe foto ter bespreking. Ik kijk er al naar uit.

    Groeten,
    Digiwill

    06-01-2010 om 09:58 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lyn,e
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag lynne,

    In deze donkere tijden is het niet eenvoudig om een foto met 'licht' erin te vinden. Bedoeling is om het licht te laten spelen en spreken in de foto. Met deze foto ben je er m.i. goed in geslaagd. Het spel van licht en schaduw, de 'hartjes'vorm van de schaduw maken dat dit een goede foto is. Je schrijft dat je gebruik maakte van een zaklamp. Normaal krijg je dan een gele foto. Of je hebt de juiste witbalans gekozen of je hebt de foto goed aangepast. Komt er nog bij dat de foto lekker scherp is en een goede compo heeft. Als eerste inzending is dit dus zeker ok. Ik zou zeggen op naar de volgende.

    groeten,
    Digiwill

    06-01-2010 om 09:35 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edmondus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Je bent er mee weg. Met deze foto overtuigde je me dat je het licht in de foto ziet en ook kan weergeven. Voor mij ben je dus geslaagd in deze lessenreeks. Het is een zeer mooi weergegeven foto. De scherpte zit goed, de compo eveneens er zit diepte in. Goed dus.
    Proficiat en op naar de volgende lessenreeks. Ik zal Bernard op de hoogte brengen. Hij zal je een seintje geven wanneer je je eerste foto's mag doorsturen.

    Groeten en nogmaals proficiat,
    Digiwill.

    30-11-2009 om 16:17 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob 34
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is geen eenvoudige fotografie. Je bent in een donkere omgeving en ziet het licht binnenvallen en tracht dit weer te geven. Op zich verdient het een pluim dat je dit ziet maar het is o zo  moeilijk om dit correct weer te geven. Het resultaat is dus niet zoals het hoort. De foto mist scherpte en je zit met een kleurzweem. Dit laatste komt omdat je je witbalans op automatisch had staan. Die kan dergelijke situatie niet aan. Heb ze manueel aangepast (zie bijlage). het wit wordt terug iets witter. Ook heb ik de scherpte verhoogd. en je krijgt al een iets betere foto. Ze is nog niet goed hoor want het zwart aan de linkerkant is volledig uitgebrand. Er zit niets detail meer in en dat doet de foto de das om. Een goede raad voor de toekomst; probeer eens bij zeer donkere onstandigheden om iets te onderbelichten en bij zeer lichte moet je iets overbelichten. Je zal verrast staan van het resultaat.
    De moed niet laten zakken en op naar de volgende...

    Groeten,
    Digiwill.

    Bijlagen:
    Bob 34-3a.jpg (310.9 KB)   

    30-11-2009 om 16:04 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    23-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bob 34
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een mooie. Je zou zo de foto instappen om verder te wandelen. Mooi tegenlicht en de donkere partijen zijn nog goed doortekend. Je krijgt een mooi schaduwspel op de grond en het licht speelt in de bladeren. Het licht in de foto schept ook diepte. Je ogen gaan van links onder, via de twee centrale bomen naar rechtsachter. Ik zou zeggen, doe zo voort, goed bezig. Ik kijk al uit naar je volgende...

    Groeten,
    Digiwill.

    23-11-2009 om 13:48 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janeolive
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Bij deze opname maakte je gebruik van het invallende licht. Je gebruikte iso 400, f:4.5 en 1/40e. Hieruit kan je concluderen dat er weinig licht was en dat zie je ook aan de foto. Ze is te flets. Normaal moet het licht in de foto een meerwaarde geven en dat is hier niet het geval. Er komt dan nog bij dat ik scherpte mis op de sinaasappel. De scherpstelling gebeurde m.i. op het doek. Door de al redelijk grote diafragmaopening krijg je niet genoeg scherptediepte om dan ook nog de bovenkant van de appelsien mooi scherp te krijgen. Mogelijke oplossing; statief gebruiken, iets langer belichten en een kleiner diafragma gebruiken. Experimenteer ook eens met deze opstelling en hou langs de schaduwkant eens een wit blad of aluminiumfolie die gekreukt is. Je zal zien dat je dan een heel andere belichting krijgt. Zorg er in ieder geval voor dat je opname mooi scherp is.
    Ik kijk al uit naat je volgende inzending.
    Groeten,
    Digiwill
     

    23-11-2009 om 13:40 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franki
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een goede foto. Geen 'waw' foto maar gewoon goed. Het licht is het thema en dat zit er in. De schuine stand van het licht speelt ook mee. De nerven van het hout worden benadrukt, de schaduwen iets breder... gewoon een goede foto dus. Ik ben al benieuwd naar je volgende inzending..

    Groeten,
    Digiwill.

    16-11-2009 om 16:33 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edmondus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze foto is goed geprobeerd, maar het resultaat is niet wat het zou moeten zijn. Je hebt de verlichting in de avond willen weergeven.  Dit is geen eenvoudige opgave en spijtig genoeg zit de foto vol ruis en zit er ook een roodzweem op. Ik ga er geen verdere commentaar op geven. Stuur me gewoon een nieuwe. Ik kijk er al naar uit.

    Groeten,
    Digiwill.

    16-11-2009 om 16:13 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.janeolive
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is geen slechte foto, maar ook geen hele goede. De linker kant is schaduw en rechts zie je je eigen schaduw op de grond. Als dit de bedoeling was moet hij er wel volledig en nadrukkelijk (op een sterk punt) opstaan. Er zit wel degelijk licht in , maar met deze foto is meer mogelijk. Het licht <> schaduwspel voor en achteraan is goed gezien alleen vragen de onbelangrijke delen van de foto teveel de aandacht. Heb ze daarom eens anders uitgesneden. Kijk zelf maar naar het verschil. Je blik gaat nu vanaf het goed belichte blad linksonder volledig door de foto en de oninteressante schaduwen links en rechts zijn verdwenen. Het is door dergelijke oefeningen te maken dat we bijleren.
    Op naar de volgende...

    Groeten,
    Digiwill.

    Bijlagen:
    Janeolive 2a.jpg (165.9 KB)   

    16-11-2009 om 11:38 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    05-11-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franki,
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Franki,

    Deze foto kan mij, spijtig genoeg, niet bekoren. Ok, je hebt een streepje licht dat op een tekst valt, maar de onscherpte breekt de foto. Ik zie dat je met iso 3200, f:5.6 en 1/320e  en -1EV werkte en met sluiterprioriteit.  Je hebt bljkbaar niet genoeg scherptediepte om het onderwerp, de tekst, volledig scherp te krijgen. beter was geweest om een kleiner diafragma te nemen (groter getal) Je had hier nog ruimte genoeg voor.
    De moed niet laten zakken. Ik heb van u al veel goede foto's zien passeren en kijk dus al ¨benieuwd uit naar je volgende inzending.

    Groeten,
    Digiwill.

    05-11-2009 om 17:12 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Janeolive
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Janeolive,

    Goede instap in deze lessenreeks. Het licht zit wel degelijk in deze foto. Op de boomstammen en de bladeren zie je het licht spelen. Je krijgr direct het gevoel van een mooie nazomerdag.
    Toch heb ik een beetje last met de compositie. Als je de foto van links naar echts bekijlt zie je het volgende:
    - eerst een wegeltje die diepte aan de foto moet geven, maar door de plaats in de linker onderhoek verdwijnt dit effect.
    - je gaat van links naar rechts van scherp naar onscherp, om rechts te eindigen met een grote onscherp gedeelte bladeren.

    Heb de foto eens gespiegeld en dan krijg je een beel betere compo, maar dan komt die grote onscherpe vlek helemaal links vooraan zitten. Niet goed dus.
    Ik vermoed dat die onscherpte te maken heeft met de snelheid (1/40e). Als er dan wat wind staat gaan de bladeren bewegen en worden onscherp. De stammen zijn wel scherp. Deze techniek wordt veel gebruikt en is ook mooi, maar dan moet je wel een goede compo hebben.
    Als je, indien mogelijk, iets meer naar links had gericbt kreeg je m.i. die veel betere compo.
    Ik kijk al uit naar je volgend inzending.

    Groeten,
    Digiwill.

    05-11-2009 om 16:58 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bespreking Licht tav.Edmondus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Edmondus,

    Op deze foto staat het licht centraal. De zonnestraal door de bomen vormt, met een beetje verbeelding, een hartje op de gevallen bladeren. Achter dit hartje is er licht in de verte en daarmee creëer je diepte. Goed gezien.
    Ik heb het wel een beetje moeilijk met de scherpte. Je gebruikte F8. Daardoor zit de scherpte meer naar achteren en krijg je onscherpte op de voorgrond. Herinner je nog de 1/3 - 2/3e regel nog?
    Je toestel stond op diafragmaprioriteit. Door een kleiner diafragma te kiezen (groter getal bv F11 of 22) krijg je een grotere scherptedieptebereik. Natuurlijk moet het aanwezige licht dit toelaten.
    Op naar de volgende foto...

    Groetjes,
    Digiwill.

    05-11-2009 om 16:39 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edmondus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dag Edmondus,

    Dit is een goeie. Je hebt hier rekening gehouden met alle voorgaande lessen en, wat voor deze les telt, je hebt rekening gehouden met het spel van het licht in de foto. Het licht leidt je over het pad naar achteren. De schaduwstreep vertrekt mooi uit de hoek en neemt je mee naar de andere kant.
    Eén enkel verbeteringspuntje. Er is iets teveel blauw van de lucht te zien. Heb de foto iets kleiner uitgesneden. Kijk maar naar de bijlage. De aandacht gaat nu volledig naar de achterkant waar het pad wegdraait.
    Ben benieuwd naar je volgende inzending.

    Groetjes,
    Digiwill.

    Bijlagen:
    Edmondus 3a.jpg (238.6 KB)   

    22-10-2009 om 10:49 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-10-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Radocats
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Radocats,

    Dit is een mooie. Zo moet het. Het licht komt van links en neemt je mee naar de rechterkant van de foto. Lekker scherp, mooie kleuren... Dit is een foto die niet verveeld.
    Bij deze verklaar ik je dan ook geslaagd voor deze lessenreeks. Ik zal Bernard op de hoogte brengen. Hij zal je een seintje geven wanneer je je inzendingen naar hem kan starten.
    Veel succes met de volgende reeks.

    Groeten,
    Digiwill.

    12-10-2009 om 13:00 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boske
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Boske,

    Hier moet ik niet veel woorden aan vuil maken. Het is gewoon een goede foto. Het licht zit lekker in de bladeren, Het spinrag wordt, door de goede belichting extra benadrukt. Je hebt een goede compo, een mooie diagonaal en de lekker wazige achtergrond is de afwerking.
    Je hebt bewezen dat je de materie meester bent en daarom mag je van mij doorgaan naar de volgende lessenreeks. Je zal van  Bernard een seintje krijgen wanneer je je mails naar hem kan sturen.
    Ik wens je veel succes met de volgende reeks 'beweging'

    Groeten,
    Digiwill. 

    12-10-2009 om 12:56 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Franky
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Franky,

    Je bent terug aan de slag gegaan. Mooi zo. De foto die je me stuurde heeft speels licht op bepaalde delen. Er is een goede verhouding tussen licht en donker. Wat me een beetje hinderd is de onscherpe groene vlek in de linker onderhoek.
    Heb je de foto al eens gespiegeld (zie bijlage)? De foto wordt dan veel sterker.  Bij de gespiegelde foto valt de onscherpê groene vlek (nu rechts onder) nog wel op maar ze is daar niet zo nadrukkelijk aanwezig. Toch was ze er beter niet geweest. In de gespiegelde versie krijg je, mede door de speling van het licht, een lekkere diepte in de foto. Je kan het licht volgen van de linker onderhoek naar de rechter bovenhoek.
    Goede start dus en ik kijk al uit naar je volgende inzending.

    Groeten,
    Digiwill.

    Bijlagen:
    Franky 1a.jpg (169.8 KB)   

    12-10-2009 om 12:48 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Edmondus
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo Edmondus,

    Ik heb je 2e inzending voor dit thema bekeken en nog eens bekeken. Je probeerde het licht op de bladeren weer te geven en daar ben je voor een deel wel in geslaagd. Toch vind ik dit geen goede foto. Ik krijg steeds een gevoel van onscherpte ook al zijn de bladeren wel scherp. Het is de achtergrond die je parten speeld. De lichte lucht in combinatie van de onscherpe takken in de achtergrond geven een verwarrende foto. Vooral aan de linker kant van de foto. De bladeren komen niet genoeg los van de achtergrond. Kijk maar eens door je wimpers, als naar een schilderij. Het eerste dat dan opvalt is de achtergrond.
    Je trok deze foto met F:5.6. Met een groter diafragma  (kleiner getal) zou je achtergrond veel waziger zijn en een betere foto opleveren.
    De moed niet laten zakken. Ga opnieuw op pad en bezorg me een nieuwe inzeznding. Ik kijk er al naar uit.

    Groeten,
    Digiwill

    12-10-2009 om 12:10 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!