Inhoud blog
  • Pampus
  • Fonsie 420
  • Henri5
  • Henri5
  • Fonsie420

    Welkom in deze lessenreeks. Het is de bedoeling dat je, bij het nemen van een foto voor deze lessenreeks, rekening houd met alles wat je in vorige lessen leerde.

    Waarschijnlijk ken je de uitdrukking: ‘Fotograferen is spelen met licht’. Dat is zeker zo en hier gaan we, in deze lessenreeks, verder op in. Het einddoel is een perfect belichte foto kunnen afgeven.

    Enkele spelregels:

    -          Gebruik steeds recent gemaakte foto’s.

    -          Geef een korte toelichting bij de foto bv. gebruikte instellingen en waarom je die gebruikte.

    -          Foto’s mogen niet bewerkt worden, ook niet uitgesneden. Het is de bedoeling dat je op voorhand leert ‘zien’.

    -          Ik probeer eenmaal per week je foto te bespreken. Aangezien ik een zeer drukke agenda heb kan dit al eens uitlopen. Hou hier dus rekening mee.

    -          De opgaven die ik geef zijn volgens het kunnen van de leerling. Zij die reeds verder gevorderd zijn zullen ‘zwaardere’ opgaven krijgen dan ‘minder’ gevorderden.

    -          Neem geen foto’s op voorhand. Hou steeds rekening met de gekregen commentaren voor je een nieuwe foto maakt.

    Enkele raadgevingen:

    -          Bij het nemen van een foto noteer dan steeds je instellingen en een kleine commentaar. Bekijk bij je thuiskomst de foto’s en neem er die commentaar bij. Zo leer je bij. Zelfs gevorderde fotografen  doen dit nog steeds.

    -          Wees niet te snel tevreden. Bekijk je foto’s, laat ze dan enkele dagen liggen en bekijk ze opnieuw. Als je ze dan nog goed vind geef ze dan pas in. Wees kritisch op je zelf.

    -          Zet je toestel niet op automatisch. Gebruik verschillende instellingen en bekijk welke het beste resultaat geven.

    -          Heb je vragen, aarzel niet om me te contacteren. Ik zal je graag helpen.

    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Licht
    Bespreking licht
    03-05-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belinde 1

    Ik vrees dat ik je met deze foto moet teleurstellen. Ze is niet goed. De compo nok met een schaduw rechts die teveel de aandacht trekt. Blauwzweem... Niet goed dus voor de les 'licht'.Je trok die foto met f:5 en 1/20" en automatische witbalans. Belichting handmatig... Waarom deze lage waarden? Te weinig licht? Dan had je de iso kunnen verhogen... De automatische witbalans heeft je die blauwzweem geflikt...
    De fout die veel mensen maken is dat ze te snel willen zijn. Men trekt een foto en is er tevreden over omdat je, op dat moment, nog een emotionele band hebt met het onderwerp. Je vond dat mooi en hebt het vastgelegd. Ik trek mijn foto's en bekijk ze direct om te zien of ze goed zijn en maak al enkele bedenkingen over goed of niet. Dan vergeet ik ze voor enkele dagen. Daarna bekijk ik ze opnieuw en kom dan dikwijls tot heel andere bevindingen. Ik ben dan ineens veel kritischer. Wees dus niet te snel tevreden.
    Ga dus opnieuw op pad en bezorg me een volgende inzending.
    Succes.
    Digiwill





    03-05-2011 om 09:47 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fideelken
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goede foto. Misschien mocht het ietsjes scherper, maar dit stoort mij hier niet. Als diafragma had ik iets liever richting 8 gegaan en dan was ze scherper geweest, maar dit is jouw persoonlijke keuze. Je foto heeft de warmte en dat is wat hier telt. Je speelt hier met licht. Goed dus.
    Je moet eens proberen om de foto af te snijden op 1 cm onder de boom. Ze wordt dan nog veel sterker.Op naar de volgende zou ik zeggen. Ben er al beneiuwd naar.
    Suces,
    Digiwill.

    03-05-2011 om 09:46 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilfried 5044
    Het gevaar van dergelijke foto is overbelichting. Je hebt hier dan ook last van. Sommige delen van de bloesem lijken (het is niet zo) uitgebrand. In werkelijkheid zijn er maar enkele kleine deeltjes uitgebrand. Oplossing: ik weet niet of je kamera puntmeting (licht) aankan. Nu heb je multi segment meting gebruikt. Als je dit kan kan je best het licht meten op het lichtst punt en met die gegevens (diafragma en snelheid) de foto nemen. Probeer ook eens met onderbelichten (diafragma of snelheid aanpassen) en bekijk het verschil. Je kan misschien ook je camera zo instellen dat hij automatisch een of meerdere stoppen onderbelicht (als hij die functie heeft natuurlijk). Ik heb de foto iets anders uitgesneden want de bloementros stond nogal centraal en ietsjes minder licht gegeven. Zie je het verschil...
    Op naar de volgende weeral. Ik kijk er al naar uit.
    Succes,
    Digiwill





    03-05-2011 om 08:55 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilfried 5044
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is het soort foto's waar ik van hou. Mooi gedaan. Het lijkt wel een schilderijtje. Voor mij hoefden die grassprietjes onderaan er zelfs niet op te staan, maar ze misstaan niet. Ik hoef hier niet veel commentaar op te geven. Enkel een goed gedaan en doe zo voort.
    Ik kijk dus al uit naar je volgende inzending.
    Succes,
    Digiwill.

    21-04-2011 om 10:14 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fideelken
    Het is niet makkelijk om een dergelijke foto aantrekkelijk te maken. Hier moet je echt spelen met licht. Het is glas met een kleurtje op een witte ondergrond. Bij jou is het allemaal net iets te flets. Het glazen beeldje is niet scherp genoeg en het glas 'vervaagd' in de ondergrond en het had ietsjes meer naar het midden mogen staan (op een sterke lijn). Natuurlijk valt de schaduw dan weer van het scherm. Oplossing = een andere positie kiezen , iets meer naar rechts gaan staan ...
    Wat de belichting betreft zou ik eerst volledig inzoemen op het beeldje en kijken welke belichting je camera geeft. Dan uitzoemen, kadreren en die instellingen manueel gebruiken. Ook zeker scherpstellen op het beeldje en dan pas uitkaderen.
    Ik heb het allemaal ietsjes scherper gemaakt en de kleuren wat opgetrokken. Zie je het verschil?
    Op dus naar de volgende...
    Succes,
    Digiwill



    21-04-2011 om 10:08 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belinde 1
    Mooie foto als eerzste inzending. De lat wordt weer iets hoger gelegd.
    Wat me als eerste ofvalt aan deze foto is dat ze scheef staat. Niet veel maar het valt toch op. Wat ik wel ok vind is de compo en de algemene inhoud van de foto. Dit is een foto met een verhaal. Je ogen volgen het pad door de poort naar achter Goed gedaan dus. Wat de belichting betreft; buiten de poort zijn de kleuren iets te zwak. Je hebt je kamera ingesteld op landschap met automatische belichting en automatische witbalans. Dit zijn zaken die je in uw toestel manueel kan aanpassen. Bij dergelijke foto's moet je eens experimenteren met ietsjes te onderbelichten (dan worden de schaduwen wel donkerder, opletten dus) en ook met de witbalans. Zet je camera, met volle zon, eens op bewolkt en bekijk het resultaat. Je zal veel warmere kleuren krijgen.
    Ik heb de foto rechter gezet en het licht iets jes aangepast.
    Ga er dus op uit en bezorg me een volgende opname.Succes,
    Digiwill




    21-04-2011 om 09:49 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.GHKamp
    Deze foto bevat geen exiff-gegevens. Vermoedelijk bewerkt in een of ander programma dat de exiffs er af deed. De foto opzich is dus moeilijk te bespreken. Wat ik er wel over kwijt wil is dat de compo niet ok is. De foto staat scheef. Zie je vooral aan de bloempot in het midden. Ook de hoek van het kaderke links is afgesneden. De kleuren zijn niet 'fel' genoeg.
    Ik heb de foto eens rechtgezet en iets meer contrast gegeven en de kleuren wat opgetrokken. Zie je het verschil?
    Ga dus opnieuw op pad en bezorg me een onbewerkte foto met exiffs ter bespreking.
    Succes,
    Digiwill





    21-04-2011 om 09:20 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duckske
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is wat het moet zijn. Mooie foto en knap belicht. Het licht zit op de juiste plaats en helpt de foto te maken. Ik hoef hier niet meer commentaar op te geven. Je mag je als geslaagd beschouwen voor deze lessenreeks. Op dus naar Portret...
    Proficiat en succes,
    Digiwill.

    10-04-2011 om 09:40 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wilfried 5044
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo, welkom in deze lessenreeks mbt. licht. Het is een mooie, speelse actiefoto die correct belicht is. Eigenlijk heb ik er maar één opmerking op en dat is dat ze boven het hoofd net iets te krap is afgesneden.
    Ik maak je er wel attent op dat je van nu af met nieuwe foto's dient te werken.   Ga dus op pad en bezorg me een nieuwe inzending.
    Succes,
    Digiwil.

    10-04-2011 om 09:35 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cato
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is de 3e geslaagde opdracht op rij. Mooie foto die perfect voldoet aan de eisen van deze lessenreeks. Ik hoef hier geen commentaar op te geven. Goed gedaan!
    Je overtuigd me dat je weet waar je mee bezig bent en je mag je als geslaagd beschouwen en doorgaan naar de volgende lessenreeks nl. portret.Proficiat en succes,
    Digiwill

    10-04-2011 om 09:27 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fonsie 420
    Foto met een mooi onderwerp en een goede compo. DFeze lessenreeks gaart over 'Licht'. Met het licht kan je een foto maken maar ook kraken. Deze foto wordt benadeeld door een verkeerde belichtingskeuze. Ze komt nogal flets over. Reden: je hebt je camera op automatisch gezet en die heeft zichzelf bedot. Als je hem op bewolkt had gezet had je veel warmere tinten gehad. Een beetje zonde dus. Ik heb het proberen na te bootsen in Lightroom. Zie zelf het verschil. Een beetje warmer en iets opgescherpt geeft direct een veel interessantere foto.
    Ga dus maar op pad voor je volgende en experimenteer! Durf bij volle zon je toestel eens op bewolkt te zetten en vergelijk...
    Succes,
    Digiwill




    10-04-2011 om 09:20 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fideelken
    Hallo,

    Dit is geen simpele om mee te beginnen. Bij een dergelijke opname is het belangrijk dat je het onderwerp interessant maakt. Dit kan op verschillende manieren oa. ook door met licht te spelen. Deze foto is mooi belicht. Je hebt een mooi samenspel van licht en donker. Het accentueert het speelse van de omgekrulde hoeken die links dan nog de richting van het licht volgen. Goed gezien dus.
    De compo is hier zeer belangrijk. Zoals je merkt heb je boven een te grote donkere vlek. Ik heb dus een andere uitsnede gemaakt en heb de foto iets scherper gezet. Kijk maar naar het verschil. Het wordt plots nog interessanter...
    Goed begonnen dus en op naar de volgende...
    Succes,
    Digiwill




    10-04-2011 om 09:09 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duckske
    Je legt voor jezelf de lat heel hoog met deze foto. Er zit in ieder geval licht in de foto. Nergens uitgebrande delen en dat is zeker goed. Met een dergelijke foto is dat vaak het geval. Hier dus niet, prima!. Wel heb ik het een beetje moeilijk met de scherpte. Die zit bovenaan de meeldraden en op sommige randen van de bloem. De rest is onscherp. Samen met de onscherpe achtergrond maakt dit dat heel de foto onscherp lijkt. Je moet echt goed zoeken naar scherpe delen. Persoonlijk had ik hier een kleiner diafragma genomen zodat ik wat meer scherptediepte had.
    Ik heb ze eens door Lightroom gehaald en wat geexperimenteerd met de witbalans (iets warmer van kleur gemaakt) en het geel een klein beetje opgevoerd. Zie zelf het verschil.De foto lijkt nu zelfs scherper zonder dat ik iets aan de scherpte heb gedaan.  Dit kan je met je kamera ook doen door met je witbalans te experimenteren. Nu stond ze op automatisch. Neem de handleiding van je kamera er eens bij en bestudeer dit item en experimenteer....
    Op naar de volgende dus.
    Succes,
    Digiwill




    31-03-2011 om 09:53 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cato
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook dit is een goede foto mbt. 'licht'. Scherp waar het moet en het licht zit speels in de foto. Het neemt je mee van linksonder over de bloempjes naar achter. Je ogen blijven in de foto en dat is belangrijk. Zeker bij dit soort foto's. Goed gedaan dus. Hier heb ik geen verdere opmerkingen over. Op dus naar de volgende...Succes,
    Digiwill

    31-03-2011 om 09:27 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duckske
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik vrees dat ik je met de commentaar op deze foto een beetje moet teleurstellen. Qua licht en scherpte is het ok maar de foto op zich is niet goed. De rommelige achtergrond en de compo in het algemeen zijn fout. Onderaan heb je meer ruimte dan boven de bloem die bijna tegen de bovenkant plakt. Daar trek je dan nog een kadertje door wat de ruimte bovenaan nog verkleind. Ik gaf je in het begin de raad om dichterbij te gaan maar dit is een beetje te close. Net als bij je vorige foto van het paard moet je het onderwerp wel de ruimte geven en niet tegen het kader plakken. Op dus naar de volgende. Hou rekening met al wat je in vorige lessen leerde en vooral met de compo.
    Succes,
    Digiwill.

    26-03-2011 om 10:08 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cato
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hallo zeg, als starter mag deze foto er wezen. Knap belicht. Hier maakt het licht mee de foto. Het is een foto die aangenaam is om naar te kijken. Misschien rechts een klein beetje meer ruimte om de purperen bloemenkelk er volledig op te zetten had nog beter geweest.Ik kan hier weinig aan toevoegen alleen zou ik zeggen op naar de volgende. Ben er al nieuwsgierig naar...
    Succes,
    Digiwill.

    22-03-2011 om 09:15 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duckske
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hier kan ik beginnen met te zeggen 'goe bezig!!!' Dit is een mooi belichte foto. Het licht valt juist op de goede plekken om de foto interessant te maken. Net scherp genoeg waar het moet en onscherp om het paard los te maken van de achtergrond. Goed gedaan dus. Spijtig is wel dat de bek van het paard in de hoek van de foto hangt. Hier had je iets meer ruimte moeten geven. Je ogen volgen de brede rug, die nu teveel nadruk legt in de foto, langs het hoofd naar de snuit en zo uit de foto. Als je rechts nu iets meer ruimte had gegeven was er meer evenwicht in de foto geweest. Een foutje tegen de compositie dus. Op dus naar de volgende. Ik kijk er al naar uit.
    Succes,
    Digiwill

    22-03-2011 om 09:09 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duckske

    Als eerste foto is dit niet slecht. Je zag het frele licht door de bomen spelen en de schaduwen speels op het gras. Er zit een verhaal in de foto. Ook het juiste diafragma gekozen en witbalans op bewolkt om iets warmere kleuren te krijgen. Goed dus.Toch enkele bemerkingen.
    Je moet de foto eens bekijken met half gesloten ogen, zoals een schilder naar zijn schilderij kijkt. Rechts is er een driehoek die veel meer zon krijgt waardoor het gras veel groener is en volledig de aandacht van de foto naar zich toe trekt. Daar staat dan aan de kant een half schuurtje. Dat verknoeit deze foto. Oorzaak: verkeerde compo. Dit is een prachtvoorbeeld hoe je met licht een foto kan maken of kraken. Het is de bedoeling dat je ogen in de foto blijven. Hier trek je, met dat half gebouwtje op de rand de ogen naar buiten, uit de foto. De zandweg, die de foto in 2 verdeeld help daar nog bij.
    Ik heb eens een andere uitsnede gemaakt waarbij de paarden op een sterk punt komen te staan. Opeens is het dan een veel bertere foto.
    Je hebt het materiaal en naar wat ik als eerste foto zie, ook het zicht op 'licht'. Wees dus critisch voor jezelf. Durf dichter bij gaan in je onderwerp. Ik ben al benieuwd naar je volgende inzending.
    Succes,
    Digiwill.







    10-03-2011 om 09:03 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flippie
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Dit is een goede foto. Je hebt duidelijk rekening gehouden met wat ik vroeg. Hier speel je met licht en kleur. De foto is goed belicht, lekker scherp en met een mooie wazige achtgergrond. Een klein minpuntje is de rand van het blad links achteraan die nogal dominant is maar dat is eigenlijk al commentaar voor in de groep 'gevorderden'.
    Het speelse licht in de waterdruppels en op de bladeren 'maakt' deze foto. Goed gezien dus. Ik zou zeggen doe zo voort en op naar de volgende...
    Succes,
    Digiwill

    25-02-2011 om 10:14 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-02-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flippie
    Hallo Flippie,

    Welkom in deze lessenreeks. Fotograferen is 'spelen met licht'. Zoals je in vorige lessenreeksen leerde zijn er verschillende mogelijkheden om een foto correct en interessant te maken. Licht is een van die mogelijkheden. Andersom is ook het geval. Je kan er een foto mee afbreken.
    Hoe verder je gaat in de lessen des te hoger wordt de lat gelegd. Ik hou in deze lessenreeks niet alleen rekening met het correct gebruiken van 'licht' maar ook met al wat je tot nu toe in vorige lessereeksen leerde.
    Nu naar deze foto. Je schrijft zelf dat je de foto door het glas van het raam hebt moeten nemen en ze dus onscherp is. Dat is ook zo. Ook de compo is nok. Je hebt rekening gehouden met de regel van 3 en het vogeltje op een sterk punt gezet maar de nadruk gaat volledig naar de bakstenen muur en de loden afwatering die er door loopt. Door een andere uitsnede te nemen valt de aandacht opeens wel op het vogeltje en krijg je een veel interessantere foto. Je ziet dan het licht dat op de bladeren speelt, de mossen op het muurtje die speels belicht worden.
    Ik ga je een eerste opdracht geven: leer kijken voor je een foto neemt. Kijk door de zoeker en zorg voor een correcte compo. Vervolgens bekijk je het licht. Denk er over na voor je een foto neemt. Bekijk na het nemen van de foto of er geen uitgebrande delen zijn. Speel met je diafragma. Neem eens een foto met een groter of kleiner diafragma en bekijk het resultaat. Wees niet te vlug tevreden.
    Deze foto was dus niet ok. Laat de moed niet zakken want dat hebben we allemaal al wel eens. Ga er op uit en bezorg me een nieuwe. Ik kijk er al naar uit.
    Succes,
    Digiwill




    23-02-2011 om 09:53 geschreven door Digiwill

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 02/01-08/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 06/06-12/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 16/05-22/05 2011
  • 09/05-15/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 18/04-24/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 06/12-12/12 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 26/07-01/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 05/07-11/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 14/06-20/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 05/04-11/04 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 11/01-17/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 02/11-08/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 14/09-20/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 03/08-09/08 2009
  • 27/07-02/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 08/06-14/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 11/05-17/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 13/04-19/04 2009
  • 23/03-29/03 2009
  • 09/03-15/03 2009
  • 02/03-08/03 2009
  • 23/02-01/03 2009

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!