Ik ben Eggermont Jef
Ik ben een man en woon in Lier (Vlaanderen) en mijn beroep is transportdispatcher.
Ik ben geboren op 04/04/1950 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: politiek-cultuur-muziek-tuin.
Volgde onderwijs aan de Sint-Aloïsius Handelsschool te Mortsel en is sinds 1973 werkzaam bij een groot fotografisch bedrijf waar hij instaat voor het transport. Werd door de acties rond "Leuven Vlaams" in 1968 actief in de Vlaamse Beweging.
Vlaanderen mijn land
stap voor stap naar onafhankelijkheid
25-11-2007
BELGIE IS EEN EGOISTISCH REGIME!
Naar aanleiding van de mars voor meer eenheid in dit belgenland, past het toch even stil te staan bij de anti-democratische en egoïstische tendenzen die de bovenhand halen bij vele Franstaligen die zondag meeliepen in de mars.
België is duidelijk een royalistisch, antidemocratisch en op egoïsme gebaseerd regime dat alleen in stand wordt gehouden om Franstalige belangen te verdedigen.Vlaamse belgicisten laten zich dan ook door de Franstaligen een rad voor de ogen draaien.
De zinvolheid van het land, van dit Belgische bewind staat vandaag terecht ter discussie. De Vlaamse publieke opinie wil komaf maken met het Belgische regime. maar de Franstalige partijen zijn bereid alles in het werk te stellen om dit bewind te behouden zoals het is. Een broodnodige democratisering is voor hen uit den boze.
Een voorbeeld van anti-democratische regels in dit land?
De grote doorbraak van de moderne democratische gedachte kwam er in ons land bij de invoering van het algemeen enkelvoudig stemrecht, net na de Eerste Wereldoorlog. Als een gevolg daarvan kwam algauw de democratisering tot stand, ook in haar communautaire gestalte: de vernederlandsing van de Gentse universiteit, van het gerecht, van de administratie. Bijna 20 jaar na de Tweede Wereldoorlog werd met het vastleggen van de taalgrens die eerste democratiseringsgolf voortgezet.
Maar van dan af werd de democratie zelf vakkundig ingesnoerd door de invoering van beperkende maatregelen: de zogenaamde alarmbelprocedure werd ingesteld, zgz. ter wederzijdse bescherming van de taalgemeenschappen maar dit betekende een beteugeling van het algemeen enkelvoudig stemrecht, dus van de democratie.
Belangrijke politieke beslissingen zijn vandaag enkel rechtsgeldig als ze zijn goedgekeurd door een tweederde meerderheid in de kamer, plus een absolute meerderheid in elke taalgroep! Is dit democratie?
Het is vandaag duidelijk dat blijkbaar alleen Franstaligen het Belgisch federalisme nog verdedigen...