Het vervolg van 2005, met de sfeerfoto's van Lillo
Meer info over uw gastheer, druk hierboven op de foto.
Over mijzelf
Ik ben Werner Bril, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Digital WB, of Salewe..
Ik ben een man en woon in Kapellen (Belgie) en mijn beroep is een ander onderdeel, van mijn leven..
Ik ben geboren op 14/11/1955 en ben nu dus 69 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Fotografie, geschiednis, en Lillo Fort,.
Sanne, en Leentje, mijn dochter en vrouw,die een liefde / haat verhouding hebben met mijn Pc ke, (ben wel veel thuis, maar den afwas, snappie?) Zijn toch de zonnigste momenten in mijn leven.
E-mail aan Werner
Gewoon even drukken,
Waar ?
Je kan een berichtje nalaten in het onderstaande gastenboek.
>>Gastenboek<<
Gewoon even drukken,
Waar ?
U bent bezoeker
Rondvraag / Poll
Wist u dat Lillo, pas in 1839 bij Belgie is aangesloten?
komt u uiteraard terecht in de mistige sfeer van ongekende tijden, waarin walvissen zeehonden, visvangst naast geluk, ontij en oorlog, duizenden erfenissen van onze overgrootouders rusten.
Niet alleen mistige dagen maar ook zonnige momenten zijn een deel van ons leven, deze werden ondergebracht in de fotosite
of in onze eigen taal: Door de zon beschenen. hier gaat alles over de eerste en laatste oggenblikken van het dagelijks licht. druk dus hierboven even op de naam en je vergeet zeker en vast even de winter. *
Sony F828 8 miljoen pixels. druk op een van de foto's om zijn mogelijkheden te leren kennen
Voortaan kan U deze site, samen met alle Lillo blogs ook terugvinden via WWW.kaai142.be Deze alles omvattende informatieve, niet commerciele nog officiele site waarin door de Heer Louis Van Looy alle hulp verstrekkende diensten van de Antwerpse haven werden ondergebracht. Het is een pareltje dat zeer zeker een grote proffesionele uitstraling geeft. Zowel de hedendaagse mogelijkheden, voertuigen, diensten, en geschiedenis van politie, brandweer, hulpdiensten, siwha enz worden op een duidelijke manier, letterlijk en figuurlijk inbeeld gebracht. Het is voor mij dan ook een hele eer te kunnen prijken tussen de diverse linken met deze site welke de sfeer en resterende eeuwenoude structuur van dit fort weergeeft. U kan al deze redders in nood bekijken en bezoeken door op onderstaande foto te drukken. ¯
Wie enkel even op het grondgebied van Lillo wenst te blijven maar toch de Brandweerkazerne een bezoekje wenst te brengen, kan dat door op onderstaande foto te drukken. ß
We zetten ze nog even allemaal op een rijtje, alle fotoblogs van Werner Bril * Je kan ze gewoon even bezoeken door op JA te drukken.
Zelfde bloemen, verschillende opnametechnieken. door er op te drukken worden ze vergroot.
* Of bezoek ze in Digital WB door hieronder op ja te drukken
Ý Bezoek Berendrecht online, of Doel nu het nog kan. ß
04-03-2006
Donderdag 2 maart, wateroverlast. 10
Het water vervolgt letterlijk en figuurlijk zijn weg richting fort.
Achter mij begint nu ook de oude weg naar de vroegere aanlegstijger onder te lopen, de zon begint een laag standpunt in te nemen en schenkt aan de aanwezigen een prachtig als geschildert kunstwerk ten toon.
Geen bolders meer, volledig onder water verdwenen, je kan aan de overzijde zien dat het hele achterste deel van het heventerrein nu blank staat. Het water stijgt nog steeds, rekords zullen wel niet worden gebroken, angstzweet zal ik alleen verliezen wanner ik te lang blijf hangen met de mensen van natuurpunt en de pattatjes koud op de tafel zullen verschijnen, maar ik kan het niet laten.
Alleen de meerpalen, geven nog de boordlijn van de kade weer, de bolders zijn bijna allemaal onder de golfjes verdwenen. Het water staat me voor de tenen en ik verdwijn nu richting dijk.
De schelde dekt de zware ijzeren bolder volledig af, het water staat nu bijna een halve meter boven de kademuur, we verplaatsen ons voor meer overzichtfoto's
Ook het pijpenorgel op de linkeroever geeft al haar kleuren en details bloot. De wind staat wel vrij strak maar op het eerst zicht geen vuiltje aan de lucht.
Zoals ik reeds vroeger vermelde is door de samenwerking van verschillende natuurwetten en externe krachten de Schelde in staat uit haar normale bedding te treden, en voor menig ontij en bange uurtjes te zorgen. De grote reden is de welgekende springtij, De stand van de maan zorgt dan dat er extra water van de zee naar het binnenland stroomt, en dat de normale meterstand soms in vrij hoge mate word overschreden. Een bijkomende kracht die net zoals in 1953 de grootste overstroming in onze gebieden en grote stukken van Nederland heeft laten overspoelen is de wind. De wind die in dat jaar ervoor zorgde dat door haar hoge snelheid het tij zich niet kon keren en er water de Schelde bleef instromen was een echte doder. De hoge waterstand van deze week is niets vergeleken bij wat toen gebeurde, maar water stijgt zo snel dat zelfs ervaren mensen de dood vonden in het land van Saeftinge omdat zij een slechte inschatting maakte en waardoor ze op een gegeven moment geen onderscheid meer konden maken van wat de kreken en wat de hoger gelegen delen waren. Ook nu zal deze photoshoot u toelaten te zien wat er in Lillo toe kan leiden dat nachtelijke evacuaties en uren van angst, ondergelopen kelders en drankgelegenheden, en zoals in 1953 de dood van verschillende inwoners en god weet hoeveel dieren. Foto Onder en stralende zon zie je de door het hoge tij aangespoelde riet en vuil afkomstig uit de Schelde. Het is bij de vorige vloed, 12 uur geleden achtergebleven.
Een voorschoot groot, maar een verleden dat met bloed geschreven, ons de kans geeft hier te staan op een der meest bevochte en gewilde vestingen in onze vaderlandse geschiedenis. Een monument. Het jongste plekje van België, 9 jaar na de onafhankelijkheid van ons land opnieuw bij Lillo dorp gevoegd. Fort Lillo.
De poorten welke de inwoners van Lillo moeten beschermen van natte kelders en voeten, ondanks de goede werking en controle was geen 24 uren geleden een toch onverwachte hoogte bereikt tijdens een springtij, waardoor het water zich een weg baande in het fort. Het onverwchte waterpijl ws de reden dat de poorten waren gesloten. Gelukkig werden door enkelen de juiste acties uitgevoerd zodat alles nog binnen de perken bleef. Ja de zee geeft zich nooit gewonnen, erger nog, de zee wint steeds al duurt het eeuwen.
De kazerne, slaapplaats ooit van meer dan 600 manschappen. Ze zijn momenteel omgebouwd en worden te koop aangeboden voor hou u vast 10 tot 15 miljoen oude Belgische franken, per stuk. Uniek, uiteraard, ook zeker zo uniek, de verbouwers waren stille hard werkende onverstaanbare Europeanen. Een nieuw land dat opnieuw de kazematten had ingenomen.
De inwoners van Lillo blijken meer genot te hebben van de vlam in de kachel dan van het uitzicht. Geen levende ziel, lijkt even op een spookstadje uit een film.