Inhoud blog
  • WAT IS NU HET BRUSSELS?
  • SCHATTEN OP ZOLDER DEEL TWEE
  • DE GULDEN ONTSPORING - 11 JULI 2008
  • 11 JULI 2008
  • OPRUIMEN LEVERT SOMS SCHATTEN OP, OP 08-07-08
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    MICHEL lOUBIN HEET JE WELKOM
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    chivaz
    blog.seniorennet.be/chivaz
    Startpagina !
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Ons prachtige leven
    actief worden na het werk
    07-07-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.DEEL 2 HET BROUWPROCES

    Deel 2xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

     

    Als er bij het brouwen van lambik al iets mysterieus gebeurt, dan is

    het wel de bevruchting met de in de omgeingslucht aanwezige wilde gisten.

     Het eigenlijke brouwproces is nu achter de rug. De brouwer heeft een

    suikerrijke oplossing verkregen, die na filtratie de naam

    “wort” meekrijgt.

    Hiertoe laat hij het brouwsel rusten, zodat het kaf, van vooral de

    mout, kan bezinken en op de geperforeerde bodem een natuurlijke filterlaag gaat vormen.  Na deze filtratie wordt het helder wort naar de kookketel overgepompt.

    In de kookketel : een oplossing van suikers, eiwitten en mineralen die

    Gedurende 4 uur aan de kook gebracht worden. Nu hebben we de

    lambikwort.

    Waar de gewone brouwers alle contact met de lucht mijden als de

    pest, heeft de lambikbrouwer deze zelfde lucht broodnodig!

    Het koelschip, een open ondiepe kuip, bevindt zich meestal op de

    zolder, waar de wind vrij spel heeft.

    De volgende ochtend wordt het gekoelde en bevruchte wort naar de

    houten vaten gepompt, waarin na drie à vier dagen de gisting op

    gang komt.

    Houten vaten van : 250 liter, pijpen van ca 600 liter en tenslotte

    foeders met een inhoud van 6 à 10.000 liter.

     Dan volgen vijf fasen :

     

    - eerste : de wilde gisting

    - tweede : de primaire alcoholische gisting

    - derde : de melkzuurgisting

     

    Dan volgen nog :

    - vierde : na 6 à 8 maanden : secundaire alcoholische gisting

    - vijfde en laatste fase : rijping genoemd, hier krijgt het bier de

     typische smaak van lambik.

     Het bier is nu klaar om als lambik geconsumeerd te worden of …. om

    Gebruikt te worden bij het vervaardigen van geuze.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 14/07-20/07 2008
  • 07/07-13/07 2008
  • 30/06-06/07 2008
  • 23/06-29/06 2008
  • 19/05-25/05 2008
  • 28/04-04/05 2008
  • 21/04-27/04 2008
  • 14/04-20/04 2008
  • 07/04-13/04 2008
  • 31/03-06/04 2008
  • 24/03-30/03 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Gastenboek
  • goeie morgen
  • nog vlug een fijn weekend wensen vòòr het voorbij is
  • Zondags groetjes
  • Groetjes uit Knokke-Heist
  • Weer of geen weer, we zijn hier weer

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Inhoud blog
  • WAT IS NU HET BRUSSELS?
  • SCHATTEN OP ZOLDER DEEL TWEE
  • DE GULDEN ONTSPORING - 11 JULI 2008
  • 11 JULI 2008
  • OPRUIMEN LEVERT SOMS SCHATTEN OP, OP 08-07-08

    WELKOM OP HET BLOG VAN MICHEL lOUBIN
    Over mijzelf
    Ik ben Loubin Michel
    Ik ben een man en woon in Henri Marichalstraat 12 - 1050 Elsene (België) en mijn beroep is Commissaris bij de Federale Politie.
    Ik ben geboren op 23/03/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Wandelen, uitstappen doen in de natuur, fotografie,schrijven.

    Rondvraag / Poll
    Zijn de veiligheid van de bevolkingen de tussenkomsten van de hervormde politie beter dan vroeger
    ja beiden
    ja de veiligheid
    ja de tussenkomsten
    Neen
    ik had liever de Rijkswacht
    Ik had liever de gemeentepolitie
    Ik had liever beiden : politie en rijkswacht
    geen idee
    Bekijk resultaat



    Een interessant adres?

    Zoeken in blog


    Een interessant adres?

    Een interessant adres?


    Nieuws HLN
  • Expert waarschuwt: “Een handvol techonder­ne­mers bepaalt straks welk nieuws je ziet”
  • Congo dient wegens “bloedmineralen” strafklacht in tegen Apple in België en Frankrijk
  • Apple wil voor 95 miljoen dollar schikken in rechtszaak over afluisteren met Siri
  • Vanaf nu is iOS 18 beschikbaar op de iPhone: wat verandert er? Krijgt jouw telefoon de update?
  • KIJK. Peperduur, maar toch hebben miljoenen mensen hem al besteld: deze nieuwe smartphone plooit in drie
  • Je tv-abonnement opzeggen? Zo spaar je tot 374 euro per jaar uit en mis je toch geen enkel programma
  • Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”
  • EXCLUSIEF. Techjournalist deelt eerste indruk van nieuwe iPhone 16: “Nieuwe knop voelt Apple-onwaardig”
  • Braziliaanse rechter stelt Musk ultimatum om te vermijden dat X in het land wordt geblokkeerd
  • Na jaren met amper wijzigingen aan ontwerp: “Apple werkt aan dunnere én opvouwbare iPhones”





    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!