Zomaar een blogje

.zz

 

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naakte waarheid !



Image and video hosting by TinyPic


De wijze heeft twee tongen,
de één om de waarheid te zeggen,
de ander om te zeggen wat gelegen komt.

Fijne week wens ik al mijn blogvrienden !




                                                        Image and video hosting by TinyPic

Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brood !


Is donkerder brood gezonder dan wit brood?

Hoe donkerder het brood, des te gezonder wordt vaak gedacht.
Dit is echter niet in alle gevallen waar,
 er worden namelijk vaak gewoon kleurstoffen in het brood gedaan.
In principe kan brood namelijk niet donkerder zijn dan volkoren.
Brood wat heel donker is, is vaak witbloem wat gekleurd wordt met gebrande granen en gebrand voedsel is sowieso niet goed voor een mens.

De kleur op zich is dus zeker geen goede graadmeter om te weten of het brood veel vezels bevat.
Brood dat wordt verrijkt met meel van mout is bijvoorbeeld ook bruiner van kleur.
Meel van mout wordt bekomen door tarwe- en gerstkorrels te laten kiemen in een vochtige omgeving en vervolgens te roosteren of te branden.

Tijdens het kiemen wordt het aanwezige zetmeel omgezet in maltose, waardoor moutmeel zoeter smaakt. Door het roosteren of branden wordt deze omzetting stopgezet en wordt het meel bruin.
Door de toevoeging van 2 tot 6 % meel van mout wordt het brood donkerder maar bevat het niet noodzakelijk meer vezels.
Dit brood lijkt volkoren, maar afgezien van de donkere kleur is het nagenoeg gelijk aan zijn witte variant.
Witbrood bevat dezelfde soorten vitamines, mineralen en voedingsvezels als bruin- en volkorenbrood, alleen bevatten bruin- en volkorenbrood méér van deze belangrijke voedingsstoffen.
Witbrood wordt gemaakt van bloem, dit is het (fijngemalen) middelste gedeelte van de tarwekorrel.
Witbrood is dus zeker niet ongezond, maar donkerder brood is ook niet direct een teken van gezonder brood.


Image and video hosting by TinyPic

Het verstandigste is om je eigen brood te bakken. Op die manier weet je zelf wat de ingrediënten zijn en het is nog lekker en vers ook!


Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.donderdag !




Alvast een fijn weekend
gaat ietsjes kouder worden maar
volgende week gaan de temperaturen terug
omhoog !





zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzx

.

.

.

xxxxx

.

.

   

.bbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbb

.

 




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!