Even een korte uitleg hoe de zoekfunctie werkt. U moet de naam ingeven waarnaar u op zoek bent, b.v. auratus. Dan komen alle pagina's achter elkaar voor waar "auratus" in voorkomt. Zoekt u b.v. de soorten uit het geslacht Melanochromis, dan worden alle Melanochromis-soorten getoond. Wanneer u de naam foutief intypt, zal u geen soort kunnen vinden en wanneer u een naam opvraagt die nog niet is vermeld, krijgt u ook niets te zien. U kan ook bv. een plaatsnaam ingeven en dan worden alle soorten getoond waar expleciet bijstaat dat ze van daar bekend zijn. Je moet wel de juiste naam ingeven en ook op hoofdletters letten. Likoma of likoma zal niet tot dezelfde resultaten leiden.
Het mannetje van Melanochromis parallelus lijkt qua kleur en tekening erg op het mannetje van Melanochromis auratus
Reacties op bericht (1)
26-11-2013
gebruik foto
Hallo Walter,
Ik heb onlangs een beschrijving geplaatst van M. loriae. Ik heb hiervoor gebruik gemaakt van jou foto uit Cichlidae 19 (6), een mooie foto, maar met scannen wordt deze niet fraai. Zou ik jou foto's van het mannetje en wijfje van M. parallelus mogen gebruiken voor bij de visbeschrijving, uiteraard met bronvermelding?
Met vriendelijke groet,
Johan Verheesen
Webredactie NVCweb
26-11-2013 om 09:30
geschreven door Johan Verheesen
De onderwaterfoto's werden gemaakt met een analoge Nikon F-50 en een macro-lens Sigma 90mm. Het onderwaterhuis voor de camera is van Italiaanse makelij van het merk Nimar en de onderwaterflits van Nikonos.
Zo hebben ook de niet-ingewijden een beter idee waar Malawi en het Malawi meer zich bevinden in Afrika
Gastenboek
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek
Ad Konings, Malawi-kenner bij uitstek terug van een duik