chocolademousse in microgolfoven. ingrediënten voor 4 personen. 150gr pure chocolade-60gr boter-3eieren.1eetl oploskoffie-3eetl suiker-snuifje zout 1/8lslagroom,en geraspte chocolade voor garnering,is wel 515cal per porties. bereiding:de chocolade in stukjes breken en met de boter in een schaal zonder deksel in 11/2(1 3/4)minuut laten smelten.het mengsel goed met een klopper kloppen.de eieren scheiden.De dooiers met de oploskoffie de suiker,het zout door elkaar roeren en in een schaal 3 min op ontdooistand laten stollen ,daarbij regelmatig roeren,het eiermengsel door het chocolademengsel scheppen en op een koele plaats zetten.De eiwitten en de slagroom stijfkloppen en door de créme mengen.de mousse in schaaltjes doen en 2-3u in ijskast zetten.Garneren met geraspte chocolade of een koekje,een verrukkelijk dessert en vlug klaar,maar effekes niet aan cal denken haha,morgen wat minder