Ideetjes voor de kerstmenu Gelieve deze blog niet te verwijderen !
02-11-2008
Varkensgebraad met duvelsaus
varkensgebraad van +/- 600 gr.
150ml duvel
koffielepeltje graanmosterd
100ml room
peper, zout en oregano
150gr. sperzieboontjes
200gr. bloemkoolroosjes
75gr. spekjes
50 minuten 2 personen
Bereiding
Bak het gebraad langs alle kanten bruin en kruid het goed met de kruiden en doe er de graanmosterd bij. Giet er de Duvel bij en laat met een deksel erop langzaam gaar worden. (eventueel later een beetje lauw water toevoegen). Haal het gebraad uit de ban en bind de saus met de room. Leg de sperzieboontjes en de bloemkool roosjes in kokend water en laat ze net niet gaar worden. Laat ze uitlekken en bak ze in een beetje boter en het spek op tot ze gaar zijn. Snij het gebraad in sneetjes en dien op met de groentjes en de saus.
Tip; Alle aardappelgerechten passen hierbij. Let op dat het geheel niet té zout wordt!