Dit blog is al een tijdje niet meer aangevuld.xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Redenen: wegens omstandigheden.
Het zou kunnen gaan om gezondheidsreden, PC gestolen of uitgeleend, geen internetaansluiting, groot accident, vakantie, bijscholing, een tijdje in de gevangenis verbleven, gewonnen met Euromiljons of gewoon geen zin of tijd.
Ik zal het maar bij het laatste houden en een klein efforke doen.
Ik geef dan maar een persoonlijk receptje door.
Boulettes à la sauce lapin, vrij vertaald ballekes in konijnensaus ofte Salsa Lapino.
Vrij gemakkelijk, gewoon ballekes maken van gehakt, broodkruim en een eierdooier en flink kruiden, vooral tijm niet te vergeten.
Ballekes aanbakken, vet afgieten en daarna de saus maken.
Een gestoofde ui, perensiroop van Liège en fijngehakte of gepureerde gedroogde pruimen.
Breng de ballekes in de saus en laat alles best een nachtje in frigo staan.
En het is klaar om opgediend te worden met frietjes.
Deze bereiding is een Vlaamse variant van de officiële Waalse versie.
Het klassieke konijn met pruimen heb ik gewoon aangepast met een vleugje Luikse nostalgie.
Smakelijk
|