Inhoud blog
  • Mijn Kankerverhaal
  • Kerken en hun nieuwe bestemming
  • Nieuwe trend om je koorts te meten
  • Een pluim voor de kleuterjuffen op vaderdag
  • Eigen volk eerst!
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto


    Langs de gracht
    in Houtave
    Mijn favorieten
  • Bouw in Grimbergen
  • Over Katjes in het Donker

    22-04-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze buren

    Over de “Netten”xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Aangezien we in een rijhuis woonden, hadden we twee buren.

    Aan de linkerkant woonden de Netten, bijnaam, bedacht door mijn moeder, waarom ????
    E
    en vader “Pajjke”, papa op zijn Lembeeks, Lembeek bekend om zijn zattekesprocessie op paasmaandag, woonde er samen met zijn dochter Mariake, een oude jonge dochter die na de dood van Majjke voor haar vader is blijven zorgen. Achteraf hebben we vernomen dat Mariakke gescheiden was, haar man gaf haar regelmatig een pak slaag als hij dronken thuis kwam en dan zat er niets anders op dan terug te keren naar haar ouders.

    Op zon- en feestdagen kwam er een andere dochter, Jeanne, naar huis om alles te komen controleren. Ze was de “Chef-Tut” en gaf op zondagavond haar directieven voor een ganse week aan Pajkke en haar zuster.

    Ze diende bij nen doktoor in Lembeek, meestal deed ze de reis met de boerentram tot in Halle en dan verder naar Lembeek. Af en toe bracht den doktoor haar naar Strombeek met een sjieke automobiel.

    Mariakke en Jeanne hadden ook nog een broer, die ook in Strombeek woonde in de Avenue Privée, sinds lang is de naam veranderd in “Treft”. Maar ze “lagen in ruzie” met hun broer.

    In de leefkamer hing er een oude familiefoto met vader, moeder en de drie kinderen, maar over de broer was er een bloem geplakt, zoals de sterretjes die aangebracht waren op het bloot vrouwelijk snoepgoed op de foto’s van de cinema’s van licht allooi.

    In een halve eeuw is er veel veranderd, het kan tegenwoordig niet bloot, bloter en blootst zijn.

    Zo waren ze niet meer verplicht het aanschijn van de verdoemde zoon en broer te aanschouwen.

    Bij de netten hadden ze een televisie aangeschaft en af en toe mochten we ook eens gaan kijken naar “Brussel Frans”, in die momenten liep er een serie “Le Saint” met Roger Moore in de hoofdrol, zelfs in wit-zwart was de man heel populair bij de dames.

    Ze hadden een kleine tuin met dahlia’s en op een klein gedeelte werden er elk jaar opnieuw uien en sjalotten gekweekt. In de lente werden ze gemest op natuurlijke wijze, sorry voor de gevoelige lezer, ze deden hun behoefte een paar dagen in pispot en dit brijtje werd gedurende een tijdje bijgehouden om te laten rijpen, zoals bij de bereiding van Lambick, en werd dan verdund met water in een oude melkkan en over het plantgoed gegoten. Tijdens die periode kon mijn moeder haar was niet buiten hangen of anders kregen onze lakens en het ondergoed een viezelijk geurtje mee.

    Tussen onze beide achterkoertjes hadden ze betonnen platen laten zetten, zodat ze niet gestoord konden worden in hun privacy. Af en toe werd ik luidop verwenst van achter het muurtje omdat ik een kwajongensstreek had uitgehaald, want van boven in een slaapkamer werd alles nauwgezet geobserveerd wat er zich allemaal in onze tuin afspeelde. Het rolluik dat half opgetrokken was, wees er op dat ze aan het spioneren waren.

    Mijn vader had een haag met thuja aangeplant om de saaie grijze muur weg te stoppen, maar als er zich maar een takje doorkwam, werd het prompt weggeknipt.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Gastenboek
  • Vriendelijke groetjes van Trucker John
  • Lieve Groetjes
  • Lieve groetjes vanuit De Klinge een dorpje aan de grens
  • Kom hier nog even binnen met een
  • Vriendelijke groetjes van Trucker John

    Hallo, welkom op mijn blog en tot nog eens, Filosoof van Laken


    Zoeken in blog




    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!