Beuling met ananas
Onlangs is mijn zoon op huwelijksreis geweest naar het eiland Kos, samen met zijn overgelukkige prinses; natuurlijk met wie anders.
Ze waren zo lief een kadootje mee te brengen.
Ik hou veel van kokkerellen, dus werd het iets dat ik wel kon gebruiken: een boekje om receptjes in te noteren, origineel van uitvoering houten vorkje, 3 vakjes elk gevuld met rijst, maïskorrels en korianderzaadjes.
Enkele dagen geleden heb ik me aan het experimenteren gezet, het leek erop dat het geen alledaagse combinatie zou worden. We hadden in de supermarkt eerder toevallig zwarte en witte pensen of beulingen gekocht. Thuis heb ik altijd horen spreken over witte en zwarte (of bloed)worsten, maar hier in Brabant kennen ze geen "bloewworsten"
Ter zake nu, het recept van mijn nieuw receptje.
-2 witte en 2 zwarte je weet wel
-1 kleine ananas
-2 stengeltjes rabarber
boter suiker en rijst
-Bak in boter de in schijven gesneden ananas samen met fijngehakte rabarber en betrooi met kristalsuiker. Haal uit de pan en houd warm.
-Bak de pensen gaar, verwijder het vet en dresseer ze op de gebakken ananas en rabarber en dien op met witte (en zwarte...) gekookte rijst.
|