Inhoud blog
  • zaterdag, marktdag in Xanthi
  • rustdag in Mesis
  • van de Nestos-vallei naar Beach Mesi
  • de indrukwekkende stad Philippi
  • De indrukwekkende resten van de stad Philippi
    Hoofdpunten blog moekeontour
  • We zijn thuis
  • parking Charmes aan de Moezel
  • Overnachten in Pesmes aan de Ognon
  • Naar de Jura
  • Wandeling in de buurt van La Clusaz
    Hoofdpunten blog moekeontour2
  • Einde van de reis
  • Het heeft gesneeuwd
  • Naar St. Anton am Voralberg
  • rustdag in Umhausen
  • door het Oetztal naar Sölden en Umhausen
    Belgische startpagina Go2.be
         link
    Foto
    Foto
    Foto
    wandelen door de
    Vikos-kloof
    Foto
    brug van ARTA
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    VONITSA
    Foto
    parking in DIMITSANA
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    zicht op de vallei
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    klooster AGIOS IOANNIS PRODROMOS
    Foto
    BLOEM MET VLINDER
    Foto
    parking beach STOMIO
    Foto
    Foto

    NESTOR paleis

    Foto
    René in koepelgraf
    Foto
    camping Navarone in Gialova
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    KORONI
    Foto
    Foto
    LANGADA
    Foto

    KARDAMYLI

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    MYCENE
    Foto
    Foto
    Foto

    ruïnes van de HERAION

    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    TIRYNS
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    EPIDAVROS
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    OUD KORINTHOS
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    het oude dion
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    het oude PHILIPPI
    Laatste commentaren
  • Goede middag! (Br. Jan van der Weyden)
        op Welkom op mijn blog
  • MET DE MOBILHOME DOOR GRIEKENLAND
    moekeontour trekt er op uit
    op zoek naar het ware Griekenland
    04-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het natje en droogje


    het natje en droogje

    04-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amber en Smalle


    AMBER en SMALLE

    04-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Op wandel door de Vikos-kloof
    klik op de foto klik op de foto klik op de foto een steentje bijdragen

    04/06/2006
    We trekken onze wandelschoenen aan , nemen onze wandelstokken en gaan op stap. We laten ons deze keer niet afschrikken door de wolken. De tocht begint achter de kerk. Daar staat het kleine bruine hondje, waarmee Amber al kennis heeft gemaakt. Nu lopen ze beide spelend achter elkaar aan maar van ons heeft het hondje bang. Als wij dichterbij komen loopt ze weg. Na een tijdje durft ze ons voorbij lopen, vooral als we onze stok dicht bij ons houden. Zo we stappen dan met 4 naar beneden in de kloof. René heeft voor haar een naam gevonden "Smalle".Het gaat hier zeer steil naar beneden en onderweg rusten we uit om wat op adem te komen. We eten onze meegebrachte lunch op en de twee hondjes krijgen ieder hun deel. Beneden aan de Voidhomatis-rivier gekomen springt Amber in het water maar Smalle gaat alleen wat drinken. Iets verder liggen wat jongeren in het water te plonzen, voor ons is het wat te koud. Dus zetten wij onze tocht verder, maar na een klein uurtje wordt het donker boven ons en verwachten we een fikse bui. Het einde van de kloof ligt in Vikos,een ander bergdorpje. We beslissen om op onze stappen terug te keren want er wacht ons nog een steile klim naar Monodendri.

    amber en smalle op stap
      amber en smalle

    Amber en Smalle genieten samen van de tocht. Ze lopen beiden voor ons uit. Soms komen ze allebei zien waar ik blijf. Smalle kijkt mij dan met haar reeënoogjes aan. Ze heeft op enkele uurtjes tijd al vertrouwen in ons gekregen. Als we boven komen richten we onze stappen naar een taverne. Een natje en een droogje zal wel smaken. We nemen ieder een Griekse salade en een koffie. Nadat dit ons goed gesmaakt heeft wandelen we rustig terug naar de mobilhome. Smalle laten we achter, want ergens zal ze wel een baasje hebben, die op haar wacht. Het is een fijne dag geweest, met lief gezelschap en mooie natuur. Gelukkig is de regenbui overgewaaid en komen we droog aan.

    04-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rustdag in Monodendri
    klik op de foto het bord van de Guinness Book

    03/06/2006
    Het heeft deze nacht weer geregend. Onze wandeling door de Vikos-kloof valt letterlijk in het water. Dan maar een rustdag ingelast. Ik ruim en poets de mobilhome van binnen op en we kijken op tv naar een tennismatch van Kim. Later klaart het op en ik neem van op de parking enkele foto's  van het dal. Het is een prachtig zicht, het witte dorpje in het ruige landschap. We hopen op beter weer, want zo stil zitten is feitelijk niets voor ons.

    03-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Naar de Zagoria-dorpen en de Vikos-kloof
    zicht parking Monodendri huisje in monodendri

    02/06/2006
    We hebben ons overslapen. De horloge wijst op 9.45h als we wakker worden. Zelfs Amber ligt nog gelukzalig te slapen. De zon staat al hoog aan de hemel en haar warme stralen nodigen ons uit om vlug op te staan. Na het ontbijt zet ik de mobilhome naast een muurtje en; René klimt op het dak om de satelliet te veranderen maar hij kan het beeld van TV één niet verbeteren. Het is wel eigenaardig dat  de Nederlandse zenders wel op het scherm komen. Gelukkig zendt Ned.2 ook veel sport uit. We rijden na de middag verder door het Pindus gebergte naar de Zagoria-dorpen en de Vikos-kloof. Het is een smalle, bochtige weg dwars door de bergen. We rijden langs de dorpjes Pendalafos, Eptachori, Konista en Kalpaki. Dan neem ik de afslag naar links, het hooggebergte in. Ons eindpunt vandaag is Monodendri. We staan nu op een parking met het zicht op het dorpje, dat tegen de berg gebouwd is. We strekken onze beentjes en wandelen naar het dorpje, dat vooral bekend is bij bergbeklimmers en wandelaars. Winkels vindt je hier niet, maar wel enkele hotels en privé-huizen, die kamers aanbieden om te overnachten. Amber maakt kennis met enkele loslopende honden. Ze zijn volgens mij niet gevaarlijk, maar je weet natuurlijk nooit hoe ze reageren. Er is een klein bruin hondje bij,dat met haar staartje tussen haar pootjes naar Amber loopt, maar na wat gesnuffel gaan zeieder hun eigen weg. Terug aan ons rijdend huisje gekomen is het tijd om te eten en nog wat te lezen over de streek.

    02-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (11 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kastoria, het stadje waar je snel verdwaalt
    huisje in kastoria klein kerkje klein kerkje huisje in kastoria huisje in kastoria

    01/06/2006
    Het is een rustige nacht geweest. Nu rijden we verder naar Kastoria, een stadje met 54 kerken, welke tussen de 10de en 14de eeuw gebouwd zijn. In Kastoria vinden we een parking aan het meer, wel betalend vanaf 17h. Het is nu 14h (Griekse tijd) dus kunnen we hier 3 uur rondwandelen. Na een forse klim komen we boven aan de kathedraal. Deze is versiert met mooie fresco's. We slenteren door de straten en waar je ook kijkt zie je een kerkje staan. Sommige ervan zijn echt prachtige exemplaren. Het is hier wel een doolhof van staatjes, zoals ze in het boekje hebben vermeldt. Plots zie ik een internet-café en ik stap binnen. Ik ga eens proberen kontakt te krijgen met het Seniorennet en de chatters. De uitbater moet mij wel helpen, want dat Griekse schrift is wel latijn voor mij. Na een tijdje zit ik op het net en in de chatbox. Wat doet dat vreemd aan, zo ver van huis en dan kunnen chatten met MP, Framboos, Lore en Paphopperke. Het is wel moeilijk typen want het is een Quertyklavier en dat ben ik niet gewoon. Ik probeer ook kontact te krijgen met Diny, onze jongste dochter. Ook dat lukt maar ik ben zo zenuwachtig dat ik bijna niets kan schrijven.Na mijn vraag hoeveel ik moet betalen, zegt de jongen dat het gratis is. Dat kan ik echter niet aanvaarden, het is toch zijn inkomen en ik leg 2 euro op de toog.Ik ben tevreden, ik heb van uit het buitenland kontact gehad met het thuisfront. We zien dat het bijna 17h en haasten ons terug naar de mobilhome. Dat is wel vlugger gezegd dan gedaan. We zijn verdwaald, we komen uit aan de andere kant van de heuvel. Kastoria ligt op een heuvel en wordt langs drie zijden omringt door water. We lopen terug en vragen aan een Griek de weg naar de parking. Hij probeert het uit te leggen en besluit dan om ons tot aan de parking te begeleiden. Gelukkig, want alleen hadden we het nooit terug gevonden. Wij bedanken hem en hij legt zijn hand op zijn hart, als om te zeggen dat zijn hulp uit zijn hart komt. Vriendelijke mensen, die Grieken.

    parking in Mavrochorri meer van Marvrochorri zicht op het meer


    Het wordt tijd om op zoek te gaan naar Miavrochorri, een dorpje waar we kunnen overnachten. Het ligt aan een klein meer, aan de overkant van Kastoria. Hier kunnen we uitrusten van onze eerste dag Griekenland.

    01-06-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (15 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onze eerste dag in Griekenland

    31/05/2006
    We naderen de grens van de Federal Republic Macedonië met Griekenland. Hier zijn de douane- en politiebeambten veel vriendelijker. Zonder problemen rijden we Griekenland binnen. We zijn allebei heel nieuwsgierig naar dit land. Hier heb ik nu al jaren opgewacht. We nemen de baan naar Florina en dan gaat het richting Kastoria. Onderweg vinden we een plekje om te overnachten. Wanneer ik de satelliet uitschuif en de tv aanzet, blijkt het dat we de zenders TV één en Eurosport niet meer kunnen nemen.  René zal op het dak moeten klimmen om de satelliet anders de richten, maar we hebben geen ladder bij. Dus zullen we morgen iets moeten zoeken om op het dak te geraken. We zijn allebei moe en gaan vroeg slapen.

    31-05-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (19 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welkom op mijn blog
     Ik heb tijdens onze  reis door het vasteland van Griekenland een dagboek bijgehouden.  Zo lees je hier mijn verslag van één van de mooiste reizen, welke we ooit met de mobilhome gemaakt hebben.  We hebben enkele van de grootste archeologische sites van het Oude Griekenland, dat toch de bakermat van onze kultuur is, bezocht. We zijn door de bergen getrokken en hebben genoten van de rust aan de kust. Ik kan niet zeggen wat het meeste indruk op mij gemaakt heeft maar wel dat ik van dit land ben gaan houden en dat ik er alle dagen aan terug denk. 
    Ik wens jullie veel kijk- en leesplezier.
    (al de foto's,ook van de zijkanten, zijn aanklikbaar)

    30-05-2006 om 00:00 geschreven door moekeontour

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (117 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    het recentste verslag staat onderaan
    Archief per week
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ria50
    blog.seniorennet.be/ria50
    Foto

    zicht op kapel in PARGA
    Foto

    huisje in PARGA
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    ALIKES TOURLIDAS
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    vesting CHLEMOUTSI
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Het heiligdom Olympus
    Foto

    kleed van een Lapithse vrouw
    Foto

    HERMES, beeld van Praxiteles
    Foto

    NIKE, beeld van Paionios
    Foto

    Foto

    Romeinse villa
    Foto

    verpozen in OLYMPUS
    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    woontorens in MANI
    Foto

    kerkje in MANI
    Foto

    René voor de tombe
    Foto

    zicht op de zee
    Foto

    parking aan de tombe
    Foto

    parking op het strand
    Foto

    Foto

    een plons in het water
    Foto

    MONEMVASIA poort


    Foto

    Foto

    MITROPOLIS
    Foto

    aghia EVANGELISTRIA
    Foto

    aghia THEODOROI
    Foto

    Foto

    Foto

    HODEGETRIA kerk
    Foto

    poort van Peribleptos


    Foto

    Foto

    zicht op paleis en ruïnes van huizen

    MYSTRAS


    Foto

    de ezel, vervoermiddel bij uitstek
    Foto

    op camping "MYSTRAS"
    Foto

    steen van SYBILLE
    Foto

    Foto

    polygone muur
    Foto

    Foto

    zicht op tempel en schatkamer
    Foto

    Foto

    het stadion
    Foto

    gouden halsketting
    Foto

    DELPHI
    Foto

    Foto

    Foto

    het gedenkteken voor
    LEONIDAS


    Foto

    Foto

    huisjes in het
    PILION gebied


    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    zichten in het
    PILION gebied

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    hutten met katrol
    Foto

    de METEORA
    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!