Bessengelei in het Lommels koekje
Dat blijkt een koekje te zijn dat Jorina Van Kerckhoven, Loesje Verheyen en Eef Vantongerloo, studenten van de Katholieke Hogeschool Kempen Departement Agro- en Biotechnologie, ontworpen hebben. Volgens schepen Geert Jansen gaat het om "een smakelijk biscuitcake-je, dat omhuld is met een chocoladelaagje en gevuld is met bessengelei. De studenten kozen voor bessen omdat één van de hoofdbestanddelen van de Lommel Koffie, de Klotsenboslikeur, ook van bessen gemaakt is. Chocoladeschilfers werken het geheel mooi af.” Het koekje wordt morgenavond aan de gemeenteraadsleden gepresenteerd. En hiermee is er ineens een andere betekenis voor een koekje van eigen deeg.:wink:xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Op bovenstaande afbeelding kan je de lommelse koffie zien maar op het uiterlijk van het koekje zullen we nog even moeten wachten denk ik !!!!!!
|