En weet dat er is... slechts één klasse, die van de hele mensheid; slechts één godsdienst, die van de liefde; slechts één wet, die van de waarheid; slechts één taal, die van de stilte.
**********
**********
Fractal Art
**********
Wie zich zorgen maakt over oud worden, is gek. Aan velen wordt dit voorrecht immers niet gegund.
Een man rijdt met zijn fiets langs het kanaal. Aan de overzijde zit een man te vissen. Roept de fietser naar de visser : Hoe kom ik aan de overkant? Antwoord de visser : Watn vraag man, je bent er toch al!
In een warenhuis was een vrouw op zoek naar een grote kalkoen. Maar ze kon er geen enkele vinden die groot genoeg was voor haar grote gezin. - Worden deze kalkoenen niet groter? vroeg ze aan de bediende. - Nee, mevrouw, antwoordde die, ze zijn dood.
- Kom zeg, drink toch eens een cognac, Henk! - Liever niet, ik ben bang dat dat een gewoonte zou kunnen worden, pa. - Onzin, jongen! Ik drink er al 40 jaar elke dag een en het is nog altijd geen gewoonte geworden!
De familieleden van de overledene waren samengekomen op het kantoor van de notaris en wachtten op het openen van de envelop die het testament bevatte. De notaris begon te lezen: - Daar ik in het volledige bezit van mijn geestelijke vermogens ben, heb ik al mijn geld tijdens mijn leven uitgegeven.
Geeft veel informatie over alles in en om de pc. Software, Hardware en Network - uitgebreide gegevens. Kan in 't nederlands gezet worden bij de opties. Toont ook keys en registratienummers (bij Licensies) en alle ooit getypte logins en paswoorden (bij Geheimen).
Vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinresitiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blegnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn. De rset van de ltteers mgoen wellikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvogens gwoeon lzeen wat er saatt. Dit kmot odmat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel. Aàààhà... aijtld al gadehct...!
Belarc Advisor maakt een momentopname van uw computersysteem. Het programma geeft informatie over de aanwezige hardware (processor, moederbord, geheugen, harde schijven, ...), gebruikersaccounts en geïnstalleerde software - inclusief licentiesleutels. Het programma besteedt extra aandacht aan veiligheid. Zo geeft het een overzicht van al dan niet geïnstalleerde Windows Security Hotfixes.
Amedee had de gewoonte na zijn werk een café binnen te gaan en tegelijkertijd twee pinten bier te bestellen. Dat deed hij, omdat hij vroeger een goede vriend had, met wie hij regelmatig een pintje pakte. Zijn vriend was gestorven en als aandenken dronk hij steeds twee glaasjes bier. Maar op een dag kwam hij de kroeg binnen en bestelde maar één pint. De cafébaas vroeg wat er gebeurd was. - Ik ben gestopt met drinken.
Het moet wel overal 1024 zijn in plaats van 1000. En 1024 bytes = 1 kilobyte. En een byte bestaat uit 8 bits, dus: 1 byte (1 B) = 8 bits (8 b). En 1 bit (1 b) is gewoon een bit.
Een bit kan slechts twee waarden aannemen: "1" of "0". Dus "Aan" of "Uit".
Wanneer men links bovenaan in kladblok .LOG (in hoofdletters!) zet en dat zo opslaat dan staat telkens men dat kladblokbestand opent automatisch het huidige tijdstip erin.
- Het was Edison die de eerste spreekmachine heeft uitgevonden, nietwaar, pa? - Neen, jongen, dat was God, toen hij de vrouw schiep. Edison heeft de eerste spreekmachine uitgevonden die je kon stilleggen.
Soms verschijnen er vensters die men maar moeilijk of helemaal niet wegkrijgt.
Er is geen sluitknop voorhanden en geen kruisje rechtsboven. En als er wel een sluitkruisje is werkt het niet want de cursor blijft een handje zelfs als men het op het kruisje zet terwijl het een pijltje zou moeten worden als men het daarop zet. Blijft het een handje dan sluit het venster niet maar werkt het als link naar een site zoals in het venster. Meestal zijn zo'n vensters uit den boze, aggressieve reclame en zo! Of spyware... En heel ambetant!
Eender welk actief venster kan men altijd sluiten door toets Alt ingedrukt te houden en eens op F4 te drukken. Dus Alt+F4.
Dat werkt bij alle (actieve) vensters. Met of zonder sluitmogelijkheid.
Het actief venster is dat waarvan de titelbalk opgekleurd is, dat is dus dat waar je in bezig bent. Of dat wat het laatste verschenen is. Bij de andere (niet-actieve) vensters is de titelbalk wat uitgegrijsd. Er zijn nooit meerdere vensters tegelijk actief.
Om een afdruk van het gehele beeldscherm te maken druk je eens op de toets PrtSc (staat bovenaan, rechts van de toets F12). Nu is het gekopiëerd. Open dan Paint, klik bovenaan in de menubalk op Bewerken en kies voor Plakken. Nu staat er dat beeldscherm en kan men het bewerken, het formaat veranderen, stukken uitknippen enz...
Wil je een afdruk van slechts één enkel venster dan hou je de toets Alt ingedrukt terwijl je op PrtSc drukt. Dan wordt enkel het actieve venster gekopiëerd. Dus Alt+PrtSc. Het actieve venster is dat waarvan de titelbalk opgekleurd is. Dat gebeurt als men er eenmaal op een lege plaats in klikt.
Bvb dit:
Klik je op de taakbalk dan heb je een printscreen van de taakbalk alleen.
Men kan het ook plakken in Word en in WordPad. En ook in eender welk grafisch programma.
Iemand vroeg een boer om werk. Hij vertelde dat hij voor zijn vroegere werkgever had geploegd, gemolken, de kalveren gevoederd, stro gesneden, hout gekruid, de moestuin bijgehouden en de vaat gewassen. - De baas heeft me niet meer nodig, want hij is nu getrouwd.
Meestal is wat in de kolommen staat niet volledig zichtbaar. Klik eerst eens in het wit gedeelte en hou dan de toets "Ctrl" ingedrukt terwijl je op de "+" toets van het numerieke toetsenbord (dus uiterst rechts op het toetsenbord) drukt. Nu heeft ELKE kolom de breedte van de langste regel erin zodat alles volledig leesbaar is.
Dus in het venster klikken en dan [Control] + Num[+].
*
Men kan ook gewoon nog kolom per kolom verbreden of versmallen door het vertikaal scheidingslijntje te verslepen naar links of naar rechts natuurlijk:
Dubbelklik je op dat scheidingslijntje dan krijgt die ene kolom de nodige breedte.
Wanneer men bij de opties van een of ander programma de soorten instellingen die men kan doen wil bekijken moet men als men het venster verlaat ALTIJD op de knop "Annuleren" klikken! Ook als men niets veranderd heeft. En dit om de volgende reden.
¬ om wat te oefenen met vinkjes plaatsen klikke men op deze grote rode vink
De selectievakjes (Checkboxes) waar men de vinkjes (soms vogeltjes genoemd) inzet staan altijd aan de linkerkant van de betreffende zin. De cirkeltjes (Radio Buttons) waar men een puntje inzet ook.
Het verschil tussen de twee is dat men bij Checkboxes zoveel vinkjes kan zetten als men wil maar bij Radio Buttons kan er maar één stipje staan, hier moet men dus enkel ééntje ervan kiezen.
Als we daar nu wat rondkijken wat er allemaal mogelijk is gebeurt het genoeg dat we op lege plaatsen klikken of rechts in het venster en zo. Klikken zowat overal op lege plaatsen wordt veel gedaan zonder dat we daar erg in hebben. Maar hier moet men oppassen! Bij sommige vensters veranderen de selecties ook als men helemaal aan de rechterkant van de zin klikt!!! En doorgaans zien we dat zelfs niet. Als men dan op "Toepassen" of "OK" klikt zijn die veranderingen opgeslagen zonder dat men er weet van heeft en komt men daarna natuurlijk voor vreemde verrassingen te staan.
Bijvoorbeeld in het onderstaande venster komt het stipje te staan links in de derde optie ook al klik ik op de plaats waar het pijltje staat:
Dus ALTIJD op "Annuleren" ("Cancel") klikken om zo'n venster te verlaten.
Zelfs als men instellingen wil veranderen is het aangeraden na eerst zo wat rondgekeken te hebben eerst te annuleren, dan het venster terug te openen om de wijzigingen aan te brengen en dan pas op "Toepassen" en "OK" te klikken.
Zoals het spreekwoord zegt: De voorzichtigheid is de moeder van de vinkjeswinkel.
Bij een gekochte computer staan soms de bestandsextensies, dat zijn de enkele tekens (meestal drie) na het laatste punt in de bestandsnaam, standaard verborgen. Dus men ziet die niet. Men ziet dan enkel de namen. Dit is niet aan te raden voor mensen die meer doen op de pc dan alleen maar een briefje typen en mailtjes lezen. In handleidingen, beschrijvingen, computertijdschriften en zo heeft men het bij de uitleg veel over het bestandstype, en dat ziet men aan de extensie.
De extensie toont namelijk om wat voor soort bestand het gaat. Bvb: .exe = een uitvoerbaar bestand, dus een programma (toepassing, applicatie). .bmp = een bitmap afbeelding. .jpg = een ander soort afbeelding. .gif = nog een ander soort afbeelding. .zip = een gecomprimeerd (ingepakt) bestand. .sys, .dll = systeembestanden. .txt = een kladblok tekstbestand. .doc = een Word document. .dat = een databestand (= gegevensbestand). .wav = een geluidsbestand. .mp3 = een gecomprimeerd geluidsbestand. .htm, .html = webpagina's. Enz...
Met die extensies verborgen ziet men soms ook wel dezelfde namen in eenzelfde map, wat normaal niet kan, maar in dit geval wel want de (verborgen) extensies zijn dan verschillend. Bvb: Apenkuren.exe = het programma om apenkuren uit te halen. Apenkuren.jpg = een plaatje van de apenkuren. Apenkuren.wav = een apengeluidje. Apenkuren.txt = een geschreven uitlegje erover. Apenkuren.hlp = een helpbestand voor het programma. Apenkuren.html = een webpagina over apenkuren. Apenkuren.dll = een systeembestandje voor het programma.
Zonder de extensies ziet men hier dus 7 maal dezelfde naam "Apenkuren" staan in die map. De pictogrammen zullen wel meestal verschillend zijn en daaraan zie je al een beetje wat het is. (De pictogrammen worden bepaald door de extensie maar eenzelfde pictogram kan gebruikt worden voor meerdere verschillende extensies. De .exe programmabestanden hebben wel elk hun eigen pictogrammeke, dat van het programma zelf).
Enkel de extensie toont ons duidelijk wat voor soort bestand het is.
Daarom is het beter die extensies zichtbaar te maken en dat doet men als volgt. Open eender welke map. Klik bovenaan in de menubalk op "Extra" en kies "Mapopties...". Neem daarin het tabblad "Weergave". En in het kadertje "Geavanceerde instellingen:" VERWIJDER je het vinkje naast de zin "Extensies voor bekende bestandstypen verbergen".
Zoals hier getoond:
Klik nu onderaan op "Toepassen" en dan op "OK".
Om een lijst met standaard bestandsextensies en hun betekenis te zien klik je eens op de afbeelding hierboven.
Nu wel oppassen: Als je de naam van een bestand verandert verander je ENKEL wat vóór het laatste punt staat. Dat erachter is de extensie en dat verander je NIET.
- Er is iets verschrikkelijks gebeurd, zei de dichter tegen zijn vriend. Mijn zoon van drie heeft mijn nieuwste verzenbundel in snippers gescheurd! - Amai, kan dat kind nu al lezen? vroeg zijn vriend.
Zoekt men een exacte zin in google dan moet men die zin tussen dubbele aanhalingstekens zetten. Dus zo: "hobby's van de aap". Dan bekomt men alle sites waar die exacte zin instaat. Zet men de aanhalingstekens niet, dus zo hobby's van de aap, dan krijgen we ook alle sites met elk woord apart, vanalle sites met het woord hobby's in, sites met het woord aap enz... worden ook weergegeven en dat moesten we niet hebben.
Ander voorbeeld: "norton antivirus 2005", dan krijgt men in elk resultaat sites met die volledige zin van 3 woorden in en niet alle sites met elk van de drie apart: norton, antivirus en 2005.
Zoekt men bvb ezels die iets met groen te zien hebben dan typt men ezel +groen. Krijgt men de sites waar het woord ezel EN het woord groen in voorkomen. (Let op, een spatie vóór de + en geen spatie tussen de + en groen, zo dus: ezel[spatie]+groen).
Ander voorbeeld: tornados +usa +2004.
Het omgekeerde gaat ook. Voor ezels die niets met groen vandoen hebben zet men een minteken in plaats van een plusteken. Zo: ezels -groen. Geeft sites met het woord ezels waar het woord groen NIET in voorkomt.
Zoekt men enkel plaatjes dan klikt men boven het tekstvak op Afbeeldingen.
Wil men de betekenis van een woord of afkorting of eender wat dan tikt men vóór het woord define: . Zo dus: define: html define: aap define: zip define: nabucodonosor define: blog
Wanneer ik rondsurf, om iets te zoeken bvb, kom ik regelmatig pagina's tegen die ik later als ik wat meer tijd heb nog eens beter wil bekijken. Die daarvoor telkens bij mijn favorieten zetten is niet zo'n goed idee want zo raken mijn favorieten overvol en vind ik tussen dat bos mijn bomen niet meer. Dus dat is dus niet erg practisch.
Daarom doe ik het zo: Ik zet van elk ding waar ik nog eens wil naar teruggaan een snelkoppeling op het bureaublad. En dat gaat eenvoudigweg zoals in het screenshotje hieronder:
Nu staan er snelkoppelingen gewoon op mijn bureaublad. Dan kan ik daarnaar teruggaan wanneer ik wil. Heb ik ermee gedaan dan kieper ik de snelkoppeling in de prullenbak. Wil ik een site behouden dan zet ik ze alsnog bij mijn favorieten.
..................en nu zitten al die zips tot in m'n keel. (wat betekent dat eigenlijk ZIP?)
¬ om te zipzappen klikke men op het plaatje
ZIP is een formaat van gecomprimeerde bestanden, zoiets als samengedrukte bestanden wil dat zeggen. Om bestanden te verkleinen (de kilobytes of megabytes verminderen) zodat ze minder ruimte op de harde schijf innemen is dat. Wordt veel gedaan om langs internet te versturen. Is kleiner (minder bytes) en gaat dus vlugger. Veel dingen die je download zijn in zip-formaat. Zijn dus ingepakt. Zo kun je meerdere bestanden allemaal samen inpakken in één ZIP-bestand (dat noemt men zippen) en dat ene bestand dan versturen langs internet. Al je bestanden zijn gecomprimeerd en zitten bijeen in een enkel zip-bestand, dat is dus gemakkelijk, moet men maar 1 bestand downloaden waar al die andere inzitten. Dus gelijk een valiesje waar al uw spullen goed samengedrukt inzitten. De ontvanger moet dat dan uitpakken met WinZip (of WinRAR). Dat noemt dan ontzippen. Dus al wat er inzit eruithalen en decomprimeren (= de compressie terug teniet doen zodat die bestanden terug normaal zijn zoals vóór de samendrukking). RAR is ook zoiets maar komt men minder tegen. En er bestaan nog andere compressie-formaten maar die zien we zelden, 't is te zeggen, nooit. Dat is al. Dus 't is niets ingewikkeld hé. Dat zijn alleen al die namen die zo raar lijken, precies taal van de planeet Mars.
Wanneer men tekstgedeelten selecteert (blauw markeren) gebeurt het soms dat het blauw wat te ver springt. Dit gebeurt meestal bij leestekens en haakjes.
Als men stukken selecteert waar code bijstaat (om te knippen/kopiëren en te plakken). Bvb hier in de blogs als men een vinkje zet bij "Brontekst". Dan ziet men de html-code. Wat tussen de haakjes staat noemt men een "tag". Dus we zien dan al de tags.
<FONT color=#ffff00><STRONG>Cipier</STRONG> (tot gevangene): En hoe voel je je nu?<BR><BR><STRONG>Nieuwe gevangene:</STRONG> Als thuis! Ik heb hier ook niets te vertellen.<BR></FONT>
Of in het forum: [quote="NewHaunter"][quote="nienka."]................[/quote][/quote]
Dus hierboven gaat het blauwe gemarkeerde te ver. Dit kan men bijwerken door Shift+pijltjestoetsen. Shift-toets ingedrukt houden en dan op de pijltjestoetsen drukken.
Men kan zo altijd selecteren. Shift inhouden en dan met de pijltjestoetsen links, rechts, naar boven, naar beneden. Ook met de toetsen Home en End voor selecteren tot het begin van de regel of tot het einde van de regel.
Ook: Dubbelklikken (2x klikken) op een woord selecteert het hele woord. Tripleklikken (3x klikken) selecteert de hele zin.
En ook: Om de hele tekst te selecteren doet men Ctrl+A.
Het is niet altijd gemakkelijk de juiste hoeveelheid tekst te selecteren. Je kan dit soms gemakkelijker oplossen. Indien je één woord wil selecteren, dubbelklik je gewoon met je muis op een deel van dat woord. Wil je de hele alinea aangeduid hebben klik dan 3 keer met je linkermuisknop ergens in de alinea en heel die alinea word voor u geselecteerd. Je kan ook met de pijtjes toetsen werken. Zet de cursor bij het woord of zin dat je graag zou willen selecteren en druk vervolgens de shifttoets in samen met het pijltje in de richting dat u de tekst geselecteert wil hebben.
Als men het pijltje op een link (bvb: Hier klikken) of een gelinkt plaatje zet dan kan men onderaan links in de statusbalk vooraf lezen naar welk internet-adres die link je naartoe zal brengen. Soms wel nuttig om weten voordat men ergens op klikt.
Dat staat juist boven de "start" knop als het browservenster gemaximaliseerd is:
- Het lijkt wel of jullie varken mij heel sympathiek vindt. Telkens als het er de kans toe krijgt, probeert het mijn kamer binnen te komen. - Dat is nogal logisch, mevrouw, in de winter woont het daar ook.
Openbaar aanklager: Is het waar dat je je vrouw al vele jaren compleet domineert? Verdachte: Ja, maar het spijt me echt en... Openbaar aanklager: Nee; nee, verontschuldig je niet. Zeg me enkel hoe je het doet!
*
Volgende vragen werden daadwerkelijk door advocaten gesteld tijdens een proces: - De jongste zoon, die van 20, hoe oud is hij? - Was je aanwezig toen je foto werd genomen? - Was jij het, of je broer, die gedood werd tijdens de oorlog? - Heeft hij je gedood? - Op welke afstand bevonden de voertuigen zich op het ogenblik van de botsing? - Je was daar tot je vertrok. Klopt dat? - Hoeveel maal heb je zelfmoord gepleegd?
*
De gearresteerde werd verdacht van inbraak, maar hij verklaarde dat hij onschuldig was en bovendien ook een alibi had. - Maar weet jij wel wat een alibi is? vroeg de rechter. - Zeker! Een alibi is het bewijs dat je ergens anders geweest bent, als je ergens anders geweest bent.
Soms gebeurt het dat men tijdens het surfen op enkele heel interessante sites beland en plots blokkeert het browser-venster en moet het afgesloten worden. Dan moet de 'Internet Explorer' terug gestart worden maar dan is men zijn laatst bezochte internet-adressen kwijt! Ze terugzoeken langs 'Geschiedenis' is lastig want dat staat alfabetisch gerangschikt en moet men ook nog de naam van de site weten wat meestal niet het geval is na een poosje gesurfd te hebben.
Iemand schreef:
...Boem, weg!!! Gossiepikkie en dan moet ik weer naar m'n favorieten om hem op te zoeken of ik weet niet eens meer welke het was omdat ik maar wat rondsurfde...
Iemand antwoordde:
Om direct je laatste internetpagina terug te vinden klik je op Geschiedenis-knop naast de Favorieten-knop bovenaan. Klik in dat geschiedenisvenstertje linksboven op het knopje 'Beeld' en selecteer het laatste 'Op veld Volgorde vandaag bezocht'. Dan staan daar al je laatste pagina's met de allerlaatste bovenaan. :D
De Geschiedenis-knop staat waar het pijltje staat in onderstaand schermafdrukske:
Hartelijk bedankt voor jullie antwoorden, daar heb ik weer veel van geleerd. Bedankt New Haunter voor het screenprintje met de geschiedenisknop, nu surf ik al jaren dagelijks rond en dat tekentje kende ik niet! Hartstikke fijn om te weten. Nog een fijne dag allemaal!
*** Zie commentaar bij "Reageer" hieronder rechts.
Iemand in het Babbelhoekje van het Seniorennet Café schreef:
.......................................en opgeslagen als..., en ik wilde ze terug ophalen, waren ze niet meer te vinden en kon ik van vooraf aan opnieuw beginnen.
Als ze opgeslagen geweest zijn zitten ze 100% zeker ergens op de pc. Op de plaats en met de naam die er in het "Opslaan als"-venster stond en die je waarschijnlijk niet meer weet. Valt voor. Bij mij ook.
Maar ze zitten daar ergens met een zekere naam (als het M$ Word is is dat standaard Doc1.doc en zo).
En dat kun je altijd terugvinden langs "start>Zoeken" zelfs met een gedeelte van de naam, of met een woord of uitdrukking in de tekst (die je dan toch wel weet want je hebt hem zelf getypt).
En als je zoeken in "Alle bestanden en mappen" kiest kun je bij "Laatste wijziging" zoeken bij "Aanmaakdatum" op de datum van vandaag. Dan komen alle dingen tevoorschijn die vandaag gemaakt zijn.
Als het een Word-document is typ je als naam *.doc en hij zoekt alleen naar alle .doc-bestanden en niets anders.
Beetje uitleg voor wie het nog niet weet: _____
* is een jokerteken (wildcard) en staat voor "eender wat". Dus waar het sterreke staat mag vanalles staan eender wat. *.txt ® alle bestanden met .txt achter.
zon*dag.doc ® zoekt naar alle bestanden met wat er staat en ipv de * eender wat. Bvb zonnestraaldag.doc, zonnekesdag.doc, zoniënwouddag.doc. _____
? is ook een jokerteken en staat voor "één enkel teken". ?.doc ® zoekt naar alle bestanden waarvan de naam één letter is. Bvb a.doc, d.doc, z.doc, 3.doc, %.doc.
Een jonge schilder, die zich in stormachtige zeemotieven heeft gespecialiseerd, houdt voor de eerste keer een tentoonstelling. Een vriendin kijkt naar zijn schilderijen: - Alleen jammer dat je toch altijd zo'n pech hebt met het weer!
***
De volgende schilder had meer geluk:
***
In het atelier van de schilder is het zo koud dat het model zich niet wil uitkleden. - U hebt gelijk, zegt de schilder, laat ons samen een kopje thee drinken. Een beetje later klopt er iemand krachtig op de deur. - Vlug, fluistert de schilder, kleed u snel uit, dat is mijn vrouw!
Sorry een hele uitleg getypt en floep alles weg. Dus nu een kortje.
Daarom gebruikt men best twee of meer browservensters, eentje om te lezen, eentje om te schrijven, eentje om te surfen en naar iets te zoeken enz...
Je mag zelf 30 vensters tegelijk gebruiken maar dat is niet aangeraden want dan wordt men zot. Druk op het toetsenbord Ctrl+N (dus toets Control ingedrukt houden en eens op toets N drukken). Dan gaat er een tweede venster open met juist hetzelfde in (ook de 'Vorige' en 'Volgende' pagina's). Telkens je dat doet gaat er een nieuw venster open.
Nu kun je in dat nieuwe venster andere dingen doen zonder dat je eerste venster waar je in aan het werken bent verandert. Bvb door de pagina's bladeren om te lezen of ergens naartoe surfen om iets te zoeken.
Dat gaat ook wel langs 'Bestand' ® 'Nieuw' ® 'Venster' voor mensen die liever alles met de muis doen dan op het toetsenbord te moeten tokkelen (want dat moet met 2 handen).
Na vele berichten lijk dit... Quote: ........ik wil een gedeelte van den uitleg afdrukken en kan het einde van de zinnen er niet opkrijgen........
...heb ik wat getest en de simpelste en beste methode om berichtjes af te printen vind ik de volgende:
_____
Gewenste dingen van de berichten blauw maken (selecteren dus). Dan op de tekst rechtsklikken en daar kiezen voor "Afdrukken". In het venster dat dan verschijnt het bolletje bij "Selectie" aanklikken en dan "Toepassen" en "Afdrukken".
Dan staat alles er goed op, ook de afbeeldingen en zo. Die dingen links en rechts van het scherm staan er dan niet bij. Alleen wat blauw is komt op de afdruk (en niks anders!).
Nota: Op de blauwe tekst rechtsklikken, dus niet op een blauwe afbeelding die erbij staat want dan kan men enkel de afbeelding printen kiezen. _____
Met dit systeemke is het ook niet nodig bij "Pagina-instelling..." de marges te verkleinen of de afdrukstand op "Liggend" te zetten.
Iemand schreef: Ik doe altijd: Bestand--Afdrukken--Selectie--Toepassen--Afdrukken. Wel eerst het gene selecteren wat je afdrukken wilt.
Dat is ook goed.
En dit was het dan ook, een eerste tip. Ook klein maar fijn.
Ik ga er dus mee beginnen. Met de tips en de weetjes.
Als eerste weetje zet ik iets heel kort maar naar mijn mening toch nuttig om weten. Ik heb het zelf nu pas ontdekt, en dat na 7 jaar pc-ervaring...
In een menu staan altijd vanalle dingen. Sommige hebben 3 puntjes achteraan "..." en andere niet! Wel daar is dan toch een reden voor en dat is de volgende:
Als er ... achterstaat komt er altijd eerst nog 't een of 't ander venster om keuzes te maken en zo. Als er niets achterstaat begint de actie onmiddellijk.
Bvb: "Afdrukken" = begint direct te printen! "Afdrukken..." = er komt eerst nog een venster om dingen in te stellen waarna je daar op 'OK' of 'Annuleren' en zo kunt klikken.
"Opslaan" = direct (niet als het iets nieuw is natuurlijk want dan moet je zeggen waar). "Opslaan als..." = keuzevenster.
Dit was het dan, een eerste weetje. Klein maar fijn.
Ik heb eindelijk besloten om hier een blogje aan te maken en dit om tweeërlei reden.
Ten eerste worden hier soms vragen gesteld hoe dingen te doen in de blogs en daar ik geen blog had was het mij niet mogelijk daar een zinnig antwoordje op te geven want ik kon dat zelf niet proberen. Wel in hun gastenboek en in de reacties op hun berichten maar daar kon ik nie beginne testen naar hartelust want ik kon die testberichten natuurlijk niet verwijderen. En het is anders dan in het forum waar BBCode wordt toegepast en hier in de blogs is het al HTML wat de klok slaat. Ik ken wel een ietsepietsje van HTML daar ik al een siteke of twee gemaakt heb. Dus ik wou al een tijdje zelf een blog maken maar wist om de duivel niet over welk onderwerp dat dan wel zou kunnen gaan! Maar dan kreeg ik een ideetje en dit vertel ik in het "Ten tweede" puntje.
Ten tweede heb ik op het forum reeds verschillende naar mijn bescheiden mening eenvoudige en duidelijke uitlegjes geschreven met schermafbeeldingskes en zo bij. Soms kom ik daarna dezelfde vragen tegen en dat elke keer terug ongeveer hetzelfde doen vond ik toch wat teveel werk. Naar die berichtjes verwijzen of ze kopiëren en plakken werd op den duur alsmaar moeilijker daar die topics naar beneden zakken met het voortschrijden des tijds en degenen die boven bleven kregen meer en meer pagina's zodat dat nie meer te doen was. Mijn kop begon er van te draaien. Dus ga ik die dingen naarmate ik ze terugvind hier mooi samen zetten in dit blogske. Dan kan ik daarnaartoe verwijzen.
Ten derde kan ik vanalle andere dingen hier ook opzetten als ik daar goesting voor heb.
Bvb hier een klein gedichtje (het is wel in 't engels maar da komt omdat de dichter engelstalig was):
RAIN
The rain is raining all around, ...It falls on field and tree It rains on the umbrellas here, ...And on the ships at sea.
Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek, of alleen maar om te kijken.
E-mail mij
Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.
**********
Uit de resultaten van 's lands budgetonderzoek is gebleken dat we een vrij middelmatig jaar achter de rug hebben. Het ziet er slechter uit dan vorig jaar, maar beter dan volgend jaar.