Ik ben Delannoy Erik
Ik ben een man en woon in West-Vlaanderen () en mijn beroep is Gepensioeneerde.
Ik ben geboren op 20/03/1938 en ben nu dus 87 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Fotografie en reizen.
Ben evenals mijn echtgenote Trees al meer dan 30 jaar met fotografie bezig. Wij houden van reizen met de wagen met een voorkeur voor Frankrijk . een lekker potje koken schrikt mij ook niet af .
Onze camera's zijn Nikon D70 en D50 en Panasonic ZX1
Even voorstellen.. wij zijn een koppel al méér dan 30 jaar gepassioneerd door fotografie , met een voorkeur voor landschappen , en dat willen wij met ons blogje met jullie delen . Wij gaan zo nu en dan eens op reis en huren dan een vakantiewoning voor een of een paar weken , en van daaruit gaan wij dan op fotojacht om dan leuke plaatjes te schieten.....bij deze wensen wij jullie veel kijkplezier op ons fotoblogje......
Groetjes van Erik en Trees.
30-04-2010
Binnenkoer
Hier komen wij nu op het binnenplein van deze toffe gerestaureerde abdij.
Aan het begin van de 20e eeuw was deze abdij bijna volledig verwoest , maar dankzij de enorme inzet van abbé Lelégard (overleden in 1994) die de herbouw in 1960 op gang bracht krijgt ze nu lagzaam weer vorm.
Al veertig jaar zetten er zich professionele restaurateurs zich in , om deze abdij een nieuw leven in te blazen.
En bij het bekijken van de foto's van de vroegere ruines , staat iedere bezoeker er paf van , bij het zien van deze bovenmenselijke onderneming van lange adem ,
De resultaten zijn werkelijk spectaculair en verbluffend te noemen.
Nu gaan wij een bezoek brengen aan de mooie abdij van Lucerne , gesticht in 1143 door normandiérs en de bouw ervan is maar pas in 1164 gestart , de naam Lucerne is afgeleid van het latijnse woord lucerna dat lamp betekend.
Hier nog een laatste blik en een foto met op de torenspits de aartsengel Michael die van hoog daarboven naar ons toekijkt ;-)
Wij verlaten vanaf nu het drukbezochte en een van de meest gefotografeerde monumenten van frankrijk de mont-st-michel ,.
En ja beste blogbezoekers , morgen gaan wij dan weer een andere interesante lokatie in de Manche bezoeken Hopelijk kunnen jullie er weer van genieten ( wat onze bedoeling is natuurlijk)
Ik heb hier Erik aan de ingang nog even op de plaat gezet.
Op de foto is te zien dat hij van een reflex naar een compacktje is overgestapt , maar kwalitatief is dat niet minder hoor wij spreken uit ondervinding, trouwens ik heb zijn spoor ook gevolgd ;-)
Het begint nu stillaan druk te worden , en het wordt tijd om een bezoek aan dit mysterieus dorp te brengen.
Ps: De laatste foto's zijn genomen met de compact Panasonic Lumix DMC ZX1 camera , op onze laatste eindejaarsvakantie van 2009 , in Tourville-s-Sienne.
Wij zijn nu op de dijk die in 1877 werd aangelegd naar dit granieten schiereiland met een omtrek van ongeveer 900m en een hoogte van 80m, en ongeveer 45 inwoners.
Het kan er behoorlijk druk zijn want hier komen bezoekers uit alle wereldstreken naar dit bijzonder dorp kijken.
Van hieruit door het achterdeurtje van dit bijhuisje van het museum starten de wandelingen naar het wad en de berg , dit in gezelschap van een gids . Ps: zorg dan wel voor aangepast schoeisel , prijs: €4 volwassenen , € 1,60 voor de kinderen . Dit is een avontuur voor de hele familie en zekers met een hele belevenis.
Tussen Carolles en Saint-Jean-le-Thomas in de baai van de Mont-St-Michel , zijn er adembenemende en weidse vergezichten te fotograferen, waarvan het licht , voor een verrassend spektakel kan zorgen zoals op deze foto .
Hier op de zilte grasgronden van de Mont-st-Michel grazen de pré salé schapen die met hun lekker zoute zilte en verfijnde smaak een delicatesse zijn , dat zeer gegeerd is door gastronomen (maar..... met een prijskaartje)
Ook bij ons in Belgie zijn de lammeren van het land van Saeftinge met gelijkaardige smaak eveneens een delicatesse
Hier ziet u twee foto's met hoe ze dat hier Lises noemen , dat zijn in feite stevige zandplaten die op een laag van bijna vloeibaarbaar zand drijven .
En de griezelige dichte mist die soms binnen een uur de baai kan vullen is nu tegenwoordig door de meteorlogen te voorspellen , als die vroeger in aantocht kwam werden de kerkklokken geluid .