NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Waarde
 • Uw kat houdt van u (en dat is wetenschappelijk bewezen)
 • Fijn weekend voor jullie
 • Happy Valentijn iedereen
 • Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen
 • Eyes
 • Een gelukkige relatie? Haal een puppy in huis
 • Waarom kleine hondjes vaak luider keffen dan grote
 • Blik
 • Zo laat je kat zien dat ze je graag heeft
 • De ontroerende reden achter deze fotoreeks met slechtziende katten
 • Veranderingen
 • Gruwelijk: Rus overgiet hond met water en laat dier doodvriezen bij -32 graden
 • Puppy Ronnie diende als schattig kerstcadeau, nu is hij de eerste hond van 2018 die gedumpt werd in asiel
 • Gelukstreffer
 • Asielhond is bang van alles en iedereen. Tot baasje het tij weet te keren met meesterzet
 • Minister Weyts vraagt Vlaamse gemeenten diervriendelijk vuurwerk te gebruiken
 • Succes
 • “Puppy’s kunnen schuldig kijken”: 3 hondenmythes ontkracht
 • “Een dier is geen speelgoed!” Woedende reacties nadat Instagramster haar kat laat tatoeren
 • Omhelzing
 • 8 op de 10 Belgen wil dierenrechten in de grondwet
 • Wat je altijd al dacht over je hond is ook waar
 • Vriendelijk woord
 • Nieuw onderzoek toont aan dat katten wel eens slimmer zouden kunnen zijn dan we denken

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  24-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden krijgen frietjes voor bij hun pintje

  © kos

  Binnenkort kan u naast een frikandel, een kleintje met mayonaise en een hamburger ook een zakje 'doggy fries' bestellen. Frietjes voor uw geliefde viervoeter. Het Belgische bedrijf The Happy Animal Planet, dat wereldwijd ook hondenbier verkoopt, komt ermee op de proppen. "Let op: ze zijn wel gezond. Amper 0,8 procent vet."

  Hun hondenbier Snuffle valt wereldwijd in de smaak, maar nu lanceert The Happy Animal Planet ook van ons ander wereldberoemd exportproduct een versie voor honden. Frietjes van aardappelen en maïs. "Een friteuse en een pot mayonaise komen er niet aan te pas, geen nood", lacht Stefaan Dielens, salesmanager en hondenfokker. "Het wordt net een heel gezonde snack. Die er weliswaar hetzelfde uitziet als een frietje. Met amper 0,8 procent vetgehalte. De dagelijkse portie hondenbrokken vervangen door frietjes is dus niet de bedoeling. Het is echt een snack, een extraatje. Honden zijn immers dol op aardappelen."

  Dielens heeft grootse plannen met zijn 'Doggy fries'. "Vanaf februari, maart moeten ze in de rekken liggen. Zakjes van 80 gram voor de winkels, maar ook van 40 gram voor op café. Want net zoals dat met ons bier al het geval is, willen we ze ook in die sector graag verdelen. Hondenfrietjes zijn perfect om aan je viervoeter te geven na een wandeling, bijvoorbeeld."(Hln)

  © kos


  Reageer (11)
  19-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurende beelden: activisten onderscheppen honderden honden op weg naar slachthuis

  Dierenrechtenactivisten geven hartverscheurende beelden vrij van honderden honden die opeengepakt zitten in een vrachtwagen in China. Ze zouden op weg zijn geweest naar het slachthuis toen de activisten de vrachtwagen tegenhielden in Bazhou, in de provincie Hebei.

  Volgens berichten in Chinese media zouden de transporteurs van geen enkel dier een eigendomsbewijs hebben, waardoor wordt gevreesd dat de honden van straat werden geplukt. Volgens nieuwssite Asia One kwam een vrouw van wie enkel de achternaam Zhang bekend is, ter plaatse omdat haar huisdier op de vrachtwagen zat.

   © screenshot Rita Wong

  Jammerend en onverzorgd

  De beelden werden gemaakt tijdens een indrukwekkende operatie waarbij de activisten drie wagens gebruikten om de vrachtwagen tot stilstand te brengen op een snelweg. Daarbij werd een van de wagens aangereden, waarna een gevecht ontstond met de bestuurder. Dat meldt de verkeerspolitie in Langfang, in de provincie Hebei. De vrachtwagen zou op weg zijn geweest naar de provincie Jilin. Vier activisten liepen verwondingen op, van wie een 26-jarige man ernstige.

  De vrachtwagen werd naar een opslagplaats van de transportautoriteit in Bazhou gebracht, waar de 320 honden volgens de activisten nog een hele tijd zonder eten of drinken in de truck moesten blijven zitten. Enkele mensen mochten erbij en filmden verschrikkelijke taferelen van jammerende en onverzorgde dieren, sommige bebloed. Uiteindelijk mochten ze er toch uit, maar voor sommige was dat te laat.

                      © screenshot Rita Wong

  Hondenvlees

  Een woordvoerster van PoCAA (The Plight of Chinese Animal Activists) zag hoe een dier door de poten zakte en vervolgens werd vertrappeld door de andere honden. Aan de krant The Mirror vertelt ze dat het niet duidelijk is wat de transporteurs met de honden van plan waren, maar dat ze mogelijk verkocht werden voor hun vlees. Ze zegt te hopen dat de honden gered zouden worden, maar vreest het ergste. Inwoners vangen bevrijde honden vaak op, maar met honderden dieren in de vrachtwagen is ze niet optimistisch. "We vrezen dat de honden teruggaan naar de handelaars, zoals altijd."

  In China zijn geen wetten die de handel of consumptie van hondenvlees verbieden. Jaarlijks worden zo'n 10 miljoen honden geslacht voor hun vlees

   Bron: The Mrror, Asia One(Hln)

                    © screenshot Rita Wong


  Reageer (19)
  17-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijsheid
  Wijsheid=minder treuren om het verleden,
  minder hopen op de toekomst,
  meer houden van het moment

  Reageer (19)
  12-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is jouw huisdier verslaafd aan televisie

  Lijkt jouw hond een even grote fan van "Thuis" als jij? Dat kan kloppen, want sommige hondenrassen zijn net zo verknocht aan de beeldbuis als mensen. Een Britse dierenarts legt uit welke hondenrassen de grootste televisiekijkers zijn, en wat ze dan zoal graag zien als ze in de zetel ploffen na een lange, euhm, "speeldag".

  Dat huisdieren graag gezellig met jou naar de beeldbuis staren, is niets nieuws. Dierenartsen zijn al langer vertrouwd met de bingewatch-cultuur onder viervoeters, en er zijn zelfs hele YouTubekanalen gewijd aan tv-kijkende dieren. Malcolm Welshman, een voormalig dierenarts bij London Zoo, legt uit welke honden het liefst televisie kijken en welke programma's hun voorkeur genieten. Wordt jouw hond binnenkort baas over de afstandsbediening?

  Wat zien honden op het scherm?

  Of Frank uit Thuis een groen of rood hemd draagt, dat kan jouw viervoeter niet duidelijk zien. Voor een hond zien HD-televisiebeelden eruit als een hoop bewegende plaatjes, waarin ze slechts twee primaire kleuren zien: geel en blauw. Rood, groen en oranje is voor hen één geelachtige mengeling, en over het algemeen zien de beelden er vaag uit. De fijne details die wij als mensen zien kunnen zij niet onderscheiden. Maar toch hebben de dieren een specifieke voorkeur over wat er op de beeldbuis komt.

  De favorieten van jouw viervoeter

  Sommige programma's zijn hondvriendelijker dan andere, weet psycholoog Stanley Coren, die gespecialiseerd is in het gedrag van honden. "Honden reageren vooral op beelden van dieren of vogels die gefilmd zijn op ooghoogte van de hond," legt Stanley uit. "Veel honden kijken geen televisie omdat die op ooghoogte van de mens staat afgesteld." Wil je jouw huisdier plezieren? Dan zet je de televisie op de grond of op een laag tv-kastje. Ook het ras van de hond bepaalt of hij zich al dan niet ontpopt in een televisiekijker. Jachthonden worden bij het jagen meer gedreven door hun reukzin, dus zij zijn minder vatbaar voor wat ze zien op televisie. Soorten die meer op hun zicht zijn aangewezen om te jagen - zoals terriërs of een hazewind - zijn vatbaarder voor televisiebeelden.

  Fictie versus realiteit

  Begint je hond te grommen voor televisie? Dat komt omdat bewegende beelden tegen een stilstaande achtergrond hun jachtinstinct aanwakkeren. Een hond denkt al snel dat een televisiebeeld "echt" is, en kan wel eens in de huiskamer op zoek gaan naar die andere hond die hij op het scherm ziet. Soms leren ze daaruit dat wat ze zien niet "echt" is, maar lang niet altijd. Ook katten durven wel eens tegen een televisiescherm springen, in een poging iets wat zij daar zien te "vangen". Omdat ze meer kleuren onderscheiden dan honden, is het beeld voor hen nog realistischer.


  Reageer (21)
  10-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizende straathonden vrezen afgemaakt te worden in aanloop songfestival

                    © thinkstock

  Dit jaar vindt het Eurovisiesongfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev plaats. Volgens dierenrechtenactivisten zal het de dood betekenen voor duizenden straathonden.

  De vereniging 'Animal Rights Switzerland/France' luidt de alarmbel. De dierenrechtenorganisatie heeft de Europese Radio-Unie die verantwoordelijk is voor de productie van de liedjeswedstrijd, gewaarschuwd dat het leven van de viervoeters in gevaar is.

  De activisten vrezen dat duizenden straathonden zullen worden afgemaakt in aanloop naar het Songfestival. Volgens 'Animal Rights Switzerland/France' gebeurde een gelijkaardige afslachting tijdens het EK voetbal in 2012 dat Oekraïne samen met Polen organiseerde. Ook nu weer zouden particulieren jacht maken op de honden.

  De voorzitter van de Eurosong-fanclub in Oekraïne, Paul Hrosul, verklaarde aan de Duitse televisiezender ARD dat het doden van de dieren een gangbare praktijk is in het land en dat die niet samenhangt met de organisatie van het liedjesfestival op zich. "Alle viervoeters die op straat leven, worden omgebracht omdat er amper hondenasielen zijn", zei hij.

  Een opdracht van overheidswege om de dieren om te brengen, is er niet volgens de Duitse dierenbescherming. "Onze contacten ginder hebben geen weet over een verordening in die zin van het stadsbestuur van Kiev", klinkt het. "We volgen het uiteraard wel verder op en zullen reageren wanneer we specifieke aanwijzingen hebben."

  De zender ARD die het Songfestival in Duitsland uitzendt, heeft beloofd de problematiek aan te kaarten op een vergadering met deelnemende landen in maart. Bron: Huffingtonpost.de(Hln)


  Reageer (8)
  05-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil
  Laat een klein verschil geen grote gevolgen
  hebben voor de verstandhouding

  Reageer (21)
  03-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allerbeste haarborstel ter wereld? De tong van je kat

  © thinkstock.

  Je al eens afgevraagd waarom een kattenvacht er van zichzelf zo wonderlijk verzorgd uitziet? Het geheime schoonheidswapen van de diertjes bevindt zich simpelweg in hun mond. De textuur van een kattentong zit namelijk zo in elkaar dat hij werkt als een superefficiënte haarborstel die knopen ontwart. Daar kwamen wetenschappers van Georgia Tech achter met behulp van 3D-scans.

  Je leest het goed: er zijn wetenschappers die zich buigen over de structuur van een kattentong. Lang werd gedacht dat een tong van een poes de structuur van schuurpapier heeft, maar wetenschappers van Georgia Tech onder leiding van doctoraatsstudent Alexis Noel hebben dat roze lichaamsdeeltje nog eens uitgebreid onder de loep genomen met behulp van 3D-scans. 

  Close-up van "de perfecte haarborstel", de kattentong © Alexis Noel.

  Daaruit blijkt dat een kattentong de meest efficiënte haarborstel is die elke vrouw zich zou kunnen wensen. De tong bestaat uit kleine haakjes die in vier richtingen kunnen bewegen, waardoor ze zachtjes over de vacht glijden en alle knopen makkelijk ontwarren. 


  Jaloers op zo'n gesofisticeerde haarborstel? Dan is er goed nieuws. Noel en haar team willen hun bevindingen gebruiken als een mogelijk model voor een nieuwe haarborstel. Vergeet dus een borstel van paardenhaar, binnenkort kam jij je lokken met kattentong. Bron: The Washington Post


  Reageer (13)
  29-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: gezinnen met een huisdier maken minder ruzie

  Vraagt je kind al langer om een hond? Of droom jij stiekem van weer een kat in huis? Nieuw onderzoek geeft je de ultieme redenen om ervoor te gaan.

  Wetenschappers van de universiteit van Cambridge stelden vast dat een huisdier opvallend goed is voor de sfeer in huis: het zou ervoor zorgen dat er veel minder geruzied wordt in een gezin. Ook het sociale welzijn van de kinderen zou hoger zijn, aangezien een huisdier voor sociale steun kan zorgen. Maar de meest opmerkelijke conclusie van de studie was weliswaar deze: kinderen zouden liever in de buurt van hun kat of hond dan in de buurt van hun eigen broer of zus vertoeven, omdat zij geen oordeel vellen over hun gedrag.


  Reageer (11)
  27-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Flits
  Ons leven kan in een flits veranderen,
  door mensen die we niet eens kennen

  Reageer (19)
  22-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heldhaftige honden die door het leger werden ingezet in oorlogsgebied afgemaakt ‘omdat ze oud en versleten zijn’

  45 honden die door het Britse leger werden ingezet in oorlogsgebied, werden afgemaakt, ook al waren ze niet ziek of gewond. Dat meldt de Britse krant Daily Mail.

  Het gaat om honden die door het Britse leger werden ingezet in Irak en Afghanistan. Daar moeten ze onder andere explosieven opsporen of legerbasissen bewaken. Maar het zijn honden die “niet langer volgens de standaarden kunnen uitvoeren waar ze voor getraind zijn omdat ze oud en versleten zijn”, zo klinkt het in een officieel document.

  Tussen 2013 en 2016 kregen 231 honden een spuitje om een einde te maken aan hun leven. Vaak gaat het om honden die niet ouder zijn dan 8 jaar. In de meeste gevallen zijn het honden die ziek zijn of ernstige fysieke letsels hebben. Maar in zeker 45 gevallen gaat het om honden die niet ziek waren of geen ernstige gezondheidsproblemen hadden. Honden die na zo’n legerdienst niet ziek of gewond zijn, worden ‘hertraind’, maar als dat niet lukt of de honden hebben te veel temperament, krijgen ze een spuitje. Zo werden ook twee honden die de Britse prins William bewaakten, afgemaakt.

  ”Honden spelen een belangrijke rol voor onze troepen”, zegt een woordvoerder van het Britse Ministerie van Defensie. “De meeste honden krijgen een nieuwe thuis nadat ze dienst hebben, maar in een kleine minderheid van de gevallen, moeten de dierenarts jammer genoeg beslissen ze te euthanaseren, als blijkt dat het dier een risico vormt voor zijn omgeving en er geen verdere behandeling mogelijke is.”

  “Leger lijft honden in”

  Dierenrechtenorganisaties zijn het daar niet mee eens. Ze vinden dat ook die honden een soort van opvang moeten krijgen. “In tegenstelling tot de legerdienst bij mensen, zitten de honden niet vrijwillig in het leger. Ze werden door het leger ingelijfd om hun leven te riskeren”, zegt Elisa Allen, directeur van de dierenrechtenorganisatie People for the Ethical Treatment of Animals aan de Britse krant DailyMail.

  De dieren zouden moeten opgevangen worden nadat ze “gediend” hebben in het leger en in oorlogsgebieden als Afghanistan en Irak, vinden dierenrechtenorganisaties. “Er zou een soort van pensioenverzorging moeten zijn voor de honden. Ze zouden een bedanking moeten krijgen, in plaats van een dodelijke spuit.” Bron: DAILYMAIL


  Reageer (20)
  20-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienermeisjes filmen zichzelf terwijl ze honden en katten doodfolteren

  De tienermeisjes postten foto's en video's van hun gruweldagen op sociale media. We lieten de meest schokkende beelden achterwege. © CEN.

  Een Russisch meisje van zeventien is gearresteerd nadat ze samen met een vriendin honden en katten folterde en doodde. Alina Orlova uit Khabarovsk zette video's van haar barbaarse handelingen op sociale media. Op één van die filmpjes is te zien hoe ze het hart van een kat uitrukt.

  De tiener werd opgepakt in haar thuisstad toen ze op een vlucht naar Sint-Peterburg wachtte.

  Orlova en haar vriendin, Kristina K., postten foto's en video's waarop te zien is hoe ze honden en katten folteren en doden. Zo is een hond te zien die aan een muur is genageld alsof hij werd gekruisigd, een andere hond hangt aan zijn halsband en wordt met een luchtkarabijn beschoten. Ook waren dode dieren te zien, waaronder een poes waarvan de meisjes de organen hadden weggehaald.

  De politie kwam het duo op het spoor nadat dierenliefhebbers woedend hadden gereageerd op de gruwelbeelden die op sociale media waren verschenen. Omwonenden riepen in een petitie de autoriteiten op in te grijpen. De meisjes verklaarden dat ze ongewenste dieren adopteerden met de belofte ervoor te zullen zorgen. In plaats daarvan martelden en doodden ze de huisdieren.

  Orlova meldde op sociale media voorts dat ze van plan was haar moeder te vermoorden, en vroeg hoe lang ze daarvoor in de cel zou vliegen.

  De familie van haar handlangster Kristina heeft naar verluidt nauwe banden met de politie van Khabarovsk, zo melden lokale media. Khabrovsk ligt in het zuidoosten van Rusland, op 30 kilometer van de Chinese grens.Bron: Metro.co.uk(hln)

  Een hond die aan zijn halsband is opgehangen en door de meisjes met een luchtkarabijn werd beschoten. © CEN.

  Eén van de meisjes poseert, vol bloed na het afslachten van een dier. © CEN.


  Reageer (15)
  15-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leven
  Belangrijker dan hoeveel je hebt om van te leven,
  is hoeveel je hebt om voor te leven

  Reageer (20)
  13-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kattenvriend? Dan is de kans groter dat je van kinky houdt

                © thinkstock. 

  Als je vrienden jou wel eens aanspreken met 'crazy cat lady' omwille van je voorliefde voor katten, dan is er mogelijk een ander crazy kantje van jou dat ze nog niet kennen. Een grootschalige studie van de Tsjechische Charles University ziet een verband tussen kattenliefhebbers en de voorliefde voor rollenspelen met seksuele onderdanigheid, zoals bondage en SM.

  Een groot hart voor poezen lijkt nog zo onschuldig te zijn, een nieuwe studie van de Tsjechische Charles University die in de Journal of Evolutionary Psychology verscheen, linkt die poezenliefde aan een kinky kantje. Uit een onderzoek bij 36.564 'kattenmensen' uit Tsjechië en Slovakije blijkt dat een groot deel van de kattenliefhebbers bij de seks graag flirt met de grenzen van de angst, wat zich uit in onderdanige rollenspelen zoals bondage en SM.

  Toxoplasmose versus seksuele onderwerping
  De verklaring luidt dat mensen die veel tijd in de nabijheid van de harige viervoeters doorbrengen, toxoplasmose kunnen oplopen. Deze aandoening wordt veroorzaakt door een parasiet en verspreidt zich onder meer via de uitwerpselen van katten. De onderzoekers zien een verband tussen toxoplasmose en opgewonden raken door angst, gevaar en seksuele onderwerping. De parasiet kan het brein en dus ook het menselijk gedrag beïnvloeden, aldus de onderzoekers.

  Spanningsveld tussen seks en angst

  De wetenschappers suggereren hierdoor dat kattenliefhebbers met toxoplasmose meer into Fifty Shades-toestanden zijn, zoals bondage en SM. Zij zien de voorliefde om gedomineerd te worden in de slaapkamer als een gevolg van de aandoening, die ons gedrag en hersenen beïnvloedt. Wel nuanceren de onderzoekers dat een voorkeur voor BDSM meestal voortkomt uit een inherent seksueel verlangen, of je nu van katten houdt of niet. Daarenboven is er bij mensen altijd een spanningsveld tussen angst en seks, dat bij de ene dichter bij elkaar ligt dan de ander, zo vult hoofdonderzoeker Jaroslav Flegr aan. Bron: Metro, The Independent(Hln)


  Reageer (15)
  08-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is dus waar honden over dromen

                      © Unsplash.

  Honden zijn over het algemeen een schattig gegeven. Zeker als het puppy's zijn, maar ook als ze bewegen tijdens het slapen. Maar waar dromen de dieren eigenlijk over?

  Een prangende vraag, en dus trok People Magazine richting Harvard University, op zoek naar een professor die hier zijn licht op kon schijnen. En wat blijkt? Honden dromen van ons gezicht.

  "Mensen dromen over dezelfde dingen die hen overdag bezighouden", klinkt het. "Al is dat dan op minder logische wijze en een stuk visueler. En er is geen enkele reden om te denken dat dat bij honden anders is. Waarschijnlijk dromen ze van het gezicht van hun baasje, of over hun geur. En hoe ze je gelukkig kunnen maken, of net kunnen plagen." Hou je nu niet nog meer van je viervoeter?(hln)


  Reageer (24)
  06-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bescheiden
  Alle mooie dingen van het leven zijn bereikbaar
  voor iedereen die bescheiden blijft in zijn wensen

  Reageer (18)
  01-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit is Romeo, het katje dat te lelijk was om geadopteerd te worden

  Dit is de kleine Romeo. Snoezig, lief, aanhankelijk... en zo 'lelijk' dat niemand van hem wilde houden. Door zijn speciale snoetje, dat een beetje misvormd is, raakte het geredde katje maar niet aan een warme thuis. Eén van de medewerkers van de opvang waar hij verblijft, heeft hem dan maar zelf geadopteerd. En nu is hij de ster van de opvang. Het verhaal van de kitten gaat momenteel de wereld rond.

  Romeo werd samen met zijn broertjes en zusjes voor dood achtergelaten op straat. De Spaanse dierenopvang Santuario Compasión Animal redde de gedumpte pechvogeltjes. Maar terwijl al zijn broers en zussen in geen tijd een nieuwe thuis vonden, bleef Romeo alleen achter in de opvang. De misvorming aan zijn oogje en neus speelde hem duidelijk parten.

  Gelukkig besloot Laura Llacer van de opvang om de lieve Romeo niet aan zijn lot over te laten. Ze adopteerde hem zelf en nu is Romeo de lieveling van de opvang. "Hij eist van alle vrijwilligers alle aandacht op", kirt Laura.

  Nu gaat het verhaal van Romeo de wereld rond. "Niemand wilde hem een thuis geven omdat ze hem lelijk vonden, nu schrijven mensen ons van over heel de wereld met vragen over hem. We hopen dat zijn verhaal helpt om een einde te maken aan vooroordelen." Bron: Daily Mail(Hln)

               © Santuario Compasión Animal.    


  Reageer (28)
  27-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puppy kan niet meer bewegen nadat hij in lijm werd gedrenkt door kinderen

  Pascal, een vier maanden oude puppy, werd bij hulpverleners binnengebracht nadat hij het slachtoffer was geworden van een vreselijk geval van dierenmishandeling. Een groep kinderen vond het namelijk grappig om het beestje onder te dompelen in lijm en hem vervolgens in modder te rollen. Pascal, doodsbang en in veel pijn, kon de linkerkant van zijn lichaam niet meer bewegen nadat de lijm was opgedroogd. Gelukkig stond He'Art of Rescue voor hem paraat.

  Pascals pootjes bleken gebroken bij de laffe aanval. Hij strompelt naar een ver hoekje in de onderzoekszaal. "In zijn ogen staat pijn en angst te lezen", schrijft een medewerker van He'Art of Rescue op de website. "Hij is nog maar een baby maar zijn ogen lijken veel ouder."  

  Omdat zijn huid verbrand was door de chemische lijm, kreeg Pascal een grondige wasbeurt met speciale medische zeep. Medicijnen moeten zijn wonden genezen, zodat zijn vacht kan teruggroeien. De pup is ondertussen al aan de beterhand. De hulpverleners spreken van een mirakel.

  "Toen we alle lijm eindelijk verwijderd hadden, was Pascal heel mensenschuw", zegt een van de hulpverleners. "Elke keer als hij mensen zag, draaide hij zijn rug of verstopte zich. Nu is hij de ster van onze kliniek en kennen we geen grotere knuffelbeer dan hem".  Bron: He'Art of Rescue(HLN)


  Reageer (16)
  22-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Friendship
     Vriendschap is een van de meest waardevolle dingen in ons leven.              Stel het niet onnodig op de proef,
  maar wees dankbaar en geniet ervan!

  Reageer (25)
  20-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Man uit Aleppo ontfermt zich over 150 zwerfkatten

  Mohammad Alaa Aljaleel zorgt in het door de oorlog verwoeste Aleppo voor 150 katten, die hij een veilige onderkomen geeft in zijn eigen huis. Overdag mogen kinderen met de katten spelen om hun zorgen even te vergeten.

  Het begon met 15 katten, die hij opnam in zijn eigen huis. Hij bouwde een tuin voor hen, omheind door een hek om de katten te beschermen tegen zwerfhonden. "Iedere dag komen er nieuwe katten bij", vertelt hij in een interview aan nieuwswebsite Middle East Eye. Sommige komen alleen eten, maar zeker honderd katten slapen iedere nacht in zijn huis. 

  Kattenparadijs
  Inmiddels is Aljaleel een fenomeen in de Syrische stad en ontvangt hij donaties van over de hele wereld via een Facebookgroep. Dankzij dit geld kon hij zijn huis tot kattenparadijs verbouwen en een park aanleggen. Hij plantte en bouwde schommels en een wip. "Kinderen uit de buurt en andere wijken komen in het park met de katten spelen", vertelt hij.

  Drie jaar lang kon hij voor een klein bedrag vlees halen bij de slager voor de katten. Dit is niet langer mogelijk. Aljaleel: "Er is niet eens genoeg voedsel voor mensen, laat staan voor katten. Dus voed ik ze met wat mijn familie en ikzelf eten." Nu moeten de katten het doen met rijst en een klein beetje ingeblikt vlees. "Zodat ze in ieder geval nog de smaak van vlees krijgen."

                        
  Weduwen en wezen
  Met de donaties helpt Aljaleel niet alleen katten in nood. Hij koopt er tevens eten mee voor weduwen en wezen die geen mogelijkheid meer hebben zelf aan eten te raken. Ook heeft hij het geld gebruikt om putten te graven en twee bestelauto's te kopen voor zijn werk als vrijwillige ambulancebroeder. Hiermee brengt hij gewonden en overleden patiënten naar de dichtstbijzijnde verpleegpunten.
  Ondanks de vernieling van de stad, is Aljaleel niet van plan te vertrekken. "Ik wil mijn stad en mijn land niet verlaten, zoals vele van mijn vrienden wel hebben gedaan. Ik wil blijven zodat ik mijn buren en de katten kan helpen."

  Reageer (21)
  15-02-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden moeten borstkanker ontdekken:

  © Thinkstock

  Een snuffelhond die borstkanker kan ontdekken? In Parijs onderzoeken ze alvast of het mogelijk is. De nieuwe screeningmethode moet vrouwen aanmoedigen zich regelmatiger te laten testen en zou vooral toegepast worden in ontwikkelingslanden waar ze nauwelijks zijn uitgerust met de klassieke screeningapparatuur.

  Een hond heeft maar één wapen en dat is zijn geur. Voor het beestje lijkt het een spel, maar tegelijk is het ook hard werken. 15 keer per dag wordt de hond het Parijse onderzoekscentrum binnengebracht. Honderden monsters worden besnuffeld. Aan hem om, aan de hand van de geur, de tumor te ontdekken.

  "Het klinkt misschien raar, maar een tumor ruikt slecht", legt Isabelle Fromantin, doctor in de wetenschappen aan het Curie-instituut in Parijs, uit. "Aan de hand van talrijke experimenten kwamen we te weten dat sommige geurstoffen niet gerelateerd konden worden aan de persoon zelf of aan eventuele besmettingen. De vluchtige geurstoffen werden 'uitgestoten' door de tumor zelf."

  Doekje
  Wie denkt dat de hond met zijn natte snoet aan de borsten van een vrouw mag snuffelen, heeft het fout. Hoe gaat deze experimentele screening dan wel in zijn werk?

  De patiënt die zich laat onderzoeken krijgt reukloze doucheolie en steriele gel mee naar huis. Het volstaat om een doekje één nacht op de borst te leggen en het staaltje vervolgens terug binnen te brengen. De hond kan aan de hand van de geur de borsttumor ruiken.

  De nieuwe screeningmethode moet vrouwen aanmoedigen zich regelmatiger te laten testen, maar zou vooral baanbrekend kunnen zijn in ontwikkelingslanden. Bron: RTL(HLN)


  Reageer (26)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Liebe Gre
 • Groetjes Ria
 • Gre
 • Fijne dinsdag avond
 • Fijne dinsdag,lieve groeten!

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda
 • Angelika

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Elfy
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Guido
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Spiderma
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Ionar
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Lucia
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Anja
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans
 • G

  blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !


  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  martjuh
  blog.seniorennet.be/martjuh

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!