bon appétit
home made by rafa
Foto
Foto
Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Zoeken in blog

    Inhoud blog
  • verse pruimen taart,
  • Paas gebak !
  • voor valérie
  • variatie met " biscuitdeeg "
  • het was lekker !
  • menu !
  • _
  • beste wensen !
  • franse uiensoep,
  • bijna Kerst, Noel, Christmas...............
  • fijne feestdagen !
  • zelf worstenbroodjes maken .
  • luik 13/12/2011
  • bisque van noordzee garnaal.
  • terinne met konijn.
  • pate brisée
  • idee deco Kerst-Noel-christmas
  • koekjes !
  • kerststronk,buche de noel maison .
  • handwerk Kerstversiering by rafa
  • chocolademelk met kaneel,
  • variatie met marsepein !
  • speculaas, speculoos
  • voor chloe !
  • roulade met pesto
  • berlijnse bollen - boulle de berlin
  • prei soep,
  • feestelijk gebak !
  • bloemstukje ' Herfst '
  • cocos rotsjes, rocher coco
  • pompoen - handwerk
  • handwerk
  • hand made !
  • kaneel broodjes .
  • Zondagse pistolets !
  • chocolade koekjes
  • zomerse kip brochette.
  • mosselen nature .
  • tomaat courgette soep
  • de vinaigrette familie
  • mascarponemousse met aardbeien
  • rabarber taart
  • omelet met verse kruiden,
  • Paaskaart !
  • Paas, Easter, Paques deco
  • appel cakejes
  • cakejes met chocolade druppels
  • chococakjes met ganache.
  • cupcakes "brownie"
  • choucroute garnie - zuurkool
  • witloofsoep,
  • kerst menu 2O1O !
  • soep met een hoedje.
  • Cava,een alternatief voor Champagne.
  • huis gemaakte koekjes!!
  • ajuin soep.
  • koekjes bakken,bokkepootjes
  • marsepein
  • warme wijn,
  • de eerste sneeuw !
  • bijna Kerst !
  • Kerst gebak, biscuit-mokka
  • home made by rafa
  • klassieke cake,
  • pompoen soep
  • soep, courgette-tomaat
  • pizza op de bbq.
  • gegrilde wilde zalm.
  • verse Kruiden,
  • vlinder,
  • hand made, by Rafa
  • handwerk " Home Sweet Home "
  • vanille cupcakes
  • gaufres de Bruxelles-Brusselse wafels.
  • lente !
  • macarons.
  • victoriabaars,spinazie en hollandaise saus.
  • handwerk !
  • pasen lili & lila
  • pitta broodjes
  • kip met een korstje, chicken nuggets
  • cake met chocolade en geconfijte sinaasappel.
  • pattiserie maison.
  • sneeuw !
  • mokka gebak, genoise creme mokka !
  • menu kerst.
  • Kerst, Noel recepten
  • kerst,
  • foto, bisque
  • zoekertje !
  • vervolg kerstversiering.
  • kerst dessert,
  • kerst engel,handwerk
  • gepaneerd varkenslapje,met pasta tomaat.
  • een mooie herfstdag !
  • krentenbrood
  • blinde vink (italiaans )
  • vlinder pasta, farfalle
  • gevulde zuiderse tomaat,
  • handwerk
  • broodje,spek en kaas
  • zomerse rijst.
  • zomers handwerk,
  • handwerk,
  • handwerk, keukenschort
  • handwerk, point compte
  • le temps des cerise,
  • tomaat met grijze garnaal.
  • salade de fruits...........
  • steak tartaar,
  • voor en na
  • op bezoek,
  • crème anglaise
  • kroningsfeesten tongeren.
  • zanddeeg taart
  • lavendel zakje,
  • verse aspergesoep a la flamande
  • een zomerse dag,
  • zeeland
  • kussen nummer 2
  • zappa,
  • mijn lieveling,
  • griekse brochette,
  • handwerk in xxxx steek,
  • vervolg, handwerk 1 mei
  • osso bucco .
  • lente !
  • 1 mei handwerkje,
  • zakje voor foto toestel,
  • handwerk, vogelhuisje
  • waterkers soep ( cresson )
  • Paas omelet,
  • alfabet, handwerk
  • gevulde Paaseitjes,
  • rommelmarkt,
  • handwerkje voor Pasen.
  • lente !
  • lasagne uit de oven,
  • cocos koekjes,home made
  • deco, binnen of buiten
  • vriendschap
  • pitta broodjes, home made
  • kattentongen - koekjes
  • bonen soep
  • fifi,
  • zalmfilet mousseline saus,
  • mouchi,
  • lili muis
  • tommy,
  • chocolade gebakje,
  • Zappa,
  • variatie met soezendeeg, (kookdeeg)
  • Soezendeeg (kookdeeg)
  • kip - pasta - tomaat
  • vidé-bouché a la reine
  • oud kook en huishoudboek
  • winterbeelden.
  • slide show,
  • kippensoep
  • winter in het land,
  • mini soesjes,
  • lamsfilet,
  • Mini muis,
  • kerst gebak in beeld
  • winter beelden,
  • koffie-pudding,
  • herfst
  • lekker gewoon.
  • hand made by rafa, Lowie
  • pikante gehaktballetjes,
  • recepten opbergmap,
  • chineese kool,
  • een mooie herfstdag !
  • witloof,hesp en kaassaus.
  • hand made, kerst versiering
  • croque a la rafa,
  • kip op de bbq ,
  • prutselke,
  • kip,dragon en tomaat
  • lavendel zakje,
  • zomerse bbq.
  • chocolade pudding
  • voor culimieke,
  • zelf pizza maken.
  • broodzak
  • wilde braambessen gelei
  • pannekoek
  • brood.
  • rijst met curry,
  • prutselke,
  • vakantie Alsace-France
  • bloemstuk, hortensia
  • Frans brood .
  • Bretzels.
  • stoofvlees met bruin bier !
  • Luikse salade.
  • buiten keuken.
  • brood
  • zelf brood bakken.
    Foto
    Pluk de dag
    kruidentuiltje,
    bestaat meestal
    uit 3 takjes peterselie,
    1 takje tijm,
    2 laurierblaadjes,
    die je met keukentouw
    aan elkaar bindt.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Nieuws HLN
  • Apple en Google verliezen rechtszaken en moeten miljarden euro’s betalen: “Grote overwinning voor Europese burgers”
  • EXCLUSIEF. Techjournalist deelt eerste indruk van nieuwe iPhone 16: “Nieuwe knop voelt Apple-onwaardig”
  • Braziliaanse rechter stelt Musk ultimatum om te vermijden dat X in het land wordt geblokkeerd
  • Refurbished laptops: dit zijn de pro's en contra's
  • Na jaren met amper wijzigingen aan ontwerp: “Apple werkt aan dunnere én opvouwbare iPhones”
  • Aandeel Apple omlaag na zorgen over populariteit nieuwe iPhone
  • Apple toont nieuwe iPhone 16 bomvol AI aan de wereld, maar daar zal je bij ons voorlopig weinig aan hebben
  • Apple stelt nieuwe iPhone 16 voor: minst dure model kost 969 euro
  • Apple aangeklaagd wegens bespioneren van werknemers
  • Gebruik jij een of meerdere van deze twintig wachtwoorden? Dan verander je die best zo snel mogelijk
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Foto
    Foto
    Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • Categorieën
  • brood (9)
  • christmas time (10)
  • deco, handwerk (53)
  • fotos (19)
  • gebak (41)
  • my cats (4)
  • recepten (81)
  • 25-08-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verse pruimen taart,






    pruimentaart dit heb je nodig voor 2 taarten,
    250gr bloem voor patiserie,
    75 gr boter,
    1 ei plus een voor de afwerking,
    15 gr fijne suiker,
    13 gr verse gist,
    1 dl lauwe melk,
    1 kg bakpruimen.

    roer de gist door de lauwe melk,voeg de suiker toe.
    doe de bloem in een kom, maak een kuiltje,
    strooi het zout (een snuifje) rond de kom,
    giet de melk in het kuiltje, voeg het losgeklopt ei toe,
    vermeng alles goed, voeg de boter in stukjes toe,
    goed kneden tot je een bol bekomt.
    dek af en laat ongeveer 45 min rijzen.

    verdeel het deeg in twee en rol uit.
    een taartvorm met boter insmeren,de pruimen schikken,
    strooi er wat suiker over naar smaak, en een beetje kaneel.
    losgeklopt ei op de boord smeren.

    verwarm oven op 200°, bak de taart ongeveer 20 min.
    ( ik gebruik een gasoven )



    bon appétit










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (3)
    20-03-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paas gebak !






    Paas gebak,

    biscuit deeg, gènoise.
    afgewerkt met mokka creme

    voor de creme mokka,
    200 gr zachte roomboter ongezouten,
    150 gr fijne suiker,
    5 eetlepels water,
    5 eigeel,
    mokka aroma.


    voor de gateaux,
    8 eieren,
    250 gr fijne suiker,plus 1 zakje vanille suiker,
    250 gr bloem,gezeeft,
    50 gr gesmolten boter.

    zie ook mokka gebak,
    kerst gebak.



    - bon appétit -





















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (11 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (11)
    13-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor valérie








    mijn dochter heeft sinds januari een puppy,
    en deze maakte ik speciaal voor haar,
    een mini.
    ik ben er gewoon aan begonnen zonder patroon, op het gevoel !
    is hij niet lief !



    fijne dag !












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (3)
    03-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.variatie met " biscuitdeeg "




     




    deze keer niet met creme au beurre,
    maar met slagroom en vers fruit.
    deze gingen mee naar de buren !



    Gelukkig Nieuwjaar !!!





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (9 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    27-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het was lekker !




     



    menu Kerstmis 2O11

    een glaasje Bubbels !

    terinne van konijn, vinaigrette

    taartje,pancetta,spinazie, buffel mozarella

    zalm,champagne hollandaise met grijze Noordzee garnaal

    ossehaas,gratin dauphinois,beukzwam

    gateaux chocolat - orange






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    22-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.menu !




     



    Menu Kerst 2O11









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    20-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen._









    samen eten is olie voor de vriendschap


    ( felix timmermans )








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (7 Stemmen)
    Categorie:fotos

    Reacties (3)
    19-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.beste wensen !





     


    Liefste bezoekers, graag wil ik jullie bedanken voor de
    vele bezoekjes !

    En ik wens jullie veel liefde en vriendschap voor het nieuwe jaar!

    Laat gerust eens een berichtje achter in het gastenboek.

    Gelukkig Nieuwjaar !
       

     Fabienne

     

    Dearest visitors, I would like to thank you for the many visits!

    And I wish you lots of love and friendship for the new year!

    Feel free to leave a message in the guestbook.

    Happy new year!
     

    Fabienne

     

    Très chers visiteurs, je tiens à vous remercier pour les nombreuses visites !

    Et je vous souhaite beaucoup d'amour et d'amitié pour la nouvelle année !

    N'hésitez pas à laisser un message dans le livre d'or.

    Bonne année!



    Fabienne







     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)

    Reacties (1)
    18-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.franse uiensoep,













    franse uiensoep.

    dit heb je nodig,
    50gr boter,
    750gr uien,in stukjes.
    45gr bloem,
    2l water,of kippenbouillon,
    1 laurierblad,
    2 takjes thym,
    peper,zout,
    oud stokbrood,
    100gr gemalen Gruyere,geraspt.
    250 ml witte wijn,

    smelt de boter in een pan en voeg de uien toe,
    bak de ui op een laag vuur goudbruin.
    voeg de knooflook en de bloem toe,
    blijf 2min roeren,
    voeg nu langzaam al roerend het water,bouillon en wijn toe,
    breng aan de kook,
    doe er de laurier,thym en peper en zout bij,
    doe de deksel op de pan en laat 25min zachtjes pruttelen,
    vewijder het laurierblad en de thym.

    verwarm de grill voor,

    rooster de sneetjes baguette,verdeel ze over de soepkommen
    schep de soep er over,
    bestrooi met de gruyère en zet de soep onder de grill tot
    de kaas goudbruin en gesmolten is.
    dien onmiddelijk op.



    bon appétit
    heerlijk op koude dagen.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    16-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bijna Kerst, Noel, Christmas...............





     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (10 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (5)
    15-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fijne feestdagen !










    ..........


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)

    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zelf worstenbroodjes maken .






    worstenbroodjes,

    zo simpel en zo lekker,
    dit heb je nodig,
    bladerdeeg,vers of diepvries
    chipolatta worst.

    maak vierkantjes van het deeg
    ( je kan ze ook kopen in het vriesvak vb in delhaize )
    rol in ieder stuk deeg een chipolatta worst,
    plak het einde van et rolletje toe met eigeel.
    smeer de bovenkant in met eigeel.

    laat de oven voorverwarmen op 18O°,
    bak de broodjes ongeveer 25 min op 18O°


    idee, voor bij een feest ontbijt !


    bon appétit









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    13-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.luik 13/12/2011
    Klik op de afbeelding om de link te volgen




    dit had niet mogen gebeuren !

    witte mars zaterdag 17/12/2011   13 uur place st lambert Luik,
    ter nagedachtenis van de slachtoffers.






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)

    Reacties (1)
    09-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bisque van noordzee garnaal.



    bisque van noordzee garnaal, 


    dit heb je nodig, 
                                                                   
                    500gr grijze garnaal,ongepeld                       
                                      1 ui,1 wortel,1 takje groene selder,                                 
    4 vleestomaten,2 teentjes look,
    1L visbouillon
    5cl cognac,
    25cl witte wijn,
    20 cl room,
    2 blaadjes laurier,1 takje thym,
    2gr safraan,poeder of draadjes,
    gehakt bieslook,
    cayenne peper.

    de visbouillon,die maak ik altijd zelf,met een stukje vis,
    een kruidentuiltje,alles samen aan de kook brengen,
    laten koken,zeven en dan heb je een visbouillon.

    voor de bisque,
    pel de garnalen,Bewaar de koppen en pantsers,
    pel en snipper de ui,hak de wortel en de selder,
    pel de knooflook.
    pel en ontpit de tomaten,snij in stukken.

    verhit een lepel olie en fruit er de garnaalresten in,
    voeg er de groentenjulienne aan toe; behalve de tomaten.
    pers de knooflook en voeg toe,
    laat alles even fruiten,
    flambeer met de cognac,
    blus met de witte wijn en de visbouillon,
    doe er de kruiden bij,en de stukjes tomaat.
    laat alles ongeveer 20 min sudderen.
    zeef de boillon en laat afkoelen.

    de roux,laat de boter smelten, 50 gr boter, 50 gr bloem.
    voeg de boter toe,leng aan met de bouillon,
    laat op een zachtvuur tot tegen de kook komen,
    tot de bouillon fluwelig gebonden is.
    blijve roeren.
    breng de bisque op smaak met de cayenne peper,
    verrijk met de room,
    werk af met de garnalen en de gehakte bieslook..




      






    bon appétit !










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (3)
    08-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.terinne met konijn.







    dit recept maakte mijn moeder altijd bij kerst,
    ik ben het blijven maken.

    dit heb je nodig,
    1/2 konijn,
    250gr mager gehakt,
    fijn gesneden spek,
    4 sjalotten,
    peper,zout,thym,laurier,kruidnagel,
    10cl cognac,
    1ei,een beetje paneermeel.

    je begint met het konijn aan te bakken in boter,
    dan voeg je de sjalot,laurier en kruidnagel toe.
    een beetje water toevoegen en laten garen.
    dan ontbeen je het konijnen snij het vlees in reepjes.

    doe het gehakt samen met het ei in een kom,
    voeg de stukjes konijn en het kookvocht met sjalot toe,
    meng goeg,voeg wat paneermeel en de 10cl cognac toe,
    goed mengen,
    bekleed een kom met fijn gesneden spek,
    doe er het gehakt in,bedek met spek en een takje thym.
    zet de kom op een bakblik gevuld met water en zet in oven,
    150graden,ongeveer anderhalf uur.
    door het water op het bakblik droogt de terinne niet uit.

    heel lekker met wat groene sla en vinaigrette;
    bon appétit.















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    07-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pate brisée




     


    Taartje met mozarella, pancetta,spinazie...
    lekker als hapje of voorgerecht bij je feest menu.


    dit is het recept voor het deeg.

    dit heb je nodig,
    25O gr bloem
    125 gr boter
    1 eigeel
    1/2 tas water
    een snuifje zout.


    vermeng de bloem met de klontjes boter,
    dit doe je met je handen,voeg eigeel,water en zout toe,
    dit moet een mooi zacht deeg worden,
    je moet er een bolletje van maken.

    laat dan even laten opstijven in frigo.

    je kan nu het deeg mooi uit rollen,
    bekleend kleine taart vormpjes met het deeg,
    en garneer naar keuze, je kan er alle kanten mee uit,
    hesp, tomaat,kaas,brocolli,...

    bakken in warme oven op 18O°
    ongeveer 16 min.


    tip ! als je het zout in het recept vervangt door een beetje suiker,
    kun je de taartjes ook gebruiken voor zoete bereidingen!


    bon appétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    06-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.idee deco Kerst-Noel-christmas





     


    -

    ideetje voor de Kerst,
    met wat restjes stof, knoopjes, strikjes....
    je maakt er van wat je zelf mooi vind !


    -




    veel plezier ! rafa






    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    03-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.koekjes !




    zelf koekjes bakken,
     super gemakkelijk !
    een lekker "home made " cadeau voor de feesten !


    dit heb je nodig,
    125 gr zachte boter,
    100 gr bloemsuiker,
    1 dik ei,
    140 gr gezeefde bloem,
    snuifje zout.

    een spuitzak;
    kersen, chocolade, coco's ... voor de afwerking !


    mix de zachte boter samen met de suiker ,
    tot een glad mengsel,
    voeg het ei en een snuifje zout toe,
    alles eens goed door roeren, mag met de mixer.
    voeg de gezeefde bloem toe,roer goed.

    doe het deeg in een spuitzak, spuit rosetjes op een
    met bakpapier bekleed bakblik.
    voor de koekjes met kers de kers er nu op leggen

    zet in voorverwarmde oven op 200°
    gedurende 10-14 min

    laat op een rooster afkoelen.

    smelt de chocolade dip de koekjes er in en overstrooi
    met wat geraspte coco.
    of werk af naar eigen smaak !







    bon appétit.





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (1)
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kerststronk,buche de noel maison .













    zin om eens zelf een Kerst gebak "buche" te maken,
    mischien helpt dit je wel op weg.
    de ingredienten en wat meer uitleg vindt je terug bij
    "Kerst gebak moka "

    je kan me ook altijd een mailtje doen !


    bon appétit.












    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handwerk Kerstversiering by rafa





    al de versiering is uit stof gemaakt,
    ik hou erg van de traditionele kerst kleuren,rood,wit,groen,i love it !







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    01-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolademelk met kaneel,








    dit heb je nodig,
    1 liter melk,
    70gr zwarte chocolade (puur)
    6 lepels suiker,
    kaneelpoeder.

    doe een weinig water in de ketel,voeg de chocolade toe,
    laat zachtjes smelten, giet de melk er bij en breng tot kookpunt,
    voeg de suiker toe, roer goed,
    voeg een snuifje kaneel toe en roer goed om,
    serveer met een beetje slagroom.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.variatie met marsepein !




     

    marsepein bolletjes

    je koopt een blok marsepein of maakt hem zelf,
    rol er kleine bolletjes van,
    ik maakte vier variaties,
    -  marsepein, chocolade, coco schilfers
    -  marsepein, cacao poeder
    -  marsepein,chocolade,amandel schilfers
    -  marsepein, chocolade,mengeling van cacao poeder en kaneel

    bolletje marsepein-dan rollen in de gesmolten chocolade,
    dan in de coco of amandel .......


    lekker om zelf van te genieten of om cadeau te geven met de feesten.


    bon appétit,




                                                            



    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.speculaas, speculoos




     


    speculaas,
    dit keer gebruikte ik een mengeling van aveve,
    simpel en heel lekker.
    dit heb je nodig,
    1 zakje van 400gr speculaas mengeling
    (hier zit de bloem, de suiker en de kruiden in)
    1 ei,
    100gr koude boter.

    vermeng de bloem met het ei,
    voeg er stukje bij stukje de boter toe tot je een deegbol hebt,
    laat minstens 30 min in frigo rusten.
    rol het deeg uit,
    steek de gewenste vormpjes uit.

    je kan er ook gehakte amandelen aan toe voegen,
    heel lekker.

    bak in voorverwarmde oven op 175°,
    gedurende 18 min.
    laat afkoelen op een rooster.


    bon appétit.










    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:christmas time

    Reacties (0)
    24-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.voor chloe !









    een eigen ontwerp,home made by rafa
    gemaakt als geboorte cadeautje !
    patroontje is verkrijgbaar op aanvraag.






    .








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (0)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.roulade met pesto




           

        

    roulade met pesto van parmezaan en gedroogde tomaten.
    dit heb je nodig,
    -1 kg varkensfilet gebraad,
    -olijfolie,
    -2dl bouillon (oxo blokje)
    - keukentouw,
    voor de pesto.
    -3 tenen knoflook,
    -1 eetlepel pijnboompitten,
    -50 gr gemalen parmezaan,
    -8 gedroogde tomaten,
    -peper en zout,
    -2 eetlepels olijfolie,

    doe de look de pijnboompitten,de tomaten,
    en de parmezaan in de vijzel en maal fijn,voeg de 
    olijfolie toe,je kan dit ook in de keukenrobot doen.
    snij het vlees open,en smeer er de pesto op,
    rol op,maak vast met keuken touw.
    bak het vlees goed aan in een braadslede in een 
    beetje olie,kruid met peper en zout.
    voeg dan de bouillon toe,
    zet nu in de oven op 200°,
    ongeveer 1 uur,indien nodig wat water toevoegen.
    laat het vlees even rusten,snij in plakken,
    serveer met groenten naar keuze en 
    gebakken aardappeltjes.

    bon apétit.


                                             



     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (3)
    27-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.berlijnse bollen - boulle de berlin




    berlijnse bollen,

    dit heb je nodig voor 8 bollen,
    250 gr bloem voor gebak,
    12 gr verse gist,
    20 gr suiker,
    50 gr boter,
    125 ml lauwe melk,
    een snuifje zout,
    1 klein ei

    doe de bloem in een kom,
    maak een kuiltje, voeg het zout toe.(aan de rand van de kom)
    los de gist op in de melk, giet in het kuiltje,
    voeg de suiker en het losgeklopt ei toe,
    meng goed, voeg de stukjes boter er beetje bij beetje aan toe,
    kneed goed, maak een bol,
    laat 15 min  afgedekt rusten op een warme plaats.
    maak 8 bolletjes,laat 1 uur rijzen.

    bak in frituurolie op 180 °,
    8 min, regelmatig omdraaien.
    laat afkoelen,
    snij in twee, doe er wat vanilleroom tussen,
    bestrooi met bloemsuiker.



    bon appétit




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (16 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (2)
    24-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.prei soep,










    verse porei soep,
    dit heb je nodig,
    1kg porei,voor de soep gebruik ik het groen,
    (het wit van de prei maak ik gestoofd met roomsaus)
    2 ajuinen,2 aardappelen,
    1/2 bouillonblokje,
    peper en zout,
    maak de groenten schoon en snij ze in stukken,
    doe een weinig boter in een ketel en
    voeg de ui en de prei toe, laat even stoven,
    voeg de aardappel toe,en het bouillon blokje,
    overgiet met 11/2 l warm water,
    kruid met peper en zout,
    laat ongeveer 25 min zachtjes koken,
    mix de soep,
    dien op met een beetje zeer fijn gesneden rauwe prei,
    en gebakken broodkorstjes,


    bon appétit.

















    .


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    18-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.feestelijk gebak !






    chocolade genoise,framboos en chocolade vulling.




    (het is een samenvoeging van gebak,vulling en coulli dat ik zelf heb samengesteld)
    en het resultaat was super lekker !






    dit heb je nodig,

    voor de chocolade genoise,
    3 eieren,
    100gr suiker,
    100gr bloem voor gebak,
    1/2 zakje bakpoeder.
    20gr cacao.

    verwarm oven op 180°

    de eieren samen met de suiker dik en schuimig opkloppen,
    bloem en bakpoeder mengen,
    zeven en aan eimengsel toevoegen.
    voorzichtig mengen.

    een ronde vorm beboteren,
    giet het deeg er in .
    bakken op 180° gedurende 20 min.
    (ik gebruikte een siliconen vorm van ong 35 cm)

    laat afkoelen op een rooster.

    als het afgekoeld is kun je er kleine vormen uit steken,
    of je kan het ook in zijn geheel maken, dan heb je grote gateaux.

    -

    dit heb je nodig voor de chocolade creme vulling.

    125gr pure chocolade,
    60ml room van minstens 35% vet.

    room plus chocolade zachtjes opwarmen tot de
    chocolade is gesmolten.
    roer goed .

    giet in een kom en klop met mixer tot het mengsel,
    koud is.
    laat ong 1/2uur opstijven in de frigo.
    haal uit de frigo en klop nu nog eens goed door
    met mixer.
    zet even weg in de frigo.

    -

    dit heb je nodig voor de frambozen coulli,

    250gr frambozen,
    25gr suiker.

    doe de frambozen samen met de suiker in pot,
    en breng aan de kook, laat een 10min
    goed doorkoken.
    vind je het te zuur dan kun je altijd naar smaak wat suiker bij doen.
    giet door een fijne zeef, er mogen geen pitjes meer in zitten.
    laat afkoelen en opstijven in frigo.
    (dit maak je best wat op voorhand)
    je kan ook confituur gebruiken.


    de afwerking,
    snij de gebakjes in twee,
    bestrijk een kant met de coulli,
    spuit er nu van de creme vulling op,
    leg het andere stuk genoise er op.
    zet op een rooster en overgiet met chocolade,
    werk af met een framboos, en een beetje
    creme fraiche.



    bon appétit.









    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (1)
    13-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.bloemstukje ' Herfst '








    bloemstukje gemaakt met alles wat ik in de tuin vond !
    zelf het mini pompoentje is zelf gekweekt in pot.







    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (0)
    11-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.cocos rotsjes, rocher coco







    coco rotsjes, dit is een heel eenvoudig recept.
    dit heb je nodig voor ong. 25 stuks

    220gr geraspte coco,
    10gr bloem,
    200ml eiwit,dat is ongeveer van 8 eieren,
    180gr fijne suiker,

    vermeng de bloem en de coco,
    doe het eiwit in een steelpan voeg al roerend de
    suiker toe, en verwarm het geheel al roerend tot max 50°,

    verwarm de oven op 200°,

    voeg bloem-coco mengsel al roerend bij het opgewarmde eiwit,
    meng alles goed door.

    bekleed een bakblik met bakpapier,
    leg hoopjes van een soeplepel.

    bak mooi bruin gedurende ong 15 min.
    laat afkoelen op rooster.

    je kan de koekjes meerdere dagen bewaren in de
    koekendoos !



    bon appétit




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    10-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pompoen - handwerk








    de herfst is er samen met de pompoenen,
    deze heb ik van vilt gemaakt.
    wat vinden jullie er van !
    eigen ontwerp !
    heb je vragen over een van de handwerkjes,
    je kan me gerust mailen .
    reacties zijn ook altijd welkom.



    groetjes, rafa

















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (24 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (12)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.handwerk





    halloween heks,
    ik ben gestart met het patroon van de engeltjes van Tilda, 
     heb dat wat aangepast, een broekje, een bloesje en een kleedje,
    en een gehaakte sjaal, ik vind ze wel geslaagd.
     

                                                             

    hand made by rafa


















    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (9)
    25-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.hand made !





    dit beertje maakte ik speciaal voor valérie,mijn dochter
    het is gemaakt uit een oude jeans , en het sjaaltje is gemaakt van de stof,
    die aan de binnenkant van de zak zit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:deco, handwerk

    Reacties (0)
    17-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kaneel broodjes .




     


    kaneel broodjes,

    dit heb je nodig,
    275 gr tarwebloem,
    5 gr verse gist,
    25 gr fijne suiker,
    120 gr parel suiker,
    5 gr zout,
    120 gr lauwe melk,
    65 gr zachte boter,
    1 ei.

    los de gist op in de melk,
    doe de bloem in een grote kom, maak een kuiltje,
    strooi het zout rond de rand,
    giet het gist mengsel in het kuiltje, voeg de 25 fijne suiker en het
    los geklopt ei toe, meng goed.
    voeg dan stukje bij stukje de boter toe,
    kneed alles goed,
    laat ongeveer 15 min rusten ,kneed er dan de parel suiker door,
    laat nu ongeveer 30-40 min rijzen.

    maak de vulling,
    dit heb je nodig,
    30 gr gesmolten boter,
    75 gr bruine suiker (donkere)
    1 eetlepel kaneel poeder.

    boter smelten, suiker en kaneel vermengen.


    neem het deeg, druk het plat om de lucht er uit te drukken,
    laat ongeveer 10 min rusten.
    rol nu het deeg vierkant uit,
    smeer er de gesmolten boter op,
    verdeel het suiker kaneel mengsel er over.

    rol het nu in de lengte op,
    snij in stukken,
    leg ze in bloemvorm op een bakplaat,
    laat nu nog 30 min rijzen.

    bak in voorverwarmde oven op 180°
    voor 20-25 minuten.

    laten afkoelen en smullen maar .


    je kan ze zeer goed meerdere dagen bewaren!



    - bon appétit -





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (5)
    13-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondagse pistolets !







    witte pistolet

    het is wel wat werk, maar zeker de moeite waard,
    een pistolet voor speciale dagen !

    dit heb je nodig,
    450gr bloem, tarwe bloem
    250ml lauw water,
    2 koffielepels droge gist,
    30gr malse boter,
    2 koffielepels zout,
    2 koffielepels fijne suiker.
    150gr boter voor de tournage

    neem een kom, doe er de bloem,gist,suiker,zout en water in,
    kneed tot een zacht deeg.minstens 10 min kneden.
    maak een bol en laat afgedekt 45min rijzen.

    snij de 150gr boter in kleine stukjes,
    neem het deeg en druk het plat met de handen,
    in 3 plooien, plat drukken,draaien plat drukken,
    neem deegrol en rol het deeg uit tot een rechthoek
    van ong. 20x30,
    leg de kleine kant voor je,leg bovenaan de stikjes boter,
    laat 3cm vrij aan de boorden, (zie foto)
    plooi in drie gelijke delen (portefeuille)
    draai het deeg met de korte kant voor je,rol het deeg uit,tot een rechthoek,
    voorzichtig,maag niet openscheuren door de boter.
    plooi opnieuw in drie,uit rollen,plooien .
    verpak in vochtige handdoek en leg 30min frigo.

    haal het deeg uit de frigo,rol tot een rechthoek van 25x30
    snij in twee delen in de lengte,maak ieder stuk vochtig met wat water,
    rol ieder stuk in de lengte op.
    verdeel iedere rol in 6 stukken.
    leg de stukken op bakplaat met bakpapier,met de snijzijde boven.
    bedek, en laat 2 uur rijzen.

    verwarm de oven op 180°
    bak de broodjes ongeveer 25 min..

    heerlijk  !



    bon appétit.




    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:brood

    Reacties (1)
    24-08-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.chocolade koekjes





    chocolade koekjes, met chocolade vulling
    i love it !!








    dit heb je nodig

    125 gr zachte boter,
    80 gr poedersuiker,
    120 gr bloem voor patiserie,
    6 eetlepels cacao poeder,
    1/2 theelepel kaneel

    vulling,
    125 gr pure chocolade,
    60 ml room.

    roer de boter met de suiker in een kom,
    licht en schuimig,
    zeef de bloem,de cacaopoeder en de kaneel erover.
    meng alles tot een deeg.
    leg het deeg tussen twee vellen bakpapier en rol het uit
    tot 3mm dikte.
    steek er rondjes uit en leg op een bakplaat.

    verwarm de oven op 160°,
    bak de koekjes 15 min in de oven,
    tot ze stevig aanvoelen.
    laat afkoelen op een rooster.

    maak de vulling,
    verwarm op een laag vuurtje de room en de chocolade
    in een pannetje tot de chocolade is gesmolten,
    roer glad, laat afkoelen en zet dan
    ongeveer 1 uur in frigo om stevig te worden.
    plak twee koekjes met de chocolade vulling tussen tegen elkaar.
    bestuuf met cacaopoeder.


    bon appétit, rafa





    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    Categorie:gebak

    Reacties (0)
    31-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zomerse kip brochette.






         



    brochette van kipfilet,met citroen en rozemarijn,
    dit heb je nodig voor 2 personen.
    2 kipfilets,
    1 onbespoten citroen,
    een paar takjes rozemarijn,
    peper,zout,
    olijfolie.

    snij de citroen in fijne schijfjes,
    snij de kipfilet in 3 stukken,
    maak een brochet,een stuk kip,een stuk citoen,.....
    steek nu tussen de kip en ciroen wat stukjes rozemarijn,
    kruid met peper en zout;
    bak in oven op 250° gedurende ong.45 min,
    je kan ze ook op de bbq grillen.
    lekker met gebakken aardappel,gestoofde tomaat.

    door de citroen heeft de kip een lekker fris smaakje!

    bon appétit.











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (4 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    23-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mosselen nature .





    mosselen nature.

    dit heb je nodig per persoon,

    1 kg mosselen,
    1 dikke ui,
    franse selder,
    peper, zout, citroen.


    was en kuis de mosselen goed,
    snij de groenten  ( niet te fijn )

    de een weinig olijfolie in de ketel,
    voeg de groenten toe, laat even stoven,
    voeg 1 1/2 glas water toe, laat verder stoven
    tot de groenten bijna gaar zijn.
    voeg de mosselen toe, kruid met peper en zout,
    deksel op de ketel en laat 5 min koken,
    goed opschudden en nog 5 min laten koken.
    even piepen, als de mosselen los van de schelp komen zijn ze gaar.

    serveer met verse friet,
    ik maak er een sausje bij,
    1 eetlepel mayonaise,
    1 eetlepel mosterd,
    een beetje citoen.


    bon appétit.








    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (6 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (0)
    30-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.tomaat courgette soep




    tomaat - courgette soep


    dit heb je nodig,
    1 courgette,
    1 doos tomaat in blokjes,
    1 pakje gezeefde tomaat, ( couli )
    2 ajuin
    peper, zout

    room,basilicum voor de afwerking !


    doe een weinig olijfolie in de ketel,
    stoof de ui er even in, voeg de courgette,
     in blokjes gesneden toe
    laat even stoven,
    voeg nu de blokjes tomaat toe,
    laat even stoven, leng aan met de gezeefde tomaat,
    en indien nodig met wat water.
    kruid met peper en zout.
    laat de soep ongeveer 2O min zachtjes koken.
    mix de soep,

    werk af met een beetje room,
    en verse basilicum !



    je kan de soep wat pittiger maken door pikante olie te gebruiken.


    bon appétit





     

     


    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    15-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.de vinaigrette familie








    klassieke vinaigrette,
    75 dl witte of rode wijnazijn (1 deel)
    3,7 dl extra vierge olijfolie (5 delen)
    zeezout,verse gemalen peper

    doe al de ingredienten te samen en klop goed.
    bewaar de vinaigrette op een koele donkere plaats
    voor een slatje voor 2 pers,2 eetlepels azijn,10 eetlepels olie,kruiden naar smaak.

    lichte vinaigrette,
    vervang de helft van de olijfolie door druivenpitolie.

    knoflookvinaigrette,
    voeg 1 geperst teentje look toe,
    vervang de helft van de azijn door balsamico-azijn.

    mosterdvinaigrette,
    voeg een eetlepel mosterd toe, dijon,graanmosterd,.....

    yoghurtvinaigrette,
    voeg 2 eetlepels griekse yohurt of zure room toe,
    1 eetlepel vers gehakte dille en 1 eetlepel karwijzaadjes.


    verse kruiden,peterselie,bieslook,estragon,
    citroenmelisse,munt,basilique.........al deze kruiden doen
    het goed in een vinaigrette .



    de mayonaise familie,ei en olie

    eenvoudige mayonaise,
    1 eidooiers op kamertemperatuur,
    2 theelepels mosterd,
    1/4 theelepel zout,
    2 theelepels citroensap,of azijn,,
    2dl olie,naar smaak,olijfolie,druivenpitolie,zonnebloemolie,

     
    pittige mayonaise,
    voeg 1/2 theelepel tabasco toe/

    dragonmayonaise,
    gebruik dragonazijn en voeg 2 eetlepels gehakte dragon toe,
    lekker bij vis, kip, eieren.

    aioli,
    voeg 2 teentjes geperste look toe.

    eenvoudige sauce tartare,
    voeg 3 eetlepels gehakte kruiden toe,dragon, peterselie,
    2 eetlepels fijn gehakte zure augurk,kappertjes,
    een haed gekookt ei,fijn gehakt,
    een weinig grove mosterd.



    bon appétit











    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (5 Stemmen)
    Categorie:recepten

    Reacties (1)
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Gastenboek guestbook livre d'or
  • Goedenmiddag,
  • Fijne Feestdagen
  • Leg de puzzel zelf in elkaar.
  • EHLZ
  • fijn Weekend

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek leave message laisser message

    Foto
    Over mijzelf
    Ik ben fabienne, en gebruik soms ook wel de schuilnaam rafa.
    Ik ben een vrouw en woon in limburg (belgie) en mijn beroep is een full time job, huisvrouw ; ).
    Ik ben geboren op 21/05/1962 en ben nu dus 62 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: home sweet home,lekker koken,bakken....deco huis en tuin, gezellig, borduren,haken... en niet te vergeten de Katten, spirou, tommy,fifi,bolleke, zappa, maestro......
    ik hou van mensen,de natuur, de stilte en de rust, de vogeltjes die fluiten , de zOn de zee de lucht. geniet van mijn blogje.
    Foto
    Foto
    Foto
    vragen staat vrij !

    een mailtje krijgen is altijd fijn !!!

    Foto
    heel binnen kort koekjes bakken !!!!!
    Foto
    Archief per maand
  • 08-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 07-2010
  • 05-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 03-2008
  • 02-2008
  • 01-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
  • 10-2007
  • 09-2007
  • 08-2007
  • 03-2007
  • 02-2007
    al de recepten heb ik zelf uitgeprobeerd !!!!! BON APETIT
    Blog als favoriet !
    Foto
    Foto




     verse kruiden kun je goed
    bewaren door er een stuk
    krantenpapier of keukenrol
    rond te doen,dan wat nat maken
    en in de groentenla van frigo bewaren,
    of op een frisse donkere plaats.


    Foto
    Foto

    brood bakken op een tegel,
    een baktegel is een tegel van ongeglasuurd
    aardewerk,een grote vierkante of
    rechthoekige vloertegel op een ovenrooster
    doen het prima,
    op steen gebakken brood krijgt
    onderaan een mooiere korst,
    en de steen houdt de ovenwarmte,
    beter vast.
    de tegel moet wel mee voorverwarmd worden.

    Foto
    Foto
    Foto
    Willekeurig SeniorenNet Blogs
    ovsg02
    blog.seniorennet.be/ovsg02
    Foto
    Foto
    Foto
    Een interessant adres?
    hier een overzicht van de handwerkjes !
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • roger (joge)
        op Zappa,
  • woke bro (joge)
        op Zappa,
  • weinig (linda)
        op cakjes met chocolade druppels!
  • GELUKKIGE VERJAARDAG LIEVERD !!!!! (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Warme Kerstgroetjes aan jou lieverd ...... (Rebecca)
        op verse pruimen taart,
  • Foto

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!