NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Je kleine spruit en trouwe viervoeter dan toch een goede combo?
 • Weekend groetjes
 • Andere mensen
 • “Pas op met rauw vlees voor hond en kat”
 • Fijne moederdag
 • Kat die al twintig jaar ‘burgemeester’ van stadje in Alaska was, overleden
 • Leven
 • Niet elk baasje past bij elke hond
 • Noten, wit brood, avocado en 12 andere dingen die je hond NIET mag eten!
 • Schild
 • Vorig jaar bijna 40 Britse legerhonden geëuthanaseerd: “Hoe is het mogelijk? Deze dieren hebben moedig en onschuldig ons land gediend”
 • Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers
 • Droom
 • Maak kennis met de nieuwste internetsensatie
 • Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”
 • Pijn
 • Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes
 • Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa
 • Geheimen
 • Fijn weekend
 • Hond krijgt werkloosheidsuitkering
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten
 • Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  05-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Technologie
  Er is geen technologie die ooit de warmte van een knuffel
  of de vriendelijkheid van een glimlach kan vervangen

  » Reageer (16)
  03-07-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de zachtste kat die je ooit hebt gezien?

  Toegegeven, er circuleren regelmatig hilarische katten op het internet. Maar Cezar wint nu al met stip de hoofdprijs van het jaar 2017. De pels van de Perzische poes lijkt eerder op die van een schaap, en ziet er heerlijk zacht uit. Mogen wij hem adopteren?

  Cezar de kat woont in Servië, maar dankzij zijn baasje die graag foto's neemt van het fotogenieke beest, kunnen wij er ook hier van meegenieten. Zijn lange haren maken dat hij lijkt op een miniatuur-schaapje, wat de aaibaarheidsfactor nog eens drie keer zo groot maakt. Ondanks de grumpy blik die Cezar wel eens durft bovenhalen, maar die hem alleen nog maar hilarischer maakt.

  Jaloers op deze kat? Troost je, qua pelsverzorging is dit huisdiertje net iets minder interessant. Getuige ook de foto waarop Cezar met een kortgeschoren pels poseert. Al blijft hij zelfs dan ook schattig.


  » Reageer (15)
  28-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees hondenvleesfestival toch begonnen

  Een omstreden festival voor de handel in hondenvlees is begonnen in de Chinese stad Yulin, ondanks eerdere geruchten dat het zou worden afgeschaft. Dat meldde de South China Morning Post. Het Lychee- en Hondenvleesfestival vindt jaarlijks plaats in de provincie Guangxi.

  De verkoop van hondenvlees en de beelden van honden die bungelen aan vleeshaken roepen internationaal veel weerzin op. In voorgaande jaren ontstonden op de markten vaak opstootjes wanneer activisten probeerden honden te redden voordat ze werden geslacht.

  Gestolen huisdieren
  De consumptie van hondenvlees is in China niet verboden. Tegenstanders zeggen dat de dieren vaak onder erbarmelijke omstandigheden worden vervoerd en dat het veelal gestolen huisdieren zijn.

  De gemeente Yulin stelt dat ze het festival niet organiseert en niet kan verbieden. Om demonstraties te voorkomen is wel de slacht van de honden in het openbaar verboden.

  Volgens tegenstanders worden tijdens het tien dagen durende festival tot 10.000 honden gedood en opgegeten.


  » Reageer (20)
  26-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Perfect
  Het hoeft niet perfect te zijn ,om prachtig te zijn

  » Reageer (19)
  21-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Huisdieren en de hitte: zo geef je hen wat verkoeling

  Dacht je dat jij het al moeilijk had met deze temperaturen? Beeld je dan eens in hoe warm het moet zijn als je ook nog eens een dikke pels hebt. Onze huisdieren kunnen ook flink last hebben van de extreme warmte. Met deze tips maak je het hen zo comfortabel mogelijk.

  Huisdieren kunnen het dan wel niet vertellen wanneer ze last hebben van de warmte, dat wil niet zeggen dat er geen symptomen of tekenen zijn die we zelf niet kunnen herkennen. Is je hond of kat plots vrij lusteloos, ademt het dier snel, of blijft de etensbak onaangeroerd? Dan heeft het waarschijnlijk last van de warmte. Een ander signaal zijn de pootafdrukken. Honden en katten hebben namelijk nergens zweetklieren, behalve in hun voetzooltjes. Zie je plots natte pootafdrukken op de vloer? Dan zijn ze behoorlijk aan het zweten van de warmte.

  Goed, nu weten we dan wel of ze het al dan niet te warm hebben, maar zijn er ook dingen die we zelf kunnen doen?

  JE HOND

  Honden zijn erg gevoelig voor de hitte en hebben het dan ook snel warm. Bovendien kunnen ze die warmte alleen maar kwijtraken door te hijgen. Neem hen op een warme dag als vandaag dus zeker niet mee voor een lange wandeling of een jogsessie in het park. Het beste is om honden binnen te houden en de ramen en gordijnen te sluiten, zodat het zo koel mogelijk blijft. Zorg ook dat er steeds voldoende fris water is om te drinken. Om het water zo lang mogelijk koel te houden, kies je best voor een grote drinkbak, die warmt minder snel op dan een klein schaaltje met water.

  Gaan jullie toch naar buiten voor een wandeling? Dan doe je dat best 's ochtends of 's avonds. Overdag is het niet alleen verzengend warm, ook asfalt kan erg heet zijn en zo de pootjes van je viervoeter verbranden. Of de grond al dan niet te warm is kan je makkelijk zelf testen door je hand 3 seconden lang op de grond te houden. Voelt het te warm aan voor jou? Dan is het ook te warm voor je hond. Altijd een topper: verras je hond met een privéplonsbadje. Met een paar hondenspeeltjes erin is pret waterpret gegarandeerd verzekerd. Let wel op: honden met een dunne vacht smeer je best in met zonnebrand, want ze kunnen net als jij verbranden.

  JE KAT

  Langharige katten of katten met een dikke vacht hebben beslist last van de hitte. Even langs het trimsalon, of gewoon zelf de vacht van je kat borstelen om losse en overbodige haren te verwijderen, kan al meteen wat verkoeling bieden. Let wel op: katten die net van de trimster komen of katten met een lichte vacht hebben een hoger risico op huidkanker én ze zijn gevoeliger voor de zon, dus smeer hen als ze buiten gaan voorzichtig in met een niet-vette zonnebrandcrème. Lijkt je kat zich plots vaker schoon te likken dan anders? Dat is normaal. Wassen werkt immers verkoelend, net zoals zweten bij de mens. Als je wil kan je hen zelfs een handje helpen: neem een koude, vochtige doek en wrijf daarmee over hun vacht. Een klein beetje vocht kunnen de meeste katten wel appreciëren, al helemaal als ze merken hoe verkoelend het werkt. 

  Daarnaast heeft je kat ook voldoende water nodig. Omdat katten er niet van houden op één plek te drinken, en al helemaal niet in de buurt van hun etensbak, plaats je best verschillende schaaltjes met water verspreid door het huis. Om het water koel te houden, kan je er eventueel een ijsblokje aan toevoegen. Ben je zelf de hele dag op je werk? Dan kan je 's avonds een flesje water vullen en dit een nachtje in de diepvries leggen. 's Morgens wikkel je er een handdoek omheen en leg je het flesje in het mandje of op de favoriete plek van je kat, zo blijft het daar de hele dag lekker koel. Let wel op: vul het flesje niet tot de rand, water zet immers uit wanneer het bevriest.

  JE KONIJN                                                  

  Ook konijnen zijn geen zonnekloppers. Integendeel: ze zijn gewend om in een koud hol onder de grond te kruipen, en kunnen dus helemaal niet goed tegen de hitte. Zorg dan ook dat hun hok in de schaduw staat, en zorg voor wat extra verkoeling door theedoeken nat te maken en in te vriezen. Deze kan je dan op de kooi leggen. Ook staat het hok beter niet op de grond, maar zet je het op een verhoogje, om de ventilatie te verbeteren.

  Zorg ook dat er voldoende water is. Het ijzeren drinkteutje kan door de warmte namelijk gloeiend heet worden, waardoor ze er niet meer van willen drinken. Een andere optie zijn fruit of groenten die veel water vasthouden, zoals appels, watermeloen en selder.


  » Reageer (17)
  19-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo baasje, zo hond? Hoe je viervoeter jouw gedrag kopieert

  © thinkstock

  Een hond lijkt op zijn baasje, het is een cliché waar nu ook waarheid in blijkt te zitten: honden spiegelen zich aan de persoonlijkheid van hun eigenaar, vooral als het over omgaan met stress gaat, zo concludeert Oostenrijks onderzoek. Rustige honden hebben vaak ook een kalme eigenaar, en hetzelfde geldt  voor zenuwachtige baasjes en hun energieke honden, aldus deze studie.

  De auteurs van de studie verzamelden 132 honden en hun baasjes, waarbij ze het stressniveau van allebei probeerden te meten. Dit deden ze enerzijds door te kijken hoe honden en mensen reageren op bepaalde bedreigende prikkels. Anderzijds werden fysieke kenmerken geanalyseerd, zoals de hartslag en het speeksel van baasje en hond, om op zoek te gaan naar het stresshormoon cortisol. De menselijke proefpersonen vulden ook nog een persoonlijkheidstest in, en beantwoordden vragen over het karakter van hun viervoeter.

  Kopieergedrag

  De conclusie van deze studie van de universiteit van Wenen klinkt dat zowel baasjes als honden elkaar kopiëren in hun reactie op stress, waarbij de mens meer invloed op de hond heeft dan omgekeerd. Bij een gestresseerd en neurotisch baasje hoort vaak een onrustige hond met dezelfde eigenschappen. Anderzijds behoren rustige honden vaak toe aan eigenaars die over het algemeen kalmer door het leven gaan. 

  Al 30.000 jaar samen
  "Onze bevindingen stroken met wat we zien in de praktijk: baasjes en honden zijn een sociale groep van twee, die elkaar beïnvloeden in hoe ze omgaan met stress," vertelt Dr. Iris Schorl aan BBC. Honden zijn gevoelig aan de emotionele toestand van hun baasje en zullen dat gedrag kopiëren. Het feit dat honden al meer dan 30.000 jaar samenleven met mensen, versterkt dit spiegelgedrag nog meer.

  Het goede voorbeeld

  De bevindingen zijn niet alleen voor de dierenwetenschap interessant, ook hondenliefhebbers kunnen er iets van opsteken. Hou deze resultaten in je achterhoofd als je een hond probeert te trainen of het dier zelfs gewoon op zijn gemak wil stellen. De efficiëntste manier om een kalme, blije en meegaande hond te krijgen, is het goede voorbeeld geven.Bron: Science of Us(Hln)


  » Reageer (14)
  14-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Angstig achtergelaten hondje wil eerst niet gered worden, maar grijpt nieuwe kans dan met beide pootjes

  De dierenliefhebbers van Hope For Paws geven een ontroerende video vrij van een hondje dat werd achtergelaten door zijn eigenaars. Op de beelden is te zien hoe medewerkers Scooby proberen te vangen, iets waar de hond duidelijk geen zin in heeft. Uiteindelijk lukt het, waarna Scooby begint aan een ontroerende transformatie en een nieuw leven!

  Bron: Hope For Paws


  » Reageer (21)
  12-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen
  Lachen is tijdloos,verbeelding heeft geen leeftijd
  en dromen zijn voor altijd

  » Reageer (18)
  08-06-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit wil je kat je vertellen

  Vraag jij je af of je kat 's avonds echt blij is om je te zien, of gewoon spint omwille van de naderende etensbak? Wanneer is het veilig om je huisdier aan te halen, en wanneer laat je haar beter met rust? Eigenlijk is het heel eenvoudig: je moet enkel naar de staart kijken.

  Staat de staart recht omhoog, eventueel met een lichte kromming in de vorm van een vraagteken? Dan is ze erg blij om je te zien. Ook wanneer de staart omhoog staat in een schuine hoek of zachtjes heen en weer wiegt is de kust veilig voor een knuffelsessie. Zit ze echter neer, met haar staart op de grond die van links naar rechts beweegt, dan is er onheil op komst. Beweegt niet de hele staart maar enkel het tipje op en neer? Dan is ze gewoon oplettend, maar niet boos.

  Ook wanneer je kat door het huis loopt, met de staart naar beneden, moet je geen kopjes verwachten. In dat geval wil ze liefst met rust gelaten worden. Wie het toch aandurft haar aan te halen, wordt waarschijnlijk beloond om een staart die grote bewegingen maakt van links naar rechts, wat betekent dat je kat allesbehalve goed gezind is. Staat de staart recht omhoog of net naar beneden, met de haren dik opgezet? Maak je dan maar uit de voeten(Hln)


  » Reageer (10)
  03-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Je oude mascaraborsteltjes kunnen dieren in nood helpen

                    © thinkstock. 

  Dat mascara onze wimpers in nood een nieuw en beter leven geven, dat wisten we al. Maar dat ook dieren er iets aan kunnen hebben? Dat is nieuws. En toch is dat precies wat Savannah Trantham, oprichtster van nonprofit dierenorganisatie Appalachian Wildlife Refuge, beweert.

  Volgens Savannah zijn oude mascaraborsteltjes hét ideale hulpmiddel om larven en en eitjes uit de vacht van dieren te verwijderen. Op Facebook riep ze dan ook op om massaal mascaraborsteltjes op te sturen.

  "Wist je dat een mascaraborsteltje dieren in nood kan helpen? We gebruiken ze om eitjes en larven uit de vacht van dieren te borstelen. Deze zijn ideaal omdat de haartjes zo dicht op elkaar staan." Haar post werd in een mum van tijd meer dan 35.000 keer gedeeld en 7.000 keer geliked. "We staan versteld van de respons die we kregen," vertelde mede-oprichtster Kimberly Brewster aan de pers.

  Om nu zelf meteen je mascaraborsteltjes moet opsturen naar Amerika of gewoon de dichtstbijzijnde dierenarts, lijkt ons een beetje overbodig. Maar het is wél handig om te weten wanneer Blackie of Minoes met vlooien of andere ongewenste gasten zit. Wel eerst even schoonmaken met water en zeep natuurlijk.(Hln)


  » Reageer (20)
  02-05-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Celstraffen voor dierenbeulen die hond spijker in kop sloegen

                   "Het zwaarste geval van dierenmishandeling dat ik ooit gezien heb", zei de dierenarts die het hondje moest laten inslapen. © North News

  De rechter heeft in Groot-Brittannië twee mannen tot vier maanden gevangenisstraf veroordeeld wegens ernstige dierenmishandeling. De twee hadden bij een hond een spijker in zijn kop geslagen en hem levend begraven.

  Wandelaars ontdekten de terriër in een bos. Een dierenarts heeft het beest laten inslapen. Op röntgenbeelden was te zien dat er een spijker dwars door de schedel van de hond was geslagen.

  "Om rekening dierenarts te onwijken"
  De mannen van 59 en 60 jaar oud vertelden de rechter dat ze het toen al zieke dier wilden laten inslapen en om een hoge rekening van de dierenarts te ontwjken, besloten ze het maar zelf te doen. De rechter noemde de daad "barbaars" en zei dat ze het dier "onnoemelijk leed" hadden toegebracht.

  Twee wandelaars ontdekten het hondje in oktober vorig jaar toen ze een geluid hoorden tijdens hun namiddagwandeling. "Ik dacht dat het een kikker was", getuigde één van hen. "Maar toen we beter luisterden, hoorden we een zacht huilend geluid. Ik trok wat klimop weg en toen zag ik wat grijze vacht. Daarna zag ik ook een neus in de modder".

  Met behulp van een werkman uit de buurt kon het koppel de hond bevrijden en ontdekten ze dat de terriër een spijker in zijn hoofd had en levend begraven zat in de modder.

  Liefde voor blinde hond van 16
  "Het zwaarste geval van dierenmishandeling dat ik ooit gezien heb", zei de dierenarts die het hondje onder ogen kreeg.

  De advocaat van de 59-jarige hondenbezitter zei dat de man ontzettend hield van de zestienjarige blinde terriër en dat het niet zijn bedoeling was om het dier te kwellen.

  Voor het gerechtsgebouw hadden zich tientallen demonstranten verzameld die eisten dat de wet ter bescherming van dieren in het Verenigd Koninkrijk wordt aangescherpt.Bron: ANP, eigen berichtgeving(Hln)


  » Reageer (5)
  26-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luxe
  Het gevoel geen haast te hebben,
  is op zichzelf een vorm van luxe

  » Reageer (23)
  24-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honden krijgen frietjes voor bij hun pintje

  © kos

  Binnenkort kan u naast een frikandel, een kleintje met mayonaise en een hamburger ook een zakje 'doggy fries' bestellen. Frietjes voor uw geliefde viervoeter. Het Belgische bedrijf The Happy Animal Planet, dat wereldwijd ook hondenbier verkoopt, komt ermee op de proppen. "Let op: ze zijn wel gezond. Amper 0,8 procent vet."

  Hun hondenbier Snuffle valt wereldwijd in de smaak, maar nu lanceert The Happy Animal Planet ook van ons ander wereldberoemd exportproduct een versie voor honden. Frietjes van aardappelen en maïs. "Een friteuse en een pot mayonaise komen er niet aan te pas, geen nood", lacht Stefaan Dielens, salesmanager en hondenfokker. "Het wordt net een heel gezonde snack. Die er weliswaar hetzelfde uitziet als een frietje. Met amper 0,8 procent vetgehalte. De dagelijkse portie hondenbrokken vervangen door frietjes is dus niet de bedoeling. Het is echt een snack, een extraatje. Honden zijn immers dol op aardappelen."

  Dielens heeft grootse plannen met zijn 'Doggy fries'. "Vanaf februari, maart moeten ze in de rekken liggen. Zakjes van 80 gram voor de winkels, maar ook van 40 gram voor op café. Want net zoals dat met ons bier al het geval is, willen we ze ook in die sector graag verdelen. Hondenfrietjes zijn perfect om aan je viervoeter te geven na een wandeling, bijvoorbeeld."(Hln)

  © kos


  » Reageer (11)
  19-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurende beelden: activisten onderscheppen honderden honden op weg naar slachthuis

  Dierenrechtenactivisten geven hartverscheurende beelden vrij van honderden honden die opeengepakt zitten in een vrachtwagen in China. Ze zouden op weg zijn geweest naar het slachthuis toen de activisten de vrachtwagen tegenhielden in Bazhou, in de provincie Hebei.

  Volgens berichten in Chinese media zouden de transporteurs van geen enkel dier een eigendomsbewijs hebben, waardoor wordt gevreesd dat de honden van straat werden geplukt. Volgens nieuwssite Asia One kwam een vrouw van wie enkel de achternaam Zhang bekend is, ter plaatse omdat haar huisdier op de vrachtwagen zat.

   © screenshot Rita Wong

  Jammerend en onverzorgd

  De beelden werden gemaakt tijdens een indrukwekkende operatie waarbij de activisten drie wagens gebruikten om de vrachtwagen tot stilstand te brengen op een snelweg. Daarbij werd een van de wagens aangereden, waarna een gevecht ontstond met de bestuurder. Dat meldt de verkeerspolitie in Langfang, in de provincie Hebei. De vrachtwagen zou op weg zijn geweest naar de provincie Jilin. Vier activisten liepen verwondingen op, van wie een 26-jarige man ernstige.

  De vrachtwagen werd naar een opslagplaats van de transportautoriteit in Bazhou gebracht, waar de 320 honden volgens de activisten nog een hele tijd zonder eten of drinken in de truck moesten blijven zitten. Enkele mensen mochten erbij en filmden verschrikkelijke taferelen van jammerende en onverzorgde dieren, sommige bebloed. Uiteindelijk mochten ze er toch uit, maar voor sommige was dat te laat.

                      © screenshot Rita Wong

  Hondenvlees

  Een woordvoerster van PoCAA (The Plight of Chinese Animal Activists) zag hoe een dier door de poten zakte en vervolgens werd vertrappeld door de andere honden. Aan de krant The Mirror vertelt ze dat het niet duidelijk is wat de transporteurs met de honden van plan waren, maar dat ze mogelijk verkocht werden voor hun vlees. Ze zegt te hopen dat de honden gered zouden worden, maar vreest het ergste. Inwoners vangen bevrijde honden vaak op, maar met honderden dieren in de vrachtwagen is ze niet optimistisch. "We vrezen dat de honden teruggaan naar de handelaars, zoals altijd."

  In China zijn geen wetten die de handel of consumptie van hondenvlees verbieden. Jaarlijks worden zo'n 10 miljoen honden geslacht voor hun vlees

   Bron: The Mrror, Asia One(Hln)

                    © screenshot Rita Wong


  » Reageer (19)
  17-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijsheid
  Wijsheid=minder treuren om het verleden,
  minder hopen op de toekomst,
  meer houden van het moment

  » Reageer (19)
  12-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is jouw huisdier verslaafd aan televisie

  Lijkt jouw hond een even grote fan van "Thuis" als jij? Dat kan kloppen, want sommige hondenrassen zijn net zo verknocht aan de beeldbuis als mensen. Een Britse dierenarts legt uit welke hondenrassen de grootste televisiekijkers zijn, en wat ze dan zoal graag zien als ze in de zetel ploffen na een lange, euhm, "speeldag".

  Dat huisdieren graag gezellig met jou naar de beeldbuis staren, is niets nieuws. Dierenartsen zijn al langer vertrouwd met de bingewatch-cultuur onder viervoeters, en er zijn zelfs hele YouTubekanalen gewijd aan tv-kijkende dieren. Malcolm Welshman, een voormalig dierenarts bij London Zoo, legt uit welke honden het liefst televisie kijken en welke programma's hun voorkeur genieten. Wordt jouw hond binnenkort baas over de afstandsbediening?

  Wat zien honden op het scherm?

  Of Frank uit Thuis een groen of rood hemd draagt, dat kan jouw viervoeter niet duidelijk zien. Voor een hond zien HD-televisiebeelden eruit als een hoop bewegende plaatjes, waarin ze slechts twee primaire kleuren zien: geel en blauw. Rood, groen en oranje is voor hen één geelachtige mengeling, en over het algemeen zien de beelden er vaag uit. De fijne details die wij als mensen zien kunnen zij niet onderscheiden. Maar toch hebben de dieren een specifieke voorkeur over wat er op de beeldbuis komt.

  De favorieten van jouw viervoeter

  Sommige programma's zijn hondvriendelijker dan andere, weet psycholoog Stanley Coren, die gespecialiseerd is in het gedrag van honden. "Honden reageren vooral op beelden van dieren of vogels die gefilmd zijn op ooghoogte van de hond," legt Stanley uit. "Veel honden kijken geen televisie omdat die op ooghoogte van de mens staat afgesteld." Wil je jouw huisdier plezieren? Dan zet je de televisie op de grond of op een laag tv-kastje. Ook het ras van de hond bepaalt of hij zich al dan niet ontpopt in een televisiekijker. Jachthonden worden bij het jagen meer gedreven door hun reukzin, dus zij zijn minder vatbaar voor wat ze zien op televisie. Soorten die meer op hun zicht zijn aangewezen om te jagen - zoals terriërs of een hazewind - zijn vatbaarder voor televisiebeelden.

  Fictie versus realiteit

  Begint je hond te grommen voor televisie? Dat komt omdat bewegende beelden tegen een stilstaande achtergrond hun jachtinstinct aanwakkeren. Een hond denkt al snel dat een televisiebeeld "echt" is, en kan wel eens in de huiskamer op zoek gaan naar die andere hond die hij op het scherm ziet. Soms leren ze daaruit dat wat ze zien niet "echt" is, maar lang niet altijd. Ook katten durven wel eens tegen een televisiescherm springen, in een poging iets wat zij daar zien te "vangen". Omdat ze meer kleuren onderscheiden dan honden, is het beeld voor hen nog realistischer.


  » Reageer (21)
  10-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duizende straathonden vrezen afgemaakt te worden in aanloop songfestival

                    © thinkstock

  Dit jaar vindt het Eurovisiesongfestival in de Oekraïense hoofdstad Kiev plaats. Volgens dierenrechtenactivisten zal het de dood betekenen voor duizenden straathonden.

  De vereniging 'Animal Rights Switzerland/France' luidt de alarmbel. De dierenrechtenorganisatie heeft de Europese Radio-Unie die verantwoordelijk is voor de productie van de liedjeswedstrijd, gewaarschuwd dat het leven van de viervoeters in gevaar is.

  De activisten vrezen dat duizenden straathonden zullen worden afgemaakt in aanloop naar het Songfestival. Volgens 'Animal Rights Switzerland/France' gebeurde een gelijkaardige afslachting tijdens het EK voetbal in 2012 dat Oekraïne samen met Polen organiseerde. Ook nu weer zouden particulieren jacht maken op de honden.

  De voorzitter van de Eurosong-fanclub in Oekraïne, Paul Hrosul, verklaarde aan de Duitse televisiezender ARD dat het doden van de dieren een gangbare praktijk is in het land en dat die niet samenhangt met de organisatie van het liedjesfestival op zich. "Alle viervoeters die op straat leven, worden omgebracht omdat er amper hondenasielen zijn", zei hij.

  Een opdracht van overheidswege om de dieren om te brengen, is er niet volgens de Duitse dierenbescherming. "Onze contacten ginder hebben geen weet over een verordening in die zin van het stadsbestuur van Kiev", klinkt het. "We volgen het uiteraard wel verder op en zullen reageren wanneer we specifieke aanwijzingen hebben."

  De zender ARD die het Songfestival in Duitsland uitzendt, heeft beloofd de problematiek aan te kaarten op een vergadering met deelnemende landen in maart. Bron: Huffingtonpost.de(Hln)


  » Reageer (8)
  05-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verschil
  Laat een klein verschil geen grote gevolgen
  hebben voor de verstandhouding

  » Reageer (21)
  03-04-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De allerbeste haarborstel ter wereld? De tong van je kat

  © thinkstock.

  Je al eens afgevraagd waarom een kattenvacht er van zichzelf zo wonderlijk verzorgd uitziet? Het geheime schoonheidswapen van de diertjes bevindt zich simpelweg in hun mond. De textuur van een kattentong zit namelijk zo in elkaar dat hij werkt als een superefficiënte haarborstel die knopen ontwart. Daar kwamen wetenschappers van Georgia Tech achter met behulp van 3D-scans.

  Je leest het goed: er zijn wetenschappers die zich buigen over de structuur van een kattentong. Lang werd gedacht dat een tong van een poes de structuur van schuurpapier heeft, maar wetenschappers van Georgia Tech onder leiding van doctoraatsstudent Alexis Noel hebben dat roze lichaamsdeeltje nog eens uitgebreid onder de loep genomen met behulp van 3D-scans. 

  Close-up van "de perfecte haarborstel", de kattentong © Alexis Noel.

  Daaruit blijkt dat een kattentong de meest efficiënte haarborstel is die elke vrouw zich zou kunnen wensen. De tong bestaat uit kleine haakjes die in vier richtingen kunnen bewegen, waardoor ze zachtjes over de vacht glijden en alle knopen makkelijk ontwarren. 


  Jaloers op zo'n gesofisticeerde haarborstel? Dan is er goed nieuws. Noel en haar team willen hun bevindingen gebruiken als een mogelijk model voor een nieuwe haarborstel. Vergeet dus een borstel van paardenhaar, binnenkort kam jij je lokken met kattentong. Bron: The Washington Post


  » Reageer (13)
  29-03-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bewezen: gezinnen met een huisdier maken minder ruzie

  Vraagt je kind al langer om een hond? Of droom jij stiekem van weer een kat in huis? Nieuw onderzoek geeft je de ultieme redenen om ervoor te gaan.

  Wetenschappers van de universiteit van Cambridge stelden vast dat een huisdier opvallend goed is voor de sfeer in huis: het zou ervoor zorgen dat er veel minder geruzied wordt in een gezin. Ook het sociale welzijn van de kinderen zou hoger zijn, aangezien een huisdier voor sociale steun kan zorgen. Maar de meest opmerkelijke conclusie van de studie was weliswaar deze: kinderen zouden liever in de buurt van hun kat of hond dan in de buurt van hun eigen broer of zus vertoeven, omdat zij geen oordeel vellen over hun gedrag.


  » Reageer (11)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Fijne dinsdag .
 • Liebe Dienstagsgrüße
 • GOEDEMORGEND FIJNE DINSDAG
 • Goede morgen lieve Ria, fijne dinsdag.
 • goede avond lieve Ria

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Ferry en Jacqueline
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Angels
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  omaatje_cross
  blog.seniorennet.be/omaatje

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!