NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Weekend groetjes
 • Andere mensen
 • “Pas op met rauw vlees voor hond en kat”
 • Fijne moederdag
 • Kat die al twintig jaar ‘burgemeester’ van stadje in Alaska was, overleden
 • Leven
 • Niet elk baasje past bij elke hond
 • Noten, wit brood, avocado en 12 andere dingen die je hond NIET mag eten!
 • Schild
 • Vorig jaar bijna 40 Britse legerhonden geëuthanaseerd: “Hoe is het mogelijk? Deze dieren hebben moedig en onschuldig ons land gediend”
 • Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers
 • Droom
 • Maak kennis met de nieuwste internetsensatie
 • Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”
 • Pijn
 • Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes
 • Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa
 • Geheimen
 • Fijn weekend
 • Hond krijgt werkloosheidsuitkering
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten
 • Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed
 • Vriendschap

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  05-03-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap
  Vriendschap is iets wat langzaam groeit,
  en alle dagen mooier bloeit

  » Reageer (16)
  28-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.134 honden en 15 puppy’s waren normaal in de soep beland, maar konden net op tijd gered worden

   149 honden die in een pikante soep zouden belanden in het kader van de Zuid-Koreaanse Boknal-dagen zijn gered. Organisatie Humane Society International deelde beelden waarop te zien is hoe viervoeters in een vleesboerderij - waaronder 15 puppy’s - uit hun kooien worden gehaald. Zij krijgen een tweede kans op leven.

  Tijdens de Boknal-dagen, op 12 juli, 22 juli en 11 augustus, eten Zuid-Koreanen een pikant soepje met als hoofdingrediënt hondenvlees. Het idee erachter is dat het bloed van de soepeter gezuiverd wordt. Het soepje zou op die manier goed zijn voor de gezondheid en zorgen voor viriliteit en energie. Hoewel de overgrote meerderheid van de Zuid-Koreanen niet routineus hondenvlees consumeert, komen in het kader van de Boknal-dagen meer dan een miljoen honden op de vleesmarkt terecht. Ze worden gedood door elektrocutie, geslacht en in de soep gedraaid.

  Erbarmelijke omstandigheden

  Zoals het geval is in zoveel vleesboerderijen, zaten ook de honden in deze boerderij in het rurale Yesan in veel te kleine metalen kooien. Geketend wachtten ze op hun dood. Met amper voedsel. En met pijnlijke wonden aan onder meer hun poten die nu eenmaal hand in hand gaan met de erbarmelijke omstandigheden waarin ze opgesloten zaten.

  Boer wilde zelf dat ze een tweede kans kregen

  Opvallend genoeg was het de vleesboer zelf die contact had opgenomen met de organisatie. Hij had niet de middelen om de honden goed te verzorgen en het idee dat al die dieren in zijn boerderij zouden gedood worden, kon hij niet verwerken. Hij wilde veel liever gewassen verbouwen, maar had er geen idee van hoe hij een rendabel bedrijf op poten kon zetten. Humane Society International helpt hem nu met een businessplan.

  Overgevlogen

  De organisatie slaagde erin om de 149 honden van de dood te redden. 134 honden worden overgevlogen naar dierenopvangcentra in de Verenigde Staten, waar ze geadopteerd kunnen worden. 15 pups waren nog te klein om de reis te maken, dus zij blijven voorlopig bij hun moeders bij een adoptiegezin in Zuid-Korea tot ze groot genoeg zijn om het vliegtuig te nemen. Het is al de negende vleesboerderij die Humane Society International permanent sluit sinds 2014.


  » Reageer (25)
  26-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Organisatie verspreidt gruwelbeelden in strijd tegen hondenmarkt in Indonesië

  Een organisatie die streeft naar een verbod op verkoop van hondenvlees heeft schokkende beelden verspreid die tonen hoe dieren doodgeknuppeld en levend verbrand worden op populaire hondenvleesmarkten in Indonesië. De markten worden gepromoot als toeristische attracties.

  Dierenrechtenactivisten beweren dat een groot deel van de honden die in het Zuidoost-Aziatische land wekelijks worden geslacht en verkocht voor hun vlees, huisdieren zijn die van hun eigenaren zijn weggerukt. Ze dringen er bij de regering op aan om de markten te sluiten.

  ‘Dog Meat-Free Indonesia’ maakte de beelden naar eigen zeggen op 2 december in Tomohon City en beweert dat er misschien wel 200 van die ‘levende dierenmarkten’ zijn in de provincie Noord-Sulawesi. “Bovendien worden ze gepromoot als toeristische attractie. Elke week worden zo tienduizenden dieren geslacht. Dit moet worden veroordeeld. Deze extreem wrede markten moeten sluiten.”

  “De dieren die we zagen op de markten waren doodsbang, ziek en gewond en worden ruw behandeld”, zegt woordvoerster Lola Webber. ”Het was alsof ik door de hel liep. Ze zaten ineengedoken in kooien en trilden van angst terwijl ze toekeken hoe anderen honden werden gedood, wachtend op hun beurt.


  » Reageer (18)
  21-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarde
  Wat je voor een ander doet,
  bepaalt de waarde van je leven

  » Reageer (18)
  19-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Uw kat houdt van u (en dat is wetenschappelijk bewezen)

  Het is nu ook wetenschappelijk bewezen dat de kat de mens graag ziet. Onderzoekers aan de Amerikaanse Oregon State University gaven een groep katten de keuze tussen aandacht, eten, speeltjes en geuren. Wat bleek? De helft van de onderzochte katten verkoos menselijke aandacht boven alle andere mogelijkheden.

  Kattenliefhebbers weten al langer dat een kat niets belangrijker vindt dan eten en slapen, maar onderzoek bewees het tegendeel. 38 katten kregen de keuze tussen 3 mensen, 3 soorten eten, 3 speeltjes en 3 interessante geuren waaronder een woestijnrat en kattenkruid. Dat laatste kan bij sommige katten een lichte vorm van waanzin teweeg brengen. 

  Gezelschap
  Nadat alle katten hun keuze gemaakt hadden, deden de onderzoekers de proef opnieuw en noteerden ze zorgvuldig de voorkeur en hoe lang het dier doorbracht met elk van de mogelijkheden. Het resultaat was opvallend: 37 procent verkoos het eten, 11 procent hield zich liever bezig met de speeltjes en iets minder dan 3 procent, 1 kat, was helemaal weg van de geuren. De rest, 19 katten (de helft), hadden een duidelijke voorkeur voor het gezelschap van de mensen.

  Als uw kat straks terug tegen uw benen spint, weet dan dat ze van u houdt


  » Reageer (13)
  12-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen

  Wie zijn computer twee minuten onbeheerd achterlaat, kan er zeker van zijn: als je terugkomt heeft er gegarandeerd een vierpotig beest met snorharen haar achterste op je toetsenbord neergevleid. Hoe komt het toch, dat katten zo graag pal op onze spullen gaan liggen?

  Ooit al eens geprobeerd om de krant te lezen met een kat in de buurt? Ook al eens Minoes of Tijgertje een keer of vijftig van je paperassen moeten jagen? Katten hebben een voorkeur om zich op onze spullen te nestelen. En dat is niet gewoon om ons te pesten.

  Ze willen hun territorium afbakenen

  Ze mogen dan nog zo snoezig op onze schoot liggen spinnen, katten zijn oorspronkelijk geen huisdieren. Vroeger leefden ze buiten en moesten ze hun territorium beschermen. Door op jouw spullen te gaan liggen, claimen ze hun plekje in huis. Werk je graag aan de keukentafel? Dat is er dan helemaal om vragen, want hoe hoger, hoe meer overzicht ze hebben. En daar zitten ze dan natuurlijk het liefst.

  Hallo, aandacht?

  Het is niet omdat je kat vierpoten en een snuit heeft, en miauwt in plaats van praat, dat ze ons niet begrijpt. Integendeel. Katten zijn net heel goed in het interpreteren van onze lichaamstaal. Ben je druk aan het schrijven in een notaboekje? Dan mag je er prat op gaan dat er binnen de kortste keren een kat op dat boekje zit. Ze weten immers goed genoeg dat precies dat boekje de plek is waar ze aandacht zullen krijgen.

  Het is er lekker warm

  Dat toetsenbord van die laptop mag er voor jou misschien niet zo comfortabel uitzien, voor je kat is het een bed uit een vijfsterrenhotel. Katten hebben een lichaamstemperatuur van 38,9 graden, en dus blijven ze graag warm. En die laptop die warme lucht blaast omdat er vijfentwintig verschillende programma's openstaan, ziet er dan ook heel verleidelijk uit.

  Het ruikt naar jou

  Is het jou ook al opgevallen dat je kat alleen maar geïnteresseerd is in het boek dat jij aan het lezen bent, en niet die vijf andere die op de salontafel liggen? Wel, dat komt omdat het boek naar jou ruikt. Katten zouden namelijk 80 miljoen geurreceptoren hebben, waardoor ze maar liefst 40 keer beter kunnen ruiken dan wij. Bovendien voelen katten zich graag veilig, en als iets jouw geur heeft, dan voelen ze zich rustig en beschermd.


  » Reageer (16)
  07-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eyes
  Laten we de fouten van gisteren ,
  de schoonheid van vandaag niet bederven.
  Iedere dag heeft zijn eigen beloften

  » Reageer (19)
  05-02-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een gelukkige relatie? Haal een puppy in huis

  Het moet niet altijd moeilijk zijn in het leven. Onderzoek heeft uitgewezen dat je je relatie een boost kan geven door simpelweg naar schattige diertjes te kijken. En die hoeven niet eens in je huis aanwezig te zijn: aan een foto van een puppy heb je al genoeg.

  Het zijn wetenschappers van de Florida State University die tot die conclusie kwamen. In hun onderzoek, gepubliceerd in het tijdschrift Psychological Science, gingen ze na wat de invloed was van positieve stimulansen op relaties. Wat bleek? Koppels die regelmatig naar foto’s van bijvoorbeeld puppy’s of kittens kijken, voelen zich gelukkiger in hun relatie.

  Het effect kan vergeleken worden met dat van Pavlov: de 144 (getrouwde) testkoppels kregen drie dagen per week fotoreeksen te zien, en dat zes weken lang. In de reeks werden ook foto’s van hun partners gestopt. Bij de testgroep werden die gelinkt aan de schattige diertjes, bij de andere groep volgde er een neutrale foto. Na de zes weken moesten de koppels dan aangeven hoe gelukkig ze zich voelden in hun relatie, waarna de data vergeleken werd met de gegevens van vóór de test.

  Bij de testgroep was er een grote vooruitgang te zien: de koppels voelden zich tevredener én gelukkiger in hun relatie. Als ze hun partner zagen, linkten ze die onbewust aan de schattige diertjes en smolten ze een klein beetje weg. De resultaten verrasten zelfs hoofdonderzoeker James McNulty. “In theorie moest ons experiment kloppen, maar we geloofden eigenlijk zélf niet dat zoiets simpel als naar een puppy kijken invloed heeft op je relatie.” Hij wil wel benadrukken dat het niet allesbepalend is. “Je gedrag naar je partner toe is nog altijd veel belangrijker. Maar associatief gedrag kan je dus wel manipuleren én heeft wel degelijk invloed. Dit zou misschien een onderdeel kunnen worden van relatietherapie.”


  » Reageer (12)
  31-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom kleine hondjes vaak luider keffen dan grote

  Die kleine schoothondjes mogen dan wel onschuldig lijken, als ze beginnen blaffen komen daar toch aardig wat decibels uit. Hoe komt het dat kleine honden vaak indrukwekkend meer geluid produceren dan hun grote varianten?  Business Insider vroeg het aan Alexandra Horowitz, hondenkenner en auteur van verschillende boeken rond het populaire huisdier.

  Hondenfan en onderzoekster Alexandra Horowitz heeft al meerdere hondenboeken op haar palmares staan, waarin ze onder meer onderzoekt wat honden ruiken, horen, denken en weten. Op de vraag waarom kleine honden vaak meer van hun tak kunnen maken dan grote dieren, heeft ze zo haar eigen verklaring.

  Compensatiegedrag
  “Het is niet wetenschappelijk bewezen, want er zijn nog veel vragen over honden die onbeantwoord zijn,” legt Horowitz uit aan Business Insider. “Maar ik acht de kans groot dat kleine honden hun grootte willen compenseren en op zoek gaan naar iets waardoor ze groter, sterker of krachtiger lijken. Veel lawaai maken is één van de manieren waarop dieren altijd proberen om zichzelf sterker voor te doen dan ze zijn.”

  “Geen stuk speelgoed”
  “Ik haat het als mensen denken dat een klein hondje maar een stuk speelgoed is,” besluit Horowitz. “Vaak hebben ze meer energie, zijn ze luider en onstuimiger dan grote honden. Grotere honden zijn vaak zachter dan aard, en lopen niet een hele dag als gekken heen en weer. Iets om in het achterhoofd te houden, als je besluit om voor de komende 15 jaar een hond te nemen.”


  » Reageer (19)
  29-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blik
  Al het goud ter wereld bevindt zich in de blik
  van een hond voor zijn baasje

  » Reageer (16)
  24-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo laat je kat zien dat ze je graag heeft

  Ze is toch zo schattig, wanneer ze je kopjes geeft of zachtjes staat te spinnen. Maar hoe weet je of je kat je echt graag heeft, of gewoon blij is met dat blikje kattenvoer in je hand?

  Het brein achter Simon's Cat legt het ons uit in een originele maar educatieve video. Staat je huisgenootje al aan het raam te miauwen wanneer je thuis komt? Krijg je kopjes of gaat je kat geregeld op haar rug liggen met haar buik naar je toe gekeerd? Misschien vindt ze het wel heerlijk om je trui te kneden? Of loopt ze gewoon altijd en overal achter je aan? Dan zijn jullie de allerbeste maatjes.


  » Reageer (20)
  22-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De ontroerende reden achter deze fotoreeks met slechtziende katten

  Op zoek naar een nieuw huisdier? Dan gaat je voorkeur waarschijnlijk uit naar een schattige kitten, in plaats van een verwaarloosd dier uit het asiel. Begrijpelijk, maar ook tragisch, zo vindt kattenfotograaf Casey Christopher uit Los Angeles. In een prachtige fotoreeks met blinde en slechtziende katten wil ze de aandacht vestigen op dit probleem.

  Casey Christopher is een fotografe uit Los Angeles, die vaak foto's neemt van katten voor verschillende asielen. Het viel haar op dat er daar steeds meer blinde en slechtziende katten verblijven die maar geen thuis vinden. Dat inspireerde haar om een fotoreeks te maken over deze onterecht achtergelaten diertjes.

  Met deze foto's hoopt ze niet alleen mensen aan te moedigen om ook dit soort katjes te kiezen in de zoektocht naar een huisdier, ze hoopt ook dat we er met een andere blik naar kijken. Hieronder vind je een selectie van Caseys foto's met blinde en slechtziende katten.


  » Reageer (15)
  17-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veranderingen
  Open je armen voor veranderingen,
  maar geef je waarden niet op

  » Reageer (21)
  15-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gruwelijk: Rus overgiet hond met water en laat dier doodvriezen bij -32 graden

  Enorme verontwaardiging in Siberië: een Rus overgoot er zijn hond met koud water en liet het huisdier buiten achter. Het was op dat moment -32 graden Celsius.

  Het voorval vond onlangs plaats in Jakoetsk, een stad in Oost-Siberië. De Rus wilde van de eenjarige viervoeter af en overgoot het dier met een bak water. Daarna liet hij de hond bij zijn kennel creperen. Buren schoten te hulp en filmden het zielige dier. De beelden kwamen online.

  Op de video is te zien hoe de hond vastgevroren zit aan de grond. Alleen de ogen zijn nog open, een voorpoot beweegt schurend langs de grond. “Die ogen, ik zal ze nooit vergeten”, aldus een van de mensen die te hulp schoot. “Heb je ooit iemand gezien die wilde leven, maar wist dat hij doodging? Die hond had precies zo’n uitdrukking. Hij begreep alles, maar kon geen geluid meer maken.”

  “Nu de hond, volgende keer de kinderen?”
  De toegesnelde mensen wisten de hond los van de grond te krijgen en brachten het dier zo snel mogelijk naar een dierenarts. Die moest de viervoeter echter laten inslapen.

  Dierenrechtenactivisten eisen nu actie tegen de eigenaar van de hond. Volgens hen zou de man het dier al langer verwaarlozen. “Nu is het de hond, de volgende keer kan het zijn kinderen overkomen”, klinkt het. 

  Ook de burgemeester van de plaats ligt onder vuur. Hij zou het doden van ongewenste (zwerf)honden door de vingers zien. Een petitie die de activisten opstelden, is al door 10.000 mensen ondertekend. 


  » Reageer (23)
  10-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Puppy Ronnie diende als schattig kerstcadeau, nu is hij de eerste hond van 2018 die gedumpt werd in asiel

  Grote verontwaardiging in Engeland: Ronnie werd de eerste hond die in het nieuwe jaar in een asiel achtergelaten werd. Zijn baasje had de schattige puppy amper een week bijgehouden.

  De vrouw in kwestie had wel een goede uitleg: ze had de viervoeter als kerstcadeau gekregen van haar ex, maar nu was ze dakloos geworden. Om hem niet helemaal aan zijn lot over te laten, stapte ze op 2 januari naar het Londense dierenasiel Battersea Dogs & Cats Home.

  Manager Steven Craddock verwacht dat er nog veel baasjes haar voorbeeld zullen volgen. “Dat hij online van eigenaar wisselde, is helaas geen verrassing. Ronnie is een van de duizenden honden die op obscure sites te koop aangeboden worden. Die dieren belanden dan meestal bij iemand die absoluut niet klaar is om er deftig voor te zorgen. De vrouw heeft er goed aan gedaan om Ronnie naar ons te brengen, nu kunnen we een nieuwe en vooral warme thuis voor hem vinden. Aan zijn schattigheidsgraad te zien zal dat wel niet lang duren.”

      

  “Te snel van moeder gescheiden”
  “Maar het punt blijft: hij had niet online verkocht mogen worden. We denken dat hij veel te snel van zijn moeder gescheiden werd, allicht was de verkoper een fokker die absoluut niet om zijn welzijn geeft. Het is tegenwoordig zo makkelijk om een hond via internet te verkopen. De uitdaging waar we voor staan, is groot. Vandaar mijn goede raad voor wie een nieuw huisdier wil: ga naar een asiel in plaats van online te shoppen.”

  Eerst nog wat medische testen ondergaan en dan is Ronnie weer klaar voor de dienst. Momenteel vertoeft hij in de bekwame handen van verzorgster Alice Holt. “Hij is nog maar een dag bij mij, maar hij heeft zich al volledig aangepast. Hij is enorm lief, zelfs bij mensen die hij nog nooit gezien heeft. Hij is gek op zijn speeltjes en doet niets liever dan door de keuken rennen.”


  » Reageer (16)
  08-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukstreffer
  Onthoud dat het niet krijgen wat je wilt,
  soms een geweldige gelukstreffer is

  » Reageer (17)
  03-01-2018
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Asielhond is bang van alles en iedereen. Tot baasje het tij weet te keren met meesterzet

   Asielhond Jasper met zijn baasje

  Toen hij één jaar oud was, werd Jasper op straat aangetroffen. De hond was ondervoed en had schrik van alles wat bewoog. Zelfs toen de Amerikaan Tom Paradis de verwaarloosde viervoeter liefdevol opving in zijn huis, gingen de angstaanvallen niet weg.

  "De hond was al een paar keer eerder geadopteerd, maar telkens teruggebracht naar het asiel wegens zijn angststoornis", vertelt Rachel Billings, de vriendin van Tom. "Hij had schrik van mensen, wilde niet in de auto zitten, wandelingen maakten hem benauwd - hij was zowat bevreesd voor alles."

  Om Jasper te helpen met het overwinnen van zijn angsten, besloot Tom om een puppy in huis te halen. Indien Jasper een vriendje zou hebben, zou de wereld er misschien minder schrikwekkend uitzien voor hem.

  Dus ging Tom weer naar het asiel waar hij Ernie ontmoette. De kleine pitbull was nog maar enkele maanden oud maar zo vol leven en aanstekelijk enthousiasme dat hij het ideale broertje voor Jasper ging zijn.

   Ernie

  Zijn adoptiefamilie hield onmiddellijk erg veel van hem. Maar Jasper had duidelijk wat meer tijd nodig om Ernie een plaatsje in zijn hart te geven.

  "Jasper was niet meteen een fan van Ernie maar Tom bleef erin geloven dat de puppy zijn grote broer zou kunnen helpen om wat meer uit zijn schulp te komen", aldus Rachel.

  "Qua karakter is Ernie immers het andere uiterste. De puppy kent helemaal geen angst, en houdt ervan nieuwe mensen te ontmoeten en andere plaatsen te ontdekken. En hij houdt van aandacht."

  Ook al was Jasper in het begin niet zo opgezet met die onstuimige puppy, langzaam maar zeker keerde het tij en slaagde Tom in zijn opzet. Een zelfverzekerd broertje was inderdaad net wat Jasper nodig had.

                       Ernie en Jasper

  "Ernie heeft Jasper leren spelen en nieuwe dingen ontdekken zoals een hond hoort te doen", legt Rachel uit. "Nu is het duo onafscheidelijk en Jasper is haast onherkenbaar. Soms is hij nog wel eens angstig maar wanneer zijn broertje in de buurt is, straalt hij zo veel meer zelfvertrouwen uit."

  Jasper is nu 6 jaar oud en doet zowat alles wat hij vroeger niet aandurfde zoals naar het park gaan, zwemmen, nieuwe vriendjes maken - zolang Ernie maar in de buurt is.

  Met Ernie aan zijn zijde kan Jasper de hele wereld aan.


  » Reageer (22)
  29-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minister Weyts vraagt Vlaamse gemeenten diervriendelijk vuurwerk te gebruiken

  Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts roept alle Vlaamse gemeenten in een brief op om gebruik te maken van diervriendelijk en geluidsarm vuurwerk tijdens de overgang van oud naar nieuw. De brief komt er aansluitend op de demonstratie van geluidsarm vuurwerk die Dierenrechtenorganisatie Gaia in het Brusselse Jubelpark hield.                        

  Het luide vuurwerk, de onverwachte knallen en de lichtflitsen zijn voor dieren vaak een probleem op tijdens de nieuwjaarsnacht. Heel wat dieren worden er angstig door en sterven soms doordat ze helemaal in paniek raken. In zijn brief geeft minister Weyts enkele voorzorgsmaatregelen die de impact op dieren kunnen verminderen mee aan de gemeenten.

  Zo ijvert Weyts ervoor om al het vuurwerk te centraliseren op één locatie binnen de gemeente en promoot hij ook het gebruik van geluidsarm vuurwerk. “Het is een diervriendelijker alternatief waarbij de mensen nog steeds kunnen genieten van een lichtspektakel, maar dieren toch niet geterroriseerd worden door luide knallen”, klinkt het in zijn brief aan de gemeenten.

  Brussels staatsecretaris voor Dierenwelzijn Bianca Debaets (CD&V), die aanwezig was op de demonstratie van Gaia, zou eveneens een brief sturen naar de Brusselse gemeenten. “Ik hoop dat Brussel opnieuw een voortrekkersrol kan spelen en ik zal er op aan aandringen bij de 19 gemeenten om zo snel mogelijk over te schakelen naar geluidsarm vuurwerk”, zegt Debaets.


  » Reageer (18)
  27-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Succes
  Beoordeel je succes aan de hand van wat je moest opgeven,
  om het te krijgen

  » Reageer (22)
  20-12-2017
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.“Puppy’s kunnen schuldig kijken”: 3 hondenmythes ontkracht

  Denk je dat je hond als een kind is? En dat je hem zindelijk maakt door hem met zijn neus in zijn urine te duwen? Fout! Hondencoaches Hilde Quisquater en Joke Monteny helpen enkele mythes de wereld uit, opdat de anderhalf miljoen honden in ons land liefdevol kunnen samenleven met hun baasje.

  Een puppy kijkt schuldig als hij iets fouts heeft gedaan
  Monteny: “Heeft je puppy iets vernield terwijl je weg was, dan gaat hij misschien zitten met zijn kopje naar beneden en kijkt hij weg van je. Hij doet dit niet omdat hij zich schuldig voelt. Integendeel: een puppy voelt zich niet schuldig voor zijn gedrag. Wat hij wel doet, is anticiperen op berispingen of je boze blik. Hij wil de spanning uit de situatie halen en conflicten vermijden. Dat hij die vernieling niet mocht aanrichten, snapt hij niet. Het best negeer je het ongewenste gedrag en geef je geen aandacht. Dat is meer dan genoeg straf voor je pup. Ga ook na waarom hij dingen vernielt: misschien komen de tanden niet goed door of heeft hij een foute beet? Of is het een vorm van communiceren? Goed gedrag versterk je door gezellig samen te zijn. Al moet je wel eerst gewenst gedrag aanleren.”

  Honden zijn zoals kinderen
  Quisquater: “Honden zijn geen kinderen en zullen het nooit worden. Kun je dit niet accepteren, dan doe je de hond onrecht aan en koester je verwachtingen die hij niet kan inlossen. Wat wél klopt, is dat je een hond levenslang moet behandelen als een peuter. Ze hebben een IQ dat min of meer overeenkomt met dat van een tweejarige. Dat maakt dat je de rest van zijn leven consequent moet zijn, regels moet aanhouden en beseffen dat overleg nooit mogelijk zal zijn, want in tegenstelling tot een kind wordt een hond niet slimmer. Hou je dit aan, dan zal je hond zich veilig bij je voelen.”

  Een puppy maak je zindelijk door zijn neus in urine te duwen
  Monteny: “Dergelijke straffen zijn nefast voor de relatie met je pup en dragen absoluut niet bij tot sneller zindelijk worden, integendeel. Het zou zelfs kunnen dat je pup leert dat het niet veilig is om zijn behoefte te doen met jou in de buurt. Met alle gevolgen van dien: een pup die niet meer geneigd is om zijn behoefte te doen als je hem uitlaat of het binnen doet als jij het niet ziet. Routine, regelmaat en geduld zijn de beste hulpmiddelen bij zindelijkheidstraining. Net zoals je een kind een potje geeft, baken je voor je pup een rustig, makkelijk bereikbaar plekje af in de tuin of op het terras. Hou er rekening mee dat hij in het begin heel vaak naar het ‘toilet’ moet.


  » Reageer (15)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Pfingsten
 • goede namiddag
 • Grüße
 • Schöne Pfingsten und eine gute neue Woche))))
 • Een fijne Pinksterdag

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Ferry en Jacqueline
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Angels
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  snellebirthy
  blog.seniorennet.be/snelleb

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!