NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers
 • Droom
 • Weekendgroetjes
 • Maak kennis met de nieuwste internetsensatie
 • Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”
 • Pijn
 • Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes
 • Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa
 • Geheimen
 • Fijn weekend
 • Hond krijgt werkloosheidsuitkering
 • Afwezig
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten
 • Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed
 • Vriendschap
 • 134 honden en 15 puppy’s waren normaal in de soep beland, maar konden net op tijd gered worden
 • Organisatie verspreidt gruwelbeelden in strijd tegen hondenmarkt in Indonesië
 • Waarde
 • Uw kat houdt van u (en dat is wetenschappelijk bewezen)
 • Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen
 • Eyes
 • Een gelukkige relatie? Haal een puppy in huis
 • Waarom kleine hondjes vaak luider keffen dan grote

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  04-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Met je hond naar het toilet.

  Met je hond naar het toilet

  Ook zo'n zin in een wandeling met je hond? Jammer genoeg loop je tijdens zo'n uitje soms in een spoor van hondendrollen. Geef daarom zelf het goede voorbeeld en leer je hond het juiste toiletgedrag!

  1) Laat je hond wat achter tijdens de wandeling? Gebruik dan de bekende hondenpoepzakjes. Je vindt ze in dierenwinkels en sommige gemeenten verstrekken ze zelfs gratis.

  2) Je kunt ook een gewoon zakje gebruiken, een boterhamzakje of plastic winkelzakje. Maar dat soort zakjes zijn dunner, wat niet meteen erg praktisch is.

  3) Je hebt ook zakjes met een poepschepje. Handig voor als je een grote hond hebt. Ook deze schepjes vind je in een dierenspeciaalzaak.

  4) Een andere methode is een stukje karton onder je hond leggen als je ziet dat hij zijn behoefte gaat doen. Zo maakt je hond zelfs de straatstenen niet vuil.

  5) In sommige steden en gemeenten zijn er speciale afvalbakjes waar je ook zakjes kan nemen: de Sac-O-Mat. De zakjes met uitwerpselen deponeer je in het bakje.

  6) En dan is er ook nog het hondentoilet. Dit is een plek die door houten paaltjes is afgebakend en waar de honden onder toezicht van hun baasje hun behoefte kunnen doen.

  7) De hondenwei is misschien nog de meest geschikte plek om je hond op zijn gemak zijn gevoeg te laten doen. Het is een braakliggend stuk grond waar je viervoeter zich vrij voelt.

  8) Lap je alle drollenregels aan je laars? Vergeet dan niet dat het je een flinke duit kan kosten. Hondeneigenaars die de uitwerpselen van hun hond niet opruimen, riskeren een fikse boete.
  bron: MF


  » Reageer (26)
  02-04-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zijn plaats...

   Men hoeft de wereld niet te begrijpen,
  men moet alleen zijn plaats erin weten te vinden.

  » Reageer (27)
  28-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo bespaar je geld op de verzorging van je huisdier.

  Hoewel we tegenwoordig allemaal geld moeten besparen, mag de gezondheid van je huisdier daardoor niet in gevaar komen. Wij geven enkele tips wat je wel en niet mag doen.

  DO'S

  1. Hou je huisdier gezond
  Zorg dat je huisdier voldoende beweging heeft en laat hem niet te veel eten. Zo bespaar je niet alleen op het eten, maar ook op medische kosten, want obesitas veroorzaakt vaak grote problemen.

  2. Koop de juiste voeding
  Kwaliteitsvol eten is belangrijk, maar dat wil niet zeggen dat je enkel het duurste merk mag kopen. Vraag raad aan je dierenarts over goedkope alternatieven.

  3. Vermijd extraatjes
  Je hond heeft helemaal geen stoer jasje nodig en je kat wil die luxueze krabpaal niet. Het is veel belangrijker dat je veel aandacht geeft aan je huisdier, dat volstaat.

  Ook bezoekjes aan het verzorgingssalon zijn totaal overbodig. Je kan ook zelf de nagels van je huisdier knippen, zijn haren wassen en kammen en zijn tanden poetsen.
   
  4. Vraag hulp
  Waarom zou je een 'babysitter' inhuren als je ook kan vragen aan de zoon of dochter van de buren om op je hond te letten? Zij vinden het wellicht heerlijk om te gaan wandelen met jouw huisdier, in ruil voor een kleine traktatie.

  DON'TS

  1. Sla geen bezoekjes aan de dierenarts over
  Geld uitgeven aan medische check-ups of vaccinaties kan je op lange termijn heel wat geld besparen. Breng dus zeker af en toe een bezoekje aan de dierenarts om ziektes te voorkomen.

  2. Vaccineer niet zelf
  In sommige winkels worden (goedkope) vaccinaties aangeboden, die je zelf kan toedienen aan je huisdier. Het is echter gevaarlijk om die te kopen, want je weet niet of ze op de juiste temperatuur bewaard zijn of wel effectief werken.

  3. Geef geen 'mensen'medicijnen

  Sommige mensen proberen geld te besparen op medicijnen door pijnstillers voor mensen toe te dienen. Doe dat nooit, want het is ontzettend gevaarlijk voor je huisdier en kan zelfs tot de dood leiden.

  4. Bepaal niet zelf de dosis
  Sla geen medicijnen over of pas de voorgeschreven dosis niet aan, tenzij je dierenarts zegt dat het kan. Dat zal de ziekte alleen maar doen aanslepen, waardoor je nog meer medicijnen nodig hebt. (lbs)

  » Reageer (29)
  26-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe bereid je je hond voor op de nieuwe baby?

  Hoe bereid je je hond voor op de nieuwe baby?

  Is het hele gezin in de wolken met de komst van de nieuwe baby? Maar maak je je toch ook wat zorgen over hoe de hond op de nieuwe spruit zal reageren? Met wat goede voorbereidingen worden de twee beste maatjes.

  1) Tijdens de zwangerschap kan je af en toe momenten inbouwen dat je niet met je hond bezig bent. Geef het dier af en toe eens geen aandacht. Bouw het stelselmatig op, met kleine stapjes.

  2) Ben je aan de babykamer bezig? Maak je hond dan duidelijk dat hij daar niet mag komen. Een oplossing is om aan de trap of gang naar de babykamer een poortje te zetten. Doe dat voor de baby er is, op die manier associeert je hond het poortje niet met de baby.

  3) Ligt je viervoeter al jaren gezellig mee op de sofa? Hoe jammer het ook is, met de baby op komst leer je hem dat beter af.

  4) Om de hond op voorhand al te laten 'kennismaken' met de baby kan je hem laten snuffelen aan kleedjes of speelgoed. Zo krijgt het dier de kans om op zijn tempo aan alle nieuwigheden te wennen.

  5) Ook als de baby er is, mag je de hond laten snuffelen aan de voetjes en handjes van het kind. Hou het dier natuurlijk wel in de gaten en kijk uit voor de grijpreflex van de baby.

  6) Geef je hond ook aandacht als je de baby verzorgt. Anders heeft het dier het gevoel dat de baby belangrijker is en heeft het kindje een negatieve bijklank voor hem.

  7) Baby's spartelen en maken geluid. De hond is dat niet gewoon en kan daardoor in de war geraken. Zorg er daarom voor dat je baby altijd hoger ligt dan de hond.

  8) Met een pasgeborene is er niet altijd de tijd om de hond voldoende uit te laten. Durf gerust aan vrienden of buren te vragen om wat met je huisdier te gaan wandelen of ravotten. De hond is dan ook meteen een pak rustiger.

  9) Vanaf het moment dat je met de kinderwagen gaat wandelen, zal de hond in zijn nopjes zijn. Hij associeert de baby dan met een plezierig uitstapje.

  10) Honden en kinderen kunnen zonder twijfel beste maatjes worden. Onthou wel altijd een gouden regel: laat je kind en de hond nooit alleen.
  bron: MF


  » Reageer (28)
  21-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het mooiste...

   Het mooiste dat een leven biedt
   zijn af en toe de dromen
  Dat alles nog beginnen moet
   En 't beste nog moet komen.

  » Reageer (29)
  19-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verlatingsangst bij honden oplossen.
  Alleen blijven
  Voor veel honden valt het niet mee, alleen thuis blijven. Met man en macht proberen ze de baas zolang mogelijk thuis te houden. Gaat de baas dan toch weg, dan probeert de hond door veel te huilen en te blaffen de baas zo snel mogelijk weer terug te krijgen. Sommige honden houden dit janken en blaffen uren vol.

   
  Het niet alleen thuis kunnen blijven, is voor veel hondeneigenaren een moeilijk en hardnekkig probleem. Een probleem wat vaak resulteert in andere problemen. Ruzie met de buren is een veelgehoorde klacht of de politie aan de deur. In sommige gevallen is het zo erg dat de hond herplaatst moet worden of naar het asiel gebracht moet worden.
   
  Verlatingsangst
  Honden die weigeren alleen te blijven doen dit vaak uit verlatingsangst. Ze zijn bang om alleen te zijn, bang dat de baas weg gaat en ze helemaal alleen achter blijven. Voor een hond is alleen zijn een hele aparte gebeurtenis. Vanaf dat ze geboren zijn, zijn ze eigenlijk nooit alleen. In het begin zijn er altijd broertjes en zusjes en natuurlijk hun moeder. De fokker is er, vaak met het hele gezin en eventueel nog andere honden.
  Dan gaat de hond naar zijn nieuwe baasje. Ook daar is in het begin aan belangstelling geen gebrek. Vaak heeft de nieuwe baas vrij genomen van het werk om bij de pup te kunnen blijven. En dan ineens, gaat de baas weg, misschien voor een boodschapje, misschien om te gaan werken. De pup is helemaal alleen en heeft geen idee wat hem overkomt.
   
  Ook bij volwassen honden kan verlatingsangst ontstaan. Herplaatste honden kunnen bang zijn om ook hun nieuwe baasje kwijt te raken, of voelen zich angstig in een vreemd nieuw huis. Soms gebeurt het dat de hond al prima alleen kan zijn, maar dat er tijdens het alleen thuis blijven iets gebeurt waar de hond erg van schrikt en pas van de schrik bekomt als de baas thuis is. Deze hond kan dan ook verlatingsangst ontwikkelen.
   
  Voorkomen van verlatingsangst
  De beste remedie tegen verlatingsangst is natuurlijk zorgen dat het nooit ontstaat. Als u net een pup in huis heeft, zorg er dan voor dat hij u niet altijd achterna kan lopen. Een bench is hierbij een heel fijn hulpmiddel. De bench maakt u voor de hond aantrekkelijk door er een lekker kleedje in te leggen. Ook kunt u zijn voer in de bench geven, zodat hij zich er extra fijn voelt. U kunt een kleedje over de bench heen leggen, zodat alleen de voorkant of zijkant nog open is. De hond voelt zich zo beschermt. Misschien is het u al opgevallen dat uw hond vaak op overdekte plekjes gaat liggen als onder de salontafel, onder de stoelen bij de eettafel of als het lukt onder de bank. Ook veel honden gaan onder de trap liggen. Dit heeft te maken met dat een hond zich geborgen en veilig voelt in een soort ‘hol’. Er is dan maar één kant die ze in de gaten hoeven te houden en ze kunnen dus gerust hun ogen even dicht doen. Met een bench maakt u voor uw hond eigenlijk een soort hol. Zet de bench daarom ook op een rustige plek, niet in een looppad, maar wel bij de rest van de familie. Helemaal afgezonderd vindt de hond ook niet fijn, dan is hij niet bij u en de rest van zijn roedel.
  Wen uw hond aan de bench en leer hem dat hij daar veilig en rustig in kan slapen. Doe een aantal keer per dag het deurtje van de bench ook echt dicht. In het begin blijft u daar bij zitten. Geeft u de hond geen aandacht voor het piepen of janken. Laat weten dat u er bent en dat het goed is, maar troost de hond niet. Als de hond stil is en rustig ligt dan kan de bench weer open. Maakt u nooit de bench open als de hond nog piept of nog niet rustig is. De hond leert dan, dat piepen ervoor zorgt dat de bench open gaat. De bedoeling is dat de hond zijn rust vindt in de bench. Maak er dus geen feest van als u de hond uit de bench haalt. In en uit de bench gaan, deur open en dicht, is heel normaal. Net zo normaal als komen en gaan. Blijft uw hond rustig in de bench, dan kunt u op de bank gaan zitten. Gaat ook dit goed, loopt u dan naar de keuken en weer terug. Blijft uw hond rustig, dan kunt u de stapjes verder uitbouwen. Uw hond voelt zich veilig in zijn bench en vertrouwt erop dat u vanzelf wel weer een keertje terug komt.
   
  Bent u eenmaal zover dat u weg kunt gaat, laat de hond dan niet meteen uit de bench als u thuis komt. Trek eerst rustig uw schoenen en jas uit. Zet de boodschappen even weg. Zo voorkomt u dat de hond in de bench staat te springen, piepen en blaffen. Onthoud altijd: komen en gaan is heel normaal. Als u dat heel normaal vindt, dan vindt uw hond dit vanzelf ook.
   
  Verlatingsangst oplossen
  Als er eenmaal sprake is van verlatingsangst dan is het hard werken om dit weer helemaal goed te krijgen. Toch is verlatingsangst zeker op te lossen. Het kost alleen tijd, geduld en consequentheid van uw kant.
  Allereerst kunt u ervoor zorgen dat de hond u niet meer overal achterna kan lopen. Sluit de deur achter u als u naar de gang loopt. Laat de hond niet overal bij. Zo leert de hond al, dat hij ook weleens alleen moet zijn, heel even, maar dat u altijd terug komt. U komt alleen nooit terug de kamer in, als de hond piept, jankt, blaft of u op een andere manier probeert te dwingen terug de kamer in te komen. Pas als de hond stil is, al is het maar een seconde, gaat u in die seconde terug de kamer in. Begroet u de hond dan niet uitgebreid, u zegt dan tegen de hond: ‘inderdaad, het was vreselijk dat ik even weg was, maar gelukkig ben ik er weer, NU is het pas feest’. Komen en gaan willen we juist heel normaal houden, het hoort erbij. Daarom besteden we daar geen aandacht aan.
   
  Als uw hond het eenmaal accepteert dat u weleens de gang oploopt of naar het toilet gaat zonder u, dan kunnen we weer een stap verder. Wen uw hond aan een bench. Uw hond heeft zo een veilige plek, waar hij kan leren alleen te blijven. Uw hond moet wennen aan een bench. Totdat hij het een hele fijne verblijfplaats vindt, mag het deurtje nooit dicht. U mag hem niet dwingen de bench in te gaan of om erin te blijven. De hond wennen aan de bench kunt u doen door hem allereerst eten te geven in de bench. Alle keren dat hij uit zichzelf naar de bench gaat, beloont u hem met een aai of wat lekkers. Leg zijn favoriete dekentje in de bench en haal andere manden en kussens weg. Als hij lekker wil liggen kan dat: in de bench. Leer ook dat hij nooit lastig gevallen wordt in de bench, als hij daar ligt, heeft hij rust.
   
  Gaat uw hond met plezier in de bench, dan kunt u hem erin sturen en het deurtje even dicht en meteen weer open klappen. Dat is het. U beloont niet, u zegt niets, u beweegt alleen het deurtje heen en weer en dan gaat u weer verder waarmee u bezig was. We laten zo aan de hond zien: deurtjes kunnen open en dicht en dit is heel normaal! Gaat dit goed, dan mag u best tegen uw hond zeggen dat hij heel braaf is als hij even blijft liggen terwijl u het deurtje dicht doen. Laat hem een paar seconden dicht en doe hem weer open. U kunt er zelf bij blijven zitten. De paar seconden bouwt u uit naar tien, twintig en daarna dertig seconden. Dan doet u het deurtje dicht en loopt u even naar de bank. Daarna loopt u weer terug en doet u het deurtje weer open. Als u al veel met het deurtje had geoefend, kijkt uw hond nu waarschijnlijk haast niet op of om. Hij kent dit trucje al en hij weet dat het voor hem niets uitmaakt, het is normaal. Belangrijk is dat u het deurtje nooit open maakt omdat uw hond piept of jankt of krabt aan de deur. Pas als de hond rustig is, gaat het deurtje open. Door in hele kleine stapjes te oefenen, proberen we te voorkomen dat de hond gaat piepen of janken. Het kan gebeuren dat u net een stapje te snel bent gegaan. Dat is niet erg, u leert daarvan en de hond leert daarvan. De volgende keer gaat u weer een stapje lager, maar u doet het deurtje niet open voordat de hond rustig is.
   
  Anti-blafbanden
  Persoonlijk ben ik absoluut geen fan van anti-blafbanden. Van deze banden zijn verschillende soorten. Je hebt blafbanden die werken met een hoge piep als de hond zijn stembanden gebruikt, banden die gebruik maken van een vervelende geur en banden die gebruik maken van stroom om de hond op te laten houden met blaffen.
   
  Veel honden blaffen en janken bij het alleen zijn omdat ze bang zijn, ze willen hun roedel graag weer compleet hebben. Deze banden geven een onaangename of pijnlijke prikkel op het moment dat ze deze angst uiten. De hond wordt hiervan dus niet minder bang. Het enige wat de hond leert, is dat deze uiting van angst pijn doet of vervelend is. De oorzaak is hiermee nog steeds niet opgelost. Overigens zijn er ook honden die de vervelende prikkel ervoor over hebben en doorgaan met blaffen. Bij mij in de praktijk worden blafbanden dus niet gebruikt. Ik ben ervoor om de oorzaak van het probleem op te lossen.
  Er zijn mensen die zich echter genoodzaakt voelen om, al dan niet tijdelijk, gebruik te maken van de blafband zodat ze de tijd hebben de oorzaak op te lossen en de ruzie met de buren niet verder uit de hand loopt.
   
  Hulp inschakelen
  Verlatingsangst is er in verschillende gradaties. Soms is een hond zo bang om alleen te zijn dat zelfs de twee seconden in de bench maar niet willen lukken. Het kan ook zijn dat u niet weet hoe u het aan moet pakken. In plaats van maar te blijven proberen of met het probleem te blijven zitten, kunt u dan hulp inschakelen van een gedragsdeskundige.
   
  Vaak kunt u met enkele afspraken of telefonisch advies al goed op weg geholpen worden.
  Bron: Margje Koster:Trainer, gedragsdeskundige.

  » Reageer (18)
  14-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 tips om te joggen met je hond.

  7 tips om te joggen met je hond

  Het is langer licht buiten. De vogels zijn in topvorm. En het zonnetje laat zich af en toe zien. De lente is in aantocht. Een uitstekende periode om met je hond te gaan joggen.

  1) Hou rekening met de leeftijd van je hond. Heb je een jonge pup? Bouw dan je afstand wat op. Net zoals wij moeten ook honden hun kilometers rustig opbouwen.

  2) Geef je hond net voor vertrek geen grote hoeveelheid eten. Het zal het dier niet goed bekomen tijdens het joggen.

  3) Ben je van plan om lang weg te blijven? Zorg er dan voor dat je hond onderweg eens kan drinken. Zeker tijdens de zomer bij hogere temperaturen.

  4) Probeer een route uit te zoeken met veel onverharde wegen. Als je op straat gaat lopen, zorg er dan voor dat jij aan de straatkant loopt. Jij bent beter zichtbaar voor auto's dan je hond. Bij schemer doe je je huisdier best iets aan dat reflecteert.

  5) Ook rustiger joggen of wandelen kan. Maak van zo'n tocht in elk geval iets leuks. Neem een bal mee of leer je hond oefeningen.

  6) Helemaal leuk wordt als je andere baasjes meeneemt met hun hond. Het is goed voor de conditie van honden, maar het maakt je hond ook socialer.

  7) Ook fietsen met je viervoeter kan! Je moet natuurlijk je hond wel leren naast je fiets te lopen zonder te trekken. Hou het rustig, 15 km per uur fietsen is zelfs voor snelle honden al een behoorlijk tempo.

  bron: MF

  » Reageer (22)
  12-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afwezigheid...

   Afwezigheid doodt de liefde slechts
   wanneer deze al ziek was
   bij het afscheid.

  » Reageer (29)
  07-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Weet jij wat je kat denkt?

  Weet jij wat je kat denkt?

  Komt je kat je kopjes geven met vragende ogen? Dan smelt je meteen. Maar weet je ook wat ze je met haar lichaamstaal wil vertellen?

  1) Een kat gaat soms op haar rug liggen om zich helemaal uitgestrekt haar buik te tonen. Als ze dat doet op een rustig moment is dat een teken dat ze tevreden is. Toch neemt het dier deze houding ook soms aan als ze zich wil verdedigen. Als ze op een plek is waar ze niet meer weg kan, is dit een teken dat ze wel eens zou kunnen vechten.

  2) Doet je kat haar ogen traag open en dicht terwijl ze naar je kijkt? Houdt ze haar ogen soms ook gewoon even gesloten? Dan is ze zeer erg op haar gemak bij je. Ze vertrouwt je.

  3) Hoe een kat zich echt voelt, kan je nog het best merken aan de staart. Staat de staart hoog in de lucht? Dan is er vertrouwen. Houdt ze haar staart tussen de benen, dan is ze niet op haar gemak of zelfs angstig.

  4) Katten houden niet van rechtstreeks oogcontact. Als ze beseft dat je haar in de gaten houdt, stopt ze zelfs gewoon met wat ze bezig is. Hoe groter de pupil van de kat, hoe meer ze op haar ongemak is.

  5) Als katten iets zien bewegen, gaan ze er achteraan. Tijdens het spelen kan dat bewegend voorwerp ook al eens je hand zijn. Als je kat dan in de stemming is om een prooi te pakken, kijk je beter uit. Zeker als haar pupillen wijd zijn, ze haar staart lang maakt en oren platlegt, blijf je beter uit de buurt.

  6) Ook met haar miauwen kan je kat je verschillende dingen vertellen. Ligt je kat te spinnen, dan heeft ze het goed en geniet ze. Een wat hoger en meer gorgelend geluid wil zeggen dat de kat je genegen is, een teken van vriendelijkheid. Hoor je meer een sissend geluid, dan laat je je kat beter eerst wat afkoelen, want dat wil zeggen dat ze helemaal niet tevreden is met de gang van zaken!
  bron: MF


  » Reageer (30)
  05-03-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenshow te Groningen.
  Vrijdagnamiddag waren we al vroeg vertrokken richting Groningen om een goed plaatsje te bemachtigen aan de Martiniplazahall voor de hondenshow,want die plaatsen voor mobilhomes zijn er echt wel beperkt.Na 335 km en een dikke 4 uur rijden waren we terplaatse aan de hall.
  Zaterdag was het onze beurt om te showen,er waren 9 pekingezen ingeschreven,waaronder 3 in kampioenklasse.Er waren maar 17 honden voor ons,vooralleer het de beurt was aan de pekingezen. Onze pekingeesjes Isar en Ilay had ik ingeschreven in openklasse,zij hadden ieder nog 1 kampioenstitel nodig om Nederlands kampioen te worden.Deze titel kan pas verkregen worden nadat de hond minimum 27 maanden oud geworden is.
  Onze pekingezen hadden al genoeg punten vergaard toen ze nog jeugd waren,maar nu was het dus wachten voor de laatste titel wegens hun ouderdom.Op 10 februari zijn ze net 27 maanden geworden ,nu was het moment aangebroken om de laatste titel proberen te verkrijgen.Maar er was concurrentie en er waren kampioenspekingezen.
  Onze keurmeester was een duitser Mr Holtorf.
  Isar deed het heel goed en had een zeer goed keurverslag.
  Ilay deed het ook voortreffelijk en kreeg idem een zeer goed keurverslag.
  De kampioenpekingezen deden het minder goed en kregen enkel zeer goed.
  Goed voor ons natuurlijk, onze pekingeesjes Ilay en Isar kregen 1 uitmuntend,het CAC,en het CACIB .
  De titel was binnen en beiden zijn nu NEDERLANDSKAMPIOEN.
  Uiteindelijk moesten onze pekingeesjes nog tegen elkaar uitkomen om de beste van het ras te worden,het was onze reu Isar die won en BOB werd.
  De reis was niet voor niets geweest ,voldaan en fier keerden we s'avonds na 18 uur terug huiswaarts. 


  » Reageer (36)
  29-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denken...
  .

  » Reageer (39)
  27-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe graag zien we ons huisdier?

  Hoe graag zien we ons huisdier?

  Belgen zijn zot van gezelschapsdieren. Meer dan de helft (53%) van de gezinnen heeft een huisdier. Dat zegt een studie van Oivo. Katten en honden zijn onze populairste vrienden. We zetten enkele leuke weetjes uit het onderzoek op een rij.

  1) Hoe groter het gezin, hoe meer huisdieren er in huis zijn. Kleinere gezinnen en vrijgezellen kiezen dus minder vaak voor een dier. Vooral 18- tot 29-jarigen houden van dierengezelschap.

  2) Brusselaars en Walen nemen vaker een huisdier dan Vlamingen.  Maar in Vlaanderen vertrouwen dan weer meer mensen hun diepste geheimen toe aan hun huisdier.

  3) Gemiddeld vinden we katten en honden bij 29% van de huisdiereigenaars, gevolgd door aquariumvissen, parkieten en papegaaien (6%) en knaagdieren (5%).

  4) Fretten, hangbuikzwijnen, vogelspinnen en leguanen zijn maar enkele voorbeelden van nieuwe huisdieren die zeer gegeerd zijn bij bepaalde consumenten.

  5) Kiezen tussen hond en partner? In lagere sociale groepen kiest men eerder voor het huisdier dan voor de partner (62%). In hogere klassen is dat niet het geval, daar gaat het om amper 8%.

  6) Van de grootste groep huisdierliefhebbers koopt 86% cadeautjes voor het dier, 18% haalt soms zelfs een schoonheidsproduct voor de trouwe vriend(en) in huis.

  7) De lage sociale groepen laten, met 64%, het huisdier het vaakst in hun eigen bed slapen, 14% ervan belt met hun huisdier(en).
  bron: MF


  » Reageer (26)
  22-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lief klein hondje: oorzaak van 2.000 ruzies.
  Honden worden wel eens 'de beste vriend van de mens' genoemd. Dat mag dan gelden voor individuele relaties, op koppelniveau spelen ze een bijzonder slechte rol: zo veroorzaakt de hond 2.000 ruzies tijdens zijn leven, goed voor 156 per jaar of drie keer per week. Daarbij werd uitgegaan van een 'gemiddelde' leeftijd van 12,8 jaar.

  Het grootste struikelblok was de vakantie, en wat er dan met de hond moest gebeuren: meenemen, in een kennel of bij een vriend of familielid achterlaten? Op de tweede plaats wordt er ruzie gemaakt over wiens beurt het is om met de viervoeter te gaan wandelen.

  Eén op vier maakt ook regelmatig ruzie over waar de hond wel en niet mag komen in huis. Wel of niet in de zetel, op het bed of op de bovenverdieping, zijn discussies die elke hondeneigenaar wel zal herkennen.

  Ook het straffen en trainen van de hond zorgt voor kibbelpartijen: 18 procent vindt dat de partner te hard is voor de hond, 15 procent is het niet eens over wie hem of haar nu 'mag' (of moet) trainen.

  De ruzies kunnen hoog oplopen: 17 procent sliep zelfs al eens in een andere kamer om af te koelen. Een kwart heeft al overwogen de hond weg te doen om de gezinsvrede te bewaren.

  "Een hond hebben lijkt wel een beetje op een baby: je moet er de hele dag voor zorgen, altijd, en dat kan zwaar wegen op iemand. Het is erg vermoeiend om elke dag met de hond te gaan wandelen, hem doen bewegen zodat hij niet het huis aan flarden scheurt en gezond blijft", legt Nikki Sellers uit.

  De top-20 'hondgerelateerde' ruzies
  1)    Wat te doen met de hond tijdens de vakantie
  2)    Wie met de hond moet buiten gaan
  3)    Mag de hond op bed of niet?
  4)    Mag de hond naar boven of niet?
  5)    Wie ruimt de rommel in de tuin op?
  6)    Te streng zijn voor de hond
  7)    De hond in de zetel
  8)    Het geld dat aan de hond besteed wordt
  9)    Het trainen van de hond
  10)     Mag de hond restjes krijgen van tafel?
  11)    Wie zorgt er voor de hond?
  12)    Wie de hond moet verzorgen en kammen
  13)     Over de schade die hond veroorzaakt
  14)    Wiens idee het was om de hond te kopen
  15)    Wie ruimt de plasjes en kakjes op?
  16)    Wie ruimt het braaksel op?
  17)    Wie de hond moet socialiseren?
  18)     Over wie de hond toeliet in 'verboden' kamers
  19)     Speelgoed van de kinderen dat kapotgebeten wordt
  20)    Over schoenen die opgegeten worden
  (edp)

  » Reageer (31)
  20-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piekeren...

   Piekeren is net als schommelen
   Je bent wel bezig,
   maar je komt niet van plaats.

  » Reageer (34)
  15-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit huisdier kan hersenkanker veroorzaken.

  Wat kanker doet ontstaan is een vraag die veel mensen bezig houdt. Roken, alcohol en rood vlees zijn gekende oorzaken, maar er loopt nog iets rond in je huis dat kanker zou kunnen veroorzaken. Hersenkanker meer bepaald. Het gaat niet om ongedierte of insecten maar die lieve, zachte kat die op je schoot ligt te spinnen.

  Om preciezer te zijn: de parasiet toxoplasma gondii, die de ziekte toxoplasmose veroorzaakt, is de schuldige. Toxoplasma gondii kan zich alleen voorplanten in katten, maar mensen kunnen wel besmet worden.

  Een Frans onderzoek heeft data over hersenkankers naast data over toxoplasmosebesmettingen gelegd. Het verband was duidelijk: landen waar de parasiet duidelijk aanwezig is, zijn ook die landen waar hersenkanker het vaakst voorkomt.

  "Onze resultaten zijn sterk genoeg om te kunnen zeggen dat toxoplasma gondii de kans op hersenkankers vergroot", zegt Frederic Thomas, die er wel aan toevoegt dat verder onderzoek nodig is om te weten hoe de parasiet precies hersenkanker veroorzaakt.

  Kattenbakken
  Zwangere vrouwen werden al langer geadviseerd om geen kattenbakken te verversen, omdat de parasiet bijzonder schadelijk kan zijn voor de foetus. Maar misschien moeten katteneigenaren en -liefhebbers toch nog iets meer voorzorgen in acht nemen.

  Besmetting
  Volgens cijfers zou één op drie mensen geïnfecteerd (geweest) zijn.  De besmetting gebeurt via de eitjes van de parasiet en doet bij gezonde mensen denken aan een licht griepje. Wie het oploopt bij een lage weerstand, kan meer hinder tot serieuze hersenschade ondervinden. Bij een gezond persoon zal de parasiet nooit meer de kop op steken.

  Veranderingen en ziektes
  Het is niet de eerste keer dat de link tussen de parasiet en hersenkankers wordt gelegd: eerder was duidelijk dat ook hersentumoren bij dieren meer voorkomen. De parasiet is ook verantwoordelijk voor persoonlijkheidsveranderingen.

  Geïnfecteerde ratten bijvoorbeeld verliezen hun angst voor katten, waardoor ze een gemakkelijke prooi zijn. Goed bekeken van de parasiet, die daardoor in de maag van de kat terecht komt en zich ongegeneerd kan voortplanten.

  Bij mensen is het effect anders: mannen zouden jaloerser worden, vrouwen promiscuër. Er zou ook een link bestaan tussen de parasiet en schizofrenie.

  Andere oorzaken
  Katten zijn niet de enige oorzaak van toxoplasmosebesmetting. Ook rauw of te weinig gegaard vlees (vooral lam, varken en hert), vervuild water of alles uit grond dat kan aangetast zijn door kattenuitwerpselen kunnen de parasiet overdragen. (edp)

  » Reageer (34)
  13-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een kat zich zo vaak likt.

  Het verzorgingsritueel van een kat gaat verder dan er goed uitzien, het heeft een impact op de lichamelijke, emotionele en sociale gezondheid van het dier. Ze leren zichzelf te likken twee weken na de geboorte door hun moeder te kopiëren. Volwassen dieren kunnen tot de helft van hun wakkere uren spenderen aan de verzorging van hun vacht.

  De speciale structuur van hun tong maakt dat deze de perfecte kam is, met hun tanden knabbelen ze klitten en vuil uit hun vacht. De routine varieert van kat tot kat, maar vaak doen ze een wasje na het eten, dutjes en bezoekjes aan de kattenbak.

  Eerst zijn de mond, kin en snorharen aan de beurt, dan volgen de schouders, voorpoten, de zij en de achterpoten. De geslachtsorganen en de staart krijgen op het einde aandacht. Ze herbevochtigen de voorpoten, deze dienen als een washandje voor het kopje en de oren. De achterpoten verzorgen de nek en oren en de klauwen worden schoongeknabbeld.

  Het onderhoud van de vacht is een barometer voor de gezondheid van een kat. Wanneer het dier hiermee stopt, is dat vaak een teken dat het zich slecht voelt. Merk je een slecht verzorgde vacht op, of kale plekken, breng dan een bezoekje aan de dierenarts. Langharige rassen hebben hulp nodig bij de verzorging.

  Waarom katten aan hun vacht lekken:

  -  Klieren aan de basis van elk haartje scheiden een olie af die de haren bedekt met een waterproof laagje wanneer je kat zichzelf likt. Hiermee verwijderen katten ook dode haren.

  - Een gezonde vacht valt in losse lagen en beschermt het dier tegen kwetsuren en extreme temperaturen, het houdt dus warm in de winter en koel in de zomer. Een goed onderhouden vacht laat lucht door zodat de huid koel blijft. Door te lekken koelen ze zichzelf af bij warm.

  - Door samen hun vacht te onderhouden kunnen soortgenoten hen helpen moeilijk te bereiken gebieden aan te pakken, dit schept ook een band tussen dieren door een gemeenschappelijke geur. Het biedt hen ook troost, vriendschap en zelfs liefde. Wanneer je kat jouw wil onderhouden door je te likken, is dat een teken van vertrouwen en affectie.

  - Katten gebruiken hun onderhoud om zich beter te voelen. Ze doen dit bij stress, wanneer ze angstig zijn of om de spanning te bestrijden. In plaats van een agressief dier aan te vallen, kan je kat zich plots beginnen te likken. Ze gebruiken dit ook wanneer ander gedrag niet gepast is. Het is niet duidelijk of dit effect heeft op het brein, of dat het dier dit doet om zichzelf af te leiden. Dit gedrag is normaal, maar wanneer je kat geobsedeerd raakt door zijn verzorging, zijn vacht verliest of zijn huid beschadigt, zoek dan hulp bij de dierenarts.

  - Sommige katten wassen zich het vaakst nadat ze een knuffel hebben gehad van hun baasjes. Dit zou zijn omdat ze de ongewenste mensengeur uit hun vacht willen verwijderen. (ep)

  » Reageer (20)
  08-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Do's en don'ts met je hond in de sneeuw.

  Het winterweer is in het land, maar een gewaarschuwd hondenbaasje is er twee waard zoals ze zeggen. Daarom enkele veilige en gevaarlijke winteractiviteiten voor je geliefde viervoeter op een rijtje gezet.


  1)    Wandelen
  Je kan er moeilijk onderuit: de hond moet uitgelaten worden, tenzij hij de kattenbak wil gebruiken. De wandelingen zijn meestal korter: niet alleen omdat het glad is, maar ook omdat de hond niet onderkoeld mag raken. Vooral kleine honden lopen hier risico.

  Hou de hond altijd aan de leiband: sneeuw en ijs kunnen zijn geurvermogen verstoren waarop de hond gedesoriënteerd raakt en de weg niet terug vindt. Dit geldt vooral tijdens een sneeuwbui of winterstorm.

  Met grote honden kan je ook alle winterse varianten op wandelen proberen, zoals raketlopen of langlaufen.

  2)    Sleeën

  Met de hond op de slee: leuk! Of niet? Stilzitten tijdens koud weer is gevaarlijk voor honden en de meesten kunnen ook niet lang genoeg stilzitten voor een sleetochtje, laat staan dat ze het leuk vinden. Opgelet als je je hond niet aan de leiband draagt en je een sleegebied passeert: dat prikkelt bij sommige honden het jachtinstinct, waarop ze de sleerijder proberen pakken. Gevaarlijk voor hond en medemens dus.

  3)    Sneeuwbal happen

  Een winterse variant op stokken gooien: sneeuwballen gooien. De hilarische verwarde uitdrukking bij de hond die niet begrijpt waarom de sneeuwbal verdwenen is, is een extraatje voor veel hondeneigenaars. Maak de ballen niet te hard en mik nooit op de hond zelf.

  4)    Samen op de scooter
  De sneeuwscooter is niet overal ingeburgerd, maar een gevaar zijn ze wel. Ken je er in je buurt, hou je hond dan zeker kortbij. Met de snelheid die ze halen en een gladde ondergrond zijn ongevallen snel gebeurd. Ook de hond op de sneeuwscooter is een slecht idee, net zoals bij de slee: stilzitten in kou weer is slecht voor het beest, als hij al kan stilzitten en niet verschiet van de motor of de wind.

  5)    Schaatsen

  Laat je hond geen 'ijsplekken' verkennen, zeker niet als het ijs niet is getest. Voor je het weet zakt de hond door het ijs en zelfs voor hen is het niet gemakkelijk om uit zo'n wak te raken.

  6)    Skijöring

  Deze Noorse wintersport is enkel voor getrainde baasjes en honden, maar daarom niet minder leuk. Skijöring is een sport waarbij de skiër wordt voortgetrokken door hond, paard of een gemotoriseerd voertuig.
  (edp)


  » Reageer (31)
  06-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moed ...

   
  Pas als je moed toont je weg te gaan,
   toont de weg zich aan jou.

  » Reageer (29)
  01-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig...
  Net kinderen.
  Bekijk onderstaand filmpje maar eens:
  http://www.zapiks.com/share/player.swf?autoStart=true&lang=en&file=52372

  » Reageer (38)
  30-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 tips om je huis haarvrij te houden.

  6 tips om je huis haarvrij te houden

  Ze zijn zo lief! Ze komen om een knuffel, geven je veel vriendschap en zijn je jaren trouw. Maar huisdieren die ruiven verliezen soms heel wat haar. Wij geven daarom 6 tips om je huis netjes te houden.

  1) Veeg de haren van je hond of kat op een stenen of vinylvloer op met een natte dweil. Haren op het tapijt verwijder je het best met een borstel uit kunststof die elektrostatisch geladen is.

  2) Microvezeldoekje zijn dan weer geschikt om je zetel aan te pakken. Ook met een goed uitgewrongen washandje kan de haren van je zetel plukken. Voor gewone meubels gebruik je een natte doek of spons.

  3) Haren van katten of honden hangen ook soms op je kleding. Om de haren te verwijderen kan je beroep doen op de klassieke kledingborstel, maar nog nuttiger is de kledingrol met tape waaraan de haartjes blijven plakken.

  4) Je kan natuurlijk ook zoveel mogelijk voorkomen dat de pels van je huisdier in het rond dwarrelt. Borstel daarom je kat of hond regelmatig, die haartjes kunnen je alvast niet meer lastigvallen in huis.

  5) Katten zijn nogal fan van de wasmand. Toch is het geen plek voor je huisdier. Voor je het weet hangen al je kleren vol met haar. Zorg er dus voor dat de wasmand niet in een ruimte staat waar je huisdier ook komt. Ook de vuile was niet.

  6) Is je kat toch in de wasmand gesukkeld? Droog die was dan in de droogkas in plaats van hem op een rekje te hangen. De filter in de droogkas vangt de haren van je kat of hond op, zodat je kleren weer helemaal haarvrij zijn.
  bron: MF


  » Reageer (29)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Anikó
 • Dag Ria
 • GB Eintrag
 • Grüße
 • Joyful weekend Ria !

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Kvetulky
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Anicka40
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Spiderma
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Ionar
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Angels
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Anja
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !


  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Bedankt voor je awardje


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  tjebbe
  blog.seniorennet.be/tjebbe

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!