NIEUW: Blog reclamevrij maken?

© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 68 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen en 3 schatten van kleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Inhoud blog
 • Fijn weekend
 • Hij is er: dé auto voor hondenliefhebbers
 • Droom
 • Maak kennis met de nieuwste internetsensatie
 • Gedumpte hond is zo ondervoed dat je bijna al zijn beenderen ziet: “Het is een mirakel dat hij nog leeft”
 • Pijn
 • Allergisch? Met deze huisdieren word je wél de dikste vriendjes
 • Knuffeltijd! In het eerste hondencafé van Europa
 • Geheimen
 • Fijn weekend
 • Hond krijgt werkloosheidsuitkering
 • Afwezig
 • Zo bereken je hoe oud je hond écht is in mensenjaren
 • Kunst
 • Waarom katten altijd in zo’n krappe doos gaan zitten
 • Slecht geslapen? Kruip eens met je huisdier in bed
 • Vriendschap
 • 134 honden en 15 puppy’s waren normaal in de soep beland, maar konden net op tijd gered worden
 • Organisatie verspreidt gruwelbeelden in strijd tegen hondenmarkt in Indonesië
 • Waarde
 • Uw kat houdt van u (en dat is wetenschappelijk bewezen)
 • Waarom je kat zo graag op je spullen gaat liggen
 • Eyes
 • Een gelukkige relatie? Haal een puppy in huis
 • Waarom kleine hondjes vaak luider keffen dan grote

  Onze kampioen reuen

  Foto
  Foto
  Foto

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Onze kleinkinderen

  Kobe

  Foto
  Foto
  Foto
  Foto

  Jonathan

  Alexander

   

  Zoeken in blog

  Foto


  Hartelijk dank


  Bedankt Brigitta


  Bedankt


  Bedankt Nicole


  Bedankt Godelieve


  Bedankt Rudy


  Bedankt Omaria


  Bedankt Fernand


  Bedankt Tonny en Leo


  Bedankt Anita


  Bedankt Dini


  Bedankt Raf


  Bedankt Roosje

  Bedankt Petros

  Bedankt Martine

  Bedankt Rachelleke

  Bedankt Claire

  Bedankt Dini

  Bedankt Gerda en Elza

  Bedankt Dini

  Bedankt Rita

  Bedankt Ton

  Bedankt Bieke

  Bedankt Simonne

  Bedankt Julien

  Danke Karin und Alex

  Danke Rosmarie und Peter

  Bedankt voor jullie kerst awardjes

  PEKINGEES OFTHEMONKEYLIONS
  PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
  Alles wat je moet weten en nog veel meer
  27-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe graag zien we ons huisdier?

  Hoe graag zien we ons huisdier?

  Belgen zijn zot van gezelschapsdieren. Meer dan de helft (53%) van de gezinnen heeft een huisdier. Dat zegt een studie van Oivo. Katten en honden zijn onze populairste vrienden. We zetten enkele leuke weetjes uit het onderzoek op een rij.

  1) Hoe groter het gezin, hoe meer huisdieren er in huis zijn. Kleinere gezinnen en vrijgezellen kiezen dus minder vaak voor een dier. Vooral 18- tot 29-jarigen houden van dierengezelschap.

  2) Brusselaars en Walen nemen vaker een huisdier dan Vlamingen.  Maar in Vlaanderen vertrouwen dan weer meer mensen hun diepste geheimen toe aan hun huisdier.

  3) Gemiddeld vinden we katten en honden bij 29% van de huisdiereigenaars, gevolgd door aquariumvissen, parkieten en papegaaien (6%) en knaagdieren (5%).

  4) Fretten, hangbuikzwijnen, vogelspinnen en leguanen zijn maar enkele voorbeelden van nieuwe huisdieren die zeer gegeerd zijn bij bepaalde consumenten.

  5) Kiezen tussen hond en partner? In lagere sociale groepen kiest men eerder voor het huisdier dan voor de partner (62%). In hogere klassen is dat niet het geval, daar gaat het om amper 8%.

  6) Van de grootste groep huisdierliefhebbers koopt 86% cadeautjes voor het dier, 18% haalt soms zelfs een schoonheidsproduct voor de trouwe vriend(en) in huis.

  7) De lage sociale groepen laten, met 64%, het huisdier het vaakst in hun eigen bed slapen, 14% ervan belt met hun huisdier(en).
  bron: MF


  » Reageer (26)
  22-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lief klein hondje: oorzaak van 2.000 ruzies.
  Honden worden wel eens 'de beste vriend van de mens' genoemd. Dat mag dan gelden voor individuele relaties, op koppelniveau spelen ze een bijzonder slechte rol: zo veroorzaakt de hond 2.000 ruzies tijdens zijn leven, goed voor 156 per jaar of drie keer per week. Daarbij werd uitgegaan van een 'gemiddelde' leeftijd van 12,8 jaar.

  Het grootste struikelblok was de vakantie, en wat er dan met de hond moest gebeuren: meenemen, in een kennel of bij een vriend of familielid achterlaten? Op de tweede plaats wordt er ruzie gemaakt over wiens beurt het is om met de viervoeter te gaan wandelen.

  Eén op vier maakt ook regelmatig ruzie over waar de hond wel en niet mag komen in huis. Wel of niet in de zetel, op het bed of op de bovenverdieping, zijn discussies die elke hondeneigenaar wel zal herkennen.

  Ook het straffen en trainen van de hond zorgt voor kibbelpartijen: 18 procent vindt dat de partner te hard is voor de hond, 15 procent is het niet eens over wie hem of haar nu 'mag' (of moet) trainen.

  De ruzies kunnen hoog oplopen: 17 procent sliep zelfs al eens in een andere kamer om af te koelen. Een kwart heeft al overwogen de hond weg te doen om de gezinsvrede te bewaren.

  "Een hond hebben lijkt wel een beetje op een baby: je moet er de hele dag voor zorgen, altijd, en dat kan zwaar wegen op iemand. Het is erg vermoeiend om elke dag met de hond te gaan wandelen, hem doen bewegen zodat hij niet het huis aan flarden scheurt en gezond blijft", legt Nikki Sellers uit.

  De top-20 'hondgerelateerde' ruzies
  1)    Wat te doen met de hond tijdens de vakantie
  2)    Wie met de hond moet buiten gaan
  3)    Mag de hond op bed of niet?
  4)    Mag de hond naar boven of niet?
  5)    Wie ruimt de rommel in de tuin op?
  6)    Te streng zijn voor de hond
  7)    De hond in de zetel
  8)    Het geld dat aan de hond besteed wordt
  9)    Het trainen van de hond
  10)     Mag de hond restjes krijgen van tafel?
  11)    Wie zorgt er voor de hond?
  12)    Wie de hond moet verzorgen en kammen
  13)     Over de schade die hond veroorzaakt
  14)    Wiens idee het was om de hond te kopen
  15)    Wie ruimt de plasjes en kakjes op?
  16)    Wie ruimt het braaksel op?
  17)    Wie de hond moet socialiseren?
  18)     Over wie de hond toeliet in 'verboden' kamers
  19)     Speelgoed van de kinderen dat kapotgebeten wordt
  20)    Over schoenen die opgegeten worden
  (edp)

  » Reageer (31)
  20-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Piekeren...

   Piekeren is net als schommelen
   Je bent wel bezig,
   maar je komt niet van plaats.

  » Reageer (34)
  15-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit huisdier kan hersenkanker veroorzaken.

  Wat kanker doet ontstaan is een vraag die veel mensen bezig houdt. Roken, alcohol en rood vlees zijn gekende oorzaken, maar er loopt nog iets rond in je huis dat kanker zou kunnen veroorzaken. Hersenkanker meer bepaald. Het gaat niet om ongedierte of insecten maar die lieve, zachte kat die op je schoot ligt te spinnen.

  Om preciezer te zijn: de parasiet toxoplasma gondii, die de ziekte toxoplasmose veroorzaakt, is de schuldige. Toxoplasma gondii kan zich alleen voorplanten in katten, maar mensen kunnen wel besmet worden.

  Een Frans onderzoek heeft data over hersenkankers naast data over toxoplasmosebesmettingen gelegd. Het verband was duidelijk: landen waar de parasiet duidelijk aanwezig is, zijn ook die landen waar hersenkanker het vaakst voorkomt.

  "Onze resultaten zijn sterk genoeg om te kunnen zeggen dat toxoplasma gondii de kans op hersenkankers vergroot", zegt Frederic Thomas, die er wel aan toevoegt dat verder onderzoek nodig is om te weten hoe de parasiet precies hersenkanker veroorzaakt.

  Kattenbakken
  Zwangere vrouwen werden al langer geadviseerd om geen kattenbakken te verversen, omdat de parasiet bijzonder schadelijk kan zijn voor de foetus. Maar misschien moeten katteneigenaren en -liefhebbers toch nog iets meer voorzorgen in acht nemen.

  Besmetting
  Volgens cijfers zou één op drie mensen geïnfecteerd (geweest) zijn.  De besmetting gebeurt via de eitjes van de parasiet en doet bij gezonde mensen denken aan een licht griepje. Wie het oploopt bij een lage weerstand, kan meer hinder tot serieuze hersenschade ondervinden. Bij een gezond persoon zal de parasiet nooit meer de kop op steken.

  Veranderingen en ziektes
  Het is niet de eerste keer dat de link tussen de parasiet en hersenkankers wordt gelegd: eerder was duidelijk dat ook hersentumoren bij dieren meer voorkomen. De parasiet is ook verantwoordelijk voor persoonlijkheidsveranderingen.

  Geïnfecteerde ratten bijvoorbeeld verliezen hun angst voor katten, waardoor ze een gemakkelijke prooi zijn. Goed bekeken van de parasiet, die daardoor in de maag van de kat terecht komt en zich ongegeneerd kan voortplanten.

  Bij mensen is het effect anders: mannen zouden jaloerser worden, vrouwen promiscuër. Er zou ook een link bestaan tussen de parasiet en schizofrenie.

  Andere oorzaken
  Katten zijn niet de enige oorzaak van toxoplasmosebesmetting. Ook rauw of te weinig gegaard vlees (vooral lam, varken en hert), vervuild water of alles uit grond dat kan aangetast zijn door kattenuitwerpselen kunnen de parasiet overdragen. (edp)

  » Reageer (34)
  13-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een kat zich zo vaak likt.

  Het verzorgingsritueel van een kat gaat verder dan er goed uitzien, het heeft een impact op de lichamelijke, emotionele en sociale gezondheid van het dier. Ze leren zichzelf te likken twee weken na de geboorte door hun moeder te kopiëren. Volwassen dieren kunnen tot de helft van hun wakkere uren spenderen aan de verzorging van hun vacht.

  De speciale structuur van hun tong maakt dat deze de perfecte kam is, met hun tanden knabbelen ze klitten en vuil uit hun vacht. De routine varieert van kat tot kat, maar vaak doen ze een wasje na het eten, dutjes en bezoekjes aan de kattenbak.

  Eerst zijn de mond, kin en snorharen aan de beurt, dan volgen de schouders, voorpoten, de zij en de achterpoten. De geslachtsorganen en de staart krijgen op het einde aandacht. Ze herbevochtigen de voorpoten, deze dienen als een washandje voor het kopje en de oren. De achterpoten verzorgen de nek en oren en de klauwen worden schoongeknabbeld.

  Het onderhoud van de vacht is een barometer voor de gezondheid van een kat. Wanneer het dier hiermee stopt, is dat vaak een teken dat het zich slecht voelt. Merk je een slecht verzorgde vacht op, of kale plekken, breng dan een bezoekje aan de dierenarts. Langharige rassen hebben hulp nodig bij de verzorging.

  Waarom katten aan hun vacht lekken:

  -  Klieren aan de basis van elk haartje scheiden een olie af die de haren bedekt met een waterproof laagje wanneer je kat zichzelf likt. Hiermee verwijderen katten ook dode haren.

  - Een gezonde vacht valt in losse lagen en beschermt het dier tegen kwetsuren en extreme temperaturen, het houdt dus warm in de winter en koel in de zomer. Een goed onderhouden vacht laat lucht door zodat de huid koel blijft. Door te lekken koelen ze zichzelf af bij warm.

  - Door samen hun vacht te onderhouden kunnen soortgenoten hen helpen moeilijk te bereiken gebieden aan te pakken, dit schept ook een band tussen dieren door een gemeenschappelijke geur. Het biedt hen ook troost, vriendschap en zelfs liefde. Wanneer je kat jouw wil onderhouden door je te likken, is dat een teken van vertrouwen en affectie.

  - Katten gebruiken hun onderhoud om zich beter te voelen. Ze doen dit bij stress, wanneer ze angstig zijn of om de spanning te bestrijden. In plaats van een agressief dier aan te vallen, kan je kat zich plots beginnen te likken. Ze gebruiken dit ook wanneer ander gedrag niet gepast is. Het is niet duidelijk of dit effect heeft op het brein, of dat het dier dit doet om zichzelf af te leiden. Dit gedrag is normaal, maar wanneer je kat geobsedeerd raakt door zijn verzorging, zijn vacht verliest of zijn huid beschadigt, zoek dan hulp bij de dierenarts.

  - Sommige katten wassen zich het vaakst nadat ze een knuffel hebben gehad van hun baasjes. Dit zou zijn omdat ze de ongewenste mensengeur uit hun vacht willen verwijderen. (ep)

  » Reageer (20)
  08-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Do's en don'ts met je hond in de sneeuw.

  Het winterweer is in het land, maar een gewaarschuwd hondenbaasje is er twee waard zoals ze zeggen. Daarom enkele veilige en gevaarlijke winteractiviteiten voor je geliefde viervoeter op een rijtje gezet.


  1)    Wandelen
  Je kan er moeilijk onderuit: de hond moet uitgelaten worden, tenzij hij de kattenbak wil gebruiken. De wandelingen zijn meestal korter: niet alleen omdat het glad is, maar ook omdat de hond niet onderkoeld mag raken. Vooral kleine honden lopen hier risico.

  Hou de hond altijd aan de leiband: sneeuw en ijs kunnen zijn geurvermogen verstoren waarop de hond gedesoriënteerd raakt en de weg niet terug vindt. Dit geldt vooral tijdens een sneeuwbui of winterstorm.

  Met grote honden kan je ook alle winterse varianten op wandelen proberen, zoals raketlopen of langlaufen.

  2)    Sleeën

  Met de hond op de slee: leuk! Of niet? Stilzitten tijdens koud weer is gevaarlijk voor honden en de meesten kunnen ook niet lang genoeg stilzitten voor een sleetochtje, laat staan dat ze het leuk vinden. Opgelet als je je hond niet aan de leiband draagt en je een sleegebied passeert: dat prikkelt bij sommige honden het jachtinstinct, waarop ze de sleerijder proberen pakken. Gevaarlijk voor hond en medemens dus.

  3)    Sneeuwbal happen

  Een winterse variant op stokken gooien: sneeuwballen gooien. De hilarische verwarde uitdrukking bij de hond die niet begrijpt waarom de sneeuwbal verdwenen is, is een extraatje voor veel hondeneigenaars. Maak de ballen niet te hard en mik nooit op de hond zelf.

  4)    Samen op de scooter
  De sneeuwscooter is niet overal ingeburgerd, maar een gevaar zijn ze wel. Ken je er in je buurt, hou je hond dan zeker kortbij. Met de snelheid die ze halen en een gladde ondergrond zijn ongevallen snel gebeurd. Ook de hond op de sneeuwscooter is een slecht idee, net zoals bij de slee: stilzitten in kou weer is slecht voor het beest, als hij al kan stilzitten en niet verschiet van de motor of de wind.

  5)    Schaatsen

  Laat je hond geen 'ijsplekken' verkennen, zeker niet als het ijs niet is getest. Voor je het weet zakt de hond door het ijs en zelfs voor hen is het niet gemakkelijk om uit zo'n wak te raken.

  6)    Skijöring

  Deze Noorse wintersport is enkel voor getrainde baasjes en honden, maar daarom niet minder leuk. Skijöring is een sport waarbij de skiër wordt voortgetrokken door hond, paard of een gemotoriseerd voertuig.
  (edp)


  » Reageer (31)
  06-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moed ...

   
  Pas als je moed toont je weg te gaan,
   toont de weg zich aan jou.

  » Reageer (29)
  01-02-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prachtig...
  Net kinderen.
  Bekijk onderstaand filmpje maar eens:
  http://www.zapiks.com/share/player.swf?autoStart=true&lang=en&file=52372

  » Reageer (38)
  30-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 tips om je huis haarvrij te houden.

  6 tips om je huis haarvrij te houden

  Ze zijn zo lief! Ze komen om een knuffel, geven je veel vriendschap en zijn je jaren trouw. Maar huisdieren die ruiven verliezen soms heel wat haar. Wij geven daarom 6 tips om je huis netjes te houden.

  1) Veeg de haren van je hond of kat op een stenen of vinylvloer op met een natte dweil. Haren op het tapijt verwijder je het best met een borstel uit kunststof die elektrostatisch geladen is.

  2) Microvezeldoekje zijn dan weer geschikt om je zetel aan te pakken. Ook met een goed uitgewrongen washandje kan de haren van je zetel plukken. Voor gewone meubels gebruik je een natte doek of spons.

  3) Haren van katten of honden hangen ook soms op je kleding. Om de haren te verwijderen kan je beroep doen op de klassieke kledingborstel, maar nog nuttiger is de kledingrol met tape waaraan de haartjes blijven plakken.

  4) Je kan natuurlijk ook zoveel mogelijk voorkomen dat de pels van je huisdier in het rond dwarrelt. Borstel daarom je kat of hond regelmatig, die haartjes kunnen je alvast niet meer lastigvallen in huis.

  5) Katten zijn nogal fan van de wasmand. Toch is het geen plek voor je huisdier. Voor je het weet hangen al je kleren vol met haar. Zorg er dus voor dat de wasmand niet in een ruimte staat waar je huisdier ook komt. Ook de vuile was niet.

  6) Is je kat toch in de wasmand gesukkeld? Droog die was dan in de droogkas in plaats van hem op een rekje te hangen. De filter in de droogkas vangt de haren van je kat of hond op, zodat je kleren weer helemaal haarvrij zijn.
  bron: MF


  » Reageer (29)
  25-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo reis je in 2012 met je huisdier door Europa.
  Zo reis je in 2012 met je huisdier door EuropaEen nieuw jaar. Nieuwe regels. Deze maand werden een aantal regels voor het reizen met huisdieren binnen de Europese Unie gewijzigd.

  1) Enkele voorwaarden voor het reizen met huisdieren naar bepaalde lidstaten van de EU valt weg. Om te reizen naar Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Finland en Malta moet je geen bloedonderzoek meer voorleggen dat bewijst dat je huisdier immuun is tegen hondsdolheid.

  2) Voor Zweden is ook geen behandeling tegen de worm Echinococcus multilocularis meer nodig. Reis je naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Finland of Malta, dan is het wel nog vereist.

  3) Een behandeling tegen teken is vanaf 1 januari 2012 voor geen enkele lidstaat van de Europese Unie meer vereist.

  4) Ook zijn er enkele nieuwe voorwaarden voor het reizen met je huisdier binnen de Europese Unie. Om te beginnen moet je huisdier geïdentificeerd zijn. Sinds 3 juli 2010 wordt enkel nog de microchip als geldig identificatiemiddel aanvaard. De tatoeage geldt wel nog als ze voor 3 juli 2010 geplaatst werd en duidelijk leesbaar is. Het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Malta aanvaarden wel alleen de microchip als identificatie.

  5) Je huisdier moet een Europees paspoort hebben.

  6) Je huisdier moet gevaccineerd zijn tegen hondsdolheid.  Dat moet minstens 21 dagen voor de reis als het gaat om een eerste vaccinatie.
  bron:MF

  » Reageer (33)
  23-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kennis hebben...

  Je kunt alle kennis hebben die er is,
   maar het betekent heel weinig
  totdat je het gevoeld, geleefd en ervaren hebt.
   

  » Reageer (25)
  18-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Acht grootste fouten van baasjes...

  Een huisdier is als een kind, wordt al eens gezegd, en vraagt even veel energie om het op te kweken. En daar wringt het schoentje. Al te vaak schatten baasjes de opvoedregels bij dieren verkeerd in.

  1.    Impulsieve aankoop
  De grootste fout die mensen zich maken: een niet overwogen aankoop van een dier. Na de eerste maanden, tanen de euforiegevoelens over het dier: het vele werk, de plotse verantwoordelijkheid worden door sommigen onderschat. Denk na voor je een dier in huis haalt en laat je niet verleiden door het zicht van een lief en schattig puppy.

  2.    Consistente regels

  Jij laat de hond op bed terwijl je partner het toelaat. Natuurlijk raakt het dier helemaal in de war en weet het niet meer wat verwacht wordt. Haal je een dier in huis, zit  je met de hele familie rond de tafel en stel je de regels gezamenlijk op.

  3.    Geen gehoorzaamheidstraining

  Het beste tijdstip om met pups te trainen is tussen de 8 tot 12 weken. Eens gestart, onderbreek je de sessies met de hond beter niet. Eenmaal je dier slechte gewoontes opneemt, is het veel moeilijker die weg te werken. 

  4.    Teveel snoepjes
  Beloningen vormen een essentieel onderdeel in de gehoorzaamheidstraining, maar teveel is niet goed. Geef enkel een beloning als het dier dit verdient en niet te pas of te onpas. 

  5.    Te weinig beweging
  Elk dier heeft beweging nodig, niet enkel uit gezondheidsoverwegingen maar ook om de energie kwijt te geraken. Doe je dat niet, raakt je dier overactief, destructief of zelfs vijandig. Honden laat je beter tweemaal per dag uit, een kat vraagt 10-20 minuten speeltijd per dag.

  6.    Te lang alleen
  Je dier heeft gezelschap nodig. Al kan een beestje heus wel enkele uren alleen zitten, te lange eenzaamheid maakt een dier angstig of vatbaar voor vernielzucht. Ben je lange tijd afwezig, vraag dat iemand regelmatig langs loopt of met de hond gaat wandelen. Katten hebben dan weer meer visuele stimuli nodig als je ze alleen laat.

  7.    Fysieke straffen

  Schreeuwen of slaan op je dier, maakt het angstig. Zo verklein je de kans dat jij het nieuwe dingen kan aanleren. Een duidelijke 'nee' werkt op termijn beter dan een fysieke mep.

  8.    Socialiseer je dier
  Tussen de 3 tot 12 weken, raakt je dier maar beter gewend aan een heleboel mensen en dieren uit de omgeving. Als je dat vergeet, kan het op termijn agressief uit de hoek komen tegen vreemden. (lvl)

  » Reageer (27)
  16-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat hebben celebs met hun huisdier?

  Wat hebben celebs met hun huisdier?

  Het is een feit: sterren hebben een speciale band met hun huisdier. Ze noemen hun hond, kat of hangbuikzwijn niet zelden hun trouwste vriend. Wat celebs al niet over hebben voor hun huisdier: een indrukwekkend overzicht.

  1) Norman, de trouwe viervoeter van 'Friends'-actrice Jennifer Aniston, is wel helemaal een lucky bastard. De hond mag zich sinds deze week de trotse eigenaar noemen van een luxe-appartement in New York. De actrice zou de naam van haar hond hebben gebruikt om het koopcontract te tekenen. Prijs van het dierenpaleis: 3,5 miljoen euro. De hond heeft vanuit zijn stulp dan ook uitzicht op de Empire State Building.

  2) Actrice Tori Spelling en manlief Dean McDermott hebben hun gezin dan weer uitgebreid. Het koppel adopteerde zopas een biggetje. Naam? Hank. Het diertje is naar het schijnt erg slim en gaat uit eigen beweging een plasje doen. Het koppel is zo zot van Hank, dat het dier gewoon bij Tori en Dean in bed slaapt.

  3) Tori Spelling is niet de enige celeb die gek is op varkens. Ook ten huize Paris Hilton loopt er een minibiggetje rond en George Clooney zijn beste vriend is dan weer hangbuikzwijn Max.

  4) Of je huis altijd even netjes is met een varken in huis valt te betwijfelen. Niks voor actrice Eva Longoria. Zij houdt van een blinkend paleis. Toch houdt het de Desperate Housewife niet tegen om een huisdier te nemen. Maltezer Jinxy is haar steun en toeverlaat. Het pluizige hondje ziet er dan ook altijd stralend wit uit en lijkt recht uit de wasmachine te komen. Het hondje werd ooit uitgeroepen tot het best onderhouden huisdier van Hollywood.

  5) Wie in Hollywood en omstreken een huisdier neemt, kan tegenwoordig overigens niet meer ontsnappen aan de nieuwe trend. Gaan wandelen met een stevige loebas aan de leiband? Forget it. Wie in Hollywood wil scoren met zijn hond neemt het diertje (altijd een miniversie) op de arm. Want een hond uit Hollywood wandelt niet. No way!

  6) Iets dichter bij huis was er deze week dan weer slecht nieuws uit de dierenwereld. Dierenliefhebster Vanessa Hoefkens, de vrouw van Carl Hoefkens die bij Club Brugge voetbalt moest afscheid nemen van haar chihuahua Honey. Tragisch, want het hondje werd doodgebeten door een andere hond van het gezin Hoefkens, een staffordshire bullterriër. De dader is intussen ondergebracht bij een vriendin. Gelukkig heeft het koppel ook nog een zachte Stafford in huis.
  bron: MF


  » Reageer (27)
  11-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oplossing...
   

   Veel mensen leven liever met een probleem
  dat ze niet  kunnen oplossen,
  dan met een oplossing die ze niet kunnen begrijpen.

  » Reageer (29)
  09-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben jij een huisdiertype?

  Ben jij een huisdiertype?

  "Ze zijn zo schattig en ze zijn zo lief." Dit zijn geen goede redenen om een dier in huis te nemen. Huisdieren zijn geen eendagsvliegen. Voor je weer een nieuwe klant voor 'Dieren zonder dak' in huis neemt, vraag je je best even af of je wel een huisdierenvriend bent.

  1) Verzorging. Elk dier, van een goudvis tot een paard, heeft verzorging nodig. Voor sommige dieren is dat een hele onderneming. Het is niet altijd de meest aangename en welriekende klus. Stel jezelf de vraag of je daar tijd voor kan en wil maken.

  2) Centjes. Dieren kosten geld. Een kat is klein maar de rekening van kattenvoer en kattenbakvulling kan hoog oplopen.

  3) Druk, druk, druk. Is je agenda altijd goed gevuld? Vind je nauwelijks nog tijd voor jezelf? Een vis heeft daar niet zoveel last van. Een hond vraagt elke dag lange wandelingen en veel beweging. De meeste huisdieren hebben wel behoefte aan gezelschap.

  4) Haartjes hier, pluisjes daar. Dieren die je in huis houdt, kunnen al eens haar verliezen of een geurtje achterlaten. Besef dat het niet stopt met het schoonmaken van hokken en kooien. Je zal iets vaker naar de stofzuiger of dweil moeten grijpen.

  5) Waf, piep, miauw. Dieren maken geluiden. Dat zit in hun natuur. Helaas doen ze dit ook op momenten dat jij er minder behoefte aan hebt. Wat dacht je van de hamster die 's nachts rondjes gaat rennen?

  6) Een heel leven lang. Als alles goed gaat, dan blijft je dier een tijdje bij jou. Een kat of een hond kan tussen elf en achttien jaar oud worden. Een cavia houdt het gemiddeld vijf jaar vol. Van een kanarie heb je algauw tien jaar plezier. De doosschildpad is je metgezel voor dertig tot veertig jaar.

  7) Zo ziek als een hond. Ook dieren kunnen ziek worden. Een huisdier heeft helaas geen recht op de hospitalisatieverzekering. Operaties kunnen duur zijn. Medicijnen ook. Oudere beesten krijgen last van ouderdomskwaaltjes. Extra verzorging is dan nodig.

  8) Reis rond de wereld. Het is elk jaar weer dezelfde hoofdbreker. Wat doen we met de dieren? Zorg dat je ruim op tijd een diervriendelijke oplossing hebt gevonden. Kleine dieren kan je makkelijk bij vrienden of familie onderbrengen. Paarden verplaats je niet zomaar.
  Bron MF


  » Reageer (34)
  04-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom jou kat haar behoeften liever bij de buren doet .

  Is het jou ook al opgevallen dat jouw kat regelmatig haar behoeften gaat doen bij de buren? Onderzoekers schijnen nu te weten waarom je huisdier zo graag een plekje bij de buurman uitzoekt...

  Volgens onderzoekers is die verklaring simpel: je kat beschouwt de tuin van de buren nog net als haar territorium. Om die bewering te staven hingen ze GPS-trackers met kleine camera's aan negen katten en dat over een periode van acht dagen. Zo verzamelden ze maar liefst 768 uur aan GPS-tracking en 150 uur aan beeldmateriaal. Daarnaast vulden zo'n 3.000 baasjes een enquête in.

  Uit de resultaten blijkt dat katten hun territorium tot op 300 meter van hun huis afbakenen. Die scheidingslijn bevond zich vaak in de tuin van de buren. En dat brengt de nodige hinder met zich mee, zoals de geur van urine en uitwerpselen.

  Burenruzies
  Volgens dierentherapeut Roger Tabor is het markeren van het territorium de oorzaak van heel wat burenruzies. "Soms lopen die ruzies zo uit de hand dat mensen er zelfs voor verhuizen", weet Tabor. "Als je een kleine tuin hebt en je wil het niet aan de stok krijgen met je buren, dan leg je in je tuin best een stukje met losse grond aan, hier kan je de uitwerpselen van je huisdier makkelijk opruimen."

  Dezelfde studie toont bovendien ook aan dat stadskatten vaker met stress kampen dan katten die op de 'boeren buiten' leven. Dat komt doordat hun territorium aanzienlijk kleiner is en omdat ze hun gebied vaker moeten beschermen tegen indringers. Stadskatten komen dagelijks ongeveer tien soortgenoten tegen waarvan de helft hun territorium binnendringt om voedsel te komen stelen. 'Dorpskatten' komen een pak minder poezen tegen, dus kunnen ze zich beter focussen op de jacht en zo meer muizen en vogeltjes vangen.

  Hoe drukker, hoe veiliger
  De doorsnee kat spendeert doorgaans 12 uur per dag op een plaats waar ze hun territorium in de gaten kunnen houden. Dat is meteen ook hun favoriete plekje om een dutje te doen, zodat ze tegelijkertijd ook een oogje in het zeil kunnen houden.

  Hoewel 32 procent van de baasjes vooral bang zijn dat hun kat op een dag zal worden aangereden, blijkt uit het onderzoek dat de meeste katten drukke wegen juist vermijden. Daarmee suggereren de onderzoekers dat de huisdieren sneller een ongeluk krijgen op rustige landwegen, waar ze niet voortdurend worden gestoord worden door lawaai en verkeersdrukte. (kgm)

  » Reageer (21)
  02-01-2012
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een blik in de spiegel.

   
  Om in de toekomst te kunnen kijken,
  dienen we slechts een blik te werpen in de spiegel van het verleden.

  » Reageer (27)
  30-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeet je hond niet op oudejaarsavond!

  Vergeet je hond niet op oudejaarsavond!

  Gelukkig nieuwjaar! Niet alleen uitbundige gelukwensen, maar ook knallend vuurwerk doet op oudejaarsavond de ronde. Altijd goed voor sfeer. Al denkt je hond daar net iets anders over.

  1) De kans is groot dat je hond erg onrustig is voor en tijdens het vuurwerk. Probeer zijn gedrag zo veel mogelijk te negeren. Anders maak je hem nog banger. Doe alsof vuurwerk de normaalste zaak van de wereld is.

  2) Laat je hond op zijn eigen vertrouwde plekje liggen. Gezellig om middernacht je hond uitlagen is absoluut geen goed plan.

  3) Laat in de ruimte waar het huisdier zit het licht aan en de ramen en gordijnen gesloten. Je kan je hond ook op zijn gemak stellen door de radio of tv te laten spelen, zo merkt hij de knallen van het vuurwerk iets minder op.

  4) Als baasje kan je niet anders dan op oudejaarsavond bij je dier te blijven. Ga je toch elders vieren? Neem dan je voorzorgen en zorg ervoor dat je huisdier veilig zit.

  5) Ben je van plan om in je tuin vuurwerk af te steken? Hou je dan uit de buurt van je hond. Stel het vuurwerk zo laat mogelijk op, anders heeft je hond het al veel te lang in de smiezen en is hij des te onrustiger. Controleer ook of er geen andere dieren in de buurt kunnen schrikken.
  bron: MF


  » Reageer (7)
  28-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geef geen restjes van de feestmaaltijd aan je huisdier.

  Dierenartsen raden baasjes aan om voorzichtig om te springen met het geven van restjes van feestmaaltijden aan huisdieren. Artsen merken dan namelijk een stijging op van honden en katten die door voeding met hun gezondheid sukkelen.

  Dierenarts Rod Straw zegt dat baasjes hun huisdieren in gevaar brengen door hen restjes te geven. "Heel wat normale voeding voor mensen kan dodelijke gevolgen hebben voor je huisdier, dit kan lijden tot braken en complicaties voor de organen." Ook is het belangrijk te letten op de kerstversiering, veel katten en honden die van de boom eten, krijgen te maken met ernstige darmproblemen.

  Deze voeding is gevaarlijk voor dieren:
  Avocado's:
  deze bevatten een gevaarlijke stof die het hart, longen en andere weefsels bij heel wat dieren kunnen schaden.

  Chocolade:
  dit kan giftig of dodelijk zijn voor honden en andere huisdieren, zelfs in een kleine hoeveelheid.

  Huid van kalkoen, spek en ander vet vlees:
  dit kan de pancreas schaden door de hoeveelheid vet.

  Ui en look: kunnen de darmen irriteren en zelfs bloedarmoede veroorzaken.

  Rozijnen en druiven:
  deze kunnen zorgen voor nierfalen.

  Het beste wat je je dier kunt geven is aangepaste voeding, deze bevatten de stoffen die ze nodig hebben. Als je vermoedt dat je favoriete viervoeter iets giftig heeft gegeten, breng je het dier best zo snel mogelijk naar de dierenarts.


  » Reageer (29)
  26-12-2011
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder pijn...

  Men geniet zonder zorg slechts dat,
  wat men zonder pijn kan verliezen. 

  » Reageer (23)

  For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

   
  Gastenboek
 • Geniet van het weekend Ria!
 • Hallo Ria
 • Hallo lieve Ria
 • hallo Ria
 • Milá Rio přeji hezký víkend.

  Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek  Stille Pagina  Onze kampioen teven
  Blog als favoriet !

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto
  Mijn favorieten
 • Jop
 • Wilfried(D)
 • Locke
 • Kerstin
 • Dasa
 • Evina
 • anuse-esuna
 • Anna
 • Holger
 • Baerchen Gisela

  Mijn favorieten
 • Tina
 • petross-roske
 • Renate Andreas
 • steffie
 • Helga
 • Agnes
 • Ingrid
 • Jenny
 • Gisela
 • jeannine98

  Mijn favorieten
 • Honza
 • jos
 • Iveta66
 • radka
 • Gerti
 • Harmke
 • Daisy
 • Maria
 • Truda

  Mijn favorieten
 • Schreibi
 • Gunilla&Monica
 • Charlotte
 • Sabine
 • Kvetulky
 • Inge
 • Vlasta
 • Mysteriouswolf
 • Anicka40
 • Karolina-Caroline

  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Anna Mast
 • Julien
 • Lieve56
 • Josi
 • Blogtips
 • Chmyrinka2
 • Klaas
 • jirka40
 • Sandra

  Mijn favorieten
 • Henk en Anneke pps
 • jenthes keuken
 • Betty
 • Freakymo
 • Klaas
 • Christina(D)
 • Bea
 • seniorennet
 • Karin -Alex
 • Magdalena

  Mijn favorieten
 • Hans und Antje
 • Hanka
 • Anne2
 • Amelie
 • Anico
 • Alice
 • Jacqueline
 • Spiderma
 • Johanka
 • Heda

  Mijn favorieten
 • Omis
 • Gitti
 • Eva
 • Snoopie2
 • Dorode
 • Heidi
 • Christrose
 • Carola
 • mikado-Christine-shiba
 • Hilde

  Mijn favorieten
 • Jarunka
 • Angie, Fanja u. Cindy-Lou,
 • Ionar
 • Helga
 • Ella
 • Renate
 • Gina en Wilfried
 • Angels
 • Bella und Beate
 • Justin

  Mijn favorieten
 • Eddy 1953
 • Krautl
 • Anja
 • Renate
 • Evaklaus
 • Hans

 • blogproblemen - klik hier


  Foto

  Blog als favoriet !


  Bedankt Herbert  Bedankt lieve Suz


  Bedankt Eddy  Bedankt Jeffy  Bedankt Lydie  Bedankt Mandy  Hartelijk dank  Bedankt Jean en Maria


  Foto

  Bedankt Jos  Bedankt Elisa & Juliette  Bedankt Annie  Bedankt Febe  Bedankt Eddia  Bedankt Alois  Dank je wel Diana  Bedankt  Bedankt Marcella  Bedankt Wilfried  Bedankt Mariska  Bedankt Jennie  Bedankt Herbert  Bedankt Charlotte  Bedankt Jeske


  Bedankt Guido


  Bedankt Klaas


  Bedankt Joyce 10


  Bedankt Fernand


  Bedankt Monik


  Bedankt Harmke


   

  Bedankt Joanne


  Bedankt Hans


   

  Bedankt Jos


  Bedankt voor je awardje


  Willekeurig SeniorenNet Blogs
  kebber_en_duivin
  blog.seniorennet.be/kebber_

  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!