© Copyright
all rights reserved

Over mijzelf
Ik ben Ria
Ik ben een vrouw en woon in () en mijn beroep is Verpleegster op rust,een prachtig beroep dat ik steeds met hart en ziel gedaan heb.
Ik ben geboren op 02/07/1949 en ben nu dus 74 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bloemschikken, psp crea's maken en mijn pekingeesjes vertroetelen.
Familie gaat boven alles.Hou van eerlijkheid en oprechtheid.Heb 2 zonen 3 schatten van kleinkinderen en 3 pluskleinkinderen.Ben gehuwd op 28/08/1971 met een schat van een man Jos

Onze kampioen reuen,

Belgisch,Nederlands en Internationaal kampioenen

Foto
Foto
Foto

Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto

Onze kleinkinderen

Kobe

Foto
Foto
Foto
Foto

Jonathan

Alexander

Onze Pluskleinkinderen

June

Yntse en Senne

Mijn 3 mannen

Happy Familie

Zoeken in blog

Foto

Pekingees ofthemonkeylions
PEKINGEZENLIEFHEBBER + Psp creaties
03-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kostbaarste bezit
Het kostbaarste bezit in slechte tijden,
is de herinnering aan goede tijden

» Reageer (32)
01-06-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Energie
In het leven draait alles om energie.
Probeer haar te voelen rondom en in jezelf.
Maak een onderscheid tussen het positieve en het negatieve

» Reageer (21)
27-05-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hondenbaasjes opgelet: slakken kunnen je huisdier besmetten met levensbedreigende parasiet

De longwormparasiet rukt op in België, zo waarschuwt Bayer. Dat is niet alleen een probleem voor moestuinen, maar ook voor honden. Is een viervoeter besmet met de parasiet, dan kan deze infectie in het ergste geval leiden tot de dood van het dier. De honden krijgen de ziekte door in contact te komen met slakken en kikkers of door water te drinken waarin die diertjes leven.

Enkele jaren geleden was de longworm nog onbekend in België, maar uit een onderzoek van de universiteit van Luik blijkt dat de parasiet bij 1 op de 20 honden infecties veroorzaakt. De worm tast de longen en het hart aan, waarbij de ziekte zelfs dodelijk kan zijn.

“De weinige symptomen zoals hoesten, vermoeidheid en bloedingen zijn niet sluitend voor longworm en blijven in sommige gevallen zelfs uit, waardoor een laattijdige diagnose fataal kan aflopen. De infectie komt vooral voor bij jonge honden, omdat ze nieuwsgierig zijn. Maar in principe kunnen honden van elk ras op elke leeftijd worden getroffen door deze levensbedreigende parasiet via besmette slakken of zelfs hun slijmspoor”, verduidelijkt dierenarts Lena Maes.

Tips

Bayer geeft in een nieuwe sensibiliseringscampagne advies tegen de overdracht van de longwormparasiet door slakken. Door de warme, natte maanden mei en juni zijn die momenteel talrijk aanwezig.

- Gooi uitwerpselen van je huisdier meteen weg, want deze lokken slakken die mogelijk besmet kunnen zijn door longworm. 

- Haal de speeltjes van je hond binnen wanneer de avond valt. Zo vermijd je dat slakken - die vooral ’s nachts in je tuin rondkruipen – er een slijmspoor op achterlaten.

- Ververs het water uit de buitenkom twee keer per dag om te vermijden dat je hond zo niet per ongeluk een slak opeet. Zet de bakjes eventueel wat hoger, zodat slakken er minder snel in kruipen.

Wie het vermoeden heeft dat zijn huisdier besmet is, raadpleegt best de dierenarts. Op de site www.slakkendodelijk.be vind je ook meer info over de longwormcampagne van Bayer. De longworm is niet gevaarlijk voor de mens. Er bestaat wel een variant die ook katten ziek maakt.


» Reageer (25)
25-05-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnestraal
Wie kostbaar van elke zonnestraal geniet,
zal in de schaduw kunnen leven

» Reageer (23)
27-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geschenk
Het mooiste geschenk dat je kunt krijgen,
is een nieuwe dag om te leven

» Reageer (48)
22-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Charme
Charme is niets anders,dan karakter met een grote uitstraling

» Reageer (11)
20-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrede
Vrede: is een kind dat glimlacht als je er naar kijkt

» Reageer (3)
15-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is bewezen: Puppyogen zijn allesbehalve toeval

 Honden hebben een rijk arsenaal aan gelaatsuitdrukkingen, die ze gebruiken om te communiceren met mensen. Dat stellen onderzoekers van de Universiteit van Portsmouth. Zij willen aantonen dat expressie bij dieren niet louter een onbewuste reflex is.

“Gezichtsexpressie bij dieren wordt vaak beschouwd als een emotionele, vast bepaalde actie”, vertelt Bridget Waller, professor evolutionaire psychologie aan de Universiteit van Portsmouth, in The Guardian. Haar onderzoek wilt het omgekeerde aantonen: honden kunnen puppyogen opzetten als mensen naar hen kijken.

Communicatie

Uit het Britse onderzoek blijkt dat honden opvallend meer expressie tonen als ze aandacht krijgen van soortgenoten of mensen, dan als ze genegeerd worden. Honden kunnen bijvoorbeeld hun wenkbrauwen optrekken en hun ogen groter doen overkomen afhankelijk van met wie ze communiceren.

In het onderzoek filmden wetenschappers het gelaat van 24 honden tijdens een reeks experimenten waar een mens naar de hond keek, of de hond negeerde. In een tweede reeks werd de oefening herhaald met een snack die al dan niet werd gegeven. De wetenschappers analyseerden iedere frame en publiceerden hun bevindingen in Scientific Reports.

Hieruit moet blijken dat er een verschil is in expressie als de mens wel of geen aandacht geeft, maar dat de aanwezigheid van een snack geen rol speelt. Expressie bij honden is volgens de onderzoekers dan ook niet louter een gevolg van opwinding.

Domesticatie

Van een poging tot manipulatie door de honden is volgens Waller geen sprake. “Dan zouden ze bij het zien van eten juist meer expressie tonen, en dat deden ze niet.” Volgens haar toont het onderzoek in de eerste plaats aan dat de uitdrukkingen niet louter emotioneel zijn, maar een vorm van communicatie.

Waller betwijfelt of de honden echt iets willen vertellen. “Het toont vooral de impact van domesticatie. Het heeft honden veranderd om meer expressief te zijn bij mensen.” Haar onderzoek toont wel aan dat honden puppyogen voornamelijk lijken te gebruiken als mensen aandacht geven. Weten honden dat mensen dit leuk of schattig vinden? Misschien.


» Reageer (25)
13-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoopvol
Hoopvol uitzien naar betere tijden moet niet alleen een gevoel blijven,
maar het moet een gevoel zijn dat zich omzet, in een dadelijk doen

» Reageer (27)
08-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Strooi
Strooi om je heen sterretjes van vreugde,
lichtjes van liefde, en momenten van geduld.
Als je aan iedereen zoiets kunt geven
wordt ook jouw leven met blijdschap vervuld

» Reageer (29)
06-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmte
Menselijke warmte ontsluit het hart.
Je zult heel eenvoudig merken dat alle mensen zijn
zoals jij, en ik

» Reageer (24)
01-04-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Afscheid
Hoe meer we afscheid nemen repeteren,hoe sterker de band wordt

» Reageer (30)
30-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom een huisdier goed is voor je mentale gezondheid

Kan jij ook niet zonder je trouwe viervoeter? Dan hebben we goed nieuws. Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt dat het hebben van een huisdier je niet alleen gelukkiger maakt, maar ook goed is voor je mentale gezondheid.

De voordelen van het hebben van een dier in huis zijn legio. Bij gezinnen met huisdieren wordt minder geruzied. Eerder onderzoek wees ook al uit dat mensen met huisdieren vaker een lagere bloeddruk en hartslag hebben en minder risico lopen op hart- en vaatziekten dan mensen zonder huisdieren. Vooral de extra beweging en de stress die je beste vriend wegneemt, zouden voor die gezondheidsvoordelen zorgen.

Nu hebben Amerikaanse wetenschappers ontdekt dat huisdieren ook je geestelijke gezondheid kunnen verbeteren. Zo zouden ze in bepaalde gevallen de ideale therapie zijn tegen gevoelens van angst, eenzaamheid en onrust. En hoewel de studies klein zijn, is dit resultaat veelbelovend voor de toekomst van creatieve therapieën bij mensen met mentale gezondheidsproblemen. 


» Reageer (19)
25-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blind
Bevrijd jezelf van haat en bitterheid,
want ze doen je veel kwaad

» Reageer (33)
23-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mug
Maak van een mug een vlinder
Zonder diepte,geen hoogtepunten
Bedenk dat stilte soms het beste antwoord kan zijn

» Reageer (21)
18-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drie R's
Volg de drie R's:
-Respect voor jezelf
-Respect voor anderen
-en responsabiliteit voor je daden

» Reageer (33)
16-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mening
We zijn zo graag in de vrije natuur,
omdat deze geen mening over ons heeft

» Reageer (25)
11-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Antigifcentrum waarschuwt: “Geef hond of kat nooit Dafalgan of Nurofen”

Voor veel Belgen en Nederlanders maken honden en katten deel uit van de familie. “Ze kunnen alleen niet spreken”, hoor je vaak. Wanneer hun beestje dan ziek is, slaan ze in paniek en durven ze weleens te grijpen naar geneesmiddelen die ze zelf ook zouden nemen. Het Antigifcentrum waarschuwt.

Het gestel van dieren is erg verschillend van dat van de mens: wat wij eten en de pilletjes die we slikken, zijn niet bestemd voor onze favoriete hond of kat. Ongeveer 8% van de oproepen die het Antigifcentrum ontvangt, slaat op problemen met een huisdier. Zo liep vorig jaar bijna wekelijks een telefoontje binnen van baasjes die hun viervoeter medicatie zoals paracetamol hadden gegeven. Of waren er een duizendtal oproepen van een hond of kat die toevallig een strip Dafalgan van de tafel had gegrist. 

“Met dieren in huis geldt hetzelfde als met kinderen”, laat het Antigifcentrum weten. “Zorg ervoor dat er geen medicatie binnen hun bereik ligt.” Pijnstillers zijn vooral voor katten gevaarlijk omdat ze de lever en nieren blokkeren en dat kan zelfs tot de dood leiden. Ontstekingsremmers zoals Nurofen zijn ook voor honden giftig. Zeker kleine rassen kunnen nauwelijks pilletjes  verdragen, zelfs niet als wat aspirine of Imodium door de dierenarts wordt voorgeschreven.

Wie vermoedt dat zijn dier vergiftigd is, kan het Antigifcentrum gratis bellen op 070/245.245 en dat 24/7. Zij zeggen je welke eerste zorgen je moet toebrengen. Ga alvast nooit zelf iets proberen om het probleem te verhelpen. Het laten overgeven van het dier of het geven van melk kan in bepaalde gevallen helemaal verkeerd uitpakken.


» Reageer (28)
09-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beter
Soms is het beter dat
wat je ziet,hoort en weet voor jezelf te houden

» Reageer (26)
04-03-2020
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar
Een kunstenaar is een ontwerper van mooie dingen.
Zijn voornaamste doelen zijn verbergen en openbaren.

» Reageer (28)




For this blog to translate into the language of your choice? Select your language below.

 




Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek



Onze kampioen teven,

Belgisch,Nederlands en internationaal kampioenen









Blog als favoriet !


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto








Foto

Blog als favoriet !


Willekeurig SeniorenNet Blogs
franskitor
blog.seniorennet.be/franski


Bedankt Jos

Bedankt Henk en Anneke

Bedankt Aafke

Bedankt Eddy

Bedankt Maroeska

Bedankt Ingrid

Bedankt Sylvain

Bedankt Eddy

Bedankt Noëlla

Bedankt Roosje

Bedankt Alois

Bedankt Nadia

Bedankt Rita

Bedankt Rudy

Bedankt Jeannine

Bedankt Benthe

Bedankt Annie en Rogier

Bedankt Marianne

Danke Hans-Juergen & Ninja

Danke Karin,Alex ,Eyla und Easy

danke Carina

Danke Sandra

Danke Cindy-Lou,Rosmarie und Peter

danke Carina

Danke Helga und piccolo

Danke Angelita

Danke Christine

 

Danke Eva

Danke Engelchen


Zoeken met Google




Blog tegen de regels? Meld het ons!
Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!