PANNEKOEKEN MET APPEL EN EEN AARDBEIENSAUSJE
3 appels granny smith
suiker
calvados
AARDBEIENSAUS = 400gr aardbeienroomijs -- sap van 1 limoen
PANNEKOEKEN = 350cc melk -- 225 gr bloem -- 2 eieren -- 45 gr gesmolten boter -- enkele druppels vanille-aroma
PANNEKOEKEN
melk in een kom doen ,eieren bijdoen en goed kloppen
vanille ondermengen en de bloem
als laatste de gesmolten boter
goed kloppen zodat de klonterkes er uit zijn
boter smelten in pan en pannekoeken afbakken
Appels schillen en klokhuis verwijderen en in balkjes snijden
kort bakken in een pan met boter en er dan 150gr suiker overstrooien en besprenkelen met calvados
verder gaarstoven
Wanneer de pannekoeken nog warm zijn de helft beleggen met appelbalkjes

TOEPLOOIEN

NOG 1 X TOEPLOOIEN TOT EEN DRIEHOEK

SAUS
Aardbeienroomijs laten ontdooien en mengen met het sap van een limoen
de gevulde pannekoeken op een ingeboterde schotel leggen en opwarmen in de oven
op een bord serveren met een bolletje aardbeienroomijs

04-04-2015, 23:46
Geschreven door opa
|