Zoeken in blog

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gezondheid   
Urinezuur    
Kruidenzalven 
Koffie en astma 
Ziekte van Briquet  
Zoenen  
Winterhanden- tenen
Beroerte herkennen
    
Onze neus   
Medische kwakkels 
Epilepsie bij honden  
Bananen   
Groene thee  
Aspartaam  
Olijfzeep

KEUKENTIPS
Knackebrod 
nieuwjaarskoeken  
speculoosdessert  
Varkenshaasje   
Garnalencocktail   
Lamsrug  
Tweed kettle

HUIS & TUIN 
Schoentips
Water 
Bespaartips 
Het toilet   
Het goudhaantje 
De Chasel 
Kalium   
Houten vloer

ALLERLEI
Fiets en wandeltrajecten
Gratis boekhouder 
Nieuwjaarzinge  
Napoleon    
X-files   
Sneeuw   
verloren maandag
carwash    
Klompen
Heiligen
de tijd van toen
 1  
Bijgeloof  
de ramp van tessenderlo 
X-files2   
Burundanga 
Kleinkinderen 
Spam
HUMOR
Frank Bakkes
Goeike 
Oma's wens 
Een biker 
weetjes 
Van Duin   
Tommy Cooper 
Toon Hermans   
Gaston en Leo 
bejaardenflat  
Dorus  
Geubels
MUZIEK
Eddy Wally 
Adamo1 
Chevalier M 
Lulu 
Wanda Jackson  
Blue Diamonds   
Ricky Nelson
Zoeken met Google


Blog als favoriet !
Zoeken in blog

Opaweetjes

DEZE BLOG STAAT OPEN VOOR ALLE INTERRESSANTE WEETJES
01-12-2008
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bespaartips

Goedkope deodorant zonder toevoegingen

Gebruik een wit blokje aluin (kruidvat-merk is 2,10 euro) als deodorant. Even nat maken en je oksels ermee inwrijven. Je kunt er wel een half jaar gebruik maken, is geurloos en werkt ook nog eens ontzettend goed. En je krijgt geen transpiratievlekken meer in (witte) kleding! Dus besparen op 2 manieren!


Stofzuigerzakken is handel

Alle stofzuigerzakken zijn vrijwel even groot. Enkel het karton is anders per merk. (Dezelfde wirwar als met inktcartridges) Prijsverschillen van 40 cent tot 1.40 per zak. Scheur het karton eraf wanneer je de volle zak weggooit en plak deze op de nieuwe goedkope stofzuigerzak. zakken van bijvoorbeeld de Kijkshop.

Oven niet voorverwarmen

Op veel verpakkingen staat dat je de oven moet voorverwarmen op een bepaald aantal graden. Dit is gedaan om zo een zo nauwkeurig mogelijke bereidingstijd te kunnen geven op de verpakking van het product, omdat elke oven een andere opwarmtijd heeft.

Je kan dus een hoop gas besparen door het product direct in de oven te doen en niet apart voor te verwarmen. (met uitzondering van enkele recepten).

Enveloppe delen

Kijk met familie of je samen de kerstkaarten die je wilt versturen in 1 envelop kunt doen, dan kun je de kosten voor het versturen delen, mensen gooien de envelop toch direct weg en het gaat toch om de uiteindelijk kaart. En het is nog gezellig ook!

Eerst krabben

Tijdens het koude seizoen en al bij de eerste vorst op de ruiten van de auto zie en hoor je weer: stank van onverbrande benzine. Veel mensen met een auto rijdend op benzine (voor dieselmotoren ligt het iets anders) beseffen niet dat ze wanneer ze hun ruiten schoonkrabben met hun motor alvast aan een dief zijn van hun portemonnee, het milieu en hun gezondheid een hele slechte dienst bewijzen.

Wat gebeurt er? De motor wordt op deze manier niet warm (een koude motor levert extra slijtage voor de motor op), de brandstoffen worden niet verbrand zodat ze extra giftig zijn voor het milieu en direct gevaar opleveren voor de krabbende mens en hun directe omgeving. Het beste is meteen wegrijden, dan wordt de motor nl. het snelste warm.

Minder strijken

Ik heb het idee dat de meeste mensen onnodig veel strijken b.v. T.Shirts, spijkerbroeken, slopen ect.
Haal de was metéén uit de trommel als ie klaar is. Hang de T shirts op een hangertje te drogen. Trek en wrijf het shirt eerst in het goede model. Ook de mouwtjes goed aantrekken en glad wrijven.
Als het droog is zal het shirt, slechts heel licht gekreukeld zijn. Die kreukels zijn er door de warmte van je lichaam zo uit. Dit geldt ook voor spijkerbroeken.

Helaas is het wel zo dat het niet geldt voor dingen, die al eerder gestreken zijn.
De regel is namelijk: eens gestreken dan altijd gestreken.
Maar schaf je nieuwe spullen aan, dan kun je het proberen.

Kersttip: kerstkaarten gezamenlijk versturen

Kijk met familie of je samen de kerstkaarten die je wilt versturen in 1 envelop kunt doen. Dan kun je de kosten voor het versturen delen. Mensen gooien de envelop toch direct weg en het gaat toch om de uiteindelijk kaart.

Kadobon voor een kadobon

Heb je kadobonnen gekregen, dan moet je vaak het hele bedrag van de bon besteden. Om onnodige aankopen te voorkomen, waardoor je vaak nog boven het besteedbare bedrag uitkomt, kun je ook een nieuwe bon aanschaffen.

Vb. je hebt een kadobon van 10,-, je koopt iets voor 5,-, dan koop je voor die andere 5,- gewoon weer een bon.

Kun je lekker weer kado doen!

In de uitverkoop

Wanneer het kan, wacht dan op de uitverkoop. Ook leuk om dan eens een wat duurdere winkel binnen te stappen, die je anders wellicht normaal niet zou bezoeken. Naar verhouding zijn de kortingen daar hoger. Dit wilt dus niet zeggen dat het daar dan goedkoper is. Maar wie weet ook niet duurder.

Het gevaar van de uitverkoop kan wel eens zijn dat je in je enthousiasme meer koopt, dan je eigenlijk niet nodig hebt. Of je denkt dat alles ineens een stuk goedkoper is, terwijl dat ook niet zo hoeft te zijn.

Kringloopwinkels

In de kringloopwinkels worden nog goed(e) en werkende tweedehands spullen aangeboden tegen zeer zachte prijzen. Je hebt er een ruime keuze aan meubilair, huisraad, speelgoed, boeken en apparatuur. TV's en wasmachines worden veelal verkocht met garantie. Er is vaak een kledinghoek, waar nog prima blouses of keurige jasjes klaar hangen voor een tweede leven. Noem maar op, je kan er de meest verassende dingen tegenkomen.

Besparing van het milieu begint bij het bevorderen van hergebruik. Dit doen de kringloopwinkels door producten gratis in te nemen en zelfs vaak gratis bij je op te komen halen. Vervolgens worden de producten vriendelijk prijs in de winkel aangeboden. (dus wanneer je iets inlevert, krijg je er geen geld voor, maar het kost ook geen geld).

Niet alle kringloopwinkels zijn even goedkoop. Enkele hebben een wat commerciëlere insteek. Over het algemeen kan je hier ook niet je oude en kapotte spullen inleveren zodat ze verder worden gedistribueerd voor de milieuvriendelijke afvalverwerking. In welke kringloopwinkel je ook rondloopt, duur is het zeker niet!

Tweedehands kopen via internet

Er zijn diverse mogelijkheden op internet om tweedehands spullen te kopen tegen een geringe prijs. Een kwalitatief goede, overzichtelijke en grote site is Marktplaats. Hierop staan, per zeer uiteenlopende, categorieën, honderden tot duizenden advertenties. Heb je iets leuks gevonden wat je echt nodig hebt, dan kan je vervolgens gaan onderhandelen over de prijs. Je kan bieden, door op de pagina je bod achter te laten. De verkoper ontvangt vervolgens een e-mail met daarin de internetlink naar de pagina waarop jouw bod staat. Voor de rest spreekt het voor zich. Wanneer je met de verkoper de koop bent overeengekomen, moet je het product nog thuis zien te krijgen. Indien je overweegt de thuisbezorging via de post te laten lopen, hou dan rekening met de bijkomende bezorgkosten. Maak hierover duidelijke afspraken, aangezien deze kosten meestal voor rekening van de koper zijn. Vaak is het makkelijker dan ophalen, echter niet altijd mogelijk of goedkoper.

Krant met de buren

Een prima voorbeeld van het milieu en de portemonnee sparen is het delen van bijvoorbeeld de krant met de buren. Mogelijk zijn je buren overdag thuis en kunnen zij de krant lezen, terwijl jij de krant dan in de avond leest. In geval van de krant, bespaard dit beide al gauw 50 euro per jaar.

Bespaar kwasten & terpentine

Bespaar op terpentine en zorg dat je geen keiharde kwasten op zolder hebt liggen. Als je, je verfkwast schoonmaakt zet hem dan eerst in een oud smal potje of bekertje, laat hem inweken en draai er een beetje mee,

Vervolgens goed uitspoelen. Maar dan ben je nog niet klaar!

Was je kwast daarna net zo lang met gewone huishoudzeep uit totdat er totaal geen verf meer uitkomt. Je zult verbaasd staan hoeveel verf er dan nog uit komt.

Gebruik ook van die doorzichtige plastichandschoenen.Die koop je goedkoop per 50 of 100 stuks. De dikkere afwashandschoenen kan ook, die gaan iets minder snel kapot maar kosten ook iets meer.

01-12-2008 om 00:00 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (22 Stemmen)
>> Reageer (0)

Archief per jaar
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • ongeval
  • te jong
  • Honing en Kaneel
  • Bloemenvrouwen
  • 1930 Antwerpen
  • Nicolaas van Tolentijn
  • het heilig janneke
  • fotoprogramma
  • Lachen is ...
  • Griekse olijfoliezeep

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • wandelroutes
  • fietsroutes
  • plantengids
  • fotoalbum
  • eenvoudige keuken
  • koopjesblog


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!