Zoeken in blog

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

Gezondheid   
Urinezuur    
Kruidenzalven 
Koffie en astma 
Ziekte van Briquet  
Zoenen  
Winterhanden- tenen
Beroerte herkennen
    
Onze neus   
Medische kwakkels 
Epilepsie bij honden  
Bananen   
Groene thee  
Aspartaam  
Olijfzeep

KEUKENTIPS
Knackebrod 
nieuwjaarskoeken  
speculoosdessert  
Varkenshaasje   
Garnalencocktail   
Lamsrug  
Tweed kettle

HUIS & TUIN 
Schoentips
Water 
Bespaartips 
Het toilet   
Het goudhaantje 
De Chasel 
Kalium   
Houten vloer

ALLERLEI
Fiets en wandeltrajecten
Gratis boekhouder 
Nieuwjaarzinge  
Napoleon    
X-files   
Sneeuw   
verloren maandag
carwash    
Klompen
Heiligen
de tijd van toen
 1  
Bijgeloof  
de ramp van tessenderlo 
X-files2   
Burundanga 
Kleinkinderen 
Spam
HUMOR
Frank Bakkes
Goeike 
Oma's wens 
Een biker 
weetjes 
Van Duin   
Tommy Cooper 
Toon Hermans   
Gaston en Leo 
bejaardenflat  
Dorus  
Geubels
MUZIEK
Eddy Wally 
Adamo1 
Chevalier M 
Lulu 
Wanda Jackson  
Blue Diamonds   
Ricky Nelson
Zoeken met Google


Blog als favoriet !
Zoeken in blog

Opaweetjes

DEZE BLOG STAAT OPEN VOOR ALLE INTERRESSANTE WEETJES
16-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1930 Antwerpen

Wereldtentoonstelling 1930 Antwerpen

 

Antwerpen 1930 en de tentoonstellingswijk

 

Precies 75 jaar geleden opende Antwerpen zijn derde wereldtentoonstelling, na die van 1885 en 1894.

 

Aanleiding was de viering van 100 jaar Belgische onafhankelijkheid.  Een braakliggend terrein ten zuiden van de stad, nabij de Jan Van Rijswijcklaan, werd hiervoor omgetoverd tot een feeëriek paviljoenpark, dat een staalkaart bood van de verschillende architectuurbenaderingen van het moment.

 

De Antwerpse wereldtentoonstelling van 1930 toonde de vele bezoekers een spectaculair, geïdealiseerd beeld van de koloniën, de scheepvaart, de landbouw en de Vlaamse kunst.  De Witte Paleizenstad, zoals de tentoonstelling van 1930 wel eens genoemd werd, bracht een bonte wereld waarin zowel kunst als kitsch aanwezig waren, waar wetenschap raakte aan foorattractie.  Nationalisme, couleur locale en exotisme gingen er hand in hand.  Hier domineerde het Westen nog steeds de wereld en was het geloof in de vooruitgang ongeschonden.

 

Voor de stad Antwerpen kwam het er niet alleen op aan om enkele maanden het centrum van de wereld te zijn en de aanzienlijke economische vruchten van het spektakel te plukken, het evenement was ook een gelegenheid om aan stadsontwikkeling te doen.  Op de plaats van de expoterreinen verscheen een nieuw stadskwartier.  De hoop leefde dat de paviljoenen zouden plaatsmaken voor een modelwijk.  In werkelijkheid bleef dit idee van een nieuwe ideale stad beperkt tot een losse verzameling van architecturale hoogstandjes.

De politie uw vriend

foto : Romain Verstinge

Gevaert-paviljoen
ontwerp van de Mechelse architect Jos. Chabot. Het paviljoen werd net als alle andere paviljoenen na de tentoonstelling afgebroken om plaats te maken voor een nieuwe woonwijk met heel wat modernistische pareltjes. Voor de volledigheid: de firma Gevaert produceerde fotopapier en is onder de naam Agfa-Gevaert nog steeds actief in de fotografische industrie. Zijn oprichter Lieven Gevaert was een zeer sociaal bewogen man. Zo richtte hij in de jaren 1930 de eerste Nederlandstalige school in Antwerpen op. Hij was ook betrokken bij de Pelgrimbeweging waarin kunstenaars en architecten vanuit hun christelijk geloof ijverden voor een moderne gemeenschapskunst



De muziekkapel op de Expo



Bouwen van een Station voor de Wereldtenstoonstelling van 1930.

 

Met het oog op de geplande wereldtentoonstelling van Antwerpen in 1930, besloot men het Ooststation te bouwen met stopplaats voor internationale treinen. Het werd een voorlopig gebouw, gelegen op het talud van de voormalige varkensmarkt en afdaalde naar de Draakplaats.

Voor een goede verbinding met de stad was het noodzakelijk een verkeersader te trekken, wat de demping inhield van de oude Herentalsevaart.

Bij het bouwen van het ooststation werd ook definitief begonnen met het slopen van de vestigingen vanaf Cogels-Osijlei  tot aan de Deurnese huisjes.

Een gedeelte van de vesting met de toen gekende piottenberg bleef behouden en verschafte onderdak aan de genie.

Later moest dit deel ook plaatsmaken voor de binnensingel tot aan het sportpaleis.

Later werden er op de vrijgekomen gronden de volkstuinen opgericht.



Het danssalon van Kunkels in 1930 op de Expo

16-09-2009 om 21:15 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (8 Stemmen)
>> Reageer (0)
10-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nicolaas van Tolentijn


Nicolaas van Tolentijn

 

Nicolaas van Tolentijn, augustijn

De Heilige Nicolaas van Tolentijn wordt te Sint Angelo in Ancona geboren in het jaar 1245.

Als zijn moeder na veel bidden tot de heilige Nicolaas (feestdag 6 december) eindelijk op middelbare leeftijd zwanger wordt, is zij vanzelfsprekend geweldig blij.

Zij heeft zoals alle moeders hoge verwachtingen van haar kind, maar haar ambities gaan wel erg ver: ze hoopt en verwacht dat Nicolaas een heilig leven zal leiden, omdat zij hem als een bijzonder gave van God heeft ontvangen.

Zij brengt hem daarom op zeer jonge leeftijd in contact met de parochie geestelijkheid.

Maar als Nicolaas op zekere dag een Augustijner monnik hoort preken over de tekst: "Bemin de wereld niet, noch de dingen die van de wereld zijn..." weet hij zeker dat hij volgeling wil zijn van de Augustijner orde.

Hij denkt dat het leven binnen de muren van een beschouwend klooster voor hem is weggelegd, maar als hij op een dag zit te bidden hoort hij een stem die roept: "Ga naar Tolentijn."

Kort daarna wordt hij door zijn kloosteroverste uitgezonden om in Tolentijn te preken en de pastoraal te bedienen. Hij is altijd bereid taken voor de gemeenschap op zich te nemen zoals het uit bedelen gaan om brood voor zijn medebroeders. Maar ook neemt hij verschillende pastorale verplichtingen op zich, zoals het bezoeken van arme en zieke mensen. Veel aandacht heeft hij voor de ondergeschikte plaats van de vrouw in de samenleving. Hij krijgt zijn prior zover dat hij arme mensen aan de kloostertafel nodigt.

Zo vinden we in deze Augustijn twee kanten van het kloosterleven verenigd: de stilte en het gebed naast de actie in pastoraal en armenzorg.

Dertig jaar lang blijft hij in het klooster tot de dood hem in 1305 oproept naar het andere leven.

Reeds vrij snel na zijn dood ontstaat er tot hem een grote volksdevotie. Zo is het bekend dat bij 300 van de van hem geregistreerde wonderen opvallend veel genezingen van spraakstoornissen voorkomen. Daarom wordt hij door Paus Eugenius IV (1431-1447) benoemd tot patroon van de logopedisten.

 

Patroon

Nicolaas van Tolentijn is de patroonheilige van logopedisten en scholieren.

Hij beschermt tegen spraakstoornissen en koorts.

Ook beschermt hij het vee tegen mond en klauwzeer.

 

Feestdag

Zijn feestdag wordt gevierd op 10 september.

Op die dag worden de Sint Nicolaasbroodjes gewijd die gegeten worden tegen ziekten. Ook het vee krijgt van die broodjes tegen allerlei kwalen.

 

Gebed

De Heilige Nicolaas, de volmaakte beoefenaar van de armoede van Christus, om zijn maagdelijkheid door God uitverkoren, is door zijn nauwgezette gehoorzaamheid, zijn wonderen en deugden, de luister en het sieraad geworden van de Orde der Augustijnen.

Bid voor ons Heilige Nicolaas.

Opdat wijde beloften van Christus waardig worden.

Laat ons bidden:

Verleen, bidden wij U, Almachtige God aan uw Heilige Kerk, die door de luister, de deugden en de wonderen van de Heilige Nicolaas, Uw belijder, zo glansrijk schittert,

zich in een voortdurende vrede en eenheid te verheugen.

Door Christus onze Heer. Amen

10-09-2009 om 21:24 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
06-09-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.het heilig janneke

DE LEGENDE VAN HET HEILIG JANNEKE

 

Legende van Johannes-Carolus Vandenhove alias "het heilig janneke"

(Grafsteen aan de gevel van de kerk van Schurhoven)

 

“Heilige Jan”noemde hem de mensen maar in een nota die de korte levensschets door P.L. Stasseyns, oud pastoor te Sint-Truiden voorafgaat, verklaart de schrijver aan de woorden “eerbiedwaardig” en “heilig” geen ander dan een menselijk gezag te hechten. “Hetzelfde stelt hij voorop aangaande de wonderen, gunsten en andere verhalen, die in ‘t werkje worden aangehaald. Zulks om te voldoen aan de besluiten van Paus Urbanus de VIII, zaliger gedachtenis…”

 

Johannes-Carolus Vandenhove werd geboren te Sint-Truiden, den Oogst 1731. Van jongs af aan moet hij op zijn medeburgers de indruk van een brave, eenvoudige jongen hebben gemaakt. Overigens waren zijn gewone bezigheden niet van aard om hem tot hoogmoedige of losbandige gedachten te brengen. Hij was “frickmaeker”, kuiste verroeste geweren en pistolen, verkocht azijn en mostaard en hij beschouwde het als een grote eer de klok te mogen luiden. In zijn houding of in zijn levenswijze moet er niettemin iets buitengewoons zijn geweest,want we lezen in zijn levensschets, dat de straatjongens het hem wel eens lastig maakten. Dit was hem een dagelijkse gelegenheid om zich in geduld te oefenen.

Heilige Jan moet ook een bedeesd man geweest zijn, want alleen aan zijn voorzichtigheid valt het wel niet toe te schrijven, dat hij nooit personen van het andere geslacht in het gelaat schouwde. Een twijfelachtig woord deed hem het schaamrood naar de wangen stijgen.

Dagelijks was hij tegenwoordig in de heilige missen. Met dezelfde heilige ijver woonde hij de plechtigheden , octaven, novenen in alle kerken bij. Alle aflaten trachtte hij te verdienen. Zijn houding in de kerk moet stichtend geweest zijn. Hij scheen op zijn plaats genageld, onbeweeglijk als een beeld en gedurig op de grond geknield. “Soms moest hij zijn knieën een weinig opheffen wanneer de ijzeren haakjes die hij droeg, te fel in het vlees doorsneden”.

In de koude winternachten vond men hem vóór de kerken neergeknield, vooral op de trappen van de kerk der Minderbroeders. Te middernacht begaf hij zich zelfs buiten de stad naar Zepperen, om daar te bidden ter ere der H. Genoveva en naar Velm om de H. Martinus te vereren. “De kosters geloofden dat ‘s nachts de deuren der kerken zich voor hem openden”

In de hoofdkerk zag men hem gewoonlijk neergeknield vóór het beeld van “Onze-Lieve-Heer op de koude steen”.

Iedere avond plaatste hij op hetzelfde uur licht aan een beeldje van Maria, dat zich bevond in de gevel van het naburig huis. Hiertoe werd hem door de familie Craybeckx toegestaan dagelijks olie te komen halen.

De Heilige Jan hield dit streng en boetvaardig leven tot op hoge ouderdom vol en nooit kwam er een klacht over zijn lippen. Hij overleed de 16de juni 1818 om 3 uur namiddag, zonder ziek te zijn geweest, gelijk een lamp die uitgaat bij gebrek aan olie. Niet zohaast was de tijding van zijn dood in de stad verspreid of een menigte volk kwam naar het sterfhuis toegestroomd.

 

Op het doodsprentje van de eerbiedwaardige man lezen wij het volgende:

 

“1818 de 16 juni om 3 u namiddag, is te Sint-Truiden, bediend van de heilige Sacramenten, godvruchtelijk in den Heer overleden:

Johannus-Carolus VANDENHOVE

Jonkman, oud 86 jaren

 

Deze man was eenvoudig en rechtzinnig, vreesde God en vluchtte het kwaad, tot de dood toe heeft hij zijne onnoozelheydt zoo bewaert, dat hij in zijn laatste uur mogt zeggen: mijn gemoed verwijt mij niets in geheel mijn leven. Met regt dan noemde hem de geheele stad van jongs af den heyligen Jan

 

Door de toeloop des volks heeft God dien ootmoedigen man op zijn sterfdag verheven en zijn glorierijke begrafenis heeft bewezen, dat niemand grooter is dan die de Heere vreest. Doch weerhield hem eenige kleine vlek van het aanschijn Gods, bid voor hem, opdat hij des te eerder U een voorbidder weze in alle nood. Amen”.

 

Zijn graf bevindt zich tegen het koor der kerk van de H. Jacobus te Schurhoven. Op de steen die door de zorgen der gebroeders Steynen opgericht werd, staat het volgende inscshrift te lezen, gedicht door kanunnik Coninckx van Sint-Truiden:

 

D.O.M.

Hier rust het sterfelijke deel van

Johannes-Carolus VAN DEN HOVE

Jonkman

Gestorven den 16 Juny 1818

In den ouderdom van 86 jaren.

Een mans wiens hart geen wensch

Naar aardsch geluk ontroerde,

Die staag met God vereend,

Van ‘t deugden/spoor nooit week,

En wiens ootmoedigheid

Zoo klaar aan ieder bleek,

Dat hij lang voor zijn dood

Den naam van heilig voerde.

 

Uit Heilige Jans leven wordt nog menig wonderbaar toeval vermeld, maar Jan heeft het er nooit op aangelegd om mirakelen te verrichten, daartoe was hij een te eenvoudige heilige.

 

Een paar voorbeelden:

 

Toen de Sansculotten in zijn werkhuis drongen, waarvan de muren met geweren en pistolen waren bedekt, vroegen zij hem zijn wapens in te leveren. “neemt ze maar af” antwoordde hij. Doch de soldaten zagen geen wapens en hielden de Heilige voor onnozel.

Toen Franciskus Ulens, het petekind van H. Jan voor de conscriptie moest loten, kwam deze laatste de familie troosten: “Ik zal voor Frans bidden en hij zal er wel uitloten” zei hij. Jan bad en Ulens viel er uit, wat toen maar zelden gebeurde.

 

Na de door van de heilige Jan bleven zelfs zijn kinderen een wonderbare geneeskracht te bezitten. Zo genas dokter Steynen van Sint-Truiden zijn hevige tandpijn door de slaapmuts van de heilige op te zetten.

 

De geschiedenis van heilige Jan is eenvoudig zoals zijn leven was, maar al is er maar weinig wonderbaars in aan te halen toch denken wij met sympathie aan de eenvoudige volksmens wiens leven inderdaad menig mens tot voorbeeld mag strekken, zij het maar om de rechtschapenheid, de zachtheid en de warme menslievendheid die er uit stralen.

 

Met dank aan

Tekst: E.H. Staseyns

Oud-pastoor te Sint-Truiden 1898

06-09-2009 om 20:30 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotoprogramma


SmillaEnlarger

 

Blaas je foto's op zonder kwaliteitsverlies

Je kent het probleem wel; iemand mailt je een foto, maar een overijverig
mailprogramma heeft het beeld dusdanig verkleind dat het eigenlijk niet meer
geschikt is om af te drukken. Voor foto’s op websites geldt vaak hetzelfde
verhaal: te klein om te printen, laat staan om uit te vergroten. Pech gehad?
Niet als je SmillaEnlarger installeert.


Als je een gewoon beeld bewerkingsprogramma gebruikt om een petieterige foto
te vergroten, dan maak je de onnauwkeurigheden en storingen in het beeld
(gekartelde randen, jpeg-artefacten) eigenlijk alleen maar erger.


SmillaEnlarger krijgt echter voor elkaar wat zelfs Photoshop niet lukt:
kleine foto’s met een veel te lage resolutie ‘opblazen’ tot bruikbare
beelden die je desgewenst zelfs op groot formaat kan afdrukken. Om dat voor
elkaar te krijgen creëert het programmaatje in de eerste plaats een heleboel
extra beeldpunten (je kan het origineel tot wel 3000 procent vergroten).
Tegelijkertijd laat SmillaEnlarger allerlei complexe algoritmes op de foto
los die - elk op hun eigen manier – de kwaliteit van het beeld verbeteren;
het ene algoritme filtert de ruis uit de foto, het andere zorgt voor meer
vloeiende randen, et cetera.


In de meeste gevallen zorgen de standaardinstellingen van SmillaEnlarger
voor prima resultaten. Je kan echter ook handmatig spelen met parameters als
scherpte, ruis en dithering. Met een druk op Preview krijg je meteen het
effect te zien. Tevreden? Klik dan op Enlarge en Save om de verbeterde foto
te bewaren.


SmillaEnlarger is gratis te downloaden voor Windows en Mac.
http://sourceforge.net/projects/imageenlarger/

06-09-2009 om 18:22 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen is ...

Lachen is goed voor het hart

 

Lachen is net zo gezond voor hart- en bloedvaten als intensief bewegen. Dat hebben wetenschappers aan de University of Maryland of Medicine in Baltimore vastgesteld.

 

Naast dagelijks een halfuurtje bewegen, is een kwartiertje lachen per week een effectieve manier om de doorbloeding op gang te houden.

 

Opvallend tijdens het onderzoek was dat, na het zien van een komische film, de bloedvaten van negentien vrijwilligers wijder waren geworden en het bloed makkelijker was gaan stromen.

 

Het tegenovergestelde gebeurde bij een spannende film: de vaten vernauwden en het bloed had moeite met stromen bij veertien van de twintig vrijwilligers.

 

Over het algemeen bleek dat de bloedcirculatie met 35 procent vertraagde na het zien van de spannende film en met 22 procent versnelde bij het zien van de komische film.

 

De conclusie van het onderzoek luidt dat geregeld lachen de wanden van de bloedvaten gezond houdt. Dokter Michael Miller, die aan het onderzoek verbonden is, zegt hierover: ‘we zullen niet aanraden om beweging of sporten te vervangen door lachen.

Wat we wel adviseren is geregeld te lachen.’

druk op de lachlink

http://www.youtube.com/watch?v=NzQUtElQXX0

http://www.youtube.com/watch?v=xvqxQSP5i30

06-09-2009 om 18:21 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
24-08-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekse olijfoliezeep



Griekse olijfoliezeep

 

Een Grieks bedrijf dat inmiddels al meer dan 60 jaar bestaat, maakt zeer zuivere olijfoliezeep, zonder enige kunstmatige toevoegingen, kleurstoffen of chemische substanties. De enige toevoegingen aan deze authentieke Griekse zeep zijn zout, water en soda.

Ideaal bij een droog huidtype!

Volgens Agno is deze Griekse zeep zo goed dat er ook vlekken mee verwijderd kunnen worden uit kwetsbare stoffen als bijv. zijde. Maar tevens zo neutraal dat de zeep ook zeer geschikt is om de hond eens een goede wasbeurt te geven.

Wie had kunnen denken dat een stukje Griekse olijfzeep zo veelzijdig kon zijn

 

 

De geschiedenis van de olijfoliezeep

Er wordt gezegd dat, in de tijd dat zeep nog niet was uitgevonden, de oude Egyptenaren zich insmeerden met olijfolie wanneer zij zich wilden reinigen. De olijfolie bleef plakken aan het vuil, waardoor het van de huid afgeschraapt kon worden. Andere oude volkeren in Mesopotamië voegden soda toe aan olijfolie en ontdekten op deze manier de eerste zeep.

 

Olijfolie wordt al duizenden jaren gebruikt voor het maken van zeep. Olijfolie, net als alle andere vetten of oliën, verandert in zeep na toevoeging van loog, vergelijkbaar met soda. Gedurende de volgende eeuwen werd het proces om zeep te maken van olijfolie verbeterd; er werden verschillende oliën gemengd met de olijfolie en andere toevoegingen, zoals algen en mineralen werden gebruikt.

 

Een fabriek waar zeep gemaakt werd van olijfolie werd geopend in Marseille in de 6e eeuw en in de loop van de tijd volgden er meer fabrieken in Genua, Lissabon en Constantinopel (het latere Istanbul). De kwaliteit van deze zeep was niet blijvend. Pas in 1792, door het gebruik van een proces ontwikkeld door een Franse scheikundige, bleef de puurheid en de kwaliteit van de zeep van kracht.

 

Het gevolg van deze ontdekking was dat de Franse regering een patent uitriep over de zeep, “Savon de Marseille” (zeep van Marseille), er op deze manier voor zorgend dat alle zeep gemaakt werd volgens deze fabricage. Alleen de zeep die op deze manier gefabriceerd werd kreeg een certificaat van puurheid.

 

De zeepfabrieken in Marseille exploiteerden de olijfproductie in de Provence, Frankrijk voor de fabricage. Maar als gevolg van rampzalige olijfoogsten in Frankrijk aan het eind van de 17e eeuw, kwamen de Franse kooplui naar Kreta op zoek naar olijfolie, waarmee ze de fabrieken in Marseille konden bevoorraden. Kreta was in die tijd echter al bezet door het Ottomaanse Rijk.

 

Gedurende de 18e eeuw verdubbelde de export van de hoeveelheid olijfolie van Kreta. De kwaliteit van de geëxporteerde olijfolie was instabiel, en voor het grootste deel van de 18e en 19e eeuw werd de olijfolie uit Kreta door Europese beoordelaars alleen goedgekeurd voor het maken van zeep. De kwantiteit en de kwaliteit van de Kretenzer olijfolie had verbeterd kunnen worden door geraffineerde technieken en een verbeterde Ottomaanse administratie. Omdat de markt voor de olie hoofdzakelijk voor de zeepfabrieken was, was er geen economische impuls voor verbetering en werden zelfs de grove fabricagetechnieken als voldoende beschouwd.

 

Hoewel de zeep, die van olijfolie gemaakt werd, bekend was als de zeep van Marseille, was voor het grootste gedeelte van twee eeuwen een groot deel van de industrie die olijfzeep fabriceerde afhankelijk van de olijfolie van Kreta.

 

In dezelfde periode, de 18e en 19e eeuw, werd het maken van zeep een belangrijke industrie op Kreta, Mytilini en in Volos, waarbij grote hoeveelheden geëxporteerd werden. De 45 zeepfabrieken op Kreta gebruikten 2.200.000 okas (een Ottomaanse hoeveelheid die 1280 gram inhoudt) olijfolie per jaar. Er werden grote schepen van 150 tot 170 ton gebouwd in Sfakia om de zeep naar Constantinopel, Thessaloniki, Smyrna en Syrië te vervoeren.

 

Een bezoeker aan Heraklion, Kreta in 1881 schreef:

“De zeepfabriek van Heraklion maakt een heerlijk ruikende zeep. Linnen gewassen met de zeep van Heraklion maakt niet alleen schoner dan een andere zeep, maar geeft het wasgoed een prettige geur, terwijl er geen parfum gebruikt is bij het maken van de zeep...”

 

De in Kreta gemaakte olijfoliezeep

De Kretenzer of Griekse olijfolie vormt nog steeds een goede basis om zeep te maken. Tegenwoordig zijn er in Kreta nog steeds kleine familiebedrijfjes en olijfoliefabrieken die olijfzeep maken. Alleen de mindere kwaliteit olijfolie wordt gebruikt voor het maken van olijfzeep. Niet alleen omdat het goedkoper is, maar ook omdat de substantie geschikter is om zeep van te maken.

 

Olijfzeep is zeer mild en lang houdbaar. Het kan onverdund op iedere huidsoort aangebracht worden en zorgt ervoor dat de vochtigheid in balans gehouden wordt en de elasticiteit behouden blijft. Het is niet zo vreemd dat olijfzeep de huid zo goed verzorgt, omdat het gebruik maakt van de natuurlijke vochtinbrengende werking van olijfolie.

 

Olijfoliezeep met kwaliteiten voor de gezondheid als wel als cosmetische eigenschappen

Naast de olijfolie worden er ook kruidenextracten (zoals tijm, rozemarijn, aloë vera, enz.) gebruikt, die de natuurlijke en cosmetische doeleinden bevorderen.

 

Amalthia is echter een bijzondere zeep. Hierin zijn extracten van de Urginea Maritime (een bolgewas) gebruikt. Volgens de maker van deze zeep, vermindert de soort die gebruikt wordt (één van de 50 soorten die op Kreta groeien) haaruitval. Bovendien is het goed tegen roos en voor de gesteldheid en de verzorging van de huid, kortom de algemene verzorging. Deze zeep wordt geëxporteerd naar verschillende landen.

24-08-2009 om 17:43 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
>> Reageer (0)
30-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fw: windje
  Het windje
Waarom wordt er gelachen met een windje? Of hij nu komt van man, vrouw of een kindje,
Het is toch echt puur natuur,
Zelf gemaakt, luchtig van structuur,
En wat kan het een opluchting zijn
Zo'n windje te laten, gedaan de pijn
Vooral in je darmkanaal,
Windjes laten we allemaal.
Er zijn er die worden gelaten
Alsof twee mensen met elkaar praten,
Sommige komen fluisterend naar buiten,
Zijn er ook wel die piepen of fluiten
Wat er ook gebeurt, eender welk geluid
Eens gevormd moeten ze eruit.
Zo'n wind voelt zich beter in de wijde wereld
Dan in de ruimte van je enge buik.
Knijp je billen dus niet meer dicht
Laat gaan die wind en voel je verlicht
Doe niet meer achterbaks, wees spontaan
En zeg 'sorry, ik heb het gedaan',
'ik zal in het vervolg naar buiten gaan'.  

30-07-2009 om 15:32 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (3 Stemmen)
>> Reageer (0)
18-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politiekers
Politiekers thuis Een vrouw van 87 sterft en komt bij St.Pieter.

'St.Pieter, ik ben nu 87, ik ben al 5 x getrouwd geweest en nog altijd maagd.

Dat is toch wel een speciaal plaatsje waard ?'.

'Vijfmaal getrouwd en nog altijd maagd', antwoordt St.Pieter 'leg dat maar eens uit'.

Mijn eerste man was een CD&V-er, die durfde niet. En draaide altijd rond de pot...

Mijn tweede man was een socialist : altijd staken.

Mijn derde man was ene van de VLD : veel beloven maar niets doen.

Mijn vierde man was ene van GROEN !

En die mannen plukken geen bloemekes.

En de vijfde: ja, die was van lijst Dedecker.

Jaja, een grote bek, dat wel.. helaas, zijn 'partij' was te klein.

Vandaar ….  

18-07-2009 om 14:05 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
17-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mexicaanse griep
Ouderwetse manieren om een griepepidemie te overleven   Nu de Mexicaanse griep zich steeds sneller verspreidt, begint bij sommige mensen een gevoel van paniek te leven. Geen nood, de Britse krant The Times geeft vijftien tips om een griepepidemie te overleven. Let wel: deze tips dateren van de vorige grote griepepidemie in 1918-1919.   1) Neem een heet mosterdbad 2) Gebruik je elektrische deken om je lakens te verluchten, drogen en opwarmen. Geen gevaar voor oververhitting of kortsluiting 3) Eet kloek voedsel, want griep valt alleen de zwakkeren aan 4) Ovaltine helpt tegen alles 5) Steriliseer de lucht in de slaap- en woonkamers met de hulp van een gasbrander 6) Neem medicatie als Coca Wine of Milton, wat het griepvirus in drie minuten knockout slaat 7) Magische muntjes: zuig een muntje en overleef de griep 8) "Behandel de symptomen, dat is het enige dat de wetenschap kan doen." 9) Verrijk je bloed en kalmeer je zenuwen met 'Hall's wine'. Het versterkt de weerstand, versterkt de zwakken en houdt de gezonden gezond.   Voor wie het niet gelooft: deze tips komen uit advertenties die 90 jaar geleden in de krant werden afgedrukt. Bewijs daarvan vind je hier.   Tegenwoordig luiden tips om (minder) ziek te worden wel anders:   1) Haal een griepvaccin, met voorrang voor wie werkt in de gezondheidszorg en voor kinderen 2) Was regelmatig je handen 3) Ga zo snel mogelijk naar de dokter als je de symptomen van de griep vertoont 4) Eet verse groenten en fruit of neem vitaminesupplementen om je weerstand te optimaliseren 5) Slaap voldoende

17-07-2009 om 18:21 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
16-07-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.fotosoftware
Wis vervelende voorbijgangers uit je vakantiefoto's Tenzij je deze zomer naar een onbewoond eiland trekt, is de kans groot dat je op je vakantiebestemming andere toeristen tegen het lijf loopt. Op zich geen probleem, tot je een mooie foto van de Sagrada Familia, het Colosseum of de Eiffeltoren wil maken. Dan zit je gegarandeerd met een pak andere mensen in beeld die eigenlijk gewoon je foto naar de knoppen helpen. Geen nood, ook voor dit praktisch probleemje heeft het web een oplossing. De site Tourist Remover wist immers geheel gratis en professioneel toeristen uit beeld. De webapplicatie vraagt je wel om een paar foto's van hetzelfde gebouw te leveren. Logisch, want op die manier is elk stukje van de foto wel ergens 'vrij' en kan de software die stukjes samenplakken tot één beeld. Terwijl de functionaliteit van Tourist Remover dus ook perfect via Photoshop of The GIMP kan uitgevoerd worden, gaat het via de site natuurlijk een stuk makkelijker.  

16-07-2009 om 22:00 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
21-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonnewende


De zonnewende


De zonnewende (Latijn: solstitium oftewel zonnestilstand) is de gebeurtenis waarbij de zon, vanuit de aarde gezien, de meest noordelijke of zuidelijke positie bereikt. Op aarde wordt deze positie gemarkeerd door de beide keerkringen.

 

Naarmate de zon zich schijnbaar beweegt in de richting van de noordelijke keerkring worden de dagen op het noordelijk halfrond langer, en op het zuidelijk halfrond korter. Wanneer de zon zich schijnbaar naar de zuidelijke keerkring beweegt, is dit precies andersom. De zonnewende is het moment waarop de zon precies boven de noorder- of Kreeftskeerkring dan wel zuider- of Steenbokskeerkring staat.

 

Het middelpunt tussen beide punten wordt bereikt als de zon precies boven de evenaar staat. Er is dan sprake van een equinox of nachtevening. Dag en nacht zijn dan overal op aarde even lang.

 

De zomerwende of midzomer (Latijn: solstitium aestivum), die op het noordelijk halfrond in de zomer plaatsvindt, luidt het begin in van de zomer. De dag, meestal 21 juni, maar soms ook al 20 juni, is dan het langst.

De winterwende of midwinter (Latijn: solstitium brumalis), die op het noordelijke halfrond in de winter plaatsvindt, luidt het begin van de winter in. Deze dag, meestal 21 december, soms 22 december, is het kortste.

De zomerwende op het noordelijk halfrond valt samen met de winterwende op het zuidelijk halfrond, en vice versa. De datum valt niet altijd precies op de aangegeven datum, maar vaak ook op de voorafgaande dag.

 

Van een aantal schriftloze culturen weten we, dat men het verschijnsel van de zonnewende kende en mogelijk zeer van belang achtte (bijv. Stonehenge en het Goseck observatorium). Denkbaar vierde men ook toen al feesten tijdens beide gebeurtenissen. Deze feesten spelen in diverse moderne culturen nog steeds een rol.

 

In de Saksische traditie en onder aanhangers van hedendaagse natuurreligies zoals Wicca, Paganisme en hekserij wordt op de dag van het zomersolstitium, 21 juni, het Lithafeest gevierd als tegenhanger van het midwinterse Joelfeest of Yule. Afhankelijk van landstreek en/of precieze geloofsovertuiging staat het Lithafeest met name in het Verenigd Koninkrijk en Ierland ook wel bekend als Feill-Sheathain, Jani, Alban Hefin, Juhannus, Midsommarafton of Saint John's Eve.

 

In Litouwen wordt Joninės gevierd tijdens midzomer, dit werd in het verleden onder andere op de Raganų kalnas (heksenheuvel) gevierd. In Rusland kent met Иван-Купала en in Polen Noc Kupały of Noc Świętojańska. In Letland viert men Jāņi.

 

Geschiedenis :

In de 7de eeuw waarschuwde Sint Eligius de inwoners van Vlaanderen, die nog maar pas waren bekeerd tot het Christelijke geloof, voor het heidense zonnewendefeest. Christenen mochten niet deelnemen aan deze feestelijkheden. Later werd dit feest, net als de winterzonnewende op 24 december (het kerstfeest), verchristelijkt tot de feestdag ter ere van de geboorte van Johannes de Doper op 24 juni.

 

De viering van midzomernacht werd in vroegere tijden gelinkt aan de zomerzonnewende. De mensen geloofden dat planten op midzomer geneeskrachtige en magische krachten hebben en hiervoor plukten ze op deze nacht. Vreugdevuren werden ontstoken om zich te beschermen tegen de duistere krachten waarvan werd geloofd dat ze vrij spel hadden vanaf het moment was aangebroken waarop het aantal uren daglicht opnieuw afnam.

 

In Zweden, Finland en Estland wordt Midzomernacht beschouwd als het grootste feest van het jaar, alleen vergelijkbaar met Walpurgisnacht, Kerstavond en Nieuwjaar

21-06-2009 om 20:42 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (1)
20-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aspartaam


ASPARTAAM    

Zie ook het CANDEREL doosje in uw keuken.      
zoet vergif=ASPARTAAM                               

'T Is een hele boterham, maar absoluut de moeite om te lezen!
Een verwittigd man (of vrouw) is er 2 waard!!                                                                                                  
ZOET VERGIF, EEN "MUST"OM TE LEZEN                              

In oktober 2001 werd mijn zus erg ziek. Ze had maagkrampen en ze had het heel zwaar. Lopen was een enorme opgave. Ze had al haar krachten nodig om uit bed te komen, zoveel pijn had ze.                                
In maart 2002 had ze al verschillende weefsel- en spierbiopsies ondergaan en had ze 24 verschillende medicaties voorgeschreven gekregen. De artsen konden niet vinden wat zij mankeerde en zij had zoveel pijn en was zo ziek dat ze wist dat ze ging sterven. Zij zette haar huis, bankrekeningen, levensverzekering etc. op naam van haar dochter en regelde alles voor de verzorging van haar jongere kinderen.Zij wilde nog één keer echt genieten en plande voor 22 maart een reisje naar Florida (voornamelijk in een rolstoel). Op 19 maart belde ik haar hoe de meest recente tests waren verlopen en zij zei dat men bij de tests niets had gevonden, maar dat men dacht dat ze MS had. 
Ik herinnerde me een e-mail die een vriend me gestuurd had en vroeg mijn zus of zij frisdrank Light dronk. Zij bevestigde dit en stond zelfs op het punt om een flesje open te maken. Ik raadde haar aan om te stoppen met het drinken van Light drankjes en e-mailde haar het artikel dat mijn vriend, advocaat van beroep, mij had toegestuurd.Mijn zus belde me binnen 32 uur na ons telefoongesprek en vertelde me dat ze gestopt was met het drinken van Light frisdrank en dat ze kon lopen. De spierkrampen verdwenen. Ze voelde zich nog wel geen 100%, maar wel stukken beter. Ze zou met dit artikel naar haar dokter gaan en me later bellen. Wel, ze belde me en vertelde dat haar arts verbaasd was. Hij zou al zijn MS- patienten bellen en navragen of zij kunstmatige zoetstof van wat voor soort dan ook gebruikten. Kortom, zij werd vergiftigd door het aspartaam in de Light drankjes en was letterlijk bezig dood te gaan.Toen zij op 22 maart in Florida aankwam, hoefde zij nog maar 1 pil te slikken en dat was een pil tegen de aspartaam-vergiftiging. Zij is goed op weg naar een compleet herstel en ZE LOOPT, geen rolstoel.
Dit artikel redde haar leven.                                
Als er op een label  "SUIKERVRIJ" staat : VERGEET HET!!  Er zit gegarandeerd ASPARTAAM in                                
Ik heb verscheidene lezingen gegeven op de Wereld Milieu Conferentie over Aspartaam, op de markt gebracht als Nutrasweet en diverse andere namen.Tijdens een lezing door de "EPA" was bekend gemaakt dat er in 2001 in de USA een epidemie was van MS en  "systemic lupus"  (een het gehele gestel betreffende huidziekte). Het was moeilijk te bepalen welk vergif hier de oorzaak van was. Ik stond op en vertelde dat ik daar was om een lezing juist over dat onderwerp te geven. Ik zal uitleggen waarom juist aspartaam zo gevaarlijk is. Als de temperatuur van deze zoetstof boven de 86º Fahrenheit (32º Celcius) komt, verandert de methylalcohol in aspartaam  in formaldehyde en vervolgens in mierenzuur, dat op zijn beurt weer stofwisselingszuurvergiftiging veroorzaakt.
2 -Mierenzuur is het vergif dat voorkomt in de steek van vuurmieren.
De methanol vergiftiging lijkt heel erg veel op MS en systematische lupus. Heel veel mensen hebben de verkeerde diagnose gekregen. Ofschoon MS geen doodsvonnis betekent,  is methanol vergiftiging dat wel.Systematische lupus komt bijna net zoveel voor als MS, vooral bij Dieet Cola en Pepsi drinkers.
Het slachtoffer weet gewoonlijk niet dat aspartaam de boosdoener is. Hij of zij blijft het gebruiken; de Lupus wordt zodanig geïrriteerd dat het levensbedreigend kan worden.
Wij hebben patienten gezien waarbij de symptomen van systematische Lupus verdwenen zodra zij geen Light drank meer gebruikten. In gevallen van mensen met MS verdwijnen de meeste symptomen. We hebben veel gevallen gezien waarbij het zicht terugkwam en het gehoor aanmerkelijk verbeterde. Dit is ook van toepassing op gevallen van tinnitus en fybromyalgie. Gedurende een lezing zei ik: "Als u aspartaam gebruikt en u lijdt aan fybromyalgie, krampen, pijnscheuten, gevoelloosheid in benen, duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus, gewrichtspijn, onverklaarbare depressie, angstaanvallen, onduidelijk spreken, vertroebeld zicht of geheugenverlies, dan heeft u waarschijnlijk een aspartaam-vergiftiging. 

Mensen stonden op gedurende mijn lezing en zeiden: ik heb sommige van deze symptomen, is het omkeerbaar? JA!  JA!  JA!  Stop met het drinken van Light drank en wees alert op aspartaam op voedsellabels. Veel producten worden hiermee versterkt. Dit is een serieus probleem.  

Dr. Espart (een van mijn sprekers) merkte op dat zoveel mensen symptomatisch schijnen te zijn voor MS en dat, gedurende zijn recente bezoek aan een ziekenhuis, een verpleegster hem meldde, dat 6 van haar vrienden, allemaal zware Cola Light verslaafden, allen de diagnose MS hadden gekregen. Dit kan geen toeval meer zijn. 

Light dranken zijn geen dieetproducten. Het is een chemisch gewijzigd, veelvoudig sodium (zout) en aspartaam bevattend product, dat juist maakt dat je verlangt naar koolhydraten. Het lijkt er eerder op dat je juist meer gaat wegen. Deze producten bevatten formaldehyde, wat opgeslagen wordt in de vetcellen, vooral op de heupen en dijen. Formaldehyde is absoluut vergif en wordt voornamelijk gebruikt om lichaamsweefsel te conserveren. Veel producten die wij elke dag gebruiken bevatten deze stof, die wij niet in ons lichaam zouden moeten opslaan. Dr. Roberts vermeldde in zijn lezingen dat, eenmaal verlost van de "dieetproducten" en met geen beduidende toename van oefeningen, zijn patiënten een gemiddelde van 19 pond verloren gedurende een proefperiode. 

Aspartaam is vooral gevaarlijk voor diabetici. Wij ondervonden dat sommige artsen, die meenden dat zij een patiënt hadden met retinopathie, in feite te maken hadden met symptomen veroorzaakt door aspartaam. De aspartaam zorgt dat de bloedsuiker oncontroleerbaar wordt.Dientengevolge kunnen diabetici lijden aan acuut geheugenverlies tengevolge van het feit dat aspartaamzuur en phenytalaline neurotoxisch zijn als ze zonder de andere aminozuren worden genomen die nodig zijn voor een goede balans.Diabetes behandelen gaat helemaal over BALANS. Vooral bij diabetici passeert het aspartaam de bloed/hersenen grens en maakt dan de neuronen van de hersenen slechter. Het veroorzaakt dan diverse soorten van hersenbeschadiging, infarcten, depressie, manische depressie, paniek-aanvallen, oncontroleerbare woede-aanvallen!!!  
                               
3 - Consumptie van aspartaam veroorzaakt deze zelfde symptomen ook bij niet-diabetici. Documentatie en observatie onthullen ook  dat duizenden kinderen met de diagnose ADD en ADHD een complete omslag kregen in hun gedrag als deze chemische producten niet meer gebruikt werden. Zogenaamde gedragsveranderende medicijnen (Ritalin e.a.) zijn niet meer langer nodig. De waarheid is dat ze eigenlijk in de eerste plaats nooit nodig waren. De meeste van deze kinderen werden dagelijks "vergiftigd" met juist het voedsel dat "beter voor hen zou zijn dan suiker".Het vermoeden bestaat ook dat de aspartaam in duizenden pallets met Coke en Pepsi Light drank, die gedronken werd door mannen en vrouwen in de Golfoorlog, gedeeltelijk schuld heeft aan het wel bekende "Golfoorlog syndroom".Dr. Roberts waarschuwt dat het geboortegebreken kan veroorzaken, zoals verstandelijke handicaps, als het gebruikt wordt gedurende de tijd van conceptie of de zwangerschap.Kinderen lopen vooral het risico van neurologische kwalen en zouden NOOIT kunstmatige zoetstof moeten krijgen. Er zijn verscheidene gevallen bekend van kinderen die lijden aan epileptische aanvallen en andere neurologische storingen die rechtstreeks veroorzaakt worden door het gebruik van dit dodelijke vergif.Hierin ligt het probleem. Er was een hoorzitting van het Congres waar grote bezwaren werden ingediend tegen het  gebruik van aspartaam.Sinds deze hoorzitting zijn er nog twee gevolgd en nog steeds is er nog niets aan gedaan. De medicijnen en chemische lobbies hebben veel in de melk te brokkelen.

Helaas is het patent van MONSANTO op aspartaam verlopen. Er zijn nu meer dan 5000 producten op de markt die dit dodelijke chemische product bevatten en er zullen er nog meer worden geïntroduceerd. Iedereen wil een stukje van de "Aspartaam-cake". Ik kan u verzekeren dat Monsanto, de uitvinder van aspartaam, weet hoe dodelijk het is. En is het niet ironisch dat Monsanto o.a. de Amerikaanse Diabetes Vereniging, de Amerikaanse Dieet Vereniging en de Conferentie van het Amerikaanse College van Artsen sponsort? 
Dit is onlangs aan het licht gebracht in de New York Times. Bovengenoemde organisaties kunnen geen kritiek leveren of hun link met Monsanto bekend maken, omdat zij geld krijgen van de voedselindustrie en achter hun producten moeten staan.Senator Howard Metzenbaum schreef en presenteerde een wetsontwerp, dat men labelwaarschuwingen moest aanbrengen op producten die aspartaam bevatten, vooral voor wat betreft zwangere vrouwen, kinderen en babies. Het wetsontwerp zou ook onafhankelijke studies moeten instellen over de bekende gevaren en de bestaande problemen bij de bevolking betreffende aanvallen, veranderingen in de hersenen, neurologische veranderingen en gedragssymptomen.Het wetsontwerp werd afgewezen.Het is bekend dat de machtige medicijnen en chemische lobbies hier verantwoordelijk voor zijn door de "honden" van ziekte en dood  los te laten op een argeloos en ongeïnformeerd publiek. Wel, u bent nu geïnformeerd.


U HEEFT HET RECHT OM DIT TE WETEN!!!                                

PRINT DIT VERHAAL A.U.B. EN/OF E-MAIL HET AAN UW FAMILIE EN VRIENDEN                              

ZIJ HEBBEN OOK HET RECHT OM DIT TE WETEN!!!!!!

20-06-2009 om 00:00 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (8 Stemmen)
>> Reageer (0)
19-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Giftige planten
Giftige planten Giftige planten zijn planten die vergiftigingsverschijnselen veroorzaken wanneer kleine hoeveelheden ervan worden opgegeten, of planten die ontstekingen of andere huidaandoeningen veroorzaken wanneer ze worden aangeraakt. Giftige planten kunnen slaap verwekken, de huid irriteren, de slijmvliezen aantasten, kramp of buikloop veroorzaken... en zelfs dodelijk zijn. Gelukkig komt dit laatste maar weinig voor. De giftigheid betreft niet altijd de hele plant. Bij sommige planten zijn alleen bladeren, bessen, wortel, tak, bloem of sap giftig. De schadelijkheid van giftige planten is ook van verschillende factoren afhankelijk. De leeftijd van de persoon speelt een rol, zijn gewicht, zijn gevoeligheid. Hoe jonger, hoe gevoeliger. Ook de groei- en bloeiomstandigheden en de omvang van de ingenomen hoeveelheid heeft belang. Zo worden vele plantenstoffen als geneesmiddel gebruikt en zijn ze maar giftig wanneer ze, zoals andere geneesmiddelen, verkeerd of in te grote hoeveelheden worden ingenomen. Vooral kleine kinderen (0-4 jaar) worden slachtoffer van vergiftiging door planten. Het nieuwsgierige kind onderzoekt niet alleen met zijn ogen en zijn handen, maar ook met zijn mond. Voorwerpen worden niet alleen bekeken en betast maar ook geproefd. Kinderen kunnen geen onderscheid maken tussen giftige en eetbare vruchten. De meeste ongevallen gebeuren dan ook door het eten van giftige bessen. En omdat kleine kinderen doorgaans in huis of in de tuin spelen is het niet verwonderlijk dat vooral ongevallen met kamer- en tuinplanten gebeuren. Om deze reden beperken we ons hier tot deze planten. Ongevallen voorkomen
    • De meest drastische vorm om vergiftiging door planten te voorkomen is alle giftige planten uit de woonkamer en de tuin te verwijderen. Dit is niet altijd prettig. In sommige omstandigheden kan het een noodzakelijke voorzorgsmaatregel zijn. Giftige planten wegnemen betekent niet dat alle groen en iedere bloem moeten verdwijnen. Er zijn meer niet-giftige dan giftige planten.
    • Wanneer er kleine kinderen zijn, verwijder je toch best de giftige planten. Indien je dit niet wenst te doen, zorg dan dat kinderen niet bij giftige planten kunnen komen. Hou er rekening mee dat kinderen graag ergens op klauteren.
    • Leer de kinderen zo vroeg mogelijk dat ze niet van kamer- en tuinplanten mogen eten.
    • Leer hen ten gepaste tijde het verschil tussen eetbare en niet-eetbare, giftige planten en vruchten kennen.
    • Leer de kinderen wat er gevaarlijk is. Laat kinderen bij voorbeeld nooit fluitjes maken uit de holle stengel van de reuzenbereklauw.
    • Gebruik bij het snoeien, kappen of wieden handschoenen en wrijf niet in je ogen.
Wat doe je bij vergiftiging? Algemeen
    • Blijf kalm.
    • Verwittig onmiddellijk gespecialiseerde hulp: het Antigifcentrum (070-245 245), de huisarts of de 112.
    • Als het slachtoffer braakt, hou je het braaksel bij.
Concreet De aanbevelingen hieronder gelden enkel voor vergiftiging door planten bij een slachtoffer dat bij bewustzijn is. Voor verdere informatie over eerste hulp bij vergiftigingen (bijvoorbeeld wat doen wanneer het slachtoffer bewusteloos is?) raden we aan een eerstehulpopleiding te volgen. Om efficiënt eerste hulp te kunnen toepassen moet je de technieken immers op een praktische manier aanleren. Bij vergiftiging door het eten van planten, of delen ervan:
      • Verwijder de plantenresten uit de mond en houd ze bij.
      • Doe het slachtoffer niet braken! Neem geen enkele maatregel zonder daarover het Antigifcentrum of een arts te hebben geraadpleegd.
Bij aanraking met giftige planten die huidirritatie veroorzaken:
      • Spoel de huid overvloedig met water (10 tot 15 minuten).
      • Wrijf nooit hard over de huid.
      • Experimenteer niet met zalfjes en lotions.
      • Blijf uit de zon.
Voor de arts of het Antigifcentrum is het nuttig als je de volgende inlichtingen kan geven:
    • Leeftijd en gewicht van het slachtoffer.
    • De naam van de plant.
      Ken je de naam niet, neem dan een stukje van de plant mee en/of geef een nauwkeurige beschrijving.
    • Het deel van de plant dat de oorzaak kan zijn van vergiftiging: bes, tak, blad, wortel, bloem...
    • De (vermoedelijke) hoeveelheid: enkele bessen...
    • De manier waarop het contact met het gif tot stand kwam: eten, zuigen, aanraken, inslikken...
    • De reacties die het slachtoffer vertoont: buikloop, jeuk, huiduitslag, verwijding van de pupillen...
    • Het tijdstip waarop het gebeurde.
    • Typische bijzonderheden in verband met de gezondheid van het slachtoffer: geneesmiddelen die ingenomen worden, doorgemaakte ziekten...
Hou ondertussen steeds de vitale functies van het slachtoffer in het oog: bewustzijn, ademhaling en hartslag. Via de telefoon een plant of een bes beschrijven is niet makkelijk. Het Antigifcentrum kan je dan ook vragen contact op te nemen met een deskundige.   Overzicht van de zeer giftige tuinplanten Blauwe monnikskap, Doornappel, Gevlekte aronskelk, Goudenregen, Herfsttijloos, Kardinaalsmuts, Lelietje-der-dalen (Meiklokje), Oleander, Palmboompje, Papaver (Slaapbol, Maankop, Blauwmaanzaad, Klaproos), Peperboompje, Taxus (Venijnboom), Thuja (Levensboom), Vingerhoedskruid, Wolfskers, Wonderboom, Zevenboom. Voor een foto, klik in onderstaande tabel op de namen van de planten. Plant Naam Familie Giftigheid Bloei- periode Vergiftigings- verschijnselen Blauwe Monnikskap Aconitum napellus Ranonkelfamilie
Ranunculaceae alle delen bij inname alle delen bij aanraking juni-
augustus prikkeling, maagpijn, braken, buikloop, gevoelloosheid,hartverzwakking huidontsteking, prikkeling Doornappel Datura stramonium Nachtschade-
familie
Solanaceae alle delen bij inname (zaden zijn zeer gevaarlijk: 15 zaadjes kunnen voor een kind dodelijk zijn) juni-
september pupilverwijding, droge mond en keel, dorst, rode warme huid, hoge koorts, algemene opwinding overgaand naar ongevoeligheid, vertraagde ademhaling en hartslag Gevlekte aronskelk Arum autumnale Aronskelk-
familie
Araceae alle delen bij inname (enkele bessen kunnen voor een kind al dodelijk zijn) alle delen bij aanraking april-mei maag-, darmontsteking, buikloop, pijn in mond en keel, kramp
huidontsteking Goudenregen Laburnum anagyroides Vlinderbloemen-
familie
Fabaceae alle delen (vooral wortels, bast en zaad) bij inname (acht zaden kunnen reeds dodelijk zijn) mei-juni braken, brandend gevoel in mond en keel, buikloop, opwinding overgaand naar verlamming Herfsttijloos Colchicum autumnale Leliefamilie
Leliaceae alle delen bij inname augustus-
november brandend gevoel in mond, keel, maag, speekselvloed, braken, darmkramp, buikloop, dorst Kardinaalsmuts Eunonymus Kardinaalsmuts-
familie
Celastraceae zaad, blad, bast bij inname mei braken, buikkramp, buikloop, sufheid Lelietje-der-dalen (Meiklokje) Convallaria majalis Leliefamilie
Liliaceae alle delen bij inname (ook het water in de vaas waarin meiklokjes staan) mei-juni duizeligheid, braken, misselijkheid, buikloop, hartstoornissen Oleander Nerium oleander Maagdenpalm-
familie
Apocynaceae alle delen bij inname, één blad kan voor een kind dodelijk zijn juli-augustus maag-, darmontsteking, braken, buikloop, hartzwakte Palmboompje Buxus sempervirens Palmboompjes-
familie
Buxaceae alle delen bij inname sap bij aanraking   kolieken, buikloop, braken
huidontsteking Papaver (Slaapbol, Maankop, Blauwmaanzaad, Klaproos - meerdere soorten) Papaver Papaverfamilie
Papaveraceae alle delen juni-augustus rood gezicht, vernauwde pupillen, moeilijke ademhaling, verzwakte hartwerking Peperboompje Daphne mezereum Peperboompjes-
familie
Thymalaeaceae alle delen (vooral de bessen, een tiental bessen kan dodelijk zijn) sap van de bast bij aanraking maart-april brandend gevoel in mond, keel, maag, kolieken, buikloop, blaren Taxus (Venijnboom) Taxus baccata Taxusfamilie
Taxaceae blad, schors, zaad (enkele bessen zijn voor een kind levensgevaarlijk) bij inname sap van de bast bij aanraking maart-april maag-, darmontsteking, duizeligheid, verwijding van de pupillen, spiersamentrekkingen, purperen huidvlekken, onregelmatige polsslag Thuja (Levensboom) Thuja occidentalis en orientalis Cipresfamilie
Cupressaceae alle delen (vooral de bladeren) bij inname maart-mei maag-, darmstoornissen, kramp Vingerhoedskruid Digitalis purpurea Helmkruid-
familie
Scorphularia-
ceae alle delen (vooral bladeren en zaden) bij inname mei-oktober maag-, darmontsteking, braken, buikloop, hartstoornissen Wolfskers Atropa belladonna Nachtschade-
familie
Solanaceae alle delen (vooral de bessen) bij inname (3-4 bessen kunnen voor kinderen dodelijk zijn) juni-augustus pupilverwijding, droge mond en keel, dorst, warme droge huid, hoge koorts, opwinding overgaand naar ongevoeligheid, vertraagde ademhaling en hartslag Wonderboom Ricinus communis Wolfsmelk-
familie
Euphorbiaceae alle delen (vooral zaad en wortels) bij inname, 1-3 gekauwde zaden kunnen voor een kind dodelijk zijn april-mei brandend gevoel in mond en keel, buikloop, darmkrampen, nieraandoeningen Zevenboom Juniperus sabina Cipresfamilie
Cupressaceae alle delen bij inname maart-mei braken, maag-, darmontsteking, buikloop, kramp  

19-06-2009 om 20:07 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
09-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Soliciteren
    Anekdotes van het interimkantoor...Randstad Aarschot      ( het gebruikte taaltje is het niveau van de huidige, jonge volwassene, in 2009, en werd letterlijk weergegeven zoals het door de belanghebbenden zelf geschreven is).    "Feitenlijk alleenstaand single en wonend in een gekocht huis dat van men eigen is" ...   Dit zijn de competenties van een kandidaat die reeds bij "Maiski" had gewerkt: - Salaat in pottekes doen - Salaat kuisen - Salaat sorteeren - Alles wat met salaat maaken heefd   Een spontane sollicitatie in de verkoop: "Ik kan goet met mensen om, mensen hebben mij graag en ik hun, ik zoek dus Een werk als vertegenwoordiger of in de verkoop omdat ik van menselijk Kontact houd. Ik ben dus zeer contactvaardig. Ik ben neig sociaal. Ik ben Direkt vrij want ik zen alleen."   Ook een spontane sollicitatie: "Ik wil werken in den ALDI want daar gaan ik graag. Den Delhais is niks voor mij."   De 'comptenties' van iemand die in de horeca wil werken: "Ik kan opdienen met 3 borden, het aantal glazen weet ik nie, want als ne Platoo vol sta hang et er van af of er bv e duvelglas of ne coca op staat. Den ene platoo is dus voller als den andere"   Via mail: "Ik kan nie lang rechtstaan want ik hem platvoeten.Daar is niks aan te Doen.Den doktoor zegt dat ik zo gebooren ben"   Idem: "Ik wil werk. Ik heb mijn kinderen om de 2 weken. Ik zoek dus e werk waar Ik 2 weken wel en 2 weken nie werk. Ik wil alles doen."   Deze is van een poetsvrouw: "Hallo, ik zen Rita en zen 56 jaar, ik kuis graag. Mijn man zegt, ga dan iets verdienen met te kuisen want dat kunt ge goed. Ik zoek dus een werk om te kuisen. Ik zen een proper op men eigen, maar zekers ook in huis. Liefst 1 of dagen in de week, maar ni op woensdag, want dan kuis ik zelf bij mij. Ik breng zelf alles mee, want ik kuis enkel met MR Proper of ST Marc, da zijn de beste."   Deze van een zwangere vrouw: "Ik ben reeds 5 maand in verwachting. Ik weet niet of ik daarna nog kan werken, want als de kleine van Benny is Moet ik van hem niet meer gaan werken, maar als Ludo de vader is dan is Het dringend dat ik een werk nodig heb, want dan wilt Benny er niks meer Mee te maken hebben, en Ludo heeft ook geen werk."   Dit meisje was ontslagen bij "Maiski", en mailt ons de reden: Hij zee (haar personeelsverantwoordelijke) doet uw piercing uit. IK zee: nog voor de konink nie Hij zee: dan moogt ge het afstappen Ik zee niks en heb hem recht oep zenne smikkel geslagen. NIKS respekt hebbe ze daar in de MAISKI   Ook iemand die na een vechtpartij bij "Maiski" ontslagen was: "Den Dennis smeet een kiekebil recht in me bakkes, ik heb dan op ze bakkes Geslagen, want ik moet me tog nie laten doen? Hij is begost, en ik zen buiten gesmeten. Is da eerlijk????? Ik hem nog gezegd ik steek de banne van uwe otto plat, ma ar da was ik nie van plan. Ik zen in me recht. Wa vind gelle daarvan??????"        

09-06-2009 om 18:01 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
>> Reageer (0)
07-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Houten vloer

 

 

TIPS OM JE HOUTEN VLOER TE REPAREREN

 

1. Deukjes met water gladstrijken

Het is altijd jammer om te zien dat er sleet geraakt op een fraaie, houten vloer. Toch kan je met een aantal handigheden verschillende beschadigingen wegwerken. Een deukje in massief, zacht hout kan je bijvoorbeeld snel wegwerken met wat warm water. Breng het gewoon met een penseel of borstel aan op de deuk. Door de vochtigheid zet het hout uit en neemt het weer zijn oorspronkelijke grootte aan. Voor hard hout gebruik je het best een vochtige doek en een strijkijzer. Leg die doek over het hout en ga erover met het strijkijzer. Strijk de deuk helemaal weg. Laat daarna het hout drogen en schuur het op.  

 

2. Kieren vullen met krantenpapier

Ook kieren in een houten vloer hoeven helemaal geen probleem te vormen. Het volstaat om een papje te maken van krantenpapier, water en behanglijm. Versnipper het krantenpapier, giet er kokend water over en maak er een mooie brij van . Zodra die brij is afgekoeld, voeg je er de behanglijm aan toe en roer je het geheel goed dooreen. Met een plamuurmes breng je het goedje in de naden en kieren . Na uitharding schuur je de naden op met grof schuurpapier.        

   

3. Gaten opvullen met houtvulmiddel

Wanneer je nagels dieper in je houten vloer drijft, dan geeft dit kleine putjes. Hiervoor kan houtvulmiddel goed van pas komen. Met een plamuurmesje strijk je er wat houtpasta in en het euvel is verholpen. Voor grotere gaten moet je omzichtiger te werk gaan. Je kan het gat namelijk niet in één keer vullen, maar je moet dat in verschillende stappen doen. Probeer ook niet om de gevulde laag volledig glad te strijken met een plamuurmes. Zo loop je namelijk het risico dat het vulsel helemaal loskomt. Laat het eerder wat uit het gat komen en schuur het overtollige product na uitharding weg.  

 

4. Gaten met hout opvullen

Voor grotere beschadigingen volstaat de vorige methode niet. Wanneer er een stuk hout uit je houten vloer is gebroken, dan kan je er het best een passend stuk uit dezelfde houtsoort in lijmen. Bewerk het opvulstuk zodanig dat het perfect in het gat in de plankenvloer past. Lijm het vast met houtlijm of duw het in een laagje houtvulmiddel. Zorg er wel voor dat het herstelstuk een beetje uit het vlak van de vloer steekt. Zo kan je het na het herstel volledig gelijk met de vloer vlakschaven en opschuren.     

5. Een krakende houten vloer herstellen

Bij een oude, houten plankenvloer kan het al gauw gebeuren dat er wat speling ontstaat tussen de vloerdelen waardoor die wat gaat kraken. Je kan dit verhelpen met grafiet- of talkpoeder. Ga eerst op zoek naar de bron van het gekraak. Strooi vervolgens het poeder uit op die plaats. Als je vloer dan nog altijd kraakt, dan kan het volgende misschien nog helpen. Zoek de dichtsbijzijnde vloerbalk op. Die kan je vinden aan de hand van de spijkers waarmee de vloerdelen in eerste instantie op de vloerbalk gezet zijn. Schroef de vloerdelen nu met spaanplaatschroeven stevig vast op de vloerbalk of draai schroeven in de naden tussen de krakende vloerdelen. Draai die schroeven wel diep genoeg. Dan kan je die gaatjes nadien nog opvullen met vulmiddel en gladschuren.  

 

07-06-2009 om 10:06 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (16 Stemmen)
>> Reageer (0)
04-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bier
 


Twintig redenen om een stevige pint te drinken


 

Kom Jeaninne, schenk ons nog eens in! Met deze woorden zette Johan Verminnen ons destijds aan om een pint met schuimende kraag tot ons te nemen. Geen gek voorstel, overigens, want bier drinken is gezond. Wat volgt zijn twintig redenen om het vat gerstenat aan te slaan. En dit op de dag dat in Duitsland de Dag van het Bier gehouden wordt. Waar wacht Vlaanderen op? Gezondheid!


1. Bier is goed tegen hartinfarcten
Een bierdrinker loopt 40 tot 60 procent minder risico op een hartinfarct dan geheelonthouders. Een halve liter bier per dag geldt als maatstaf.

2. Bier beschermt je tegen een beroerte
De bestanddelen van bier voorkomen dat je bloed gaat klonteren.

3. Bier is goed voor je bloeddruk
Artsen uit Nederland en van de universiteit van Harvard hebben aangetoond dat een gematigd bierverbruik je bloeddruk onder controle houdt.

4. Bier kan diabetes verhinderen.
Bierdrinkers hebben zelden te kampen met suikerziekte (diabetes mellitus).

5. Bier verbetert je geheugen
Bierdrinkers maken minder kans op Alzheimer en dementie.

6. Bier bezorgt je stevige knoken
Bier heeft een positieve invloed op je beendergestel en beschermt tegen osteoporose.

7. Bier laat je langer leven
Wie een of twee glazen bier per dag drinkt, leeft langer.

8. Bier is goed tegen diarree
De microculturen in bier bestaan uit azijn- en melkzuren. Deze stoffen beperken de cultuur van darmkiemen die diarree veroorzaken.

9. Bier helpt tegen stress
Vorsers van de universiteit van Montreal hebben vastgesteld dat een paar glazen bier per dag de druk op het werk doen afnemen. Niet-drinkers zouden met meer stress te kampen hebben.

10. Bier voorkomt nier- en galstenen
Finse onderzoekers beweren dat het magnesiumgehalte in een halve liter bier het risico op nierstenen met 40 procent doet afnemen.

11. Bier helpt tegen slaapstoornissen.
Hop is een natuurlijk kalmeringsmiddel. 's Avonds een glas bier drinken blijkt een afdoend slaapmiddel te zijn.

12. Bier kan je beschermen tegen kanker
Bier bevat polyfenolen die de groei van tumoren in toom houden.

13. Bier zorgt voor een reine huid
Bepaalde vitaminen in bier regeneren de huid en zijn goed voor de opbouw van pigment. Je huid wordt gladder en meer flexibel.

14. Bier is goed tegen verkoudheden
Wie warmt bier drinkt, is minder snel verkouden. Warm gerstenat bevordert de bloedsomloop en de ademhaling, helpt tegen gewrichtspijn en versterkt je immuunsysteem. Tip: verwarm een fles water in een bain-marie en leng aan met vier lepels honing.

15. Bier beschermt zwangere vrouwen
Een gebrek aan folic-zuur (een vitamine van de B-groep) kan een oorzaak zijn van vroeggeboorte en misvormingen van de foetus. Een liter bier bevat meer dan onze dagelijkse behoefte. Alcoholvrij bier is bijgevolg een aanrader voor zwangere vrouwen.

16. Bier scherpt de eetlust aan
De bestanddelen van hop, het koolzuur en de alcohol in bier stimuleren de spijsverteringssappen en stimuleren de eetlust.

17. Bier voorkomt maagzweren
Anderhalve liter bier per week remt de aangroei van bacteriën (helicobacter pylori) die een ontsteking van de maagwand kunnen veroorzaken waardoor het risico op maagzweren afneemt.

18. Bier is een snelle dorstlesser
De bestanddelen van bier zorgen er voor dat je dorst sneller gelest wordt dan wanneer je een glas helder, fris water drinkt.

19. Bier helpt je afvallen
Studies tonen aan dat mensen die - weliswaar met mate - bier drinken, minder overgewicht vertonen dan niet-drinkers. Bier bevordert immers de stofwisseling. Een glas bier bevat bovendien minder kalorieën dan bijvoorbeeld eenzelfde hoeveelheid appelsap.

20. Bier zorgt voor mooier haar
Bier bevat mineralen en vitaminen die je haar verzorgen. Een 'bierspoeling' geeft je haar meer kracht en volume. En geen paniek: de biergeur is na enkele minuten vervlogen.

 

 
 


 


 

 


 

 

04-06-2009 om 19:35 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
03-06-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bing


https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/10434

Microsoft gaat Google bestrijden met zoekdienst
Bing

 

 

Microsoft heeft zijn nieuwe zoekdienst ontsluierd. De dienst die voorheen bekend stond onder de naam Kumo zal onder de naam Bing marktaandeel van Google moeten afsnoepen door gebruikers sneller beslissingen te laten nemen.

 

 

Microsoft heeft de zoekdienst geintroduceerd maar deze is nog niet te gebruiken. De komende dagen zal Bing uitgerold worden en vanaf woensdag 3 juni moet deze wereldwijd beschikbaar zijn, laat Microsoft weten. De softwaregigant positioneert de nieuwe dienst niet zozeer als zoekmachine maar meer als dienst die helpt om beslissingen te nemen. "De zoekmachines van vandaag de dag laten mensen goed het web navigeren en informatie vinden, maar ze kunnen mensen niet zo goed de informatie laten gebruiken die ze vinden", vertelt Steve Ballmer, topman van Microsoft.

 

Bing moet hier als 'Decision Engine' verandering in brengen door onder andere de zoekresultaten georganiseerd te presenteren. De Explore Pane biedt de mogelijkheid de resultaten verder te doorzoeken met diverse navigatie- en zoektools, terwijl gerelateerde zoekresultaten en tabs met categorieën de gebruiker verder de helpende hand bieden. Bij het gebruik van Bing om te shoppen struint de dienst het web af naar gebruikerservaringen en bij het zoeken naar reizen worden gegevens over de goedkoopste hotels en vluchten getoond.

 

Ook de kerntaken van een zoekmachine zijn onder handen genomen volgens Microsoft. Zo moet Bing inzicht geven in de structuur van website door  het bieden van deeplinks, worden previews getoond van sites als de gebruiker met zijn muis over de resultaten beweegt en probeert de zoekmachine rechtstreeks antwoord te geven op vragen middels Instant Answers.

 

De introductie heeft ook gevolgen voor andere diensten van Microsoft. Zo wordt Live Search Maps omgedoopt in Bing Maps en zal Virtual Earth voortaan als Bing Maps for Enterprise door het leven gaan.

Microsofts nieuwe zoekmachine nestelt zich als default in Internet Explorer 6. Bing laat zich ook niet verwijderen.

 

Gebruikers van IE6 zien de standaardzoekmachine in hun browser plots overgenomen. Bing is de nieuwe default en laat zich niet verwijderen. Het gaat hier niet om kwade opzet, maar om verouderde technologie.

 

Het uit 2001 stammende IE6 gebruikt een url-searchhook in het Windows-register en een bijbehorend dll-bestand om ingetikte woorden in de browser-adresbalk automatisch door te geven aan een zoekmachine. Dat zijn woorden die geen url vormen.

 

Upgraden

Microsoft bevestigt dit euvel met IE6 en zoekt naar een oplossing. De softwareproducent benadrukt dat dit probleem niet van toepassing is op IE7 en IE8. Upgraden naar een van die nieuwere versies zou dit probleem verhelpen. Microsoft geeft dat dan ook als advies, en verwijst Firefox-gebruikers - die geen last hebben van deze 'zoekmachinekaping' - naar de Bing-plugin.

03-06-2009 om 21:07 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.verpleegster

Verpleegsters worden verondersteld niet te lachen ...

"Natuurlijk zal ik niet lachen", zei de verpleegster, "Ik ben professioneel.
Ik werk hier 20 jaar en  heb nog nooit met een patiënt gelachen."

"Okee dan", zei Freddy, en trok zijn broek naar beneden,  waarbij hij zijn 'klein mannelijk lid  tevoorschijn haalde.  Het was niet groter dan een AAA-batterij.
Niet mogelijk zichzelf onder controle te houden, begon de verpleegster te giechelen, dat uiteindelijk aardde in een luidkeels gelach.
Tien minuten later was ze capabel om zichzelf terug recht te trekken en een gestreken gezicht te houden.
 
"Het spijt me zo", zei ze, ik weet niet wat me overkwam.
Ik beloof dat het nooit meer zal gebeuren. Vertel me nu eens, wat is het probleem  ?"
 
"Het is gezwollen" zei Freddy.

Ze rende de kamer uit
.

03-06-2009 om 17:51 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
>> Reageer (0)
26-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loemp

Loemp

 

 

Een Duitser heeft in zijn eigen penis geschoten. De man stak zijn pistool in zijn broekzak zonder de veiligheidspal in te schakelen.

 

 

De 27-jarige Lukas Neuhardt wilde stoer doen en toonde zijn vrienden zijn pistool. Daarna stak hij het pistool in zijn broekzak, maar hij was vergeten om de veiligheidspal in te schakelen. Het wapen ging af en de kogel kwam terecht in zijn penis.

 

Neuhardt werd naar het ziekenhuis gebracht, maar vertelde de artsen dat een overvaller hem in zijn kruis had geschoten. De politie had al snel door dat de Duitser het zelf had gedaan. "Alleen in de broekzak zat een brandgat, dus of het was het schot van de eeuw, of hij had het zelf gedaan", aldus een woordvoerder.

 

De man moet geopereerd worden aan zijn geslachtsdeel, maar wordt daarna voor de rechtbank verwacht. Hij heeft namelijk de wapenwet overtreden en riskeert een gevangenisstraf van drie jaar.

 

26-05-2009 om 18:22 geschreven door  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)
23-05-2009
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Groene thee beschermt tegen aids

Groene thee beschermt tegen aids




Een stof in groene thee beschermt vrouwen tegen aids omdat het voorkomt dat sperma de gezonde cellen infecteert. Uit recent Duits onderzoek blijkt dat het bestanddeel in vaginale gels gebruikt kan worden.

Groene thee
De onderzoekers toonden aan dat sperma een proteïne bevat dat hiv helpt te transporteren en gezonde lichaamscellen binnen te dringen. Nu blijkt dat een stof in groene thee, EGCG, dit proteïne aanvalt. Volgens de onderzoekers betekent dit het bestanddeel beschermt tegen een infectie. De moleculen zorgen dat het sperma de cellen niet infecteert en ze brengen ook geen schade aan het lichaam toe.

Derde wereld
Wetenschappers onderzoeken al jaren naar een vaginale gel die vrouwen beschermt tegen een hiv-infectie tijdens seks. Deze zou vooral gebruikt worden in derde wereldlanden omdat vrouwen daar vaak hun man niet durven te verplichten om een condoom te dragen. Uit tests blijkt dat medicatie in combinatie met een gel op basis van EGCG tegen aids beschermen.



23-05-2009 om 17:19 geschreven door Opa  

0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
>> Reageer (0)

Archief per jaar
  • 2009
  • 2008

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Inhoud blog
  • ongeval
  • te jong
  • Honing en Kaneel
  • Bloemenvrouwen
  • 1930 Antwerpen
  • Nicolaas van Tolentijn
  • het heilig janneke
  • fotoprogramma
  • Lachen is ...
  • Griekse olijfoliezeep

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • wandelroutes
  • fietsroutes
  • plantengids
  • fotoalbum
  • eenvoudige keuken
  • koopjesblog


  • Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!