<<<---_Novell®_--->>>
Aspire
Inhoud blog
  • Microsoft
  • Panda internet security 2007
  • Windows XP Professional SP2
  • Novell (server software )
  • Windows ME
  • Software downloaden voor de PC
  • Computervirus
  • Windows Vista
    Foto
    Foto
    A$pire raad Windows XP Professional SP2
    Foto
    Bekijk ook voor www.Microsoftcom.Netherlands/ voor meer informatie
    31-03-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Microsoft

    Microsoft®...





    Microsoft-campus xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

    Beurs NASDAQ: MSFT

    Oprichting Albuquerque, 1975

    Locatie Redmond, WA, VS

    Sleutelfiguren William H. (Bill) Gates III (Voorzitter Raad van Bestuur)

    Steve Ballmer (CEO)

    Werknemers 76.139

    Producten Software, hardware, internet en televisie

    Omzet  $ 44,28 miljard (2006)

    Winst  $ 12,6 miljard (2006)

    Website http://www.microsoft.com

    Microsoft Corporation is de grootste producent van software voor computers ter wereld.

     

     

    Indeling

    1 Algemeen

    2 Geschiedenis

    3 Marketing

    4 Rechtszaken

    5 Onderzoek

    6 Software

    7 Hardware

    8 Online diensten

    9 Externe links

    10 Noten

     

     

     

    [bewerk] Algemeen

    Het hoofdkantoor staat in Redmond (Washington) in de Verenigde Staten (met Redmond wordt in de media dan ook vaak Microsoft bedoeld). Het bedrijf is vooral bekend van de besturingssystemen MS-DOS en Windows, waarvan Windows een zeer dominante positie op de desktopmarkt bezit. Het op een na winstgevendste product van Microsoft is Microsoft Office, waar onder andere het tekstverwerkingsprogramma Word, de spreadsheet Excel, het presentatieprogramma PowerPoint, het databaseprogramma Access en het e-mailprogramma Outlook deel van uitmaken.

     

    Ook verkoopt het bedrijf toetsenborden, computermuizen en een aantal computerspellen. Zo heeft het bijvoorbeeld de Age of Empires-reeks ontwikkeld. Ook ontwikkelt Microsoft veel spellen voor hun spelcomputer: de Xbox en later voor de opvolger van de Xbox, de Xbox360.

     

     

    [bewerk] Geschiedenis

    Het bedrijf werd opgericht in 1975 door Bill Gates en Paul Allen. Het eerste product was een BASIC-interpreter voor meerdere computers waaronder de MITS Altair 8800, Vic20 en Commodore 64. Microsoft kwam pas echt in een stroomversnelling toen ze van IBM de opdracht kregen een besturingssysteem te schrijven voor de IBM-PC in 1980. Microsoft had geen besturingsysteem in huis en besloot daarom QDOS te kopen van een klein bedrijfje in de buurt. QDOS werd omgedoopt tot MS-DOS en vervolgens aan IBM in licentie gegeven.

     

    Samen met IBM begon Microsoft ook met de ontwikkeling van een besturingssysteem met iconen en een muisaanwijzer, genaamd OS/2. Na een conflict gingen de twee bedrijven hun eigen gang. Microsoft ontwikkelde zo Windows en IBM bracht OS/2 Warp uit. Microsoft versloeg uiteindelijk IBM en brak helemaal door met Windows. Het grote succes volgde vervolgens met Windows 95 en Office-series.

     

    Microsoft heeft een sterke invloed gehad op de verspreiding en popularisering van computers en het internet en bezit deze nog steeds. Ook heeft Microsoft een voedingsbodem gecreëerd waarop veel andere bedrijven hun diensten kunnen aanbieden, bijvoorbeeld in de virusbestrijding en beveiliging, maar ook door het maken van uitbreidingen op MS-DOS en Windows.

     

    Er zijn echter ook groeperingen die minder blij zijn met de dominante positie van Gates' bedrijf. Met name de concurrentie, maar ook de overheden in verband met de grote invloed op de markt door Microsoft. In december 2001 werd Microsoft door de Europese Unie gehoord over mogelijke schending van mededingingsregels en later ook veroordeeld tot het betalen van een boete.

     

    Tegenwoordig neemt de belangstelling voor een andere filosofie in software-ontwikkeling toe: vrije software en open-sourcesoftware, mede als gevolg van het feit dat mensen zich niet aan Microsoft willen binden.

     

     

    [bewerk] Marketing

    Microsoft wordt in de media vaak geroemd om zijn handige en publieksvriendelijke marketing. Het bedrijf koos ervoor om alle producten van de merknaam te voorzien. De bekendste tekstverwerker heet bijvoorbeeld Microsoft Word en niet Word. Ook publiceert het bedrijf regelmatig over onderzoek naar de gebruiksvriendelijkheid van computerprogramma's en onderwerpt het eigen programma's aan tests door mensen die van de straat worden geplukt.

     

    Het bedrijf sluit bovendien slimme overeenkomsten, o.a. door regelmatig aanbiedingen aan scholen en universiteiten te doen, om zo jonge ontwikkelaars aan zich te binden en door eigen software weg te geven aan behoeftigen.

     

     

    [bewerk] Rechtszaken

    Zoals gezegd is Microsoft een zeer succesvol bedrijf. Sommigen menen echter dat Microsoft zijn (bijna) monopoliepositie misbruikt. Onder andere wordt het bedrijf verweten:

     

    Producten onnodig duur te maken.

    OEM's te verbieden software van de concurrentie mee te leveren.

    Concurrenten uit de markt te drukken door eigen software te bundelen met Windows (bijvoorbeeld de browser Netscape Navigator verloor hierdoor marktaandeel aan Internet Explorer, het mediaprogramma RealPlayer aan Windows Media Player).

    Concurrenten uit de markt te drukken door eigen (afwijkende) standaards te zetten en deze vanuit Windows te gaan ondersteunen. Zo wil men met de .NET technologie een tegenhanger van Java in de markt zetten.

    De ontwikkelingen in de IT wereld te traineren door eerst alle nieuwe ontwikkelingen zelf te monopoliseren voordat men bereid is deze te ondersteunen. Nadat de monopoliepositie is bereikt stopt men onmiddellijk met alle verdere ontwikkelingen. Voorbeelden hiervan zijn Internet Explorer 6 (ontwikkeling sinds 1999 gestopt) en Microsoft Office (stabiliteit sinds 1997 niet verbeterd).

    Spyware in zijn programma's te stoppen en de zo verkregen gegevens voor commerciële doeleinden te gebruiken.

    In 1998 spanden negen staten in de VS een rechtszaak aan tegen Microsoft omdat:

     

    Microsoft OEM's zou verbieden software van andere producenten mee te leveren.

    Microsoft de Javastandaard van Sun niet zou naleven.

    Microsoft Internet Explorer zodanig geïntegreerd zou meeleveren dat het voor andere browserleveranciers het concurreren vrijwel onmogelijk maakt.

    In 2001 kwamen de openbare aanklager en Microsoft tot een schikking waarin staat dat het Microsoft niet verboden wordt om extra applicaties mee te leveren met Windows, maar dat het bedrijf niet mag eisen dat OEM's geen andere software meeleveren. Deze schikking werd door Microsoft als een overwinning beschouwd.

     

    In reactie op de te hoge prijzen voor de software hebben zeven Amerikaanse staten een rechtszaak aangespannen tegen Microsoft. In januari 2003 treft Microsoft wederom een schikking met de staat Californië, waarin Microsoft aan bedrijven en personen uit deze staat kortingsbonnen verstrekt als zij kunnen aantonen in de periode 1998-2003 producten van Microsoft gekocht te hebben. In totaal kan deze schikking Microsoft 1,1 miljard dollar kosten.

     

    Na lang onderzoek heeft de Europese Commissie een conclusie getrokken dat Microsoft marktaandelen van zijn concurrenten (bijv. Real Player) heeft verworven met behulp van eigen mediaplayer die in Windows werd geïntegreerd. In 2004 werd Microsoft veroordeeld door Europese Commissie wegens bundelen met Microsofts Windows Media Player. Microsoft werd een boete van bijna 500 miljoen euro opgelegd, de hoogste boete ooit opgelegd door de EC. Microsoft tekende hiertegen protest aan bij het Europese Hof van Justitie, maar zag zich in 2006 opnieuw geconfronteerd met een boete, ditmaal van 280 miljoen euro en een dwangsom van 3 miljoen per dag bij verdere overtreding.

     

    De Amerikaanse softwaregigant Microsoft moet rivaal Alcatel-Lucent een schadevergoeding betalen van 1,52 miljard dollar (1,15 miljard euro). Dit heeft een federale rechtbank in de Verenigde Staten gisteren bepaald. Microsoft heeft gezegd dat het de patenten niet heeft geschonden en kondigde aan in hoger beroep te gaan. Volgens Microsoft komt de technologie die het gebruikt van het Duitse bedrijf Fraunhofer.

     

    De 1,5 miljard dollar is veel minder dan de 4,5 miljard dollar die Alcatel-Lucent had gevraagd. In vergelijking tot de omvang van Microsoft is de boete niet heel erg hoog. Het concern uit de Redmond in het noordwesten van de VS genereert wekelijks een geldstroom van 1 miljard dollar.

     

    Microsoft heeft de afgelopen jaren een reeks van schikkingen aangegaan met concurrenten om geschillen op te lossen:

     

    IBM 707 miljoen euro

    Sun Microsystems 1,4 miljard euro

    America Online 600 miljoen euro

    RealNetworks 660 miljoen euro

    Opera Software 10 miljoen euro

    Lindows 17 miljoen euro

     

    [bewerk] Onderzoek

    Microsoft Research is de internationale onderzoekstak van Microsoft, die samenwerkt met diverse universiteiten. In het jaar 2003 maakte Microsoft bekend wereldwijd tienduizend nieuwe banen in deze onderzoeksafdeling aan te willen bieden.

     

     

    [bewerk] Software

    Microsoft heeft de volgende software uitgebracht:

     

    MS-DOS (opgekocht en daarna verder ontwikkeld)

    Microsoft Business Solutions (door overname van Navision)

    Microsoft Encarta (encyclopedie)

    Microsoft Flight Simulator (vliegsimulatie)

    Windows Live Messenger (Instant Messaging)

    Windows Live OneCare (beveiliging)

    Windows Live Mail Desktop (e-mail)

    Microsoft Office (kantoorpakket)

    Microsoft Access (database)

    Microsoft Excel (spreadsheet)

    Microsoft Outlook (e-mail- en agendaprogramma)

    Microsoft PowerPoint (presentatieprogramma)

    Microsoft Visio (opgekocht)

    Microsoft Word (tekstverwerking)

    Microsoft FrontPage (webpagina-ontwerpprogramma)

    Microsoft Groove (teamworkprogramma)

    Microsoft OneNote (Notitieprogramma)

    Microsoft Sharepoint Portal Server

    Microsoft SQL Server (database opgekocht van Sybase)

    SQL Reporting Services

    Visual Studio (programmeeromgeving)

    VirtualPC (opgekocht van Connectix)

    Microsoft Windows (besturingssysteem)

    Microsoft Internet Explorer (opgekocht (Mosaic) en herschreven)

    Microsoft Outlook Express (e-mailprogramma)

    Windows Media Player (geluids-/videospeler)

    Windows Sharepoint Services

    Microsoft Works (kantoorpakket)

    Xenix (onder licentie gekocht van AT&T)

    en vele andere titels, waaronder ook spelletjes zoals Age of Empires.

     

     

    [bewerk] Hardware

    Hoewel Microsoft zich vooral bezig houdt met software, produceert het bedrijf ook hardware:

     

    Muizen, toetsenborden en joysticks

    TV Photo Viewer

    Xbox

    Xbox 360

    Zune

     

    [bewerk] Online diensten

    Microsoft biedt sinds geruime tijd ook diensten aan op het internet:

     

    Hotmail (webgebaseerde e-mailservice)

    Microsoft Network.com (portal)

    MSN search (zoekmachine)

    Windows Live (portal)

     

    [bewerk] Externe links

    Microsoft Global

    Microsoft België & Luxemburg

    Microsoft Nederland





    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie * Very Happy Smile Sad Surprised Shocked Confused Cool Laughing Mad Razz Embarassed Crying or Very sad Evil or Very Mad Twisted Evil Rolling Eyes Wink Exclamation Question Idea Arrow
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Foto
    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Foto
    Foto
    A$pire raad Windows® Home Premium aan...
    Over mijzelf
    Ik ben Martijn , en gebruik soms ook wel de schuilnaam Novell.
    Ik ben een man en woon in Eindhoven (Nederland) en mijn beroep is Nog sudent.
    Ik ben geboren op 12/08/1991 en ben nu dus 32 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Computeren .

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!