Foto
Foto
Inhoud blog
  • Winter 2023/2024.
  • Speeldag 17 april 2024.
  • Speeldag 10 april 2024.
  • 15e Grand Cru petanquetornooi
    Fotoalbum
  • Ledentornooi 21 juli 2021
  • Tornooi 14/05/2022
  • Ledentornooi 2016
  • 3e Okra tornooi der Leiestreek
  • Viering zomerkampioen 2016
  • Nieuwjaarsreceptie 2017
  • Open tornooi 2017
  • Ledentornooi 2017
  • Viering 10 jaar petanque
    Bekijk blog

    Mei 2024

    4 mei - Petanqueclub okrAstene
    24e open tornooi
    (Meer informatie)

    16 mei - Regionaal petanquetornooi Melle
    (Meer informatie)

    27 mei - Regionaal petanque tornooi Oudenaarde
    Organisatie trefpunt Nederename
    (Meer informatie)

    Juni 2024

    15 juni - 15e Grand Cru petanquetornooi
    Ism Deinze
    (Meer informatie)

    29 juni - Recrearief petanquetornooi
    Inrichting Petanqueclub De Groene Duivels
    (Meer informatie)

    Foto

    Kampioenen 2024. Bij de vrouwen Roos De Kimpe

    Bij de mannen William Rogge, 2e Raoul Mortier en 3e Laurent Teirlynck

    Foto

    Winnaars tornooi melle 2023 (cateorie 1 man en 2 vrouwen)

    Foto

    Geseelecteerden play off's 2022

    Foto

    Winnaars tornooi 2022 - PC Duvelke

    Foto

    Finalisten tornooi  2022 

    Foto

    Nocturne 2021

    Foto

    Dany vanaf nu EREVOORZITTER

    Foto

    De winnaars van het petanque tornooi OkrAstene 2019

    Foto

    De 12 voor play off's 2019

    Foto

    Winnaars regionaal okra tornooi 2019 Melle

    Foto

    Winnaars Driekoningen tornooi 2019 ingericht door Petanquclub Leiehoek.

    Foto

    Viering 10 jaar petanqueclub (jan. 2018)

    Foto

    Kris NAESSENS werd Okra kampioen 2017

    Foto

    Geselecteerden voor de play off's 2017

    Foto

    Winnaars Okra tornooi 2018 (voor de gelegenheid werd dit tornooi gehouden op site Astene)

    Foto

    Onze ploeg moest de duimen leggen (Regionaal Okra tornooi 2018)

    Foto

    Winnaars ledentornooi 2017

    Foto

    Winnaars play off's 2017

    Foto

    Winnaars sextettentornooi (André Dhondt, Norbert vermaercke, Rachel De Bouvere, Herve Cousse, Rita De Clercq en William Rogge) 

    Foto

    Georges Heyerick werd 4e in het kampioenschap. 

    Foto

    Raoul Mortier en Gerald Quairia eindigden 2e op het petanquetornooi ingericht door petanquclub 't Duvelke.

    Foto

    De drie eersten van de play off's 2018

    Foto

    Geselecteerden voor play off's 2018

    Petanqueclub okrAstene
    voor de actieve 50-plusser
    07-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 06 december 2023.

    Beste petanqueliefhebbers,

    Ik hoop dat jullie niet vergeten waren om gisterenavond jullie schoentje(s) aan de schouw, chauffageketel, verwarmde vloer... te leggen want anders kon je niks krijgen van de Sint! Uiteraard moest je nog wel braaf zijn geweest het voorbije jaar, maar voor ons, senioren, is dat geen probleem, behalve misschien voor enkele onder ons die we zeker niet bij naam zullen noemen. Ik heb in mijn schoenen véél lekkers gevonden: bio mandarijnen, bio clemantines, bio sinaasappelen, bio marsepijn, droge koeken maar geen zoetigheden ... is dat omdat mijn wortelen ook bio waren en ik geen suiker voor het paard had gegeven omdat het niet goed is voor zijn gebit? En de brave Sint, die is al lange jaren diabetes patiënt dus had ik een kopje fair-trade koffie gezet zonder lekkers erbij! De OKRA-Sint heeft niks gegeven voor bij de koffie... misschien ook beter want wie weet wat je zou hebben gekregen van het verre en in theorie niet zo gezonde Indië? Niettemin, Roos en Walter zagen er relatief gezond uit na hun reis. Meer details zullen nog volgen maar Walter was wat bleekjes in het vooruitzicht van een zeer pijnlijke operatie aan de schouder, met inplanting van een prothese en een zéér langdurige revalidatie.  Petanque zit er niet in voor hem voor dat het Pasen is, zeker nu dat Pasen vroeg op de kalender staat... 31 maart 2024! Met een oogje zag ik wel dat de 'smart'phone van Roos vol met foto's uit een ver land was geladen...

    26 spelers op het appel, niet slecht voor een koude herfstdag rekening gehouden dat nog velen huis hebben zitten spelen met het pas ontvangen speelgoed. Opmerkelijk is wel dat vroeger iedereen zich prompt naar de speelterreinen begaf maar nu eerst de tijd neemt om lekker warm in de cafetaria van 17-dorpen een koffie of thee te nuttigen en een babbel over de recente gebeurtenissen in Deinze en omstreken. 

    Een trieste woensdagnamiddag voor Rachel, Kristin, Carlos en William... nul op drie! De ene week is de andere niet... verleden week dagwinnaar deze week op 't nippertje één overinning uit de brand gesleept, hé Gerald! Vier spelers met een 3 op 3: Laurent Teirlinck op de vierde plaats en het podium Kris (derde), Claudine (tweede op 1 puntje) en Raoul weer aan de top. Bij een interview na de wedstrijden wist Raoul ons te vertellen dat hij terug in konditie komt nu dat zijn verhuis achter de rug is en de vermoeidheid die daarme gepaard ging uit zijn armen en benen verdwijnt. Sport kan soms bizarre uitslagen afleveren: de kampioen 2022 is dagwinnaar, de kampioen 2023 is de laatste!!! Stof voor onze annalysten en kenners die daar zeker een volledig televisieprogramma zouden mee vullen en aan de hand van schema's, vertraagde beelden, spelfases een volledig stomme uitleg zouden geven aan de prestaties van de ene en de andere! Sport is onvoorspelbaar en dat is het juist wat het zo spannend maakt... Knokke bijna in de kwartfinale Croky-beker, Oostende wel, Genk niet...! De Rode vlammen terug met hun voetbalschoenen op de grond na wat te hebben mogen zweven...

    Dit was het voor deze eerste speeldag van december en volgens onze annalysten zal Raoul de maandwinnaar zijn!  Tot de volgende en hou jullie gezond. 

      

    Bijlagen:
    Speeldag 6 dec. 2023b.jpg (97.1 KB)   

    07-12-2023 om 09:04 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    06-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 6 december
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Soms verloop een speelnamiddag eigenaardig. William steeds vooraan te vinden heeft nu de laatste plaats bereikt. Een rotdag zegt hij zelf. Dagwinnaar is Raoul, proficiat. Eerste dame Claudine. Van de 26 spelers waren er 4 met een 3/3.

    06-12-2023 om 20:04 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    04-12-2023
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maand november
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dag beste petanqueliefhebbers,

    Niet schrikken, ben even uit mijn winterslaap opgeschrikt... en vermits onze Walter naar de zuidelijke oorden van Indië is gereisd vond ik het in overenstemming met William een goed idee om even weer een blogske te schrijven. Vooral ook omdat ik van mijn vriendelijke, getalenteerde, charmante en begaafde kinésiste het groen licht kreeg om eens uit te proberen de pétanqueballen in het grint te gooien.

    Met 22 spelers naar 17 dorpen afgezakt en dit op de eerste vriesnacht van deze herfst-winter. Niet slecht zou ik zeggen. Het was warm en gezellig op de 4 pleinen (meer hadden we niet nodig) en iedereen paraat om en goede prestatie af te leveren.

    De inzet van deze laatste speeldag was: wie zou er maandwinnaar worden? Nog drie kandidaten in de running: René, Denis en Carlos met elk 7 gewonnen partijen. De eerste die zijn zenuwen niet de baas kon was Carlos. Noch René en noch Denis verloren een partij. Carlos beet nog van zich af maar met 2 overwinningen kon hij slechts beslag leggen op de derde plaats met 9 overwinningen. Denis begon sterk met een Fanny en maakte snel zijn ambitie kenbaar. Jammer, maar René liet geen steek vallen. Ja, een oude rat in het spel leer je geen streken en is stressbestendig! Dus met 10 overwinningen werd Denis tweede en René (ook 10 overwinningen maar 11 pluspunten meer) mag zich kronen tot maandwinnaar. 

    In de hoek van de dames (Lady's Corner) was Kristine nog kandidate voor de overwinning. Rachel en Claudine waren afwezig en indien zij haar drie partijen kon winnen werd ze maandwinnares maar ... de tweede partij was er te veel aan! Rachel blijft dus de beste dame van november. Toch even vermelden dat Krisitine in goede doen is want ook in de 'Leiehoek' is ze 'the first lady' momenteel!

    Na 5 maanden inactiviteit op een petanqueplein mocht ik 'voorzichtig' herbeginnen, zeker niet 'schieten'! Dus zoals in de oude tijd toen ik met dat spel begon (01/2014), eerste man of opgaander. De eerste ballen waren niet om over naar huis te schrijven maar gaandeweg ging het beter. Het ging zelfs zo veel beter dat dank zij ook goede medespelers, de drie partijen werden gewonnen en met 1 puntje dagwinnaar kon worden voor René en Denis derde op 10 punten. Dit had ik niet verwacht en zoals er ook ooit iemand zong.... er is nog hoop (na de dood). Van overlijden gesproken, ik wens hier een diepe buiging van eerbied maken voor een formidabele petanquespeler die ons zeer plots heeft verlaten, Willy Rogge. Een geduchte tegenspeler in tornooien, soms wat nors gedurende het spel, maar daarbuiten een zeer aangename persoon. Het gaat je goed ginder boven Willy!

    Als de schouder het kan bolwerken zal ik pogingen ondernemen om wekelijks mijn konditie op te krikken en kan ik opnieuw wat bijverdienen met deze 'colums' in onze blog. Hopelijk word ik nu niet betaald in roupies!

    Hou jullie gezond, virussen vermijden, bijven genieten en lachen want het kan in een minimum van tijd gedaan zijn. Denk aan de 200 gegijzelde Joden en de 2,5 miljoen gegijzelde Palestijnen in de Gazastrook (ongeveer 45 km lang op 12 km breed)! 

        

     

    04-12-2023 om 15:54 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Speeldag 29 november 2023
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Hij is terug... Gerald, en meteen neemt hij de eerste plaats in. Dat belooft voor de toekomst.

    04-12-2023 om 15:49 geschreven door blogger


    >> Reageer (0)

    Foto

    Welkom op het blog van Petanqueclub OkrAstene ! Veel plezier in 2024.


    Gastenboek
  • Spelregels
  • Een zomerse groet
  • Bezoek..
  • Goedemiddag blogmaatje
  • Gewonnen laatste sel.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Archief per week
  • 22/04-28/04 2024
  • 15/04-21/04 2024
  • 08/04-14/04 2024
  • 01/04-07/04 2024
  • 25/03-31/03 2024
  • 18/03-24/03 2024
  • 11/03-17/03 2024
  • 04/03-10/03 2024
  • 26/02-03/03 2024
  • 19/02-25/02 2024
  • 12/02-18/02 2024
  • 05/02-11/02 2024
  • 29/01-04/02 2024
  • 22/01-28/01 2024
  • 15/01-21/01 2024
  • 08/01-14/01 2024
  • 01/01-07/01 2024
  • 18/12-24/12 2023
  • 11/12-17/12 2023
  • 04/12-10/12 2023
  • 20/11-26/11 2023
  • 13/11-19/11 2023
  • 06/11-12/11 2023
  • 23/10-29/10 2023
  • 16/10-22/10 2023
  • 09/10-15/10 2023
  • 02/10-08/10 2023
  • 25/09-01/10 2023
  • 18/09-24/09 2023
  • 11/09-17/09 2023
  • 04/09-10/09 2023
  • 28/08-03/09 2023
  • 21/08-27/08 2023
  • 14/08-20/08 2023
  • 07/08-13/08 2023
  • 31/07-06/08 2023
  • 24/07-30/07 2023
  • 17/07-23/07 2023
  • 10/07-16/07 2023
  • 03/07-09/07 2023
  • 26/06-02/07 2023
  • 19/06-25/06 2023
  • 12/06-18/06 2023
  • 05/06-11/06 2023
  • 29/05-04/06 2023
  • 22/05-28/05 2023
  • 15/05-21/05 2023
  • 08/05-14/05 2023
  • 01/05-07/05 2023
  • 24/04-30/04 2023
  • 17/04-23/04 2023
  • 03/04-09/04 2023
  • 27/03-02/04 2023
  • 13/02-19/02 2023
  • 06/02-12/02 2023
  • 30/01-05/02 2023
  • 23/01-29/01 2023
  • 16/01-22/01 2023
  • 09/01-15/01 2023
  • 02/01-08/01 2023
  • 26/12-01/01 2023
  • 19/12-25/12 2022
  • 05/12-11/12 2022
  • 28/11-04/12 2022
  • 21/11-27/11 2022
  • 14/11-20/11 2022
  • 07/11-13/11 2022
  • 24/10-30/10 2022
  • 17/10-23/10 2022
  • 10/10-16/10 2022
  • 03/10-09/10 2022
  • 26/09-02/10 2022
  • 19/09-25/09 2022
  • 12/09-18/09 2022
  • 05/09-11/09 2022
  • 29/08-04/09 2022
  • 22/08-28/08 2022
  • 15/08-21/08 2022
  • 08/08-14/08 2022
  • 01/08-07/08 2022
  • 25/07-31/07 2022
  • 11/07-17/07 2022
  • 04/07-10/07 2022
  • 27/06-03/07 2022
  • 20/06-26/06 2022
  • 13/06-19/06 2022
  • 06/06-12/06 2022
  • 30/05-05/06 2022
  • 23/05-29/05 2022
  • 16/05-22/05 2022
  • 09/05-15/05 2022
  • 02/05-08/05 2022
  • 25/04-01/05 2022
  • 18/04-24/04 2022
  • 11/04-17/04 2022
  • 04/04-10/04 2022
  • 28/03-03/04 2022
  • 21/03-27/03 2022
  • 14/03-20/03 2022
  • 07/03-13/03 2022
  • 28/02-06/03 2022
  • 21/02-27/02 2022
  • 14/02-20/02 2022
  • 07/02-13/02 2022
  • 15/11-21/11 2021
  • 08/11-14/11 2021
  • 01/11-07/11 2021
  • 25/10-31/10 2021
  • 18/10-24/10 2021
  • 11/10-17/10 2021
  • 27/09-03/10 2021
  • 20/09-26/09 2021
  • 13/09-19/09 2021
  • 06/09-12/09 2021
  • 30/08-05/09 2021
  • 23/08-29/08 2021
  • 16/08-22/08 2021
  • 09/08-15/08 2021
  • 02/08-08/08 2021
  • 26/07-01/08 2021
  • 19/07-25/07 2021
  • 12/07-18/07 2021
  • 05/07-11/07 2021
  • 28/06-04/07 2021
  • 21/06-27/06 2021
  • 14/06-20/06 2021
  • 07/06-13/06 2021
  • 31/05-06/06 2021
  • 24/05-30/05 2021
  • 17/05-23/05 2021
  • 10/05-16/05 2021
  • 21/12-27/12 2020
  • 12/10-18/10 2020
  • 05/10-11/10 2020
  • 28/09-04/10 2020
  • 21/09-27/09 2020
  • 14/09-20/09 2020
  • 07/09-13/09 2020
  • 31/08-06/09 2020
  • 24/08-30/08 2020
  • 17/08-23/08 2020
  • 10/08-16/08 2020
  • 03/08-09/08 2020
  • 27/07-02/08 2020
  • 20/07-26/07 2020
  • 13/07-19/07 2020
  • 06/07-12/07 2020
  • 29/06-05/07 2020
  • 22/06-28/06 2020
  • 15/06-21/06 2020
  • 08/06-14/06 2020
  • 01/06-07/06 2020
  • 25/05-31/05 2020
  • 18/05-24/05 2020
  • 20/04-26/04 2020
  • 09/03-15/03 2020
  • 02/03-08/03 2020
  • 24/02-01/03 2020
  • 17/02-23/02 2020
  • 10/02-16/02 2020
  • 03/02-09/02 2020
  • 27/01-02/02 2020
  • 20/01-26/01 2020
  • 13/01-19/01 2020
  • 06/01-12/01 2020
  • 30/12-05/01 2020
  • 16/12-22/12 2019
  • 09/12-15/12 2019
  • 02/12-08/12 2019
  • 25/11-01/12 2019
  • 18/11-24/11 2019
  • 11/11-17/11 2019
  • 04/11-10/11 2019
  • 28/10-03/11 2019
  • 21/10-27/10 2019
  • 14/10-20/10 2019
  • 07/10-13/10 2019
  • 30/09-06/10 2019
  • 23/09-29/09 2019
  • 16/09-22/09 2019
  • 09/09-15/09 2019
  • 02/09-08/09 2019
  • 26/08-01/09 2019
  • 19/08-25/08 2019
  • 12/08-18/08 2019
  • 05/08-11/08 2019
  • 29/07-04/08 2019
  • 22/07-28/07 2019
  • 15/07-21/07 2019
  • 08/07-14/07 2019
  • 01/07-07/07 2019
  • 24/06-30/06 2019
  • 17/06-23/06 2019
  • 10/06-16/06 2019
  • 03/06-09/06 2019
  • 27/05-02/06 2019
  • 20/05-26/05 2019
  • 13/05-19/05 2019
  • 06/05-12/05 2019
  • 22/04-28/04 2019
  • 15/04-21/04 2019
  • 08/04-14/04 2019
  • 01/04-07/04 2019
  • 25/03-31/03 2019
  • 18/03-24/03 2019
  • 11/03-17/03 2019
  • 04/03-10/03 2019
  • 25/02-03/03 2019
  • 18/02-24/02 2019
  • 11/02-17/02 2019
  • 04/02-10/02 2019
  • 28/01-03/02 2019
  • 21/01-27/01 2019
  • 14/01-20/01 2019
  • 07/01-13/01 2019
  • 31/12-06/01 2019
  • 17/12-23/12 2018
  • 10/12-16/12 2018
  • 03/12-09/12 2018
  • 26/11-02/12 2018
  • 19/11-25/11 2018
  • 12/11-18/11 2018
  • 05/11-11/11 2018
  • 29/10-04/11 2018
  • 22/10-28/10 2018
  • 15/10-21/10 2018
  • 08/10-14/10 2018
  • 01/10-07/10 2018
  • 24/09-30/09 2018
  • 17/09-23/09 2018
  • 10/09-16/09 2018
  • 03/09-09/09 2018
  • 27/08-02/09 2018
  • 20/08-26/08 2018
  • 06/08-12/08 2018
  • 30/07-05/08 2018
  • 23/07-29/07 2018
  • 16/07-22/07 2018
  • 09/07-15/07 2018
  • 02/07-08/07 2018
  • 25/06-01/07 2018
  • 18/06-24/06 2018
  • 11/06-17/06 2018
  • 04/06-10/06 2018
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 10/07-16/07 2017
  • 03/07-09/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 04/07-10/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 14/12-20/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015

    Blog als favoriet !

    Zoeken in blog


    Zoeken met Google



    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Startpagina !


    Categorieën

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.





    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!