1. Racket in de linkerhand met de steel vastpakken, besnaring is loodrecht op de grond.
2. Vlak van de rechterhand op de besnaring houden.
3. Beide armen zijn lichtjes gebogen.
4. De rechterhand strijkt naar het begin van de steel.
5. De vingers sluiten zich om de steel, de duim raakt de middelvinger, middelvinger en
wijsvinger hebben geen contact, wijsvinger is gekromd.
6. Racket en onderarm vormen een hoek van 120°.
3. FOREHANDSLAG.
Voorbereiding.
Het racket met gebogen arm naar achter brengen, de linkerhand helpt. Racket niet boven de schouder en loodrecht op de grond. Het lichaamsgewicht wordt door het rechterbeen gedragen.
Slag.
1. Linkervoet naar voor, het gewicht op het linkerbeen brengen.
2. Het racket komt naar voor.
3. DOOR DE KNIEËN BUIGEN.
4. De bal 10 tot 15 cm voor de rechter schouder raken.
5. HET RACKET NU STEVIG OMKLEMMEN. (de pols blokkeren!!!!!)
6. Racket ver genoeg evenwijdig met het net VOORUIT bewegen.
7. De arm mag lichtjes gebogen zijn.
Begeleiding.
1. Op het einde van de beweging is de arm gestrekt.
2. De schouders zijn evenwijdig met het net.
3. Het racket tot minstens voor het linkeroog bewegen, snaren zijn niet zichtbaar.(mag verder tot boven de andere schouder)
4. BACKHANDGREEP.
Het racket wordt met de linkerhand aan de hals van de steel vastgehouden. De rechterhand wordt nu zover naar links om de racketgreep gedraaid, zodat het racket en de onderarm (van bovenaf gezien) een rechte lijn vormen.
5. BACKHANDSLAG.
Voorbereiding.
De schouders draaien verder dan loodrecht op het net is aangeraden. De rechtervoorarm is tegen de maag geplakt. De linkerhand trekt het racket achteruit. Een lichte draaiing van de rechterhand van buiten naar binnen is toegelaten. Het lichaamsgewicht wordt door het linkerbeen gedragen.
Slag.
1. De rechtervoet komt naar voor.
2. Het gewicht op het rechterbeen brengen.
3. DOOR DE KNIEËN BUIGEN.
4. De bal raken lichtjes voor de rechterschouder.
5. Op het ogenblik van het treffen is de arm gestrekt en is de steel van het racket STEVIG GEKLEMD.
Begeleiding.
1. De schouders blijven loodrecht t.o.v. het net.
2. Op het einde van de beweging is de arm gestrekt.
3. De besnaring van het racket is minstens ter hoogte van het hoofd in een vlak dat loodrecht op het net staat. Een lichte draaiing van binnen naar buiten is toegelaten.
TE ONTHOUDEN BIJ ELKE SLAG.
KLEMMEN-BUIGEN- ZWAAIEN
Zwaaien = achter, onder, vooruit, boven
N.B. Fysiek, techniek, concentratie en motivatie bepalen UW tennispeil.
Bij de meeste rackets heeft u de keuze uit vijf verschillende gripmaten. De juiste gripmaat is erg belangrijk bij de keuze van het juiste racket. Deze is als volgt te bepalen.
Houd uw racket vast in de normale "Eastern Forehand Grip" waarbij het blad volledige verticaal staat. U legt uw duim boven op het handvat. Bij de juiste gripmaat moet u bij deze houding de wijsvinger van uw andere hand in de ruimte kunnen plaatsen tussen uw ringvinger en de palm van de hand waarmee u uw racket vasthoud. Indien er niet genoeg plaats is betekent dit dat de grip te klein is, indien er ruimte over is dan is de grip te groot.
Raceframe: Empirisch is bepaald dat de beste framemaat voor wielrenners nu berekend kan worden door de tussenbeen hoogte met 0.65 te vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld: tussenbeen hoogte is 85 cm, dan is de framemaat 0.65x 85 cm =55cm (afgerond). Hierbij wordt het frame van het center van de bovenbuis naar het center van de trapas gemeten
Zadelhoogte
De belangrijkste maat in verband met de positie van de fietser is de zadelhoogte. Dit is de afstand van het center van de trapas tot de bovenkant van het zadel. De zadelhoogte bekomen we door de tussenbeen hoogte te vermenigvuldigen met 0.885. Voorbeeld 0.885 x 85cm = 75.2 cm.
Zadelstand
De kniewerking moet zich loodrecht van de knieschijf naar de as van de trapper kunnen afspelen, zodanig dat de hefboomwerking tussen de dij, been en voet optimaal gebeurt. Zo wordt de grootst mogelijke kracht overgebracht. We gebruiken een winkelhaak of een schietlood. De trapper staat naar voor en horizontaal zoals op de tekening. Het zadel wordt naar voren of naar achteren geschoven tot op het moment dat de winkelhaak of het schietlood vanaf de as van de trapper net achter de knieschijf uitkomt.
Schoenplaatje
De kracht ontwikkeld door de fietser wordt op de fiets overgebracht ter hoogte van het contactpunt schoenplaatje - trapper. Omdat de krachtoverbrugging optimaal zou gebeuren, moet de verticale lijn ( zie figuur ) door het gewricht van de grote teen precies door het centrum van de trapas gaan. Nooit mag dit gewricht zich achter ( maar beter iets voor ) deze lijn bevinden.
Afstand stuur - zadel
Als je de elleboog tegen de punt van het zadel plaatst dan moeten je vingertoppen ( gestrekte voorarm) 4 à 5 cm van het stuur verwijderd zijn.
'Een gezonde geest hoort in een gezond lichaam'. Investeren in sport rendeert,zeker tennis! Het is een complete sport, niet gevaarlijk en heel plezierig.
Het voorstel hieronder zal het personeel zeker motiveren.
. Voor beginners die tennisles volgen.
Het bedrijf betaalt 4 dagabonnementen= 400
Iedereen van het bedrijf die les volgt mag ditabonnement gebruiken.
Periode: april - september, maandag tot vrijdag, tussen 9 en 17 h.
Het lesgeld = 42 euro per deelnemervoor 10 x 1 uur les, 4 deelnemers/groep, te betalen door de deelnemers zelf, tenzij de firma sponsort.!
. Voor gevorderden.
Persoonlijk dagabonnement(zelfde periode), 100
Met vriendelijke groeten.
****** Fiscaal aftrekbaar !!!
De abonnementsprijs wordt aangepast voor bedrijven die later starten.
Fysiektraining: parkSint-Truiden - donderdagen vanaf 13/04 tot 11/5 om 19.15 h
Inlichtingen: hpt@skynet.be -0486518024
Naam bedrijf: .. tel: . gsm: .. .
neemt 4 lesabonnementen zomer(o) x persoonlijke dagabonnement(o) . x terrein(o)fysiektraining(o)