• KRBFC-Geel/Meerhout

21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dessel - KRBFC

K FC DESSEL - KRBFC  3 - 6

Jan (papa van Michiel ) stelt u voor : Dessel Sport – KRBFC (Trainer Ronny) Zondagmorgend 8u45 verzamelen onze jongens op de parking van Boom voor de verplaatsing naar Dessel Sport. De verplaatsing +/-75 km valt mee in vergelijking met onze vorige verplaatsingen. Wel een niet te onderschatten tegenstander want vorig seizoen hebben onze jongens hier een pak voor de broek gekregen. Niet alleen de uitslag van vorig seizoen doet onze jongens wat bibberen zal later blijken. Aangekomen na onze busrit kleden zij zich om en beginnen ze aan hun opwarming. Bij het overschouwen van de tegenstander vallen 2 zaken op. Er loopt niet alleen een kleine Fellaini tussen, maar ook een jonge, bijna even grote versie van Limbombe (volgens onze keeper). Door de kwetsuur van Mohammed en het uitlenen van Laurens aan trainer Danny, zijn we vandaag met 10. De zon is weer van de partij en de wedstrijd kan beginnen. De partij begint de eerste minuten gelijkopgaand. Wel hebben we vandaag weer te maken met een stevige tegenstander en daar hebben we in de beginfase wat moeilijkheden mee. Na een mistasten in onze verdediging kan een Desselse speler de bal in ons mandje leggen. 1-0 Niet getreurd, onze jongens nemen over en beginnen wat meer te drukken op de helft van onze tegenstander. Na een corner die aan de 2e paal voorbijgaat, kan de bal weer voor doel gebracht worden en door Jellis tegen de netten geduwd worden. 1-1. Nadien volgen nog enkele afstandsschoten van ons, maar een doelpunt scoren lukt nog niet. De jonge versie van Limbombe maakt het onze verdediging ondertussen wel knap lastig door zijn stevige duels, maar wordt na enkele verschuivingen in onze ploeg wel goed in toom gehouden. Na enkele minuten kan een Desselse aanvaller, die net iets te veel tijd krijgt, zijn ploeg met een droge harde knal weer op voorsprong brengen. 2-1 Onze jongens geven de moed niet op en proberen de bakens te verzetten. Na een misverstand tussen de scheids, Jonas en onze keeper wordt de bal in de voeten van een Desselse speler gewerkt. Deze twijfelt niet en haalt hard uit. Michiel kan nog wel de bal tegen de paal werken waarna we een tegenaanval kunnen opzetten. Na enkele combinaties wordt de bal door de Desselse goalie ontzet in de voeten van Quinten. Deze twijfelt ook niet en brengt de bal van iets over het midden met een magistrale lob in het doel van de tegenstander. 2-2. Wat Quinten kan, kan ik ook, denkt Bjarne enkele minuten later. Hij laat de bal die hij toegespeeld krijgt via zijn voet even opwippen en legt de 2-3 ruststand met een sublieme lob vast. Na deze kleine rustpauze kunnen we aan de 2e helft beginnen. Onze jongens hebben een klein overwicht, wat na enkele minuten een doelpunt oplevert. Na enkele combinaties komt de bal voor de linker van Wassim, die met een laag gekruist schot de Desselse doelman vloert. 2-4 Ondertussen blijft Dessel wel aandringen en kan toch een aantal keren op doel schieten. Na een mooie combinatie kan Wassim de bal met zijn borst afleggen voor Bjarne, die op doel afgaat en met een stiftertje de 2-5 kan maken. Dessel geeft echter niet op en hun De(k)sselse Limbombe kan onze verdedigers met zijn sterke lichaam goed afhouden en op onze doelman afstormen. Michiel is echter niet opgewassen tegen de kanonskogel die de spits afvuurt. 3-5. (nvdr trainer Ronny zegt terecht dat onze spelers te weinig praten tijdens de wedstrijd , ik heb nochtans Michiel deze keer dikwijls horen roepen : “Laat ‘m niet schieten) Een beetje later kan Jonas na een corner met een halve lob van kortbij de 3-6 eindcijfers vastleggen. Een verdiende overwinning waar we toch moeten voor werken hebben. De acteurs van vandaag waren Michiel, Jonas, Milan, Robin, Niels, Wassim, Bjarne, Jellis, Stijn en Quinten.