• KRBFC-Geel/Meerhout

21-02-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KRBFC-HADES

KRBFC - HADES  5 - 3

Ondanks de onduidelijke boodschap op de site van de bond ,konden we afgelopen zaterdag nog eens onze benen strekken . Eindelijk nog eens spelen het was van 28/1 geleden . Niels en Stijn zijn op vakantie vertrokken en onze keeper Michiel kwam een radiator tegen die niet opzij wilde gaan en brak zijn teen .
    Ook langs deze weg nog eens een spoedig herstel Mchiel . Michiel werd vervangen door Jelle . Zodoende konden we starten met 9 spelers . Al van bij het eerste fluitsignaal werd het duidelijk dat Hades gretig op de bal en in de duels waren . Al na 1 minuut spelen kon Jelle zich al omdraaien om de bal uit onze netten te halen na slecht wegwerken van onze verdediging. Onze jongens waren duidelijk nog niet wakker en wie dacht dat het nu snel zou beteren kwam bedrogen uit want amper 3 min later trokken onze jongens in de aanval maar vergaten terugtekomen zodat Jelle kansloos was en de 0-2 een feit . Wat nu ?? dit was ons nog niet overkomen !!! . Trainer Ronny bleef er alle vertrouwen in hebben en zei me : " subiet lopen we erover ge zult wel zien de trainer heeft altijd gelijk  " . Ik dacht er duidelijk anders over al moet ik toegeven dat onze Ronny al dikwijls gelijk heeft gekregen . Ondertussen bleven onze jongens proberen om het al voetballend op te lossen maar Hades bleef gretig spelen  en kort op de man dekken . Zodoende was er weinig ruimte . In de 9de minuut kon Bjarne de balvoor doel brengen en Jellis kon het verlossende 1ste doelpunt scoren . Eindelijk en bij vele van ons een opluchting . Amper 3 ' later kon jellis de bal zelf naar een vrijstaande Wassim trappen  deze twijlfelde niet en de 2-2 was een feit . Diezelfde Wassim zorgde  enkele minuten later met een trap naar doel voor de 3-2 . Met in de 1ste helft nog enkele minuten te gaan zette Hades een mooi uitgespeelde aanval op en scoorde ze de 3-3 . Ik keek even naar Ronny en wachtte op de "walk over " maar besliste wijselijk mijn mond te houden . In de 2de helft waren we duidelijk beter , onze flanken begonnen veel meer te bewegen en er kwam snelheid in onze strijd . Al moet gezegd dat Hades ook gevaarlijk bleef en Jelle enkele malen goed moest tussenkomen .Onze verdedigers Jonas , Milan en Robin bleven nu beter op hun positie spelen en hadden achteraan (bijna )alles onder controle . Vooraan werkte Quinten , Bjarne ,laurens en jellis zich uit de naad om de nodige ruimte te creëren , terwijl Wassim in het middenveld de controle hield . Het spel ging op en neer en er waren kansen langs beide zijden . Op minuut 33 brengt Bjarne de bal voor doel en in de kluts kan Laurens de bal binnentikken . (4-3) . Vanaf nu werd het spel bitsiger en kregen Quinten en Bjarne de overbodige stampen en duwen . Op één van de aanvallen kon Quinten alleen doorgaan op de doelman tot een verdediger er anders over beslistte en quinten gewoon onderuit haalde . Wat volgend jaar een rode kaart en penalty zou zijn is nu een gewone vrije trap . Bjarne achter de bal , past naar een vrijstaande Milan  en deze trapt de bal binnen . Ronny blij want dit is een vrije trap volgens wat ze hebben geleerd op training . ( ik vraag me onmiddellijk af hoelang dat dit dan geleden is  ?  . Eindstand (5-3). Het was een zwaar bevochten strijd van onze jongens waarin ze veel karakter toonden na de opgelopen achterstand . Het weinige trainen van de afgelopen weken was zeker te merken , dus kunnen we onze jongens niets verwijten . Een "walk over " is het niet geworden maar ik heb de trainer toch zijn gelijk gegeven ,  zo is iedereen gelukkig !! Op naar Geel-Meerhout waar we thuis  met 6-0 wonnen .