• KRBFC-Geel/Meerhout

16-02-2013
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Luik - Boom

FC - LUIK   -  K Rupel Boom FC U12   1-2 (door trainer Kevin Kennis )

We trokken weer de taalgrens over, namelijk naar Waremme. Waar we FC De Liége partij moesten geven. Aangekomen meteen een indruk van “Wat is dat hier?”. Het ‘complex’ waar we terecht waren gekomen had meer iets weg van een caféploeg dan van een club die nationaal voetbal speelt. Tijdens de opwarming was het al duidelijk dat het een zeer zware wedstrijd kon worden, het veld lag er zeer zwaar bij en op sommige plaatsen kon je amper tot niet voetballen. Veel modder en vooral de middenstrook over gans de lengte was amper te bespelen.

Alsof dat niet genoeg was kregen we een – zoals hij zelf zei – een strenge scheidsrechter. Gelukkig kon deze beter Nederlands dan onze Premier (den Elio).

De wedstrijd zelf dan ... de eerste helft had niet veel om het lijf, onze jongens konden moeilijk voetballen aangezien ze ook op het ‘moeilijkste’ deel van het veld moesten spelen. We zagen veel middenveldvoetbal. Kansen bleven uit dus een logische 0-0, na een weinig hoogstaande eerste helft. Bij de rust werden nog enkel richtlijnen meegegeven.

Na de pauze zagen we een ander Rupel-Boom. Onze U12 trok het laken naar zich toe en – eindelijk – werden er kansen gecreëerd. Er werd ook beter gevoetbald en ook de flanken, die beter bijlagen, werden beter benut. Het was Pieter-Jan die vanop ruim 30 meter de bal, achter de verbouwereerde thuisdoelman, in doel schoot. Een prachtig doelpunt voor op internet, helaas werd deze niet gefilmd. Het vertrouwen bij blauw-zwart groeide en onze gasten werden sterker. FC De Liège kwam niet meer in het stuk voor en U12 had alles onder controle. De wedstrijd werd halverwege de 2de periode beslist: het was Niels die een hoekschop van Ian binnentikte (0-2). Vijf minuten voor het einde kon de thuisploeg minderen tot 1-2 maar de verdiende zege kwam niet meer in gevaar. Mooie wedstrijd gasten, jullie hebben er, zeker in de 2de helft, hard voor gevochten. Dit moeten we zeker meenemen naar de volgende wedstrijden. Proficiat gasten! U12 speelde met: Michiel, Pieter-Jan, Milan, Robin, Niels, Jonas, Bjarne, Wassim, Ian, Lennert, Quinten, Laurens en Jellis.

Na de wedstrijd, in de kantine, trakteerde onze kapitien, Robin, met chips en ‘drinkskes’ voor zijn 12de verjaardag. De ploeg bedankte hem met een passend liedje. Bedankt Robin.