...Mijn Wereld...
Archief per maand
  • 10-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 12-2007
  • 11-2007
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Welkom op mijn blog Mausie !!

     

    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us
             Image Hosted by ImageShack.us    
     

     

    Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us Image Hosted by ImageShack.us
    Mijn favorieten (vrienden)
  • Silleke_1954_
  • Lory1
  •  

    Foto
    ...Mijn Wereld...
    Gelieve mijn werk niet te kopieeren !! Met dank voor u begrip !!
    Image Hosted by ImageShack.us
    01-12-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-12-2007 om 14:02 geschreven door mausie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.foto's

    bedankt marja voor je foto's van de Blankenstraat 107-109.
    Voor mij heel wat waard -----een kado voor me

    01-12-2007 om 00:00 geschreven door mausie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (4 Stemmen)
    » Reageer (0)
    30-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-11-2007 om 14:28 geschreven door mausie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste Woning 1969

     

    Ik ben 3 maart getrouwd en woon nog bij mijn ouders thuis en mijn man bij de zijne.
    Het was een moetje , zoals ze dat noemen , ja,zwanger. Bij mijn werk had ik (werkte bij 4711) omdat ik is was getrouwd , een prachtige grote fles met reukwater gekregen , waarschijnlijk had ik die zelf gemaakt , dat is nog leuker natuurlijk, het nare aan deze zaak was , dat mijn man die fles aan zijn moeder heeft gegeven , ook leuk , kon hem moeilijk terug gaan vragen. Ondertussen ons kapot lopen voor een huis, was al  5 en een halve maand zwanger en nog steeds geen huis.Op een ochtend werd ik aan de telefoon geroepen, we hadden een halve woning , zei mijn man , tja , wist even niet wat ik me daar bij moest voorstellen , maar we hadden er één.De volgende morgen er heen , op een hoek tweede etage , spannend hoor.
    Boven gekomen was het even schrikken , een heleboel ramen , weinig ruimte en niet te vergeten , het toilet op de overloop , dat houd in als ik s'nachts naar de plee moest, ik de buren kon tegen komen , ook die van hun was op de overloop , intressant.
    Een zijkamertje voor de wieg en een commode , dan het bordje buiten die kamer hangen .....vol!!!!!
    De huiskamer was ook tevens slaapkamer, een keukentje waar een kleine ijskast en een wasmachine kon staan dan was het daar ook.....vol !!! Maar we hadden een woning.
    We hebben twee bedden op de kop kunnen tikken , die onder elkaar geschoven konden worden en een dressoir dat moest je zelf in elkaar zetten , was iets nieuws onder de zon , een tafel en twee stoelen , één luxe stoel en je bent klaar , vol meer kon er echt niet in , oh , ja , nog een kleine salontafel.
    Als je naar buiten wilde hangen ( dat deed je in mokum) moest je op je knieën gaan zitten , anders flikkerde je uit het raam , is ontzettend handig als je een kleine krijgt hoor.
    Een buurtje dat wil je niet weten , de Blankenstraat 107 geloof ik , zeker weten doe ik dat niet meer.We zijn toch maar ingetrokken , ik was inmiddels al zes maanden heen , dus moest wat gebeuren anders kon ik bij mijn ouders vevallen , mooi niet dus.
    Voor het eerst op je zelf en dan nog met een man die je eigenlijk niet zo goed kende , ik was wel ontzettend verlieft hoor , tot over mijn oren , dat maakte een heleboel goed.
    Het is intussen juni geworden , begin mijn huisje toch wel leuk te vinden , alleen die trappen op en af , dat was toch een ellende en zker met zo'n dikke buik. Even naar de winkel was al een hele toer en de boodschappen moesten ook naar boven hé?
    Maar het had ook zijn leuke kanten , bijvoorbeeld s'avonds , als de ramen op had geschoven begon de straat te leven. Het geblaf van een jong hondje trok mijn aandacht , ga op mijn knieën en kijk waar het vandaan komt , simpel , de buren schuin tegen over ons , begane grond , zaten op straat met een tafel en stoelen , buiten voor de deur te kaarten en dat geblaf? Hun puppy hadden ze door het raam naar buiten gelaten en zijn touw hing binnen vast , kon hij niet weg lopen hé
    Onze kleren hadden geen plaats , nou ja  , hadden ze wel , maar een beetje onhandig , namelijk onder het bed in koffers , de enige plaats waar we ze konden opbergen , dus s 'avonds , als je naar bed wilde , was het een hele verhuizing.
    Eerst de koffers in de keuken , dan de salontafel aan de kant , bedden onder elkaar vandaan halen en opmaken, s'morgens , als mijn man naar zijn werk was , ik de boel weer inelkaar zetten , was net een paspuzzel , overdag was het bovenste bed tevens bank. En dan die was zeg , ik had nog geen wasmachine, daar hadden we nog geen geld voor , alles op de hand gewassen en buiten hangen op een rekje aan het raam , zie je me al zitten , op mijn knieën wasgoed naar buiten en een dikke toeter en maar hopen dat er niks viel , de trap af en op zag ik me even niet doen, voor een washandje en dan maar hopen dat het droog bleef.
    Vlak voor mijn bevalling was het erg heet , dus alle ramen  open (waren er 6) en niet kunnen slapen , hangen we lekker uit het raam , komt er een slee van een wagen aanzetten , niet normaal zeg wat een ding.
    Er stapt een man luidruchtig uit, naar de overkant , gaat op drie hoog een venster open , daar word van alles uit gegooid , beddengoed , kleren , schoenen en die vent maar schreeuwen , die was zo zat als een kanon , kon amper nog lopen , pakte de hele zooi weer op en zei "Laat me er nou in schatje ".De deur ging open en de man was weg.
    Wij en nog meer buren  , hingen uit het raam en begonnen een gesprekje , ook dat was heel normaal daar , zo van uit je raam ( dat mis ik wel hoor die gezelligheid) daar gaat de deur weer open beneden , is die vent weer en boven gaat het raam weer open en daar komt de hele janboel ook het raam weer uit en een geschreeuw beneden , maar ook boven dit keer , hij zei dat hij niet meer terug kwam , zij zei dat hij in de strond kon zakken , de pooierauto kwam er ook weer aan en pleite was de man.
     Wij dachten dat het over was , maar de buren verzekerde ons van nog meer spektakel , dat was daar schering en inslag , dus hangen blijven he.
    Ik heb wel een paar kussentjes gepakt had geen knieën meer over.
    Een half uur later kwam het voertuig weer terug en een gedonder daar beneden en ja hoor, daar begon het weer helemaal opnieuw , alleen er was een klein verschilletje , de politie was er ook bij dit keer en die waren de vrouw aan het kalmeren , was intussen naar beneden gekomen , om der boeltje bij elkaar te rapen , wat bleek nou meneer was niet alleen dronken , hij had ook buiten de deur gegeten .......Een andere vrouw dus.We hebben dubbel gelegen die avond en oh , oh , wat een gezellige buurt toch.
    Toen was de grote dag daar.....bevalling , een zoon , grote grutten wat een ervaring.
    We hebben daar ongeveer een jaar gewoond , veel gezien , gehoord , geleefd en beleefd , toen hield ik het voor gezien , het was echt te klein daar , dan maar meteen iets grotere woning zoeken Australië iets groter maar hoor.

    maar mijn eerste woning zal ik nooit vergeten , het had iets , iets dat nu niet meer bestaat.
    Het was EENVOUDIG en .....maar zeven gulden vijtig per week.

    30-11-2007 om 00:00 geschreven door mausie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.droomstad

    Dat is één van mijn schilderijen de rest krijg ik er nog niet op helaas.

    30-11-2007 om 00:00 geschreven door mausie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    » Reageer (0)
    29-11-2007
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-11-2007 om 18:54 geschreven door mausie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mokum

    Ik woon in Amsterdam en ben 15 -16 jaar oud en het is koninginnedag
    Zoals normaal ben ik alleen.
    Vrienden of vriendinnen heb ik niet.
    Mijn ouders hebben mij een fotocamera kado gedaan toen ik verjaarde , maar geld voor een fotorolletje heb ik niet.
    Vandaag zijn ze vroeg opgestaan,voordat ik A kon zeggen waren ze de deur uit en waar ze heen gingen weet ik niet.Daar sta je dan midden in de kamer in je pieremegoggeltje-allen dus.En wat ga je dan doen in je eentje hé, jepakt een bloknootje,pen en camera (zonder filmpje) en gaat naar de stad.Harstikke nerveus, de tram in, eigenlijk niet wetende waar heen,ergens maar uitstappen , maar waar?
    De Dam leek me wel wat, daar is het lekker druk, dan heb je wat te zien en dan lopend weer naar huis.
    Zo gezegt, zo gedaan,mijn camera bungeld lekker op mijn borst , hem maar eens gepakt en zogenaamd foto's gemaakt en iets opgeschreven....niet leesbaar net russisch voor beginners.
    Er is altijd wel een gek in Amsterdam die daar op gaat reageren zeker in Amsterdam.
    Ik loop al een tijdje zo belachelijk te doen en ben al op het Rembrandsplein beland, me afvragend
    of ik nog iets leuks beleef, want nog even en ik ben weer thuis.
    Ja hoor,beet, een vis gevangen,een man van (denk ik ) italiaanse afkomst die mij aansprak.
    Wat ik aan het doen was,nou dat zag hij toch? Foto's aan het maken voor de krant.
    De man "Welke krant dan "? De telegraaf schoot mij te binnen.Hij moest even wachten , want ik moets een foto maken van een paar gek geklede mensen en natuurlijk iets schrijven "Voor bij de foto,s " zei ik en dat het steno was.Vraag me nou niet hoe ik dat wist want zo kleffer was ik helemaal niet , in die dagen.
    De man begon allerlei vragen te stellen en als ik geen antwoord klaar had moest ik nodig foto's maken,zodat ik in tussentijd even een antwoord kon bedenken.
    Ondertussen liep ik wel richting huis.
    Toen we mijn straat in liepenwerd het mij te heet onder mijn voeten , hoe raak ik die vent nou weer kwijt? Want meneer werd ook nog eens een beetje lastig.
    Ik wachte even en hij pakte mijn hand, ik raakte een beetje in paniek een beetje maar hoor .(ik was der pas 16 he)
    Stel dat mijn ouders de hoek om kwamen zetten en mij daar zo zagen met die vent  , plus het vijt wat ik had uitgespookt? Moest er even niet aan denken, anders werd ik daar en dan niet goed .pfffffff.
    Die brachten me meteen door naar kamer 6 of zo.
    Helder idee "Als ik nou iets leuks over je schrijf en morgen lees jij dat in de krant, kom je me morgenavond even zeggen hoe dat vond oke?""Om zeven uur precies,hier op de hoek is dat goed?"
    Dat vond hij te gek en leek hem wel leuk.
    Ik schatte hem zo'n eenentwintig jaar oud, de simpele maar hij ging wel weg.
    Moest me omdraaien want ik stikte zowat van het lachen.
    Thuis gekomen waren mijn ouders er alen vroegen wat ik zoal met mijn dag had gedaan.
    " Oh, ik ben naar de stad geweest, mensies kijken ". ha,ha,ha,ha,
    Heb het ze nooit vertelt en of die vent is komen opdagen? Wie weet , en gelachen dat ik .

    mausie.

    29-11-2007 om 00:00 geschreven door mausie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (10 Stemmen)
    » Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het verhaal.

    Hallo mensen ik ga verhalen schrijven.....alhoewel dat heb ik al.
    Ik wil ze graag delen en kijken wat u er van vind.
    Het zijn dingen uit mijn persoonlijk leven , op een dusdanige manier verwerkt zodat de lezer er plezier in kan hebben en er toch soms een boodschap in schuild.


                                    Wees Welkom in Mijn Wereld.

    29-11-2007 om 00:00 geschreven door mausie

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (8 Stemmen)
    » Reageer (0)


    Image Hosted by ImageShack.us
    E-mail mij

    Image Hosted by ImageShack.us Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek
  • zomaar
  • dag mausje
  • site
  • heerlijk
  • Hallo Mausie

    Image Hosted by ImageShack.us Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Inhoud blog
  • ERWTENSOEP. 1987
  • ...Schilderij-eigen werk-druk op plaatje ....
  • ...Schilderij-eigen werk-druk op plaatje...
  • ...Schilderij-eigen werk -druk op plaatje...
  • ...Schilderij-eigen werk-druk op plaatje...
  • ...Schilderij-eigen werk -druk op plaatje...
  • ...Schilderij-eigen werk-druk op plaatje...
  • ...Schilderij-eigen werk-druk op plaatje...
  • ...Schilderij -eigen werk-druk op plaatje ...
  • ...Schilderij eigen werk -druk op plaatje...
  • ...Schilderij eigen werk -druk op plaatje...
  • ...Schilderij eigen werk -druk op plaatje
  • Schilderij eigen werk druk op plaatje krijg je de ware grote...
  • ...Mooi plaatje ...Rustgevend...
  • 1975
  • BEESTJE VANGEN 1988
  • KONIJNENLOL 1982
  • Slaapwandelen 1979
  • Vertaling van George Michael.
  • Rijlessen 1976


     


    ....Celine dion Titanic !! Video clip ...

    Tips voor u blog !!
  • Upload file to Mediafire pps !!
  • Upload Imageshack plaatjes !!
  • Upload plaatjes verkleinen (geen bewegendeplaatjes) !!
  • Upload plaatjes verkleine ( bewegende plaatjes)!!
  • Upload plaatjes of foto's of slide's

  • Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us
    Image Hosted by ImageShack.us

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!