Inhoud blog
  • Amoniaklek voor brandweer Wommelgem
  • Brasschaat: schepen Geysen neemt ontslag
  • Kalmthout: 15/01 nieuwjaarsconcert Welzijnsraad
  • Wommelgem: Kelly Joris nieuwe OCMW-voorzitter
  • Brecht: " Weet wat je eet"
    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)
  • Zoeken in blog

    regionaal persagentschap Noord Antwerpen
    wij maken nieuws van uw activiteiten
    28-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoersel zoekt kinderen voor boekenjury
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Lees je graag? Lees je veel? En wil je graag mee beslissen welk boek een bekroning krijgt? Dan ben jij de persoon die we zoeken! Onze Zoerselse bibliotheek stelt namelijk een kinder- en jeugdjury samen die beslist welk hét jeugdboek van het afgelopen jaar was, en dit voor verschillende leeftijdscategorieën (derde en vierde leerjaar - vijfde en zesde leerjaar - eerste en tweede middelbaar).

    wat verwachten we van jou als jurylid?
    Je leest in je eigen tempo en in willekeurige volgorde de tien genomineerde boeken. Vervolgens maak je jouw persoonlijke rangschikking op. Alle Zoerselse stemmen worden dan samengeteld en doorgestuurd. Samengeteld met die van de overige juryleden uit heel Vlaanderen zal dan blijken welke boeken er in de prijzen vallen.


    geïnteresseerd?
    Spring dan vóór 24 september eens binnen in één van onze drie bibs of geef je gegevens door via 03 2980 7 22 of zoersel@bibliotheek.be. Veel leesplezier alvast!

    meer info: zoersel@bibliotheek.be

    28-09-2011 om 00:26 geschreven door pim


    Categorie:zoersel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zandhoven: OCMW zoekt nachtvrijwilligers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vrijwilligers gezocht voor nachtoppas

    “Mijn moeder woont sinds enkele maanden bij ons in. Het was voor haar niet meer haalbaar om alleen te wonen. Samen met mijn man, zorgen we graag voor haar. Maar soms zitten we met een probleem. Als we bijvoorbeeld samen naar een avondfeest moeten. We durven ons moeder dan eigenlijk niet goed meer alleen te laten.”

    In deze situatie kan iemand een beroep doen op nachtzorg. Deze dienst ondersteunt mensen die de dagelijkse zorg voor hun partner, ouder of kennis opnemen. Medewerkers van nachtzorg nemen de zorg die er ’s nachts is even over. De zorg overdag vraagt vaak al veel energie van de mantelzorger. Wanneer deze vraag ook tijdens de nacht aanhoudt, is het geen evidentie om de zorgbehoevende 24 uur op 24 bij te staan. Om de dienst te versterken is men op zoek naar vrijwilligers. De belangrijkste voorwaarde is dat je graag helpt, je engageert en uiteraard bereid bent om ’s nachts niet in je eigen bed te slapen.

    Deze dienstverlening is bedoeld voor mensen die moeilijkheden hebben met mobiliteit, die moeilijk naar het toilet kunnen of incontinent zijn, die indicaties van dementie vertonen of van wie de mantelzorgers even op krachten willen komen. Tijdens zo’n nacht neem jij de zorgtaak op je. Je helpt bij een toiletbezoek, je houdt toezicht op het innemen van medicatie, je zet het ontbijt klaar, je helpt iemand in en uit het bed, … en als het rustig is, kan je gerust je ogen even dicht doen. Je komt in een enthousiast team terecht. Er wordt gezorgd voor opleiding, permanente vorming en ondersteuning en de nodige verzekering. Bij eventuele problemen tijdens de nacht kun je steeds bijstand krijgen via de telefoon of van een verpleegkundige die aan huis komt.

    Een basisnacht begint om 22.00 uur en eindigt om 7.00 uur. Je krijgt hiervoor 25 euro onkostenvergoeding per nacht. Voor bijkomende opvanguren krijg je 2,50 euro per uur extra. Voel jij er iets voor om je kandidaat te stellen als vrijwilliger of wens je meer informatie? Neem dan contact op met het OCMW van Zandhoven op het nummer 03-466 01 00.

    28-09-2011 om 00:17 geschreven door pim


    Categorie:zandhoven
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wuustwezel: nieuw gemeentelijk milieubeleidsplan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 12 september 2011 werd het ontwerp gemeentelijk milieubeleidsplan vastgesteld door het college van burgemeester en schepenen. Aan dit plan is in de loop van het voorbije jaar intensief gewerkt. Het resultaat ligt van 15 september tot 14 november 2011 ter inzage op het gemeentehuis. Het ontwerpplan kan ook op de gemeentelijke website geraadpleegd worden of op www.milieuraad.be/wuustwezel.
    Tot 14 november 2011 kan elke inwoner van de gemeente schriftelijk opmerkingen op het document indienen t.a.v. het college van burgemeester en schepenen, Gemeentepark 1, 2990 Wuustwezel. Het plan dat ter inzage zal liggen is nog maar een ontwerp en is de basis voor het definitieve plan. 

    28-09-2011 om 00:08 geschreven door pim


    Categorie:wuustwezel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnegem: verkeershinder Krijgsbaan
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op 28 september worden de werken aan de Krijgsbaan (R11)  verdergezet. Vorige maand werd het deel in Wommelgem, van het rondpunt tot de grens met Wijnegem afgerond. Nu starten de werken op het grondgebied van Wijnegem, van de grens met Wommelgem tot aan het kruispunt Turnhoutsebaan. 
     

    Aannemer Van Hecke nv kreeg opdracht van Eandis om verschillende nutsleidingen ondergronds te leggen. Gelet op de gunstige weersverwachtingen starten de werken morgen al.

     

    Er zal één rijstrook van de Krijgsbaan (richting rondpunt) worden afgesloten. Dit zal onvermijdelijk verkeershinder veroorzaken.

     

    Het gemeentebestuur heeft met de aannemer bedongen dat er in dubbele ploegen zal worden gewerkt zodat de werken op kortere termijn kunnen gerealiseerd worden. Het einde van de werken is voorzien rond eind oktober.

     

    Problemen kan u melden bij het Vlaams gewest, Wegen en Verkeer, tel. nr. 03 241 51 11 of per e-mail: wegen.antwerpen@vlaanderen.be of bij onze conducteur, Stefaan Geudens, tel. nr. 0477 50 22 41, tijdens de kantooruren.

     

    We beseffen dat de Krijgsbaan een belangrijke en heel drukke verkeersader is. De werken zullen onvermijdelijk voor verkeershinder zorgen. Daarom hebben we alles in het werk gesteld om de termijn zo kort mogelijk te houden.

     

    We danken u bij voorbaat voor uw begrip.
    De gemeente

    28-09-2011 om 00:04 geschreven door pim


    Categorie:wijnegem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wijnegem: geen belastingverhoging, geen afdankingen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten trok fors aan de alarmbel. "De financiële situatie van veel lokale besturen wordt stilaan 'onhoudbaar' en de lokale besturen zullen op grote schaal personeel moeten afdanken of de belastingen moeten verhogen om het hoofd boven water te houden."
    Wij vroegen of er in onze regio ook belastingverhogingen en/of personeelsafdankingen op til zijn...



    Schepen Paul Heyvaert is duidelijk:

    "Wijnegem voorziet in 2012  zeker geen belastingverhoging, er zal ook geen personeel worden afgedankt.
    Onze financiële situatie is gezond, de begroting is in evenwicht, ook voor volgend jaar . Alle uitgaven en projecten  die voorzien zijn in het beleidsplan 2007-2012  kunnen worden uitgevoerd."

    28-09-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:wijnegem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde heeft reservefonds van 3.500.000 euro
    Klik op de afbeelding om de link te volgen


    De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten trok fors aan de alarmbel. "De financiële situatie van veel lokale besturen wordt stilaan 'onhoudbaar' en de lokale besturen zullen op grote schaal personeel moeten afdanken of de belastingen moeten verhogen om het hoofd boven water te houden."
    Wij vroegen of er in onze regio ook belastingverhogingen en/of personeelsafdankingen op til zijn...




    Schepen Dirk Roosen is formeel

    "Dank voor uw email met twee concrete vragen en ziehier mijn antwoorden :

    1.       Neen , Schilde moet niet de belastingen te verhogen.
    2.   
      Neen , er zal geen gemeentelijk personeel worden afgedankt.

    Schilde heeft een zeer lage aanvullende personenbelasting van maar 5 %

    Schilde heeft een zeer lage graad van opcentiemen op onroerend goed nl. 785 opcentiemen.

    Schilde heeft een reservefonds aangelegd van ong. 3,5 miljoen euro.

    Schilde heeft een lage schuldenlast & het financieel profiel van de gemeente , opgemaakt door DEXIA is zeer gunstig.

    Schilde heeft een extra pensioenfonds aangelegd voor de pensioenen van haar personeel te kunnen blijven betalen.

     

    Schilde zal in 2012 toch besparing maatregelen moeten treffen in haar uitgaven op de werkingskosten enz. gelet op de verwachte minder inkomsten uit dividenden / gemeentefonds / personenbelastingen enz enz…"

    28-09-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht: geen financiële problemen dank zij spaarzaam beleid
    Klik op de afbeelding om de link te volgen
    De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten trok fors aan de alarmbel. "De financiële situatie van veel lokale besturen wordt stilaan 'onhoudbaar' en de lokale besturen zullen op grote schaal personeel moeten afdanken of de belastingen moeten verhogen om het hoofd boven water te houden."
    Wij vroegen of er in onze regio ook belastingverhogingen en/of personeelsafdankingen op til zijn...



    Ook burgemeester Aerts van Brecht is formeel:

    geen belastingverhoging, geen afdanking gemeentepersoneel

    "Graag deel ik U mede dat omwille van het spaarzaam beleid gedurende de voorbije jaren, het antwoord voor de gemeente Brecht op beide vragen een ondubbelzinnig "neen" is : dus geen verhoging van de belastingen en geen afdanking van personeel om financiële redenen !"

     

    28-09-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:brecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoersel: financieel alles onder controle
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten trok fors aan de alarmbel. "De financiële situatie van veel lokale besturen wordt stilaan 'onhoudbaar' en de lokale besturen zullen op grote schaal personeel moeten afdanken of de belastingen moeten verhogen om het hoofd boven water te houden."
    Wij vroegen of er in onze regio ook belastingverhogingen en/of personeelsafdankingen op til zijn...




    Bart Sebreghts, schepen in Zoersel, was de eerste om ons de financiële situatie van zijn gemeente toe te lichten.

    geen nieuwe belastingen, geen personeelsafslanking

    "Wij zijn nu volop bezig met het budgetproces en ik loop daarom misschien iets vooruit op de feiten.
    Wij hebben zeker niet de intentie om belastingen te verhogen. Wij hebben de belastingen deze legislatuur zelfs verlaagd door de afschaffing van de forfaitaire huisvuilbelasting.
    Er zal niemand omwille van financiële redenen afgedankt worden. Wij hebben  een duidelijk personeelsplan dat gefaseerd wordt ingevuld van nu tot 2014. Dit plan is opgenomen in onze meerjarenplanning en is afgestemd op de uitdagingen die we voor onze gemeente hebben uitgestippeld.
    Dat neemt niet weg dat ook Zoersel de huidige economische situatie moet ondergaan. Meer dan ooit is het dus van belang dat de middelen goed beheerd worden en dat er duidelijke prioriteiten worden gekozen.
    Je mag mij zeker contacteren voor vedere info."

    28-09-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:zoersel
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ook onze gemeenten in financiële problemen?
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten trok dinsdag fors aan de alarmbel. "De financiële situatie van veel lokale besturen wordt stilaan 'onhoudbaar' en de lokale besturen zullen op grote schaal personeel moeten afdanken of de belastingen moeten verhogen om het hoofd boven water te houden."

    Wij leggen momenteel contacten met de schepenen van financiën uit onze regio om te kijken of de financiële situatie van de gemeente ook hier zo zorgwekkend is.

    We brengen zo snel mogelijk verslag van onze zoektocht...

    28-09-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:regionaal
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02/10 aankondiging Schoten: gezondheidsmaand

    schoten           op zoek naar verf?
    www.deverfkerk.be

    Ouder worden in goede gezondheid

    Ouder worden betekent meer tijd krijgen.
    Voor jezelf, voor familie en vrienden en voor hobby‟s. Tijd om de dingen te doen die je al zo lang wil doen.
    Maar ouder worden betekent ook vaak last krijgen van allerlei kwaaltjes. Dan is het belangrijk om een gezonde levensstijl na te streven om die kwaaltjes zoveel mogelijk een halt toe te roepen.

    Jaarlijkse gezondheidsmaand
    De lokale Dienstencentra „t Dorp en Cogelshof roepen oktober daarom vanaf nu uit tot gezondheidsmaand. “Een hele maand lang organiseren we allerlei acties om een gezonde levensstijl te promoten”, zeggen dienstencentraleidsters Ilse Willebrords en Sarah Boonen.
    “We proberen dat zo gevarieerd mogelijk te doen, onder meer met een gezond ontbijt, infomoment, sportactiviteiten en op het einde een quiz om te zien wat er is blijven hangen van alle informatie die we in deze gezondheidsmaand gegeven hebben”, geven Ilse en Sarah al een blik in hun gezonde programmatie.
    „Leuk, maar niets voor mij.‟
    Komt deze gedachte bij je op na het lezen van dit artikel?
    Fout! Iedereen kan sporten.
    Je hoeft geen Kim Gevaert, Tom Boonen of Fred Deburghgraeve te zijn. Bewegen is leuk én goed voor je gezondheid. Zet je schroom aan de kant en kom gewoon meedoen!
    Wil je meer weten? Meer informatie over de gezondheidsmaand is te krijgen in beide dienstencentra of via de website www.ocmwschoten.be.


    Wat staat er in de gezondheidsagenda?

    • Gezond ontbijt - woensdag 5 oktober
      Om 9 uur ontbijten we samen. Je kan uit een gezond buffet jouw ideale ontbijt samenstellen. Om 10.30 uur geeft diëtiste An De Meyer uitleg over hoe een gezond ontbijt eruit ziet. Je krijgt ook een infomapje over onze projectmaand.
    • Fietstocht met lunch - vrijdag 7 oktober
      We vertrekken aan LDC „t Dorp voor een fietstocht langs fietsknooppunten. Bij aankomst staat er een gezonde lunch klaar. Afsluiten doen we niet met een kopje koffie, maar met een smoothie die bruist van de vitamines!
    • Zwemmen, lichte lunch, turn- en relaxatieoefeningen - dinsdag 11oktober
      Om 10.30 uur gaan we zwemmen in de Sportoase en staat er een uurtje aquaqym op het programma. Na een gezonde en lichte lunch doen we een uurtje turn– en relaxatieoefeningen. Prijs: 11 euro per persoon.
    • Infomoment: „gezond bewegen voor senioren‟ - vrijdag 14 oktober
      Om 10.30 uur krijgen we uitleg hoe we fietsen, wandelen en bewegen in onze dagdagelijkse activiteiten kunnen integreren. Kortom: gezond ouder worden door verantwoord te bewegen!
    • Gezondheidswandeling met lunch - dinsdag 18 oktober
      Onze wandeltocht start om 10 uur aan LDC „t Dorp. „s Middags staat er een gezonde lunch op het menu in LDC Cogelshof. Bij onze aankomst in het LDC „t Dorp staat er een verfrissing voor je klaar.
    • Quiz met gezond dessertenbuffet - donderdag 27 oktober
      Om 14 uur gaan we onze kennis over voeding en beweging testen. Aansluitend is er een gezond dessertenbuffet. Je krijgt er gratis de recepten bij om in het receptenboekje te steken dat je op 5 oktober van ons kreeg.

     
    schoten           op zoek naar zon?
    www.sps.be

    28-09-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02/10 aankondiging Kalmthout: wandeling Heide-Kalmthout
    kalmthout           iets bijzonders in wijnen en als b&b
    www.bbdivino.be
     

    De Joodse Geschiedenis van Heide-Kalmthout

    op zondag 2 oktober 2011

     

    Wist je dat Heide tussen de twee wereldoorlogen een ware toevloed van joodse mensen kende? De grote joodse aanwezigheid heeft een wezenlijke bijdrage geleverd in de explosieve groei en bloei van Heide. Tussen 1930 en 1942 waren er minstens 700 ingeschreven joodse inwoners. Bovendien kwamen er vele honderden joodse toeristen in de weekends en tijdens de zomermaanden genieten van de natuur.

     

    Eind jaren '20 bouwden zij een mooie synagoge, de enige in België buiten de
    stad. Ze stichtten eveneens een Jeshiva, een hogeschool voor de Talmoedstudie, de allereerste in België. Verschillende hotels waren specifiek gericht op joodse toeristen. En vele pensionnetjes en kamers bij gewone burgers hadden joodse gasten.


    Voor en tijdens de tweede wereldoorlog waren vele joden -die het naderende
    onheil hadden zien aankomen- al vertrokken uit Heide en Antwerpen. Maar spijtig genoeg werden de achtergebleven joodse mensen, 37 in totaal, tijdens twee razzia's in Heide door de Duitsers opgepakt en naar de vernietigingskampen gestuurd.


    Deze themawandeling duurt 3 uur (5 km). Koffiepauze in historisch cafeetje.

    Gids: Hans Geldhof.

     

    Wanneer: zondag 2 oktober 2011 om 14u00

    Prijs: 4 euro (ter plaatse te betalen)

    Startplaats: station Heide

    Inschrijving en info:

    Dienst Toerisme Kalmthout, tel (0032)03 666 61 01,toerisme@kalmthout.be


      
     
    kalmthout...zoek je ramen, deuren of veranda´s?
    www.bruvo.be
                                         

    28-09-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:kalmthout
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.02/10 aankondiging Schoten: Herfsthappening Vordenstein
    Herfsthappening op Vordenstein , zondag 2 okt 2011



    Op zondag 2 oktober 2011 houdt tuinpunt vzw, opnieuw " Herfsthappening " in de
    Oranjerietuin Vordenstein te Schoten.
    Op het programma staan tal van activiteiten zoals onder meer:

    - Tentoonstelling bloemstukken met pompoenen en dahlia's
    - Kruidenwandeling om 11 uur
    - Fruitbomenwandeling en informatiestand bijzondere fruitsoorten
    - Verkoop fruitbomen, kleinfruit en minikiwi's
    - Wandeling door de dahliatuin om 14.00 uur
    - Verkoop culinaire en decoratieve pompoenen en bijzondere groenten
    - Verkoop pompoenzaden en receptenboekje (60 pompoengerechten)
    - Infostand van vogelbescherming Brasschaat
    - Demonstratie houtsnijwerk
    - Kettingzaagkunst (Art of Nature)

    Uiteraard kunt u die dag in het cafetaria ook genieten van een drankje en een hapje
    met de traditionele pompoensoep.
    Het is ook een laatste kans om de tentoonstelling" Vurig Vordenstein " te bezoeken
    en de vruchten van de moestuin te bewonderen.

    Herfsthappening op Vordenstein

    op zondag 2 oktober 2011 van 10 tot 17 uur
    in de Oranjerietuin Vordenstein te Schoten (Parking Kopstraat)

    Inkom gratis.

    Honden zijn in het domein niet toegelaten.


    28-09-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    27-09-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: rookmelders weer op voorraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Schilde is rookmeldergemeente
    Rookmelders terug op voorraad!

    Schilde neemt deel aan de provinciale sensibiliseringscampagne die het gebruik van rookmelders in woningen sterk wil verhogen. Dankzij de rookmeldercampagne gaan onze inwoners en hun gezin 10 jaar lang een veilige nacht tegemoet voor amper 2 euro per jaar. De gemeente biedt kwaliteitsvolle rookmelders aan tegen de erg gunstige prijs van 19,95 euro.
    U kan de rookmelders ook bestellen via www.mijnrookmelder.be.

    27-09-2011 om 23:59 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ranst: boekenverkoop tot 4 oktober
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Boekenverkoop bibliotheek Emblem

     

     

    Nog tot en met dinsdag 4 oktober organiseert de uitleenpost te Emblem een boekenverkoop. Voor een zeer schappelijke prijs (€ 0,20 voor boeken met een zachte kaft, € 0,50 voor boeken met een harde kaft) kan u afgevoerde boeken kopen.
    De verkoop zal plaatsvinden tijdens de openingsuren:
    Dinsdag van 18.00 tot 20.00 uur
    Woensdag van 14.00 tot 16.00 uur
    Zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur

    27-09-2011 om 23:54 geschreven door pim


    Categorie:ranst
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem zoekt poëten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een week vol kleur

    Uw gedicht of foto in het park én in een mooie brochure? Doe dan mee! Stuur een gedicht of foto met als thema 'kleurrijk' naar het district Merksem.

    Van 23 tot en met 29 januari 2012 is het weer de Week van de Poëzie en hiervoor zijn we net zoals de voorgaande jaren weer op zoek naar leuke foto's en toffe gedichten. De 35 beste en meest originele inzendingen vindt u terug in een prachtige dichtbundel en in een heuse poëzieroute in het park tijdens de Week van de Poëzie.

     

    Haal uw inspiratie uit het thema 'kleurrijk'. Dit thema kan heel breed bekeken worden, denk bijvoorbeeld aan de mooie kleuren uit het dierenrijk, aan mensen van verschillende culturen of prachtige landschappen. Kortom, al de kleuren om ons heen komen in aanmerking.

     

    Alle inwoners van Merksem, leerlingen van Merksemse scholen en leden van Merksemse fotoclubs kunnen deelnemen aan de Week van de Poëzie door een foto (minimum 1 MB) of gedicht door te sturen naar de cultuurantenne voor 1 november 2011. Uiteraard verwachten we dat de werken die ingestuurd worden eigen werk zijn, duplicaten worden gediskwalificeerd. Vergeet zeker bij het doorzenden uw naam, geboortedatum en adres niet te vermelden.

     

    Wenst u meer informatie of kreeg u graag de flyer van de Week van de Poëzie? Aarzel dan niet en neem contact op met de cultuurantenne.

     

    Cultuurantenne Merksem

    tel. 03 338 72 71

    poezie.merksem@stad.antwerpen.be

    27-09-2011 om 23:45 geschreven door pim


    Categorie:merksem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malle: vrijwilligersfeest
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Op zondag 25 september bedankten het gemeentebestuur en het sociaal huis van Malle al hun inwoners met een groot vrijwilligersfeest ‘Dank u Malle’! Een grote vrijwilligersbeurs, de bekendmaking ‘Vrijwilliger van het jaar’ en een Massa- Zumba-initiatie vormden slechts een greep uit het aanbod aan activiteiten. Als klap op de vuurpijl trakteerde de gemeente Malle omstreeks 15.00 uur met gratis Trappist. Mede dankzij het heel zonnige weer waren een massa Mallenaren op post!

    27-09-2011 om 23:40 geschreven door pim


    Categorie:malle
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen: laatste inruilkans containerparkkaarten

    Het gemeentebestuur voorziet een bijkomende inruilperiode voor oude containerparkkaarten. Van 1 tot en met 30 september 2011 kunnen gebruikers met hun gele of groene knipkaart een laatste keer terecht aan het onthaal van het gemeentehuis. Per ongebruikte knipbeurt betaalt de gemeente 1,50 euro terug. Een volle kaart is nog 15 euro waard.

    Eerste terugbetaling een succes
    In de periode van 1 maart tot en met 31 mei 2011 leverden de Essenaren maar liefst 2.272 kaarten in. In totaal waren er 14.301 ongebruikte knipbeurten. Dat betekent dat er 21.451,50 euro werd terugbetaald.

    Allerlaatste kans
    Veel Essenaren bleken toch nog een ongebruikte kaart in huis te hebben liggen wegens vergetelheid of omdat ze nog niet op de hoogte waren van de actie. De maand september is de allerlaatste kans op terugbetaling. De kaarten kunnen niet meer gebruikt worden in het vernieuwd containerpark en worden na september ook niet meer terugbetaald. In de voorbije maanden juni, juli en augustus betaalde de gemeente evenmin kaarten terug.

    Vernieuwd containerpark
    Het containerpark van Essen zal na de werken niet meer te herkennen zijn. Er komt een modern systeem in de plaats, zoals dat in de omliggende gemeenten Kalmthout en Wuustwezel vandaag al het geval is. De gebruikers van het containerpark krijgen toegang via de elektronische identiteitskaart en betalen met hun bankkaart. Een weegbrug zorgt ervoor dat bezoekers van het containerpark exact betalen wat ze vervuilen. Het nieuwe containerpark opent wellicht in de loop van oktober de deuren.

    27-09-2011 om 23:36 geschreven door pim


    Categorie:essen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ekeren zoekt zwemlesgevers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    District Ekeren is op zoek naar enthousiaste zwemlesgevers

    District Ekeren is nog op zoek naar enthousiaste lesgevers voor de Ekerse zwemschool. Wil u graag uw steentje bijdragen om de Ekerse jeugd onder kwalitatieve omstandigheden te leren zwemmen? Neem dan snel contact op met de sportantenne.

    Zwemschool Ekeren - dagen en uren:

    Woensdag  17.45 - 19.45 uur
    Donderdag  16.45 - 17.45 uur
    Zaterdag  8.00 - 10.00 uur

    Als u niet op alle dagen of uren kan, kunnen we u ook op één of twee van de drie dagen inschakelen of u kan zich ook als invaller opgeven.

    De Zwemschool is een samenwerking tussen sportantenne Ekeren en zwemclub Iloka Kapellen (ZIK). De zwemlessen vinden plaats in zwembad De Schinde, Oorderseweg 83, 2180 Ekeren.

    27-09-2011 om 23:32 geschreven door pim


    Categorie:ekeren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht: start rioleringswerken Mieksebaan

    Mieksebaan

    Op 3 oktober 2011 starten in de Mieksebaan tussen de Kromvenlaan en Koekoeksdreef weg- en rioleringswerken. De werken omvatten:         

    • volledige opbraak wegenis;
    • aanleg riolering inclusief huisaansluiting;
    • heraanleg wegverharding en bermen, inclusief grachten.  
    De werken zullen in verschillende fases verlopen, er zal telkens een passende omleiding voorzien worden.

    27-09-2011 om 23:29 geschreven door pim


    Categorie:brecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berendrecht: Begijnhoeve wordt werf

    In Berendrecht en Zandvliet worden tot 2012 achttien straten heraangelegd in het kader van het Aquafinproject.

    De werken in de Begijnhoeve worden in vijf fases uitgevoerd.

    1. De nutsbedrijven AWW en Eandis vernieuwen water- en gasleidingen.
    2. De huizen worden aangesloten op de nieuwe water- en gasleiding.
    3. Aannemer ATF voert rioleringswerken uit.
    4. Eandis, Belgacom en Integan vernieuwen de elektriciteit (zoals ondergronds brengen van kabels).
    5. Aannemer ATF voert wegenwerken uit.

    Op woensdag 14 september 2011 startte de eerste fase. De water- en gasleidingen worden vernieuwd. De werken starten ter hoogte van Noordland en eindigen aan het kruispunt van de Spaansemolenstraat. De werken duren ongeveer drie weken. Informatie over de volgende fases volgt later.

    De Begijnhoeve is niet toegankelijk voor het verkeer. Ouders die hun kinderen naar de basisschool brengen, dienen hun auto buiten de werkzone te parkeren. De kinderen mogen enkel te voet via Noordland naar de school.

    27-09-2011 om 23:27 geschreven door pim


    Categorie:berendrecht-lillo
    >> Reageer (0)


    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)

  • Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 11/04-17/04 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!