Inhoud blog
  • Amoniaklek voor brandweer Wommelgem
  • Brasschaat: schepen Geysen neemt ontslag
  • Kalmthout: 15/01 nieuwjaarsconcert Welzijnsraad
  • Wommelgem: Kelly Joris nieuwe OCMW-voorzitter
  • Brecht: " Weet wat je eet"
    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)
  • Zoeken in blog

    regionaal persagentschap Noord Antwerpen
    wij maken nieuws van uw activiteiten
    19-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stabroek: Stille Mars Lieselotte Bourgeois
    Hieronder vinden  jullie de basisinformatie mbt de Stille Mars van zondag nav het tragisch ongeluk van vorige zondag:


    1. Programma:
    > Samenkomst: 10u op terrein LRV Hoevenen - 's Hertogendijk 44 - 2940 Stabroek/Hoevenen
    > Persmoment (perswoordvoerder > Jan Boschmans 0475 89 31 89 : 10u45
    > Vetrek stoet: 11u precies
    > Terug op LRV terrein: 12u15
    > Koffie & soep in clublokaal tot 14u. 

    2. Route
    > 'Hertogendijk > Ettenhoven > Kerkstraat > Hoge weg > 's Hertogendijk in totaal precies 6 km.
    Onder Politiebegeleiding & ambulance 

    3. Doel
    > Publiek sensibiliseren voor de problematiek rond paarden/koetsen op de baan en hoe daar mee om te gaan. Vandaar de samenwerking met het Vlaams Paardenloket. De partner (Jimmie) en ouders van Lieselotte staan volledig achter het initiatief.
    > De burgemeester  - Mevr Alida De Bie - van Stabroek en de lokale politie verlenen hun steun om alles veilig en geordend te laten verlopen!
    > Via het Vlaams Paardenloket, de sociale media van de Paardensport Federaties (LRV, VLP...) enz wordt getracht een maximum aan media-aandacht te krijgen zodat dit spijtige ongeval toch zal leiden tot een bewustwording van de weggebruiker en hen zal sensibiliseren tot een aangepast gedrag bij het naderen van ruiters/menners.

    4. Doelgroep
    > alle ruiters/menners die hun medeleven willen betuigen en tevens een boodschap willen uitsturen aan de publieke opinie om met hen rekening te houden in het verkeer

    5. Organisatie
    > De mars is een initiatief va Annelies De Bue (0478 45 32 28) - een goede vriendin van de overledene.
    > Alle info over de mars vind men ook op de Facebook pagina 'Stille mars Liselotte Bourgois'

    19-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:stabroek
    >> Reageer (0)
    18-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem: Heraanleg Bredabaan goedgekeurd

    De Merksemse Bredabaan wordt opnieuw aangelegd vanaf de Minister Delbekelaan tot de Molenlei. Het college keurde vandaag het definitieve ontwerp goed. Het Merksemse districtsbestuur heeft toch nog enkele opmerking bij de plannen.

     

    Het districtsbestuur van Merksem is verheugd dat de heraanleg van de Bredabaan in het voorjaar van 2012 van start gaat. Toch zijn er enkele punten waar extra aandacht aan geschonken moet worden.

    • Op dit ogenblik is er nog geen financiering voorzien voor het plein dat aangelegd wordt bij het binnenrijden van Merksem aan de brug van het Sportpaleis, ter hoogte van de splitsing Minister Delbekelaan – Frans de l’ Arbrelaan.

    De kostprijs van dit onderdeel van de heraanleg wordt begroot op één miljoen euro. Het districtsbestuur vindt het uiterst belangrijk dat dit plein geen aparte of tijdelijke aanpak krijgt, maar mee in de heraanleg van de Bredabaan opgenomen blijft. Omdat de Frans de l’Arbrelaan een gewestweg is, rekent het bestuur op een financiële inbreng van het Agentschap Wegen en Verkeer van de Vlaamse overheid.  

     

    • De heraanleg zal voor elke rijrichting in drie fases gebeuren en de werken zullen twee jaar duren. Deze termijn werd berekend zonder dat er rekening gehouden kon worden met onverwachte gebeurtenissen of situaties. Deze werken zullen ongetwijfeld de nodige hinder met zich meebrengen voor winkeliers, bewoners en de scholen in de omgeving. Daarom dringt het districtsbestuur er op aan dat alles in het werk wordt gesteld om de werken binnen de vooropgestelde termijn te realiseren.

     

    • De Bredabaan wordt heraangelegd met een blik naar de toekomst. Beheersmaatschappij Antwerpen Mobiel (BAM) plande voorheen reeds dat de bruggen over het Albertkanaal versmald zouden worden en de brug over de Ijzerlaan zou zelfs afgebroken worden. In die context krijgt de Bredabaan dus een hele andere functie dan de huidige. Na de heraanleg zal de Bredabaan geen dienst meer doen als doorgangsroute, maar zal de capaciteit om het verkeer te geleiden veel beperkter zijn. Het is de bedoeling om op die manier de Bredabaan veel aangenamer te maken voor bewoners, winkelende mensen of passanten. Bovendien worden nieuwe toegangsmogelijkheden richting Antwerpen voorzien (Oosterweel, bretellen van Ekeren tot Wilrijk). Het districtsbestuur rekent er op dat de Vlaamse overheid de eerder voorziene maatregelen zo snel mogelijk uitvoert.

     

    • Er wordt ook de nodige aandacht gevraagd om zo weinig mogelijk obstakels op de Bredabaan te voorzien, zodat mensen die minder mobiel of visueel gehandicapt zijn ook op een prettige manier gebruik kunnen maken van deze belangrijke winkelas.

     

    • Tenslotte dankt het bestuur iedereen die op de één of andere manier wil meewerken aan een vlot verloop van de werken.

    18-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:merksem
    >> Reageer (0)
    16-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stabroek: jubileumconcert Katharinakoor

    Het Katharinakoor uit Stabroek geeft ter gelegenheid van haar 40-jarig bestaan een Jubileumconcert met begeleiding van accordeons en strijkersensemble. Het concert gaat door op vrijdag 18 november in de Sint Catharinakerk om 20u.

    Het koor is vierstemmig, gemengd. Ivo Venkov is de dirigent. Hij gaat nu de leiding van het koor overdragen aan Pascal Van Os.

    16-11-2011 om 18:36 geschreven door pim


    Categorie:stabroek
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stabroek: stockverkoop kinderkleding
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Op zaterdag 19 november organiseert Martine een stockverkoop van kinderkleding "Tom Du". De verkoop gaat door van 10u tot 16u in de Waterstraat 197 te Stabroek.
    Meer info bij Martine op 0486 35 57 63

    16-11-2011 om 18:24 geschreven door pim


    Categorie:stabroek
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aankondiging Schilde 19/11 Leraars zonder Grenzen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dankzij Leraars zonder Grenzen kwamen Els en Jane in contact met een ontwikkelingsproject in Cambodja. In 2011 hebben ze gedurende een maand Engels gegeven aan de kinderen van een lagere school op het platteland.

    Andere jonge vrijwilligers of stagiairs trokken naar Tanzania, Kenia, Brazilië, Rwanda .....
    De leerlingen van een secundaire school in L. zijn enorm enthousiast over de scholenband die zij hebben met een school in Madagaskar....

    LzG overkoepelt een 17-tal kleinschalige educatieve projecten in Brazilië, Burundi, Cambodja, Congo, India, Kenia, Madagaskar, Rwanda, Suriname, Tanzania, Togo en Zuid-Afrika.

    Op zaterdag 19 november 2011 kan je kennis maken met LzG en de projecten: waar zijn ze werkzaam? Welke activiteiten voeren ze uit? Welke vrijwilligers- hulp kunnen ze gebruiken? Hoe kan je zelf een steentje bijdragen?

    Datum en locatie

    Zaterdag 19 november 2011 van 10.00 u - 13.00 u

    Basisschool "Wonderwijzer"
    Kerkelei 57
    2970 Schilde

    16-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    14-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wommelgem: Gemeentebelangen voor 2012

    Warm gevoel, frisse wind.

    Het zal de Wommelgemnaren de voorbije weken niet ontgaan zijn: in alle bussen werd een zakje gedropt met bloemzaad. Hierbij het opschrift “Er bloeit iets mooi in Wommelgem”.

    Vandaag wordt duidelijk waar dit naartoe gaat. Een nieuwe politieke beweging in Wommelgem is een feit.

     

    Waarom Gemeentebelangen

    In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 hadden wij gesprekken met verschillende personen, deels ervaren politici, deels nieuwkomers die zich willen inzetten voor onze gemeente.

    Deze enthousiaste Wommelgemnaren, al dan niet aan een politieke partij gebonden, hadden allen hetzelfde lokale ideaal : “ Van Wommelgem een aangename, betaalbare en goed bestuurde gemeente maken” waarbij zij de gemeente willen klaarmaken voor de uitdagingen van de toekomst.

    Zij wensen op alle vlakken de belangen van de gemeente te verdedigen en de gemeente te besturen los van alle partijpolitieke bindingen. Zo werd” Gemeentebelangen Wommelgem “  geboren!

    Warm gevoel, frisse wind

    Warm gevoel: een gevoel dat ons verbindt als gemeenschap, dat van Wommelgem een thuis maakt voor iedereen.

    Als politieke samenwerking je een warm gevoel geeft is het een goede samenwerking ,als  politieke  beslissingen je een warm gevoel geven zijn het goede beslissingen.

    Frisse wind: Gemeentebelangen Wommelgem bestaat uit vele nieuwkomers met een andere frisse kijk op politiek. Wij staan voor een krachtig en transparant bestuur voor en samen met de Wommelgemnaar met duidelijke communicatie en inspraak . We willen verder gaan dan het huidige beleid. De burger heeft de afgelopen jaren op politiek vlak duidelijk gekozen voor verandering. Wij wensen met onze nieuwe (lokale) beweging Gemeentebelangen hierop in te spelen.

    Mee bouwen?

    De komende weken werken wij verder aan de uitbouw van onze beweging en ons programma. Sleutelwoorden hierbij zijn :

    § betaalbaarheid van woningen en belastingen

    § verkeersveiligheid en mobiliteit

    § een warme samenleving

    De komende maanden komen wij ook met opgemerkte acties, maar vooral met sterke kandidaten en inhoudelijk sterke voorstellen, die uw vertrouwen waard zijn. Wommelgemnaren die mee deel willen uitmaken van deze nieuwe beweging kunnen terecht op www.gemeentebelangenwommelgem.be of sturen een mailtje naar gemeentebelangen.wommelgem@gmail.com

    14-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:wommelgem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wommelgem: Agenda Gemeenteraad van 15 november

    OPENBARE ZITTING

    1. Sport : Realisatie van een Finse piste - Delegatie aan IGEAN dienstverlening. Begin dit jaar werd gestart met de uitwerking van het concept voor de aanleg van een Finse piste op het gemeentelijk recreatiedomein Fort II. Ondertussen werden alle benodigde vergun-ningen afgeleverd en thans wordt aan de raad voorgesteld om aan IGEAN dienstverlening, gevestigd te Wommelgem, Doornaardstraat 60, de opdracht te geven voor de opmaak van het bestek met de lastvoorwaarden (incl. raming) en het voeren van de overheidsopdracht met de werfopvolging (incl. veiligheidscoördinatie).

    2. Herinrichting kruispunt Koralenhoeve - Wijnegemsteenweg - Goedkeuring ontwerp. Het wordt noodzakelijk geacht om over te gaan tot het herinrichten van het kruispunt Koralenhoeve/Wijnegemsteenweg. Hiertoe werd een ontwerp opgemaakt door Consulting Gowaco bvba te2520 Emblem, be-staande uit het bijzonder bestek met nr. GOW/08-12, plannen en de bijhorende raming ten be-drage van € 117.737,50 excl. btw. Aan de gemeenteraad wordt voorgesteld om goedkeuring te hechten aan het bijzonder bestek en bijhorende raming en over te gaan tot openbare aanbesteding.

    3. IGEAN Dienstverlening : Buitengewone algemene vergadering - Goedkeuring agenda. Door IGEAN Dienstverlening wordt er op 7 december 2011 een buitengewone algemene ver-gadering gehouden. Met betrekking tot de te behandelen punten dient de raad een standpunt in te nemen.

    4. IGEAN Milieu & Veiligheid : Buitengewone algemene vergadering - Goedkeuring agenda. Door IGEAN Milieu & Veiligheid wordt er op 7 december 2011 een buitengewone algemene vergadering gehouden. Met betrekking tot de te behandelen punten dient de raad een stand-punt in te nemen.

    5. CIPAL : Buitengewone algemene vergadering - Goedkeuring agenda. Door CIPAL wordt er op 9 december 2011 een buitengewone algemene vergadering gehou-den. Met betrekking tot de te behandelen punten dient de raad een standpunt in te nemen.

    6. PIDPA : Buitengewone algemene vergadering - Goedkeuring agenda.

     

    Door PIDPA wordt er op 19 december 2011 een buitengewone algemene vergadering gehou-den. Met betrekking tot de te behandelen punten dient de raad een standpunt in te nemen.

    7. IKA : Buitengewone algemene vergadering - Goedkeuring agenda. Door IKA wordt er op 19 december 2011 een buitengewone algemene vergadering gehouden. Met betrekking tot de te behandelen punten dient de raad een standpunt in te nemen.

    8. IVEKA : Buitengewone algemene vergadering - Goedkeuring agenda. Door IVEKA wordt er op 20 december 2011 een buitengewone algemene vergadering gehou-den. Met betrekking tot de te behandelen punten dient de raad een standpunt in te nemen.

    9. Gemeentefinanciën : Vaststelling verkoopprijzen cursussen "Omgaan met digitale media" voor 50+. Er wordt voorgesteld aan de gemeenteraad om de verkoopprijzen voor de cursussen "omgaan met digitale media" voor 50+ vast te stellen als volgt : Werking van GSM: 2-daagse cursus - Inschrijvingsgeld: € 10; Skype - Inschrijvingsgeld: € 5; Van camera naar computer: op woensdag 7 maart 2012 - Inschrijvingsgeld: € 5; Van camera naar computer: op woensdag 14 maart 2012 - Inschrijvingsgeld: € 5; Facebook - Inschrijvingsgeld: € 5;

    10. Gemeentefinanciën : Gemeentelijke opcentiemen op de heffing ter bestrijding van verkrotting van gebouwen en/of woningen. Er wordt voorgesteld om voor het dienstjaar 2012, 100 gemeentelijke opcentiemen te heffen op de gewestelijk heffing ter bestrijding van verkrotting van gebouwen en/of woningen.

    11. Gemeentefinanciën : Beleids- en beheerscyclus - Vervroegde inwerkingtreding. Er wordt voorgesteld om de nieuwe regelgeving inzake de beleids- en beheerscyclus voor ge-meenten, provincies en openbare centra voor maatschappelijk welzijn op 01 januari 2013 in te voeren.

    GEHEIME ZITTING

    12. Administratief personeel : Informaticus op proef.

    13. IGEAN Dienstverlening : Buitengewone algemene vergadering - Aanduiding vertegenwoordi-ger en plaatsvervangend vertegenwoordiger.

    14. IGEAN Milieu & Veiligheid : Buitengewone algemene vergadering - Aanduiding vertegenwoor-diger en plaatsvervangend vertegenwoordiger.

    15. CIPAL : Buitengewone algemene vergadering - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsver-vangend vertegenwoordiger.

    16. PIDPA : Buitengewone algemene vergadering - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsver-vangend vertegenwoordiger.

    17. IKA : Buitengewone algemene vergadering - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsvervan-gend vertegenwoordiger.

    18. IVEKA : Buitengewone algemene vergadering - Aanduiding vertegenwoordiger en plaatsver-vangend vertegenwoordiger.

    14-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:wommelgem
    >> Reageer (0)
    13-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem: KSA viert 50 jarig bestaan met grootse reünie




    13-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:merksem
    >> Reageer (0)
    12-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wommelgem: Wendy Bosmans komt naar 't Evertje
    Organisatie LOKAAL OVERLEG KINDEROPVANG WOMMELGEM
    Waar

    Nieuwe locatie:
    BKO 't Evertje
    basisschool De Boomgaard
    Lt. K. Caluwaertsstraat 41

    Wanneer woensdag 16 november 2011
    Van 19u30

    Op woensdag 16 november wordt de nieuwe werkplek van 't Evertje ingehuldigd met een receptie in de Boomgaard, gevolgd door een lezing van 'Supernanny' Wendy Bosmans.

    Meer info

    Het verloop van de avond:
    • 19u30: verwelkoming door Ann Baele, schepen van jeugd en sociaal beleid,
    •  toelichting toekomst BKO ’t Evertje door Marc Dierckx, schepen van onderwijs,
    •  toelichting werking en voorstelling BKO door Els Stoop (coördinator) en collega’s,
    •  toelichting door Martine Verhoeven, voorzitter LOK en LOO,
    •  lezing door Wendy Bosmans (*), ‘Supernanny’ van VTM

    ( * ) Wendy Bosmans studeerde klinische psychologie aan de K.U.Leuven en volgde ook nog een postuniversitaire opleiding gedragstherapie. Ze deed heel wat ervaring op in de opvoedingswinkel in Genk, waar ze ouders jarenlang begeleidde met vragen over opvoeden en schreef er al twee boeken over. Intussen heeft ze haar eigen praktijk. In Vlaanderen is Wendy Bosmans bij het grote publiek vooral bekend van het VTM-programma ‘Supernanny’.





    12-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:wommelgem
    >> Reageer (0)
    09-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmthout organiseert oorlogswandeling op 11 november

    Oorlogswandeling Kalmthoutse Heide op 11 november

     

    TUSSEN DODENDRAAD EN V-BOMMEN

     

     

    Op vrijdag 11 november herdenken we de Wapenstilstand van Wereldoorlog I. Op 11 november 1918 kwam een einde aan 'de grote oorlog', het meest dodelijke conflict dat de wereld ooit kende.

    Hoewel Kalmthout ver verwijderd lag van het strijdgewoel, was de oorlog hier toch tastbaar aanwezig. Aan de Belgisch-Nederlandse grens hadden de Duitsers een elektrische draadversperring van 2000 Volt opgesteld. De ‘dodendraad’ liep dwars door het grondgebied van onze gemeente. Vele Kalmthoutenaren waren actief bij het smokkelen van mensen, goederen en berichten doorheen deze draad.

     

    Tijdens een rondleiding van 2,5 uur (4 km) lopen we langs een deel van het tracé van de draadversperring, vertellen we verhalen over passeurs en smokkelaars en brengen we een bezoek aan het ‘vluchtkapelletje’.

    Ook de littekens die Wereldoorlog II achterliet in het landschap van de Kalmthoutse Heide krijgen de nodige aandacht.

     

    Praktisch

    • Datum: vrijdag 11 november om 13.30 u
    • Startplaats: aan het kanon, parking Putsesteenweg, Kalmthout
    • Vooraf inschrijven bij de Dienst Toerisme Kalmthout, Putsesteenweg 131, 2920 Kalmthout, 03 666 61 01, toerisme@kalmthout.be. Deelname: 4 euro/persoon
    • Gids: Hedwig Lauriks

     

    Dienst Toerisme Kalmthout organiseert in november meerdere cultuurhistorische wandelingen met gids. Geniet van deze prachtig gekleurde novembermaand en schrijf u nu in.

     

    • Vrijdag 11 november 2011 van 13u30 van 16u00: Tussen Dodendraad en V-Bommen (Kalmthoutse Heide)
    • Zaterdag 12 november 2011 van 14u00 tot 16u00: Jubileumwandeling 100 Jaar Station Heide (stationsbuurt Heide)
    • Zondag 13 november 2011 van 13u30 tot 15u45: Mastenbos Militair Erfgoed (Mastenbos Kapellenbos)
    • Zondag 27 november 2011 van 13u30 tot 16u00: Kunsthuis Ernest Albert & Touwslagerij (Heide-Dennendaal)

     

    09-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:kalmthout
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten: Brandalarm in kinderdagverblijf
    Vals brandalarm kinderdagverblijf ’t Be(e)rtje

    Kinderdagverblijf ’t Be(e)rtje in de Verbertstraat 55 werd gisterenmiddag opgeschrikt door een brandalarm. De kinderverzorgsters en verpleegkundige reageerden zeer alert en evacueerden meteen alle aanwezige kindjes.
    Het opgeroepen brandweerteam heeft het volledige gebouw geïnspecteerd en stelde vast dat het om een vals alarm ging.

    OCMW Schoten is momenteel bezig met het opsporen van de fout in het brandbeveiligingssysteem om te vermijden dat zulke incidenten nog voorvallen in de toekomst.
    “Wij zijn als OCMW enorm begaan met de veiligheid van de kindjes die door hun ouders aan onze kinderverzorgsters toevertrouwd worden. Zij moeten kunnen rekenen op een feilloos branddetectiesysteem. Daarom doen we er alles aan om dit euvel te herstellen”, zeggen OCMW-voorzitter Ann Pycke (CD&V) en diensthoofd gezinszorg en kinderopvang Lieve Verheyden.

    09-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat: 11.11.11 bruncht vegetarisch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11.11.11 Brasschaat bruncht vegetarisch

    Onder het motto Laat het Zuiden de rekening niet betalen van wat wij met het klimaat uitspoken zamelt het 11.11.11-comité dit jaar geld in voor een organisatie in Peru die strijdt tegen de gevolgen van de klimaatverandering.

    Op 11, 12 en 13 november vind je het 11.11.11 actiecomité op enkele drukbezochte plaatsen in Brasschaat waar je wenskaarten, cacao, potloden, … kan kopen. Zo vind je ze op 11/11 aan de kinderboerderij Mikerf, op 12/11 aan supermarkt Albert Heijn, Delhaize en de bibliotheek en op 13/11 aan bakker Manus, in Maria-ter-Heide en aan supermarkt Albert Heijn.

    Op 11 november om 11 uur kan je brunchen in de Ruiterhal. Min 6-jarigen kunnen dit gratis, 6-12 jaar betalen 5 euro, 12-18 jaar betalen 10 euro en +18 jarigen betalen 15 euro.

    Schrijf tijdig in bij het 11.11.11 comité. Er wordt kinderanimatie voorzien.

    Van 22 oktober tot 5 november kunnen kinderen tussen 6 en 12 jaar meedoen met de zoektocht ‘Zoek de 11 elfjes’. Inschrijvingsformulieren zijn te verkrijgen in de hoofdbibliotheek Brasschaat.

    meer info

    11.11.11 comité | Anne De Backer | tel. 03 653 24 85

    09-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aankondiging Zandvliet 19/11 Voetbal Restaurantdagen
    Feestcomité Voetbal Zandvliet organiseert restaurantdagen

    De restaurantdagen vinden plaats in de chalet van Zandvliet Sport: op vrijdag 18 november van 18 u 30 tot 20 u 30, op zaterdag 19 november op dezelfde uren, en op zondag 20 november van 11 u 30 tot 13 u 30 en vanaf 18 uur tot 20 u 30.
    Snel inschrijven is de boodschap, want er is zoals ieder jaar een grote toeloop. Er kunnen geen inschrijvingen noch wijzigingen meer aanvaard worden na 11 november.
    Info: J. Jonkers: 03/ 568 77 82 of gsm: 0486/831485 en W. Van As: 03/ 295 57 99 of gsm : 0486/459613 (Ria : 0497/869474) of E- mail : willy.van.as@telenet.be

    09-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:berendrecht-lillo
    >> Reageer (0)
    08-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wommelgem verzamelt herfstbladeren

    Qua kleurenpallet is de herfst ongetwijfeld het mooiste seizoen: bladeren kleuren in alle variaties bruin, rood, geel.... Eens ze beginnen te vallen, komen de harken en bladblazers boven. Hoe je de vallende bladeren van de laanbomen op en langs de openbare weg te lijf gaat, leggen we je graag uit.

    Onze groendienst zet bladkorven in straten waar er laanbomen op het openbare domein staan. Afhankelijk van het aantal, de grootte en soort van bomen, worden de korven vroeger of later op het seizoen geplaatst en staan de korven verder of dichter bij elkaar. Kleine bomen hebben immers minder bladval dan een groot exemplaar. Het kan perfect dat een bladkorf vooraan het perceel van jouw buur staat. Dat betekent echter niet dat je de bladeren van de laanbomen voor jouw woning daar niet in mag deponeren. Een bladkorf is immers geen persoonlijk bezit van de eigenaar van de grond waarop de korf staat.

    In de bladkorven mag je enkel bladeren van bomen op het openbaar domein achterlaten. Bladeren van bomen op jouw privédomein dien je zelf te verwerken op jouw eigen terrein of je kan ze afvoeren naar het recyclagepark. Drop je de bladeren toch in de bladkorf, dan wordt dit beschouwd als sluikstorten. De politie kan hiertegen optreden en een boete uitschrijven.

    Er staan zo'n 80 bladkorven in onze gemeente. Om al deze korven op een efficiënte manier leeg te maken, hebben we een route uitgestippeld. We kunnen onmogelijk elke bladkorf op aanvraag ledigen. Zo zou veel kostbare tijd verloren gaan. Als de dichtsbijzijnde bladkorf vol zit, dan mag je de bladeren altijd in een andere bladkorf deponeren. Bladkorven die niet door onze groendienst zijn gezet worden ook niet door hen geledigd.

    Vind je een extra bladkorf in je straat toch nodig? Neem dan contact op met onze medewerkers van de technische dienst. Zij zullen nakijken of jouw aanvraag gegrond is en al dan niet een bladkorf laten bijplaatsen.

    Meer weten?
    technische dienst, technischedienst@wommelgem.be, tel. 03-355 12 57   




    08-11-2011 om 16:06 geschreven door pim


    Categorie:wommelgem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten: OCMW bouwt nieuw kinderdagverblijf

    Het OCMW gaat nu op zoek naar een aannemer om het nieuwe kinderdagverblijf, naar het ontwerp van architect Guy Wollaert, te bouwen. Het OCMW heeft het oude ontspanningslokaal en de vroegere conciërgewoning aan de Toekomstlaan verworven van de gemeente. Deze zullen afgebroken worden en in de plaats komt er een nagelnieuw kinderdagverblijf.
    OCMW Schoten streeft ernaar om de deuren van het nieuwe kinderdagverblijf met een erkenning voor 42 kinderen te openen in september volgend jaar.

    “Dat is een ambitieuze planning, maar noodzakelijk omdat de toestemming van Kind&Gezin om een kinderdagverblijf te bouwen tot dan loopt”, legt OCMW-voorzitter Ann Pycke (CD&V) uit.

    Het nieuwe kinderdagverblijf komt er in de plaats van het huidige ’t Be(e)rtje in de Verbertstraat 55, dat moet verhuizen omdat de muziekacademie in de Jozef Van Craenstraat extra ruimte nodig heeft.

    Het nieuwe gebouw bestaat uit twee vleugels die gescheiden worden door de bezoekersinkom. De linkervleugel omvat drie leefgroepen (baby’s, lopers, peuters) van het kinderdagverblijf, de rechtervleugel de toekomstige naschoolse opvang. De personeelslokalen en technische ruimten bevinden zich op de eerste verdieping. De badkamers vormen een buffer tussen de bezoekerszone en de leefruimten die ze via een kamerbrede beglazing overschouwen.
    “Veiligheid primeert”
    Om de veiligheid in het kinderdagverblijf te garanderen, laten bezoekers maxi-cosy’s en buggy’s achter in de inkomruimte. De kindjes worden verkleed in de kleedruimtes met verzorgingskussen en persoonlijke zaken kunnen achtergelaten worden in de kastjes die ook vanuit de badkamers geopend kunnen worden. Op  die manier moeten bezoekers en personeel nooit het voor hen bestemde domein verlaten.
    “Licht domineert”
     “Ik heb geprobeerd om licht en ruimte optimaal tot hun recht te laten komen, rekening houdend met de beschikbare oppervlakte, de eisten die gesteld werden door Kind & Gezin en de veiligheidsnormen inzake brandveiligheid en indringing”, zegt architect Guy Wollaert.
    “De leefgroepen zijn zo georiënteerd dat ze uitzicht hebben op de groenzone in het zuiden en met zijlings bovenlicht de ochtend- en avondzon ontvangen”, legt Wollaert uit.
    De verschillende volumes zijn aan de buitenkant geaccentueerd met felle kleuren. Elke
    leefgroep heeft zo zijn eigen kleur wat de herkenbaarheid ten goede komt.

    Over de kinderdagverblijven van OCMW Schoten
    Het OCMW beheert drie kinderdagverblijven: De Koekoek, ’t Be(e)rtje en ’t Uiltje. Daarnaast kan je bij ons ook terecht om beroep te doen op een van onze 42 onthaalouders.





    08-11-2011 om 15:52 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat: nieuwe bosbrandweerwagen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De heidebrand van 25 mei 2011 legde maar liefst 600 ha Kalmthoutse heide in de as. De brand was zo hevig en verwoestend dat verschillende brandweerkorpsen van omliggende buurgemeenten bijstand kwamen verlenen waaronder ook het Brasschaatse brandweerkorps. De Brasschaatse brandweer verloor daarbij haar bosbrandweerwagen.

    Het gemeentebestuur en de brandweer van Brasschaat nodigen u van harte uit op de inhuldiging van de nieuwe bosbrandweerwagen op woensdag 9 november om 9 uur.

    Het gaat door op het militaire domein aan de achterzijde van het munitiedepot aangrenzend aan het Klein Schietveld. U bereikt dit door de Bondgenotenlei en de Ploegsebaan te volgen.

    Dit gaat door in aanwezigheid van minister van Leefmilieu en Natuur Joke Schauvliege. Zij aanvaardt het meterschap van de nieuwe boswagen.

     

    08-11-2011 om 09:35 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)
    07-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten: Wijkvereniging Donk haalt slag thuis

    De Raad van State heeft de  stedenbouwkundige vergunning vernietigd voor een grootschalig bouwproject op de hoek Schotenhofdreef – Heikantstraat in Schoten.

    De Wijkvereniging van de Wijk Donk en de buurtbewoners van de Schotenhofdreef en de Heikantstraat zijn erg opgelucht. Toch is de buurt er nog niet helemaal gerust in. “Ondanks de talrijke ernstige bezwaren van de buurt- en wijkbewoners én het negatief advies van het gemeentebestuur verleenden  de Vlaamse Overheid en de Bestendige Deputatie in 2005 toch een stedenbouwkundige vergunning aan NV Vergimmo”, vertelt wijkvoorzitster Frieda Vandenplas.

    Daarom vraagt de wijkvereniging bij hoogdringendheid aan het gemeentebestuur om een RUP DONK op te maken om ondermeer een wildgroei aan appartementen te beperken, zoals recentelijk in de gemeente Brasschaat en Schilde. De smalle woonstraten in wijk kunnen extra verkeer en parkeerdruk niet meer aan en het specifieke karakter van de straten en de buurt verdwijnen.





    07-11-2011 om 10:30 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapellen: KAPPA brengt "Vrouwen in een mannenwereld"
    Zaterdag 5 november ging in het Kapelse Dienstencentrum ‘T Bruggeske de thema-tentoonstelling “Vrouwen in een mannenwereld” van start – in twee lokalen van het centrum gaven kunstenaars van KAPPA hun visie over vrouwen, samenleven, religie... Ook het “boerka”-gegeven werd als inspiratiebron gebruikt en bezoekers worden uitgenodigd om het boerka-zicht te beleven.
     
    De tentoonstelling is gratis toegankelijk van maandag tot donderdag tussen 10.00 en 17.00 u en ook volgend weekend op  vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 u tot 17.00 u
     

    Vrouwen in een mannenwereld

    Dienstencentrum ’t Bruggeske (1° verdieping)

    Hoevensebaan 12, 2950 Kapellen

    Organisatie: Kunstplatform KAPPA vzw
     
    Op de foto:
     
    Kappa kunstenaars/bestuursleden André De Nys, Nora Alaerts, Guy Renders en voorzitter Marc Maes




    07-11-2011 om 08:42 geschreven door pim


    Categorie:kapellen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: Pasar boomt

    Schilde - 's-Gravenwezel boomt

     

    Pasar Schilde - ’s-Gravenwezel komt naar buiten met de eis voor meer bos en bomen.
    Zondag 6 november gingen ze met een 40-tal mensen wandelen om hun eis voor meer bos en bomen kracht bijzetten.

    Op het jongerencentrum ‘den Brink’ te Herentals planten ze symbolisch enkele bomen.

    De opbrengst van de wandeling ging integraal naar het PASAR bomenfonds waar mee heel wat bomen in Vlaanderen worden geplant.

    Deze actie kadert in de campagne ‘1 miljoen bomen voor Vlaanderen’, in samenwerking met het VBV, de Vereniging voor Bos in Vlaanderen.





    07-11-2011 om 08:33 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    02-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aankondiging 04/11 Brasschaat opendeur omni-turnkamp
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    opendeur bij omni-turnkamp

    vzw Sport Plus organiseert tijdens de herfstvakantie van 31/10 tot 04/11 een turnkamp in turnhal Driehoek. Een 80-tal kinderen zullen er diverse turndisciplines beoefenen: tumbling, trampoline, toestelturnen, acro-gym en hip hop.

    Op vrijdag 4 november vanaf 15.30 uur bent u van harte uitgenodigd om eens een kijkje te komen nemen naar de demonstraties van de kinderen. Rond 16.15 uur worden dan de trofeeën uitgereikt.

    De turnhal Driehoek bevindt zich aan Het Heiken 45.

    02-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)


    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)

  • Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 11/04-17/04 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!