Inhoud blog
  • Amoniaklek voor brandweer Wommelgem
  • Brasschaat: schepen Geysen neemt ontslag
  • Kalmthout: 15/01 nieuwjaarsconcert Welzijnsraad
  • Wommelgem: Kelly Joris nieuwe OCMW-voorzitter
  • Brecht: " Weet wat je eet"
    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)
  • Zoeken in blog

    regionaal persagentschap Noord Antwerpen
    wij maken nieuws van uw activiteiten
    28-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten: Kerstshoppen in vernieuwde Carrefour Planet

    De Carrefour in Schoten is als eerste Vlaamse vestiging omgebouwd naar een nieuw concept dat de naam Planet kreeg. De Europese verantwoordelijke voor het Planet-concept, David Kestermans, is persoonlijk naar Schoten gekomen om het nieuwe concept uit te leggen.

     

    “We zijn gestart met een zeer grondig onderzoek naar de verwachtingen en behoeften van ons cliënteel. Van daaruit hebben we ons winkelconcept helemaal heruitgevonden”, vertelt manager Kerstermans. “Comfortabel winkelen en gezellig shoppen staan daarbij centraal. We hebben de gangen breder gemaakt zodat het voor de klant aangenamer is. We hebben onze producten nu gegroepeerd per universum en ieder universum heeft ook een eigen look. Het zijn shops in de shop. Daardoor kunnen we per universum ook beter specialiseren. Het gaat hem niet alleen meer om promoties, maar om een gespecialiseerd kwalitatief aanbod.”

     

    Veel aandacht gaat naar de eventzone, die nu volledig focust op Kerstmis, maar geregeld zal aangepast worden. De versafdeling is nu een heuse markt geworden. Die is nu ook direct toegankelijk via een bijkomende toegang en een extra kassablok.









    28-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat: voorzitter gezocht voor lokaal overleg kinderopvang
    Het lokaal overleg kinderopvang is op zoek naar een voorzit(s)ter en ondervoorzit(s)ter. Interesse?


    Voorwaarden en specificaties voorzit(s)ter
    De voorzit(s)ter:
    - zetelt samen met de ondervoorzit(s)ter, de schepen en de ambtenaar in het dagelijks bestuur,
    - staat in voor de bijeenroeping van de algemene vergadering
    - neemt de leiding van de algemene vergaderingen, zorgt dat iedereen aan het woord kan komen en de vergadering vlot verloopt.
    De voorzit(s)ter:
    - heeft geen stemrecht.

    De Voorzit(s)ter wordt verkozen voor een periode van drie jaar, dat maximum tweemaal kan verlengd worden met een nieuwe periode van drie jaar.
    De algemene vergadering kiest bij meerderheid van stemmen onder zijn stemgerechtigde leden een voorzitter en ondervoorzitter.

    Kandidaatstelling?
    Bezorg je gegevens voor 1 december 2011 aan het secretariaat van het lokaal overleg kinderopvang, p/a jeugddienst, Bredabaan 407 te Brasschaat |  T 03 650 03 13 | lok@brasschaat.be

    Voorwaarden en specificaties ondervoorzit(s)ter
    De ondervoorzit(s)ter:
     - zetelt samen met de voorzitter, de consulent van K&G, de schepen en de ambtenaar in het dagelijks bestuur,
    - neemt de leiding van de algemene vergaderingen, zorgt dat iedereen aan het woord kan komen en dat de vergadering vlot verloopt als de voorzitter niet aanwezig is.
    - heeft de doorslaggevende stem wanneer zich bij een tweede stemming weer een staking van stemmen zou voordoen.

    De ondervoorzit(s)ter wordt verkozen voor een periode van drie jaar, dat maximaal tweemaal kan verlengd worden met een nieuwe periode van drie jaar




    27-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)
    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilde: 30/11 Muzikale namiddag Franz Liszt

    Muzikale namiddag met F. Liszt

     

    In 1811, 200 jaar geleden, werd Franz Liszt geboren en daarom wordt er in de muziekwereld dit jaar bijzonder veel aandacht besteed aan deze componist en zijn prachtig oeuvre.  F. Liszt was tijdens zijn leven een gevierd concertpianist in gans Europa.

    Musicoloog Michel Dutrieux kon ons reeds verschillende jaren boeien met zijn levendige en meeslepende vertelstijl. Hij zal aan de hand van uitgelezen fragmenten uit de muziek van F. Liszt het leven en werk van deze kunstenaar toelichten.

    Deze activiteit wordt georganiseerd door Markant in samenwerking met het Davidsfonds Schilde en Neos.

     

     

     

    Waar: De polyvalente zaal van het Gemeentehuis van Schilde

    Wanneer: Woensdag  30 november om 14.00 h

    Inkom: 6 € te storten op rekening BE50 4037 0545 6186 van markant Schilde

    Info: A Ossaer tel 03 383 39 03

     





    26-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:schilde
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Persmoment Brasschaat 28/11 Gulden Kapittelkapper

    Maandag 28 november om 20 uur wordt in de trouwzaal (gemeentehuis, Bredabaan 182) voor de 6e keer de Gulden Kapittelkapper uitgereikt.

    Deze prijs, uitgereikt door de vereniging Gulden Sporen, gaat naar een handelszaak met een zeer originele Nederlandstalige naam. Wie dat dit jaar zal zijn, wordt maandag bekendgemaakt.

    U bent alvast vriendelijk uitgenodigd om deze prijsuitreiking met aansluitend een receptie bij te wonen.

    26-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.aankondiging 30/11: Stabroek Debatavond Groen!
      GROEN! STABROEK ORGANISEERT:
    Op woensdag 30 november 2011 komt Freya Piryns (Groen! Senator) naar zaal Witven in Hoevenen. Vanaf 20 uur gaat ze met jou in gesprek  over de mobiliteit rond Antwerpen, met uiteraard die rond Stabroek in het bijzonder. Hoe kunnen we een duurzame oplossing vinden voor het Stabroekse verkeersinfarct?  Wil jij je ideeën komen toelichten? We luisteren en geven commentaar. We proberen elkaar te overtuigen en samen naar een oplossing te komen. En met die oplossing gaan we aan het werk. Komen dus. Wij zorgen voor een hapje en een drankje.  

    26-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:stabroek
    >> Reageer (0)
    25-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat organiseert burenhulp voor sneeuwbestrijding
    Sneeuw- en ijzelbestrijding - Help hulpbehoevenden!
    De winter staat weer voor de deur. U herinnert zich vast nog de grote hoeveelheden sneeuw die vorige winter onze wegen, voet- en fietspaden moeilijk toegankelijk maakten. Ook dit jaar kondigen sommige voorspellingen een strenge winter aan.

    Zoals u weet, is het wettelijk verplicht het voetpad voor uw woning sneeuw- en ijsvrij te houden. Maar voor sommige alleenstaanden, ouderen en personen met een handicap is dit niet eenvoudig. Gevolg is een groter risico op vallen en sociaal isolement: geen boodschappen, geen bezoek, niet naar buiten kunnen… Het is voor vele mensen vanzelfsprekend dat de familie, vrienden en/of buren een handje toesteken om deze periode door te geraken. Spijtig genoeg kan niet iedereen rekenen op hulp van anderen.

    Misschien bent u wel de persoon om één of twee hulpbehoevenden in uw straat te helpen bij het sneeuw- en ijsvrijhouden van het voetpad? Het gemeentebestuur wil u dit jaar hierbij materieel ondersteunen.

    Laat de winter ons dichter bij elkaar brengen en een aangename winter worden voor iedereen. Wil u een handje toesteken in uw buurt of straat, twijfel niet en contacteer de dienst integrale veiligheid op het nummer 03 650 02 00 of iv@brasschaat.be.





    25-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)
    24-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten huldigt gemeentesecretaris
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nicole Verhoeven 20 jaar gemeentesecretaris van Schoten

     

    De collegezitting van deze week werd door burgemeester Harrie Hendrickx even onderbroken voor een bijzondere reden. Het was op enkele dagen na immers 20 jaar geleden dat gemeentebediende Nicole Verhoeven door toenmalig burgemeester Tony Sebrechts in allerijl werd opgeroepen om de functie van gemeentesecretaris op te nemen.

     

    Louis Vervoort, die de functie tot op dat moment uitvoerde, was op 15 november 1991 immers plots overleden. Op 18 november al nam Nicole, papier en balpen over, om de collegezittingen voor te bereiden en te notuleren. Ze deed dat aanvankelijk als waarnemend gemeentesecretaris. Op 1 oktober 1992 kreeg ze de titel ook officieel na het slagen in een bevorderingsexamen.

     

    Nicole Verhoeven (55) neemt de taak van administratief manager van de gemeente tot op heden nog steeds waar en geniet alom waardering voor de wijze waarop ze dat doet.

     

    De leden van het schepencollege hadden een mooie en naar verluidt ook lekkere taart gekocht om dit jubileum te vieren. Op het gemeentelijk intranet regende het felicitaties aan het adres van de grote baas.

     

    24-11-2011 om 16:32 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malle zoekt sportkampioenen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De gemeente Malle is nu al bezig met de voorbereiding van de huldiging van de sportkampioenen uit 2011. Het feestelijk moment zal plaatsvinden op 20 januari 2012.

    Vanaf nu kunnen sportkampioenen voorgedragen worden bij de gemeentelijke sportdienst. Zowel Malse Clubs als individuele spelers komen in aanmerking.

    24-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:malle
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ekeren: Vlaams Belang tevreden met bijkomend onderzoek

    "Schepen Van Campenhout heeft ter gelegenheid van de begrotingscommissie in de gemeenteraad bekend gemaakt dat de bouwaanvraag van Infrabel voor een ongelijkgrondse spoorkruising aan De Oude Landen in Ekeren niet zomaar zal worden goedgekeurd. Het college van burgemeester en schepenen verdaagde de beslissing n.a.v. het openbaar onderzoek reeds verschillende keren (een eerste agendering was reeds op het college van 23 september), maar besliste uiteindelijk – zo blijkt nu uit de verklaringen van Van Campenhout – dat ook een tunnelalternatief dient te worden onderzocht. Het Ekerse Vlaams Belang toont zich zeer verheugd met deze nieuwe evolutie. Onze partij had terzake immers ook een bezwaarschift ingediend tegen de vergunning. Opnieuw toont het Vlaams Belang aan onze partij mee kan wegen op de besluitvorming.

    Bij de Afdeling stedenbouwkundige vergunningen van het Bedrijf Stadsontwikkeling van de Stad Antwerpen werden tal van bezwaarschriften ingediend tegen de door Infrabel voorgelegde plannen voor de ongelijkvloerse kruising van de sporen van de huidige lijn 27A en de bijkomend aan te leggen spoorlijn (16A). Een grote verdienste gaat daarbij naar het actieve buurtcomité Oude Landen Spoor Ekeren. Ook Freddy Geens, fractievoorzitter van het Vlaams Belang in de Ekerse districtsraad en Kurt Van Noten, Ekers afdelingsvoorzitter van het Vlaams Belang dienden een bezwaarschrift in. Het belangrijkste element daarin was dat  er blijkbaar geen variante werd bestudeerd waarbij de nieuwe dubbelsporige lijn doorheen het district Ekeren, en meer bepaald de ongelijkvloerse kruising ter hoogte van de straat De Oude Landen, maximaal ondergronds of in open of gesloten kokers zou worden aangelegd. Deze kritiek wordt nu gevolgd door het stadsbestuur.

    De indruk leeft dat Infrabel voor de gemakkelijkste oplossing had gekozen die er in bestaat om gewoon de bedding van de bijkomende twee sporen vanaf de brug over de Statiestraat te laten stijgen om ter hoogte van de straat De Oude Landen over de huidige spoorlijn 27A te gaan. Deze constructie zal echter tot een sterke aangroei van de geluids- en trillingsoverlast voor de bewoners van de omliggende straten leiden en is visueel evenmin een visuele aanwinst voor de wijk.   

    Het Vlaams Belang hoop dat er nu wel snel duidelijkheid wordt geboden door het stadsbestuur betreffende de beslissing die zal worden genomen. Wat is de timing en hoe lang zullen de landbouwers nog kunnen boeren op de gronden? "

    Wim Van Osselaer, Perswoordvoerder Vlaams Belang Ekeren

     





    24-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:ekeren
    >> Reageer (0)
    23-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kapellen: N-VA steunt actie personeel asielcentrum

    “De druk op het personeel van asielcentra zal blijven stijgen zo lang het federale niveau nalaat om het asielbeleid ten gronde aan te pakken”, zegt Valerie Van Peel, bestuurslid voor N-VA Kapellen. “Het federaal beleid faalt en onder meer Fedasil betaalt de rekening. De centra kunnen de stijgende toestroom van asielzoekers niet langer aan met overbevolking en agressieve situaties tot gevolg. Het personeel staat volkomen machteloos terwijl de overheid nalaat de broodnodige maatregelen te nemen. Dat het personeel hier opnieuw een hulpkreet laat horen, is dan ook absoluut te begrijpen.”

    N-VA Kapellen steunt de actie van nu donderdag die het personeel van het asielcentrum op poten heeft gezet. Het personeel wil zo ageren tegen een gebrek aan middelen en tegelijkertijd een toenemend aantal gevallen van agressie en een nijpend tekort aan opvangplaatsen voor asielzoekers.

    Het is nu al het derde jaar op rij dat de asielcrisis in alle hevigheid woedt en de federale overheid niet verder geraakt dan wat symptoombestrijding. “Wat we nodig hebben zijn effectieve maatregelen”, stelt Van Peel. “Een snellere behandeling van dossiers en een humaan maar ook effectief terugkeerbeleid. Allen een totaalpakket aan maatregelen die maakt dat asielzoekers niet langer dan nodig blijven hangen in een opvangstructuur, kan de centra ontlasten. Dergelijke visie heeft de huidige federale regering nooit gehad en ook in de nota Di Rupo, voor zover die nog aan de orde is, vind je die niet terug.”

     

    23-11-2011 om 22:11 geschreven door pim


    Categorie:kapellen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ekeren: geen bovengrondse kruising Oude Landen
    Het schepencollege geeft een ongunstig advies aan de stedenbouwkundige vergunning voor de aanleg van een spoorvertakking in Ekeren. De plannen die voorlagen, zouden de leefbaarheid in de buurt in gedrang brengen.

    "Een ondergrondse kruising van sporen in tunnels in plaats van een bovengrondse kruising met viaducten aan de Oude Landen zou veel van de overlast wegnemen", zegt Ludo Van Campenhout (N-VA), schepen van Stadsontwikkeling.

    "Het gebruik van een tunnel op deze locatie zorgt er bovendien voor dat de bestaande verkeerssituatie geoptimaliseerd kan worden. Ook de aansluiting aan Leugenberg en Kloosterstraat is voor verbetering vatbaar. We hebben de tunnelvariant al afgetoetst met Eurostation en Infrabel. Beiden zijn bereid om deze optie te onderzoeken. Als een ondergrondse kruising technisch niet mogelijk blijkt, moet langs het gehele traject bijkomende geluidswanden geplaatst worden."

    Het buurtcomité Oude Landen is blij met het negatief advies. "Dit ongunstig advies hadden we nooit durven hopen", zegt André Dillen van het buurtcomité

    23-11-2011 om 10:25 geschreven door pim


    Categorie:ekeren
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Essen: eerste kindergemeenteraad
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De leerlingen van de lagere scholen uit de gemeente Essen hebben het vandaag voor het zeggen in de raadszaal van het gemeentehuis.

    In het bijzijn van burgemeester Gaston Van Tichelt (CD&V) en schepen van Jeugd Cis Dictus (sp.a), houdt de gemeente Essen haar eerste kindergemeenteraad. Per lagere school zijn er twee afgevaardigden uit zowel het zesde en het vijfde leerjaar aanwezig. Zij verdedigen er de belangen van de kinderen uit Essen.

    De afgevaardigde leerlingen kregen de kans om zich in de klas en in de eigen leerlingenraden voor te bereiden op de grote dag. De kinderen doen hun zeg over allerlei jeugdthema’s waardoor hun inspraak in het jeugdbeleid verzekerd is. Per gemeenteraad wordt er één thema uitgelicht en op een leuke manier behandeld. Dit schooljaar komen er nog drie andere kindergemeenteraden. Inspraak verzekerd!

    Praktisch
    Waar?  Raadszaal gemeentehuis Essen, Heuvelplein 23
    Wanneer? Woensdag 23 november 2011 van 14.00 tot 16.00 uur


     
    Meer informatie:
    Jeugddienst, 03 670 01 32, jeugd@essen.be

    23-11-2011 om 09:35 geschreven door pim


    Categorie:essen
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schoten: 26/11 Taizédag in wijk Deuzeld

    In 1997 organiseerde de Heilig Hart parochie te Schoten (wijk Deuzeld) voor de eerste keer een ontmoetingsdag in de geest van Taizé naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van hun gemeenschap.   Dit feestelijk gebeuren kende meteen zo’n succes dat de vraag naar een vervolg niet op zich liet wachten.   Ondertussen loopt dit initiatief al 15 jaar en kent jaarlijks veel waardering, mede door het aanstekelijk enthousiasme van de vele vrijwillige medewerkers. 

    Ook dit jaar verwachten de organisatoren weerom grote groepen deelnemers aan de komende Taizé-trefdag.   De lokale kerngroep zorgde immers opnieuw voor een sterk inhoudelijk programma met heel wat boeiende sprekers. 

    Zo zal Johan Bonny, bisschop van Antwerpen, de namiddag inleiden in het parochiecentrum om 14 uur.   Hij spreekt over : “Elkaar tot vreugde zijn …”  

    Aansluitend volgen er werkateliers die het hoofdthema verder uitdiepen…

    Zo is er een getuigenis van Herwig Arts, s.j. over bronnen van vreugde bij volkeren – wereldwijd.   Spreekt Ernst van Velzen over vreugde beleven met jongeren en ouderen uit het Midden-Oosten. 

    Kan men verder uitwisselen over de inleidende voordracht in een kringgesprek met Hilde Van Linden.  Tevens kan men deelnemen aan een sessie sacrale dans met Wies Beckers of woont men een bibliodrama-atelier bij met Eric Herrebosch en Wim Selderslaghs. 

    Voor de jongeren (+ 13 jaar) werd er daarnaast een eigen dynamisch programma op touw gezet. 

    Zij starten al om 12 uur met een picknick en gaan aansluitend verder op pad doorheen de wijk voor een creatieve en inspirerende jongerentocht.  
    De namiddag wordt met alle deelnemers om 17.15 u afgerond.

    Om 17.30 u kan iedereen verder aansluiten in de Heilig Hartkerk op de Deuzeldlaan 80 te Schoten voor een bijzonder stemmig avondgebed met liederen van Taizé.   Een groot koor met meerdere instrumentalisten draagt het gebed en de zingende gemeenschap.   Voor jongeren is er plaats op de vloermatten.  Voor volwassenen zijn er verder voldoende stoelen voorzien.

    Bisschop Johan Bonny zal ook voorgaan in deze dienst.

    Ten slotte kan men vanaf 19 u in de gastvrije ontmoetingsherberg terecht voor een kleine maaltijd of een drankje.  Zo bereidt de keuken : verse soep met brood , trappistenkaas met brood, feestelijke vol-au-vent en dessert-rijstpap.   Gelieve wel tijdig je maaltijd op voorhand te bestellen.   

    Later op de avond is er nog een opwekkend optreden met Ierse muziek door de groep DOOLIN.   

    En of er nog gedanst zal worden …. ?

    Kom , en zie én beleef het mee !  WELKOM.

     

    Meer info en sfeerbeelden via www.heilighartschoten.be  
    Rubriek  :  Parochieleven - Taizé

    Inschrijvingen voor de trefnamiddag of jongerentocht én opgave aantallen voor de maaltijd via : Leen Redig : 03/289 57 88          leenredig@gmail.com of direct digitaal via  www.heilighartschoten.be/trefdag    





    23-11-2011 om 09:31 geschreven door pim


    Categorie:schoten
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brecht: 25/11 infoavond over tewerkstelling
    wat? gespreksavond Tewerkstelling tussen Antwerpen en Breda
    wie? CD&V Brecht
    waar? zaal Molenhof, Molenstraat 24
    wanneer? vrijdag 25/11 om 19.30u

    Sprekers
    Eddy Bruyninckx van het Antwerps Havenbedrijf
    Peter Aerts Unizo Antwerpen-Mechelen
    Tim Swaans ACV Antwerpen
    Koen Van Den Heuvel Vlaams Parlementslid
    Luc Aerts Burgemeester Brecht

    23-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:brecht
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Esse: Derdewereldbeurs in Heuvelhal 26-27/11

    Derdewereldbeurs in Heuvelhal Essen

    Bazaar Mundial

     

    Op 26 en 27 november van 13.30 tot 18.00 uur toveren Essen en de Derde Wereld en het gemeentebestuur de sporthal Heuvelhal om tot een multicultureel trefpunt. Dit jaar onder de noemer Bazaar Mundial.

     

    Genieten van exotische hapjes, kuieren langs verschillende infostandjes of deelnemen aan een leuke workshop: keuze te over om er een gezellige dag van te maken. Naast een trekpleister van plezier is er ook ruimte voor serieuze zaken. Verscheidene organisaties, verspreid over de hele aardbol, stellen hun werking voor. De wereld komt dus samen in Essen.

     

    Martha Tas – medestichter Derdewereldbeurs Essen

    “Met de beurs willen we de mensen op de eerste plaats bewust maken van de derdewereldproblematiek. We willen vooral correct informeren. De realiteit, maar ook de positieve kanten van sociale rechtvaardigheid. De voorbije jaren is het evenement meer en meer uitgegroeid tot een geschenkenbeurs, met een vast publiek. Volgend jaar vieren we de twintigste uitgave. Daar willen we iets bijzonders van maken.”

     

    Deelnemende organisaties

     

    Steunprojecten Burkina Faso

    Ondersteuning van kleine projecten in Burkina Faso

     

    vzw Sasel

    Ondersteunt indianengemeenschap El Zaite in El Salvador

     

    Amnesty International

    Streeft wereldwijd voor de naleving van mensenrechten

     

    vzw Euro Blue Belgium

    Zomervakanties bij gastgezinnen voor Roemeense kinderen

     

    Finado

    Peterschappen in Haïti, Vietnam en Ethiopië

     

    Kinderziekenhuis Santa Casa

    Ondersteuning kinderziekenhuis in Montes Claros in Brazilië

     

    KOCS steungroep Zambia

    Ondersteuning van een school in Kawbe in Zambia

     

    Solidair Elke Dag

    Elke dag sparen voor verschillende projecten

     

    C.E.O.

    Kleinschalig familiaal tehuis in Bafoussam in Kameroen

    Welzijnschakels Essen

    Ondersteuning mensen uit Essen en omgeving

     

    Brooke Hospital For Animals

    Helpen van werkpaarden en ezels in ontwikkelingslanden

     

    Project Oruro

    Ondersteuning gezondheidscentrum in Oruro, Bolivië

     

    Meer informatie:

    Dienst Internationale Samenwerking, 03 670 01 41, internationaal@essen.be

    23-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:essen
    >> Reageer (0)
    22-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kalmthout introduceert parkeergeleidingssysteem
    Tijdens zonnige weekends is de ruime parking van de Kalmthoutse Heide aan de Putsesteenweg niet voldoende om alle bezoekers een parkeerplaats te bieden. Daarom werkte de gemeente Kalmthout een doordacht parkeergeleidingsysteem uit. Zo wordt de overlast voor de buurt gereduceerd.

    Langs de Putsesteenweg naar de parking en op verscheidene locaties in Heide werden felgroene borden geplaatst die aangeven of de parking volzet of vrij is. Bij een volle parking sturen we de toeristen door naar station Heide waar ze hun wagen achterlaten op de parking langs de spoorweg. De mensen volgen daar de felgroene bewegwijzeringsbordjes tot aan de Kalmthoutse Heide, een mooie en veilige route van 1,6 km door de Withoefse Heide.

    INFO:
    toerisme@kalmthout.be, 03 666 61 01
    mobiliteit@kalmthout.be, 03 620 22 14

    Foto!s: Gemeente Kalmthout



    22-11-2011 om 16:46 geschreven door pim


    Categorie:kalmthout
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brasschaat: 100 jaar parochieleven te boek gesteld
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Het boek “Onder den Toren op Rustoord en de Kaart, 100 jaar parochiaal- en verenigingsleven in Kaart gebracht”, is vanaf 1 december voor 25 euro te koop bij de vrijetijdsbalie, Bredabaan 407. 

    Het boek belicht de wijk in al zijn facetten: het ontstaan van een nieuw en rustig oord uit zand en dennenbos, de opbouw van de parochie, de parochieherders, de weldoeners die de parochie een start gaven, de processies, de belangrijke gebouwen en het verdwenen patrimonium. Het boek met 320 pagina’s zal de geschiedenis van de wijk Rustoord–Kaart met ongeveer 400 exclusieve beelden illustreren.

     

    meer info

    vrijetijdsbalie | tel. 03 650 03 00

    22-11-2011 om 14:54 geschreven door pim


    Categorie:brasschaat
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem bouwt nieuwe speeltuin in Distelhoek

    Vorig weekend werd het definitief ontwerp voor de nieuwe speeltuin in het Merksemse recreatiedomein Distelhoek voorgesteld. Vorig jaar gaven jongeren en volwassenen hun visie over de toekomst van het domein. De kinderen kregen de kans om hun droomspeeltuin te ontwerpen. Deze speeltuin is een project dat op korte termijn gerealiseerd zal worden. Het bedrijf Donkergroen vzw maakte voor de ontwerpwedstrijd een droomplan.

    Meer info: Son Van den Broek, tel. 03 338 72 49

    bovenste foto: dat de bestaande speeltuina an vernieuwing toe is, betwist niemand

    onderste foto: de voorstelling werd een feestelijk gebeuren met leuke toeters en bellen





    22-11-2011 om 10:41 geschreven door pim


    Categorie:merksem
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Merksem vier 69 jubilariskoppels
    Het District Merksem kende een recordopkomst voor haar viering van de huwelijksjubilarissen. Een uitstekende organisatie zorgde voor een feestelijke sfeer en een vlot verloop. Een pluim voor het Districtspersoneel!
     
    Meest opvallende gasten waren René D'Hauwe en Joske De Jong. Zij zijn liefst 70 jaar getrouwd! Ze zijn beiden nog helder van geest, maar René heeft wel wat evenwichtsstoornissen bij het stappen. René werkte 35 jaar bij de stad en Joske was fabrieksarbeidster. Ze hebben één dochter, één kleindochter en één achterkleindochter.



    22-11-2011 om 10:27 geschreven door pim


    Categorie:merksem
    >> Reageer (0)
    21-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ekeren: 27/11 Eindejaarsdegustatie
    Met het eindejaar in het vooruitzicht organiseren drie vooraanstaande leden van de Ekerse middenstandsvereniging op zondag 27 november een eindejaarsdegustatie.
    Banketbakkerij Bossuyt, klasse clubslager De Laet en dagbladhandel De Markt verzorgen van 14 tot 17 uur samen dit heerlijke evenement met bovendien een wijndegustatie.
    Iedereen is uiteraard van harte welkom die dag bij Bakkerij Bossuyt op de Oorderseweg 122 te Ekeren

    21-11-2011 om 00:00 geschreven door pim


    Categorie:ekeren
    >> Reageer (0)


    Categorieën
  • berendrecht-lillo (7)
  • brasschaat (22)
  • brecht (10)
  • eindejaarsoverzicht (5)
  • ekeren (4)
  • essen (11)
  • kalmthout (13)
  • kapellen (9)
  • malle (5)
  • merksem (14)
  • ranst (6)
  • regionaal (10)
  • schilde (22)
  • schoten (31)
  • stabroek (14)
  • wijnegem (7)
  • wommelgem (11)
  • wuustwezel (5)
  • zandhoven (8)
  • zoersel (10)

  • Archief per week
  • 16/02-22/02 2015
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 26/12-01/01 2012
  • 19/12-25/12 2011
  • 12/12-18/12 2011
  • 05/12-11/12 2011
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 04/07-10/07 2011
  • 11/04-17/04 2011

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Blog als favoriet !


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!