Op paaszondag kozen we de wisselbekertocht van de wandelclub De Globetrotters van Brugge uit voor onze wandeling.
De startzaal was in het KTA in Sint-Michiels, op amper 500 meters van het station van Brugge.
We starten via het wandelpad naar het Boudewijn Seapark met zijn ijspiste en Dolfinarium.
Daarop wandelen we door enkele wijken, om zo naar het KHBO te gaan waar de eerste rust voorzien was.
Daarna ging het naar het kasteel van Tillegem met zijn welbekende bossen, om vervolgens naar de lac van Loppem te wandelen, om onze volgende controle post te vinden in de Pirorij O-l-V van Bethanie.
Hier werd ons een lus aangeboden die ons naar de abdij van Zevenkerken liet wandelen, met eveneens het doorkruisen van het bos rond de abdij, daarna konden we langs de vijver terug wandelen.
Daar de abdij van zevenkerken het verste punt van de wandeling was, konden we terug via het Tillegembos naar het KHBO waar de volgende rust was.
Verder ging het nu door het domein van het Psychiatrisch ziekenhuis, naar de Smedenpoort, om zo via de vesten terug te wandelen naar de startzaal.
Vandaag organiseerden de Brugse Globetrotters hun wisselbekertocht. De startzaal was gelegen in de ruime refter van het KTA in St.-Michiels. St.-Michiels bevindt zich op een oud Karolingisch
In de vroege morgen van zondag 5 april 09 gingen we van start bij de Kreketrekkers voor de 8ste Hapkintocht.
Na het verlaten van het OntmoetingscentrumDe Koutergingen we op stap richting Torhout, tot aan de oude spoorwegbedding van de lijn Torhout Ieper, waarna we op onze stappen terug keerden naar de Spanjaardbeek en Kortemark Elle.
Hier konden we voor de eerste keer rusten in de jongensschool.
Daarna mochten we een lusje draaien naar Gits en de welgekende groenten velden, nu nog in rust.
Daarop konden we via kleine paden naar de kleiputten van steenbakkerij Desimpel( Wienerberger Desimpel) wandelen.
We konden het werkterrein van de Steenbakkerij volledig doorkruisen, de put afdalen en dan via een doorsteek over een landbouwveld naar een buurtwegel die ons tot bijna in het centrum bracht van Handzame, waar de volgende rustpost te vinden was.
Hier werden we opnieuw de baan op gestuurd met een lus rond Handzame.
Daarna ging het nu terug naar Kortemark, eerst langs de spoorweg Lichtervelde -De Panne, dan langs de krekebeek ( of Handzamevaart, een vertakking van de IJzer), om dan via nieuwe wijken naar de startplaats te wandelen.
Na de wandeling hebben we nog een Hapkin soldaat gemaakt.
Van uit de zaal Zuidhovekonden we starten voor het derde luik van de super 7.
Samen met de 6 km afstand konden we langs de mote vijver vertrekken naar Ichtegem, via landelijke wegen, de klyteput waar de 6 km al terug ging richting Koeklare.
Wij gingen alleen verder naar het landelijk dorpje Ichtegem, het dorp van de Ronde van Vlaanderen in 2006.
Daarna gingen we via het industriegebied naar de deelgemeente De Engel waar we de rustpost vonden in de Engelschool, daar wachtte ons koffie met gebak.
Na even de groene 62 te hebben gevolgd, konden we opnieuw de drukke baan van Torhout Oostende dwarsen, om zo naar de Reiger te wandelen, waar de tweede controle post gevestigd was.
Nu gingen we naar het bekende fonteintje aan de rand van Wijnendale bos, daarna konden we de Ruidenberg langs alle kanten bewonderen, tot we uiteindelijk in Edewalle neerstreekten.
Hier was de hoofdcontrole voorzien, met onze bagage, als ook soep en een broodje.
Daarna konden we via oude kerkwegjes en landelijke paden naar Bovekerke wandelen.
In de zaalDe Oude Scholestond een patersbiertje op ons te wachten (Chimay), dus hier werd het een uitgebreide rust.
Met nog een 20 km voor de boeg ging het nu naar de Mokker, weer via landelijke wegen en wat verspreidde bossen van Koekelare.
Daar mochten we een lusje draaien tot aan het praatbos van Käthe Kollwitz, met het aangrenzen militair kerkhof.
Na deze lus konden we terug naar Koekelare ,waar we nog wat konden napraten met een Chimay natuurlijk.
19de Leeuwtocht in Zedelgem op 28/3/09 Gestart vanuit de Groene Meersen (sportzaal in Zedelgem) mocht de afstand van 50 km ommiddelijk alleen op stap naar het industriepark van Zedelgem. Daarna ging het naar de deelgemeente Veldegem waar rust voorzien was in het"Strooihof". Daarop ging het naar het hoogveld ,om zo wat te spelen met de autostrades ( der over,der onder,enz.) " de E 403 en de E 40". Onze tweede controle vonden we in het parochiaal centrum in Loppem. Dan ging de wandeling naar de "Lac van Loppem" met daarop de bossen rond Tillegem,als ook het kasteel waar onze derde controle te vinden was.. Nu ging het naar het domein Beisbroek dat we uitgebreidt konden doorkruisen met de grote rust in het schooltje van "Het Anker". Nu konden we de rust der weiden op zoeken en onze schreden zetten naar Snellegem. Daarna konden we ons wandelhartje ophallen in het bos van Vloethemveld ,om daarna naar onze laatste rustpost te wandelen waar onze Leeuwin op ons wachte ( de Leeuw was al opgedronken toen we daar aankwamen). De laatste 7 km was dan nog een fluitje van een cent,zo dat we tevreden waren over deze tweede tocht van de super 7.
Op zondag 15 maart gingen we van start vanuit het Dienstencentrum in Gentbrugge voor de wisselbekertocht van de wandelclub De Florastappers van Gent.
We vertrekken door het Rattendalepark, naar de Meersen, en na de Schelde over te hebben gestoken gaat het naar Heusden.
Daarna ging het naar de R4, waarna we naar Laarne wandelden waar de tweede rustpost voorzien is.
Nu mochten we solo een grote lus wandelen die ons met het Pullenbos liet kennis maken, waarna we even een blik konden werpen op het Kasteel van Laarna, om zo naar Wetteren-Ten-Ede te wandelen, om dan terug te keren naar de rustpost in Laarne.
Daarna ging het nu terug naar Heusden via landelijke wegen.
Na opnieuw de Schelde te hebben overgestoken, konden we nu uitgebreid de Meersen rond Gentbrugge bewonderen.
Daarna konden we naar de eindmeet in de startzaal.
We hebben een rustige wandeldag gehad met veel landelijke wegen.
Op de 1 maart gingen we van start in zaal De Mast te Torhout waar de wandelclub De Nacht van Vlaanderen voor de 25 ste keer de befaamde Verloren Kost Tocht inrichtte.
We konden vertrekken naar de velden rond het industrie terrein van de Ambachtzone, waar we een mooi zicht hadden op de watertoren van Torhout.
Daarop ging het naar het speelplein De Warande om zo de groene 62 aan te doen die ons richting Wijnendale liet wandelen.
In Wijnendale hadden we een controlepost met maar eventjes 2 lussen, waarvan de eerste lus ons het domein van het Kasteel de Maere ( nu heet het kasteel dAertrycke).
Het werd gebouwd door baron August de Maere, de grondlegger van de haven van Zeebrugge in 1869 1871.
Rond het kasteel ligt een mooie vijver en enkele prachtige moerascipressen en een Noord-Amerikaanse Tulpenboom.
De tweede lus leidde ons naar de hoogten rond Wijnendale, om daarna via de groen 62 terug te keren naar het mirakeldorp.
Daarna mochten we naar het bos rond de verloren kost hoeve wandelen, langs het nieuwe kerkhof van Torhout, om zo de Rockweide te kunnen afdalen naar Don Bosco toe.
Na deze rustpost gingen we terug naar Wijnendale, maar nu niet naar het dorp, maar naar het kasteel van Wijnendale waar we in de schuur de controle post vonden.
Nu konden we het slot van Wijnendale van dicht bewonderen, we passeerden de boskapel en de ijskelder.
Daarna mochten we het grote bos volledig door kruisen, om via de planterijdreef, dwars door de weiden terug te keren naar Don Bosco waar we de rustpost voor de tweede keer aandeden.
Daarop mochten we het Moerveldpad opzoeken die we volledig konden afwandelen tot aan de kinderboerderij.
Hier was onze laatste rust voorzien.
Daarna ging het via het park van Ravenhof en het stadpark naar het sportcomplex terug naar de startzaal de Mast.
Hier troffen we een gezellige sfeer in de zaal die ons uitnodigde tot wat gezellig nakaarten over een mooie 50 km tocht, tevens de opener van de super 7 der lange afstand.
De Rustige Bosstappers van Jabbeke richten op de laatste dag van februari hun 20ste Bibbertocht in van uit de Sportzaal Hof van Straetenin Varsenare.
Varsenare is een deelgemeente van Jabbeke, en paal aan Sint-Andries en de stedelijke agglomeratie van Brugge.
We werden meteen de polders in gestuurd, langs kronkelende wegen naar de Oostendse vaart, waar we op onze stappen terug keerden langs het voormalige station van (Varssenaere)op de lijn Oostende Brugge naar onze eerste rustpost.
Daarna ging het naar het domein Avondrust met park en Maria grot, om zo verder te wandelen naar het domein Biesbroek, waar de tweede rustpost voor zien was.
De grootste afstand mocht nu solo op weg naar Snellegem, we passeerden langs het Oosthof, een van de oudste hoeves uit de streek en de Sint-Eligiuskerk.
Daarna draaiden we af naar de rand van Zedelgem, om daarna onder de E40 terug te gaan naar de rustpost.
Na deze rust konden we de terug weg aanvatten naar het eindpunt in de sportzaal, maar eerst ging het nu door het dorp zelf met zijn mooie Sint-Mauritiuskerk, een neogotische Kerk uit 1896 1897.
Daarna konden we de sportterreinen op zoeken om de zaal terug te vinden.
We hebben een mooie wandeling gehad met rustig en zonnig weer, geen koude gevoeld, en bijna geen windt.
Alles klaar gemaakt voor Zondag ,want dan is het onze Wisselbeker van mijn wandelclub "De Nacht van Vlaanderen" . Zaterdag avond gaan we de zaal gaan klaar zetten,en zondag wordt het foto en wandeldag.
De wandelclub Ibis Puurs richtte op zondag 22 februari 2009 één van de drie nationale wandeldagen in van Aktivia.
In de vroege morgen gingen we van start richting Hof van Coolhemmet een 13ha groot park, dat we mooi konden doorkruisen.
Daarna konden we op weg naar het Fort van Liezele, een fort uit de verdedigingsgordel van Antwerpen, met even verder de eerste controle post in de goednieuwe gebouwen van het Jok.
Na een rustpauze gingen we verder langs landelijke wegen naar Lippelo, hier mochten we een lus wandelen door het Lippelobos.
Daarna ging het naar Sint-Amands, via kleine wandelwegen, langs de nog verlaten winterse velden, het vlakke Klein Brabants landschap.
Na een pauze in zaal Plazza konden we solo de weg op, langs stille paden, dijken, het waterzuiveringstation, een mooie populierendreef tot aan de schelde dijk, die we volgden tot aan het gehucht Briel.
Daarna gingen we opnieuw naar Sint-Amands, voor wat koffie en taart.
Nu volgen we voor een gedeelte het parkoers van de befaamde dodentocht, langs de Sint-Amanduskerk, de dichter Emile Verhaeren, en de Schelde met in de verte het kerkje van Mariekerke.
Na de Schelde te hebben verlaten, zoeken we nu de spoorlijn op van Puurs Dendermonde, waar nu en dan nog een stoomtreinje langs stoomt.
De laatste controle vinden we in Oppuurs.
Nu konden we naar het einde wandelen via het natuurgebied Tekbroek met het riviertje de Vliet, tot aan de blauwe watertoren, die aan de rand van Puurs staat.
Op zaterdag 7/2/2009 gingen we van start in de 10 de Leieoefentocht van Postiljon Wandelclub Merelbeke. Om 8 uur in de morgen konden we in groep vertrekken, met een groep van ongeveer 100 wandelaars, via het Sport en Recreatiepark de Blaarmeersen, met volledig vernieuwd strand ging het via de Leie en de Afsnee naar Drongen.
Onderweg kregen we in het lokaal van de zeescouts. Een wagenrust met koffie en een wafel, ·Daarna ging het via landelijke wegen naar de BasisschoolDe Mijlpaal te Drongen waar we ons middageten konden nuttigen. Daarna zochten we opnieuw de Leie op, passeerden langs het Heilig Huizeke, heel bekend, om zo naar Sint-Maartens- Latem te wandelen. Na een tweede wagenrust gingen we terug naar Gent, na nog evens een caférust( Taverne Vlasbloem) te hebben op een vier tal km van het eindig.
We hebben genoten van een mooie groepswandeling rond Gent.