Dames mogen ze dan al liever kwijt dan rijk zijn, een dik achterste duidt op een gezonde vrouw. Amerikaanse wetenschappers publiceerden hun bevindingen over de gezondheidsvoordelen in the International Journal of Obesity.
Hartziekten Beter wat vet rond je achterste en aan de dijen, dan helemaal geen. Het vetlaagje vermindert het effect van schadelijke eiwitten die ontstekingen en verstopte slagaders verstoppen. Op die manier krijgen hart-en vaatziekten en diabetes geen kans.
Afbrekingsproces Opgestapeld vet rond het onderlichaam is moeilijker af te breken dan het vet op het bovenlichaam, daar zijn vrijwel alle dames het over eens. Een sneller afbrekingsproces maakt echter dat er meer proteïnen vrijkomen die gelinkt worden aan hartziekten en diabetes. Een langzame vetverbranding maakt dat er meer hormonen vrijkomen die bloedvaten beschermen en een betere bloedglucose bevorderen. Die gunstige effecten komen eerder bij vrouwen voor omdat testosteron bij mannen de opslag van vet rond hun dijen, onderdrukt.
Goed vet Onderzoeker dr. Konstantinos Manolopoulos, van de universiteit van Oxford: "Het vet rond onze dijen en heupen is anders dan het vet rond onze buik. Er is' goed 'vet en' slecht 'vet - net zoals er goede en slechte cholesterol. De cellen in het lagere lichaamsvet werken anders dan de vetcellen in het bovenlichaam".
BMI "De verdeling van lichaamsvet wordt al langer als belangrijke risicofactor van hart-en vaatziekten aanzien. Het percentage van de heup- tot maagvet, zoals gemeten door de taille-tot-heup ratio, zou een betere graadmeter zijn voor hart-en vaatziekten dan de Body Mass Index". (lvl)
|