Ter gelegenheid van 850 jaar Geetsbets verschijnen er twee boeken over Geetsbets. "850 jaar Geetsbets" van Abdij van Vlierbeek tot Zwarte Duivels is een uitgave van de geschiedkundige kring Limes Gatia en van Jos Journée veschijnt "Mijn Dorp aan de Gete" met verhalen over het leven in Geetsbets. Info: 011/586545
Dit repertorium biedt een volledige lijst van alle gemeenten die in Nederland vanaf 1812 tot 2006 bestaan hebben inclusief alle bekende varianten van de gemeentennamen. Daarnaast laat het zien uit welke gemeenten een nieuwe gevormd is of in welke gemeente een oude is opgegaan. Dit is een project van "Historisch Geografisch Informatiesysteem van Nederland". Is verkrijgbaar in boekvorm Ad van der Meer, Onno Boonstra. Den Haag , DANS, 2006; ISBN 90 6984 495 8 Dans data Guide 2.
Maar u kan het ook gratis downloaden in pdf formaat (310 blz)
Iedere genealoog wil uiteindelijk wel ooit zijn opzoekingen publiceren sommige pakken het dan groot aan en schrijven een lijvig familieboek. Andere willen het meer beperkt in de familiekring houden met een eenvoudige kwartietstaat met foto's en kopies van akten ed. Tegenwoordig heeft praktisch elk genealogisch programma wel de mogelijkheid om zulk een uitvoer te maken. Ben je niet tevreden dan kan je dit nog gaan bewerken met andere programma's. Op de markt zijn er verschillende programma's die je bij dit werkje kunnen helpen. Een programma dat volgens mij net iets meer aan boord heeft is Ancestral Author. Dit programma maakt vertrekkende van een Gedcom een PDF met klikbare links, je kan ook foto's en teksten invoegen. Plus je kan later ook de PDF uitdrukken voor wie graag een hardcopy heeft. Ancestral Author is een engels programma maar je kan makkelijk de keywords.txt file aanpassen en zo krijgt je alles in het nederlands.
Overzicht van persoonlijke websites met wortels in Limburg (B/NL)
Veel genealogen publiceerde hun persoonlijke website, op deze link kan je een mooi overzicht vinden van Limburgse websites zowel uit België als Nederland.
Voor een genealoog zijn kranten vaak een interresante bron van informatie. Vooral voor de "fait divers" uit het dagelijks leven zoals een ongeval, een brand , een gouden bruilof of zelfs een veroordeling, kortom dingen die men in de archieven normaal niet vinden kan.
Het Belang van Limburg digitaliseerde reeds al zijn jaargangen die evenwel in een testfase enkel door ingeschreven abonées kunnen bekeken worden. Later kan iedereen hier toegang krijgen, belangstellende moeten de media maar aandachtig volgen.
Een ander project is het "Nationaal project voor de bewaring van de Belgische kranten", dit project staat onder de leiding van de Koninklijke Bibliotheek en de Stadsbibliotheek van Antwerpen.
Zie de webstite van het BVD voor meer info.