Inhoud blog
  • Histogram
  • Lichtmeting
  • Reflex 2
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    1941
    de mannen van in de oorlog
    05-04-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lichtmeting
     

    Belichtingscompensatie2

    Uit CVO Meise-Jette
    Ga naar: navigatie, zoeken

    Inhoud

    [verbergen]

    Factoren Sterven de lichtmeting beïnvloeden:

    1. Het beschikbare Licht: Veel? Weinig? Zonlicht? Schaduw?

    2. De Kleur Van Het onderwerp: Het is EEN Licht, middelgrijs van Donker onderwerp? Wit Licht reflecteert Immers Meer Dan zwart.

    EEN camera rechts rechts ziet de Wereld grijs. De lichtmeter van de camera EEN begrijpt niet DAT ER ALS zoiets doorsturingslijst is zwart van wit leeg. DAT is ZO in Het analoge tijdperk, DAT is ZO in Het digitale tijdperk. Het rekenprogramma berekent Van de lichtmeter ALS EEN lichthoeveelheid Sterven uitkomst 50 procent grijs advocaat.

    Betonnen: Dat betekent: Een zwart Voorwerp reflecteert Weinig Licht = de camera denkt DAT EEN Het OM gaat in grijs object Donkere lichtomstandigheden en gaat zodanig Het object belichten TOT Het zwart grijs wordt ALS uitkomst. De foto is overbelicht DUS: Het zwart is grijs geworden.

    DAT betekent ook: EEN wit object reflecteert Meer Licht = de camera denkt Opnieuw Het OM DAT EEN grijs gaat object, in Zeer Sterke lichtomstandigheden en gaat EEN Kleine lichthoeveelheid berekenen zodat Het object wordt grijs ALS uitkomst. De foto is nu onderbelicht: het wit is grijs geworden.

    Type lichtmeting

    De camera blijft instrument bedient DAT EEN Moet Worden deur EEN fotograaf Sterven Zelf nadenkt, analyseert en reageert. Vergelijk Het Voldaan EEN gitaar: die heeft OOK EEN Goede muzikant Nodig Sterven weet Wat HIJ toegewijd.

    Afhankelijk van de verdeling van Het Licht en Het Verschil in helderheid van EEN onderwerp, Moet de fotograaf de belichting van de camera aanpassen. Met Andere Woorden, de Situatie (Het beschikbare Licht, de compositie, Het onderwerp ...) waarin u fotografeert zAL bepalen welke belichtingsmethode VOOR U kiest: de matrix Meting, centrumgerichte Meting van de spotmeting.

    Matrix:

    de lichtmeter van de camera Aan Het Licht op EEN Aantal Verder Verder gelegen punten gelegen in Het beeld

    ALS de Zwarte en witte partijen evenredig verdeeld zijn in EEN compositie, zullen de overbelichting van de Zwarten en de onderbelichting van de Witten Elkaar opheffen en krijgen we EEN perfect belichte foto. Is ER Meer Dan Zwart Wit in Het beeld, is de foto overbelicht. Is ER AANWEZIG Meer humor in Het beeld, de foto zAL onderbelicht zijn.

    Spotmeting:

    de lichtmeter van de camera Aan Het Licht op EEN Punt

    ALS Het Punt waarop we Het Licht Meten is middelgrijs zAL de foto Goed belicht zijn. Het Licht op EEN grijskaart Meten is daarom vaak EEN Goed idee. Matrix-BIJ JE OOK Meting Kan de grijskaart gebruiken, MAAR Dan schermvullend. Het gebruik van de grijskaart werkt Enkel Niederlande U EEN handmatige belichtingsmethode hanteert, van ALS U werkt Voldaan AE-lock. Anders VERLEDEN de camera de belichting Opnieuw AAN. In Plaats van EEN grijskaart, Kan OOK de RUG de hand van JE DOEN Dienst: Blanke Huid Komt ongeveer overeen middelgrijs Voldaan. Daarom Kan Het Goed Idee OM BIJ EEN zijn portretten in contrastrijke lichtomstandigheden VOOR spotmeting te Kiezen, omdat EEN lichtmeting op Het Gezicht EEN Correcte lichthoeveelheid berekent. (See Oefening 2) Kennismaken voldaan Het Licht JE EEN Zwart op onderwerp, Dan zAL de foto overbelicht zijn. Kennismaken voldaan Het Licht JE EEN Wit op onderwerp, Dan zAL de foto onderbelicht zijn.


    Belichtingscompensatie

    EEN sneeuwlandschap, van EEN nachtelijk landschap, Belichtingscompensatie Voldaan EEN Correcte belichting lijkt Dan EEN hopeloze Zaak. ALS we Het Aan de camera maakt HIJ ER wegreizen grijze landschappen busje.

    Overschakelen op Het Manuele belichtingsprogramma Kan DIT probleem oplossen: Kan JE Dan Gaan Onder-Bewust van overbelichten.


    EEN Andere Oplossing is de Functie belichtingscompensatie (belichtingscorrectie) op de camera. U Kan Het beeld van de Onder-overbelichten deur de belichtingscompensatie op respectievelijk Een negatieve van EEN Positieve Waarde te Zetten. De Eenheid waarin de belichtingscompensatie wordt opgegeven is Exposure Value (EV) van der Lichtwaarde (LW), waarbij 1 eV overeenkomt Voldaan EEN stoppen. BIJ de meeste camera's Loopt de Waarde van de belichtingscompensatie van -2 tot +2 EV in te Stellen in stapjes van 1 / 2 van 1 / 3.

    BIJ +1 EV wordt de foto omdat ER DUS Lichter Meer Licht wordt Toegelaten deur EEN Langere sluitertijd van EEN groter diafragma, niet EEN deur digitaal trucje. DAT betekent betonnen DAT de belichtingscompensatie gaat Het rood op de belichting, OOK EEN invloed heeft op de scherptediepte en op EEN mogelijke bewegingsonscherpte. In de Manuele belichtingsmethode heeft u DIT Zelf in de hand, omdat u ZELF kiest u de sluitertijd van diafragma aanpast ter Compensatie.

    Het Instellen van de belichtingscompensatie van de camera verschilt TOT camera (raadpleeg DUS Uw handleiding). In de meeste gevallen Moet U EEN knopje indrukken Voldaan EEN plus / min-pictogram en gelijktijdig Aan Het hoofdinstelwiel draaien. De belichtingscompensatie wordt niet ongedaan gemaakt Toesteleigenschap ALS u de camera uitschakelt. U Moet Handmatig de Ev op 0 Weer Zetten.


    Praktisch

    Foto 1: Matrix Meting: Zwarten zijn onderbelicht: Meer Dan Wit Zwart in de compositie
    Foto 2: matrixmeting: overbelicht: Meer Dan Zwart Wit in de compositie

    Externe lichtmeter

    Met EEN Externe lichtmeter Kan JE Het opvallend Licht Meten, in De Plaats Van Het Licht gereflecteerd. De lichtmeter berekent Dan EEN VOOR Correcte lichthoeveelheid Sterven Specifieke lichtomstandigheden, en wordt niet beïnvloed deur Het Kleur Van het onderwerp en de hoeveelheid gereflecteerd Licht.

    Niet Alle situaties lenen Zich TOT Externe lichtmeting Natuurlijk. Aan Denk sport-, DANS-, de reportage-, e.a. actiefotografie.



    Voorbeelden

    Wit schermvullend, Voldaan matrix: onderbelicht
    Wit schermvullend, Voldaan matrix: Ev +1
    Zwart schermvullend, Voldaan matrix: overbelicht
    Zwart schermvullend, Voldaan matrix: -1 EV
    Zwart schermvullend, Voldaan matrix: -2 EV
    Zwart schermvullend, Voldaan matrix: -3 eV
    Persoonlijke INSTELLINGEN


    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 05/04-11/04 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 16/10-22/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!