6 eieren 350–400 ml melk 180–200 gr bloem (gezeefd) 3 eetlepels kristalsuiker, 1 pakje vanillesuiker, snufje zout 2 el rozijnen (optioneel) scheutje rum of rum aroma beetje geraspte citroenschil ca. 50 gram boter voor het bakken poedersuiker en eventueel kaneel om te bestrooien
Bereidingswijze Besprenkel de rozijnen met rum. Meel en melk, samen met de geraspte citroenschil ecitroensap goed mengen in een kom. Voeg een snufje zout toe. Splits de eieren, bewaar de eiwitten en meng de dooiers door het beslag. Laat het beslag ca. 30 minuten rijzen. Sla daarna de eiwitten stijf met suiker en roer ze voorzichtig om in het beslag. Laat de boter smelten in een pan met anti-aanbaklaag. Giet het beslag erin, strooi de rozijnen erover en bak de Kaiserschmarren ca. 4-5 minuten op matig vuur, tot de onderkant goudgeel is. Keer dan de Kaiserschmarren om en bak de andere kant goudgeel. Met twee vorken of pannenkoekenmessen het deeg in kleine stukjes trekken (niet snijden). Leg de Kaiserschmarren op een voorverwarmd bord en bestrooi ze met poedersuiker. Serveer met Zwetschkenröster, een nagerecht op basis van pruimen in de traditionele Oostenrijks-Boheemse keuken. ServeertipDit gerecht is ook heerlijk met appelmoes of vers fruit. Serveer dit in plaatsZwetschkenröster. Eet smakelijk!
Ik ben Jean
Ik ben een man en woon in Scherpenheuvel (belgie) en mijn beroep is Treinbestuurder NMBS op rust.
Ik ben geboren op 10/01/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: allerlei gehuwd.