50 Jaar achter den TV
Inhoud blog
  • zeven jaar later
  • een kamerjas die open viel

    Zoeken in blog


    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     


    strandzeilen gesponserd door www.sdt-informatics.be

    Foto

    Ervaringen met koning klant
    Van zelfbouw tot plasma scherm TV
    09-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Aansluitingen.

    Aansluitingen op een TV zijn niet alleen noodzakelijk om diverse toestellen aan te sluiten zij zijn ook belangrijk voor de weergave van beeld en geluid en comfort voor de gebruiker.

    Dus het is zaak de technische fiche van het toestel te bekijken beter nog het toestel eens voor de aankoop langs de achterzijde te bekijken of de voor u belangrijke aansluit mogelijkheden beschikbaar zijn. Spijtig genoeg zijn er fabrikanten en bediende verkopers die bepaalde aansluit mogelijkheden als voorzien gelijkstellen met effectief aanwezig. (supplementen)

    Er zijn een aantal aansluitingen waarmee de verkopers de klanten proberen te overtuigen, die de klant niet nodig heeft of de daartoe voorziene apparatuur niet eens bezit of wenst te gebruiken. Het verlanglijstje van iemand die 3 video’s veelvuldig gebruikt is anders dan iemand die sporadisch via een videoplayer eens een film huurt.

    Om te zwijgen van de audio fanaten die een prachtige Dolby surround systeem in huis hebben en MP3 enz. gebruiken.

    In een ver verleden zijn er afspraken gemaakt met de film- en geluidsindustrie en de producenten van opname weergave toestellen voor particulier gebruik. Zo werd het omschreven...
    Sommigen onder u zullen zich de draad opnemer van Tandberg herinneren. Via een electro magneetkop werd geluid op een stalen draad geplaatst, en later terug weergegeven. 

    Die afspraken bestonden er in dat kwaliteit een kopie van de “master tape” nooit gelijk mocht zijn dan de master of moeder opname. Het was duidelijk de bedoeling het kopiëren tegen te gaan. Een kopie van een kopie was dan nog slechter van kwaliteit. (Men was verplicht om steeds opnieuw een kopie van het originele te maken)

    De fabrikanten van de toestellen kregen klachten bij overvloed en zijn hun overeenkomst gaan omzeilen door andere en betere aansluitingen te voorzien op hun apparaten. Om geen processen op te lopen hebben de fabrikanten nooit de bijhorende en nodige snoeren voorzien bij de levering. Het was de consument zelf die een aangepast snoer of kabel aankocht ( van een snoeren fabrikant) en de verbinding maakte.Een struisvogel politiek die jaren standhield.

    Welke zijn nu de beste aansluitingen laten we beginnen met de minst goede kwaliteit.

    Even een stukje uitleg. Elke kleur in een beeld wordt samengesteld door drie componenten rood, groen en blauw. De verhouding tussen deze 3 kleuren worden via de lucht of via de tele distributie naar uw tv toestel gestuurd.

    Hoe groter de afstand tussen een tv camera in Brussel en uw tv toestel bij u thuis hoe groter de kleur veranderingen. Een Duitse ingenieur ging er van uit als ik ter plaatse zowel bij de zender als bij de ontvanger de kleur rood produceer en ik stuur enkel de informatie blauw en groen naar de ontvanger dan is het resultaat beter. Het ontvangend toestel kan de absolute waarde van wit en zwart reproduceren en alle andere kleuren zullen meer aanvaardbaar zijn. Dit transport systeem noemen we Pal en analoog.

    1) Video composiet ( een samengesteld “ kleurensignaal en synchronisatie pulsen.) Een verlies aan kwaliteit is meet- en zichtbaar. (moeder /dochter resultaat) Gele ronde stekker.

    2) S-video is een vijfpunt ronde stekker (super video) een eerste verbetering.

    3) Volgende is de RGB aansluiting (rode groene en blauwe stekker)

    Met deze verbindingen word geen geluid verstuurd dit moet afzonderlijk gebeuren.

    4) Scart kan zowel beeld als geluid doorverbinden naargelang de uitvoering gebruikt de scart een of alle 3 voorgaande systemen (full scart) hij werkt dan maar in een richting. Analoog en in gewone stereo.

    De volgende aansluitingen zijn toekomst gericht en zijn van betere kwaliteit.

    a) DVI Digital visual Interface

    b) HDMI High Definition Multimedia Interface.

    c) HDCP is een kopieer beveiliging voor Digitale beelden.

    Om een computer aan te sluiten heeft men dan een VGA aansluiting nodig.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)

    Archief per week
  • 02/04-08/04 2012
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 20/06-26/06 2005
  • 06/06-12/06 2005
  • 30/05-05/06 2005
  • 09/05-15/05 2005
  • 02/05-08/05 2005

    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !


    Foto

    Foto

    Welkom op mijn blog!


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!