Ik ben Laurette
Ik ben een vrouw en woon in Sint Laureins (België) en mijn beroep is ambtenaar op rust.
Ik ben geboren op 14/08/1952 en ben nu dus 72 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Fietsen, Genealogie en natuurlijk ook mijn kleinkinderen.
Bezoek ook mijn blog i.v.m. Genealogie
op http://blog.Seniorennet.be/Remi_en_Laurette
hieronder een foto van mezelf, jaren geleden.
Onze nieuwe poesjes, Vienna en Mikado, zijn het al goed gewoon in hun nieuwe thuis. Het is wel een hele aanpassing weer twee jonge speelse poesjes in huis te hebben. Onze vorige poes 'Moorke' was de rustigste poes, je wist amper dat je een poes in huis had. De nieuwe poesjes zijn geboren op 06 augustus en zijn nu 10 weken.
Met dit heerlijke nazomer weertje hebben we toch nog eens een ritje gemaakt door de polder. Er zat wel een stevige bries, maar voor 21 km fietsen is dat niet zo erg. We hebben er in ieder geval van genoten. De volgende dagen moeten we dan weer voortwerken aan onze living, die we een heel grondige beurt aan het geven zijn. We maken er een najaars schoonmaak van in plaats van in het voorjaar. We hebben wel voor een paar weken werk, maar het resultaat zal wel zijn dat we daarna voor jaren er geniet zullen van hebben.
't is weer voorbij, die mooie zomer, maar hopelijk krijgen we toch nog een paar mooie fietsdagen dit najaar. Voorlopig hebben we echter wat binnenwerk op te knappen, dus blijven de fietsen even op stal.
Met het mooie weer van vandaag hebben we nog maar eens de fietsen op de wagen geplaatst en we zijn richting Destelbergen gereden om de Kastelenroute nog eens te rijden. De route op zichzelf is niet zo bijzonder, er zitten wel enkele mooie stukjes in langs de Schelde, maar voor de rest weinig mooie natuur. De bermen langs de weg kunnen wel eens een maaibalk verdragen, de brandnetels staan er bijna een meter hoog. Betrekkelijk veel grote wegen op deze route, en de rustige wegen zijn doorgaans slecht onderhouden, of zelfs helemaal niet verhard. Ook op de bewegwijzering is hier bespaard, op sommige punten kan best een bordje meer geplaatst worden. Het werd dan ook een route om een 6,5/10 te geven. De lengte van de route is 48 km. Enige pluspunt op deze route is dat er toch voldoende gelegenheid is tot het nuttigen van een versnapering. zoals in het 'Reigersnest' te Kalken.
Voor de blog bezoekers die onze streek niet kennen wil ik hier eens een woordje over neerpennen. In het noordwesten van België ligt een streek 'het Meetjesland' genaamd. Dit is een prachtige landbouw streek die zeer laag gelegen is. In dit gebied ligt vlakbij de Nederlandse grens de gemeente Sint-Laureins, met deelgemeenten Sint-Margriete, Waterland-Oudeman, Watervliet en Sint Jan in Eremo. Sint-Laureins, de hoofdgemeente, wordt in de volksmond 'Sente' genoemd. Door het ontginnen van turf in de vroegere eeuwen ontstonden hier grote diepten, mede door zijn lage ligging werd dit gebied vaak getroffen door overstromingen. Hierdoor ontstonden onze huidige 'kreken' wat de natuur hier zeer mooi maakt. Dus voor alle natuur liefhebbers en fietsers of wandelaars is dit een uniek gebied.
Met het goede weer op dinsdag 12 september was er nog maar eens fietsgelegenheid. Ons vertrekpunt was dit keer Philipinne waar we eerst een stukje terug richting België reden, in de richting van Assenede, van daaruit ging onze tocht via allerlei polderwegen via Sas Van Gent, Westdorpe, Axel naar Terneuzen. Wie nog nooit rond Terneuzen heeft gefietst kan ik deze route via de knooppunten van harte aanbevelen, want ik had nooit gedacht dat Terneuzen zo mooi zou zijn. We hebben er echt van genoten. Onze route was 56,7 km. lang en liep vrijwel volledig langs kleine wegen, allen verhard, zelfs het fietspad rond Terneuzen wat heel erg mooi is. Deze route verdient een 9/10. de gevolgde knooppunten zijn : 12, 88, 86, 87, 90, 79, 72, 70, 23, 22, 29, 28, 25, 17, 11, 18, 19, 10, 15 en terug naar 12. de knooppunten komen deels uit het Meetjesland, en deels uit Oost en West Zeeuws Vlaanderen.
Na een korte uitstap naar Frankrijk zijn we hier weer met een beetje fietsnieuws. Maandag 11 september zouden we het eens wagen om de Vlaamse Ardennen in te trekken voor een fietstocht. Maar na 1.5 km omhoog te zijn gereden was de pijp uit en zijn we maar terug naar beneden gekomen. De fietsen werden op de wagen gezet en dan maar richting Eeklo om een korte trip te doen gewoon langs het kanaal en terug, alles is daar lekker plat, en het is er ook heel mooi.
Donderdag 7 september. Ondanks de ochtend bewolking hebben we toch maar de fietsen op de auto gezet en zijn richting Aalter brug gereden. Ik had een knooppunten rit uitgestippeld van het Brugse Ommeland Zuid. Ondanks het minder goede weer was het een pracht van een route, heel wat mooier dan die van Sluis (die trouwens uit de knooppunten van de kust kwam) We zijn gestart aan knooppunt 94 en zijn langs het kanaal gefietst tot Steenbrugge. Daarna kwamen we via kleine grindweggetjes en polderbaantjes langs het Bulskampveld terug richting Aalter. Een groot deel van onze route liep tegenovergesteld aan de Bulskampveld route (welke trouwens ook heel mooi is, en die wij reeds meerder keren gereden hebben). Het werd een schitterende rit van 50,8 km langs heel rustige wegen. Mijn beoordeling : 9/10. De knooppunten : 94, 97, 98, 93, 96, 99, 88, 87, 71, 69, 83, 84, 85, 86, 27, 26, 32, 31, 98, 92, 99, 1, 96, 95, 94
Woensdag 6 september, jawel hoor, schitterend fietsweer. Zoals de laatste weken wel meer het geval was, konden we ook nu weer op woensdag de fiets op. We hebben opnieuw een knooppunten rit gemaakt. We vertrokken in Sluis aan knooppunt 97 voor wat een betrekkelijk mooie tocht zou worden. Het gedeelte rond Sluis is gewoon prachtig, fietsers die reeds de fietspaden rond Sluis bereden hebben zullen dit kunnen beamen. Via Sint Anna ter Muiden ging het de polder in richting Knokke, maar oh ramp, er was in Sluis en Knokke de Zwin Triatlon aan gang en alle verkeer richting Sluis werd omgeleid via de kleinere wegen, dus net waar wij aan het fietsen waren. Het was dus druk, druk, druk op de weg en dat is niet zo prettig. Verder was het wel een mooie rit. Via Knokke ging onze weg dan naar Zeebrugge, Damme zo terug naar Sluis. In totaal hebben we 45 km gereden. De wegen zijn overal heel goed berijdbaar en in normale omstandigheden zeer rustig. Mijn kwotering voor deze rit is een 7,5/10. De gevolgde knooppunten : 97, 96, 98, 53, 50, 51, 46, 45, 42, 37, 36, 38, 41, 22, 21, 23, 13, 25, 16, 17, 18, 19, 56, 55, 54, 94, 99, 97.
We worden wakker en jawel hoor, het is eindelijk eens droog. Na een stevig ontbijt in het hotel springen we dan toch de fiets op voor een tocht langs de 'beemster'. Er zit wel veel wind, maar we hebben hem in de rug (toch in het begin). De tocht voert ons langs weiden, weiden en nog eens weiden, en water, water en nog eens water, met tussendoor de typisch Hollandse molens. Maar het is er werkelijk prachtig. We vertrekken aan het hotel en fietsen via Oosthuizen, Beets richting Noorbeemster. Daarna fietsen we tussen de beemster en de polders richting Middenbeemster. Van Middenbeemster gaat het via het Noordhollands kanaal richting Purmerend. Van Purmerend gaat het dan via Edam terug langs de dijken naar Warder. Het fietsroute netwerk 'Laag Holland' is meer dan een bezoek waard. Het is een aanrader voor iedere fietsliefhebber. Eén kleine opmerking, zorg dat je een kaart bij hebt als je hier fietst, want af en toe ontbreekt toch wel eens een bordje, en dat in een streek die je hoegenaamd niet kent, dan is het zoeken geblazen. Uiteindelijk hebben we toch een route van 56 km kunnen rijden, dus helemaal voor niks was onze uitstap naar Noord Holland niet. De gevolgde knooppunten : 64, 63, 10, 33, 32, 31, 30, 28, 29, 7, 6, 43, 46, 49, 4, 28, 94, 95, 97, 64 De waardering voor de route in het algemeen is een dikke vette 10/10. Wij komen zeker nog eens terug.
Wakker geworden van de regen tegen de ruiten. Niet zo goed dus. Na het ontbijt staan we nog wat in beraad, we praten nog een beetje met twee fietsers die de Zuiderzeeroute aan het rijden zijn. Zij hebben maandag slechts 10 km. gereden. Daarna was de pret over (nat tot op de draad). Die twee fietsers zijn nog geen 5 minuutjes weg of het water valt weer met bakken uit de hemel. In die streek resulteert dit wel tot prachtige regenbogen. Dus besluiten we om de fietsen te laten staan en we nemen weer maar eens de auto om de streek te verkennen. Ditmaal gaat onze rit naar Alkmaar. Ook deze stad is het bezichtigen waard. De oude kaasmarkt ligt er ditmaal triest en leeg bij, op enkele plassen water na is daar weinig te zien. Dan brengen we maar een bezoek aan het kaasmuseum. Van Alkmaar rijden we dan maar eens naar Marken een klein eilandje in het Markenmeer. Dit is zo'n typisch eilandje met oude houten huisjes. Heel erg mooi om zien. Bij het vertrekken van Marken willen we toch eens iets meer zien van de omgeving, dus nemen we geen N247 (de grote weg) maar we pakken de kleine wegen aan. Maar dat was niet onze slimste zet, want om dan terug in de goede richting te geraken, dat is een ander paar mouwen. We reden tot in Durgerdam en uiteindelijk op amper 1 km van Amsterdam raken we eindelijk weer op de N247 die we dan toch blijven volgen tot in Warder. Eén goed resultaat van deze moeilijke rit is toch dat we zien dat we in een heel mooie streek terechtgekomen zijn. Een bezoek per fiets meer dan waard. De foto toont de weg naar Marken.
Eindelijk is het zo ver, rond 10 uur kunnen we vertrekken richting Noord Holland, nu maar hopen dat daar het regenen ophoudt en plaats maakt voor wat droger weer.
Rond 14 uur komen we aan te Warder aan het hotel t Tolhuus, nog steeds met slecht weer.
Tegenover het hotel ligt het Markenmeer een gedeelte van de vroegere Zuiderzee (nu IJsselmeer, Markenmeer en IJmeer)
Aangezien het zeker geen fietsweer is maken we dan maar een uitstap per wagen om toch al iets te zien van de omgeving, en we trekken richting Volendam. Dit is een zeer mooi, toeristisch plaatsje waar je alle talen hoort.
Een van de eerste dingen die we tegenkomen in Volendam is een heel mooie gedenksteen voor de slachtoffers van de ramp op 01/01/2002.
Zo hebben we op onze eerste dag Noord-Holland toch al iets gezien.
Morgen (maandag) vertrekken we dan voor een kort fietsverlof naar Noord Holland. Daar gaan we dan eens de fietsknooppunten uitproberen van 'Laag Holland'. We logeren in 't Tolhuus te Warder op zo'n goeie 10 km van Volendam. Dat stadje moeten we natuurlijk zeker ook eens verkennen, het is de thuisbasis van verschillende Nederlandse artiesten. Nu maar hopen dat de weergoden ons een beetje gunstig gestemd zijn, zodat we toch de fiets op kunnen. Volgende week volgt dan het verslag van onze fiets 3-daagse. Tot dan.
Zo, dit wordt dus mijn nieuwe poes, Vienna is haar naam, het is de liefste poes van het nest, dat zegt Melissa toch (en ik geloof haar) Misschien zijn er nog bloggers die graag een poesje hebben ? Er zijn nog 2 lieve diertjes op zoek naar een nieuwe thuis, Cartouche en Calimero, het zijn twee zwart-witte poezen. We wonen wel allemaal in het Meetjesland, dus als er kandidaten zijn, je kan gerust reageren via dit blog.
Eindelijk was het nog eens een dag echt fietsweer, dus hebben we de fietsen op de auto gezet en zijn naar Dendermonde gereden om de Ros Beiaardroute te fietsen. Het is een prachtige rit geworden. De hele route gaat hoofdzakelijk over fietspaden, nl. het Leirekespad, de Buggenhoutse bossen, en op het eind nog eens een prachtig stuk natuur langs de Schelde. Het is een route die we zeker nog eens zullen rijden. De bewegwijzering is goed in orde en de wegen zijn op enkele stukjes na in goede staat. Waardering : 9,5/10
Onze 'moor' is nog steeds niet terug, Gelukkig heeft de poes van onze dochter ook juist jongen , zodat wij niet lang zonder kat zullen zitten. We hebben 'Calimero' uitgekozen, een lief grijs poesje dat een beetje lijkt op onze vroegere poes Minou. Maandag vertrekken we voor een 4-tal dagen naar Warder een dorpje in Noord Holland, daar gaan we de fietsknooppunten van Laag Holland eens uittesten. Hopelijk blijven de weersvooruitzichten van het KNMI geldig, die geven nl. voor volgende week iets meer zon, iets minder buien en een iets hogere temperatuur, met andere woorden ideaal fietsweer.