Het Beiërse Woud in Duitsland -September 2010
Het Bayerischer Wald, ook wel 'het groene dak van Europa' genoemd, ligt ruwweg tussen de stad Regensburg en de grens met Tsjechië. Dit is het grootste aaneengesloten bosgebied van Midden-Europa. De oerbossen, die zich hier nog bevinden, worden zorgvuldig bewaard in een groot nationaal park. Er zijn talloze gemarkeerde wandelroutes, die u dwars door de machtige bossen voeren. Vanuit ons hotel maken we voornamelijk uitstapjes in de directe omgeving, het is rondom prachtig, dus waarom ver rijden?! Dichtbij vinden we de Grosser Arber, de hoogste berg van het Bayerische Wald en de bekende plaats Passau. De streek is verder bekend om haar glasblazerijen en een bezoek aan een glasblazer mag dus ook zeker niet ontbreken. Zwiesel is het dichtst bijzijnde stadje op 4 km van Lindberg, Er zijn wat winkels,terrasjes en grotere winkelketens, aangenaam voor eens door te lopen.
Wij verbleven dus in Lindberg een slapend dorpje in het woud. Ons hotel Ahornhof was heel goed, zowel van eten als de kamer. Het uitzicht op ons terras was ronduit schitterend.
Het weer mocht de eerste dagen wel wat beter geweest zijn, het begon al met hagel en zware regenbuien onderweg. Onze eerste dag waren we dus genoodzaakt iets binnenshuis te doen.
We bezochten daarom het glasmuseum in Frauenau en later bij wat opklaringen het stadje Zwiesel. De dag later onze eerste wandeling en later op de dag in de sauna en het zwembad,
binnen goed warm ,,, buiten lekker fris na de sauna,,,, heerlijk ! Op woensdag reden we naar Cham, pittoresk stadje en hoera geen regen meer. In de namiddag bezochten we een dierenpark in Hogenau. De donderdag was een grote wandeling gepland in het Beiersewoud. Om 9:15 uur vertrokken we op pad en waren terug omstreeks 15 uur , nog snel naar de sauna en zwembad en met grote honger naar het avondeten, het was een speciaal Beiersbuffet met dansavond. Vrijdag 3/9 : vandaag naar Deggendorf geweest, mooi stadje met veel winkeltjes, leuke terrasjes. Later op de dag naar Tittling gereden om het Waldmuseum te bezoeken, een soort van duits Bokrijk maar wel groter. Voor het eten op ons terras de aperitief gedronken en het avondeten was lekker zoals gewoonlijk. Zaterdag 4/9 : De tweede grote boswandeling gemaakt. Vertrokken in de regen, maar later klaarde het op, was een mooie wandeling vanuit het hotel naar de Spiegelhutte en dan naar Scheuereck van daaruit terug naar het hotel.
Daar nog lekker op het balkon gezeten in de zon met een drankje,,, weer een leuke dag.
Zondag 5/9: Vandaag naar Sankt Englmar gereden en het Waldwippelpad bezocht, speciale constructie over de bomen, daarna de stad Regen bezocht, mooi stadje.
Voor het eten nog even naar café Der Alte Muhle gewandeld ,met heel grappige kroegbaas.
Maandag 6/9: Naar Zwiesel geweest om schoenen ( het was al solden daar !!!!) dan naar Lohberg en een mooie wandeling gemaakt rond de Grosser Arbersee , zon 7 km. Dan naar
het glasdorp Arnbruck . Alles wat je u kan voorstellen is daar te zien in glas, ongelofelijk.
Dinsdag 7/9 : Ochtend wandeling naar Lindberg, het was mooi weer dus lekker aan het buitenzwembad gezeten en paar keer naar de sauna. Avondeten was een uitgebreid pasta buffet. Erg lekker. Rustige dag gehad en genoten van de zon. Woensdag 8/9: Naar Passau gereden. Daar een boottocht gemaakt met het Kristallschiff op de Donau. Heel mooi, luchters, trappen alles made with Swarovski kristal. Schitterend letterlijk en figuurlijk. Daarna wat rondgewandeld in de oude binnenstad. Het was een mooie zonnige dag. Dan hebben we een dagje gerust. Vrijdag 10/9: Boswandeling van Spiegelhutte naar Buchenau daar nog een rondwandeling en terug. Totaal 11,5 km waarvan 1,4 km steil klimmen. Zaterdag 11/9: Platte rust vandaag. Als afscheidscadeau heeft de zon nog de ganse dag geschenen en hebben we kunnen luieren aan het zwembad. Koffers pakken en vroeg naar bed. Zondag 12/9: Vroege start naar België om 7:30 uur, na een laatste lekker ontbijt.
Als voorbeeld van het eten nog de menu van zaterdag 11/9. Salat von buffet Gemüsekraftbrühe,,Royal mit Eierstich und Fleischbällchen- Geschmorte Lammkeule,,provencial, in Rotwein, Pfeffersauce, dazu bunte Bohnengemüse und Macairekartoffeln- Pochiertes Seehechtfilet, in Tomatenrah,sauce, auf Spargel, Champignongemüse und Bandnudeln- Griechisches Mousaka Ländlicher Wurstsalat, mit Zwiebelringe, fein garniert, dazu Hausbrot und Butter- Dessert von Buffet- Dazu empfehlen wir ein oder auch zwei Dampfbier von Fass aus der Original Dampfbierbrauerei Zwiezel 0,5 l.
Wij kunnen terugkijken op een goed verlof en kunnen het iedereen aanbevelen.