Foto
Inhoud blog
  • Alle informatie over onze slankelijners-methode.
  • Aangevraagde recepten en doedingetjes.
  • Het gezondheidshoekje van Biekew
  • De menu's op vrijdag van Charlotte
  • De Tip van Tan,
    Archief per week
  • 10/01-16/01 2011
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    E-mail mij

    Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.

    Gastenboek
  • Staat je blogje stil,jammer zeg toch een lieve groet
  • leuke blog!!!
  • welkom en veel succes
  • Succes met uw blog.

    Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek

    Slankelijnersblog
    Op naar een slankelijn via een gezonde voeding!
    26-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gezondheidshoekje van Biekew

    Gezondheidshoekje door Biekew.  


         

    Lunch/salades op een rijtje

    Het is soms erg lekker om een keer iets anders op je boterham te doen dan vleeswaren, kaas of zoetbeleg. Zeker in het weekend wil je soms wel eens iets speciaals. Er zijn dan heel veel salades te koop die erg lekker zijn op brood. Maar zijn ze ook nog een beetje verantwoord?

    Het aantal kcal is per portie van ongeveer 30 gram.

    Kip-kerriesalade light: 36 kcal
    Geitenkaas-appelsalade: 38 kcal
    Rundvleessalade: 46 kcal
    Huzarensalade: 46 kcal
    Aardappelsalade: 51 kcal
    Komkommersalade: 51 kcal
    Beenham-mosterdsalade: 53 kcal
    Barbecuesalade: 53 kcal
    Tonijnsalade light: 54 kcal
    Kip-satésalade: 57 kcal
    Selderijsalade: 57 kcal
    Eiersalade light: 58 kcal
    Farmersalade: 60 kcal
    Tapenade, olijven: 62 kcal
    Kip-pestosalade: 63 kcal
    Kip-ananassalade: 64 kcal
    Kip-vruchtensalade: 64 kcal
    Kip-taugésalade: 68 kcal
    Beenhamsalade: 69 kcal
    Ham-preisalade: 72 kcal
    Ei-baconsalade: 74 kcal
    Eiersalade: 75 kcal
    Kaas-mosterdsalade: 77 kcal
    Kip-kerriesalade: 83 kcal
    Pittige kipsalade: 86 kcal
    Tonijnsalade: 86 kcal
    Zalmsalade: 86 kcal
    Garnalensalade: 86 kcal
    Krabsalade: 86 kcal
    Kaassalade: 140 kcal

    Niet echt een salade maar het lijkt er wel op:
    Sandwichspread: 34 kcal (je smeert hier minder van dus daarom, per 15 gram)

    Kijk wel altijd nog even goed op de verpakking als je een salade koopt. Bovenstaande is een richtlijn maar het kan per merk nog wel een beetje verschillen hoeveel calorieën er in zitten.

    Info:valtaf
                                               ------------------------------------------------

    Nordic Walking

    Algemeen

    Nordic Walking is gebaseerd op gewoon wandelen, maar om deze trainingsmethode compleet te maken, heeft men in elke hand een soort skistok waarmee men de bewegingen begeleidt.

    Deze zeer sportieve manier van wandelen vindt zijn oorsprong in Finland. De Finse langlaufers gebruiken reeds sinds het begin van de 20e eeuw ook bij zomertrainingen langlaufstokken en scherpen op die manier hun coördinatie aan en houden eveneens het bovenlichaam krachtig.
    Pas aan het einde van de 20e eeuw werden de doeltreffendheid van deze activiteit en de voordelen ervan voor de recreatieve sporter wereldwijd erkend en kreeg Nordic Walking overal aanhangers.

    Nordic Walking is een bewegingsconcept waarbij men het hele lichaam traint op een gezonde en soepele manier. Men verbrandt meer calorieën dan tijdens gewoon wandelen en het gebruik van de stokken (“poles”) zorgt voor extra steun en minder belasting van de gewrichten. De synchrone bewegingen van alle ledematen bevorderen bovendien de lichaamscoördinatie. Het lichaam wordt krachtiger, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en men kan trainen in de gezonde buitenlucht.

    Nordic Walking is zeer geschikt voor mensen, ongeacht de leeftijd, die willen (her)beginnen met sporten. ook mensen met gewrichts- en rugklachten, overgewicht, andere fysieke beperkingen,… kunnen gerust Nordic Walking overwegen.

    Vergeet niet: Het is steeds een goed idee je huisarts in te lichten over je sportieve plannen…

    Doelstellingen

    • Training van heel het lichaam
    • Vergroten van het uithoudingsvermogen
    • Verbeteren van de bloedcirculatie
    • Bevorderen van een correcte lichaamshouding
    • Ontspannend bij schouder- en nekklachten
    • Verbeteren van de coördinatie


    Benodigdheden

    • Goede wandeluitrusting (kledij + schoenen)
    • Goede set poles

                                   ---------------------------------------------------


    Roggebrood bij mijn dieet!

    Rubriek: Afslanktips en adviezen .

    Roggebrood, je zit gelijk vol als je er twee sneetjes van eet. Daarom is het een goede vervanger voor iedere andere boterham. Ben je niet verzadigd na twee volkorenboterhammen en maakt dat het afvallen moeilijk? Neem dan eens twee sneetjes roggebrood in plaats daarvan.

    Ik hoor je denken: “Bah roggebrood!” Nee, eerst proeven, dan oordelen. Roggebrood kan lekker smeuïg zijn, zeker met een
    dun laagje halvarine en twee plakjes gerijpte 30+ kaas tussen twee sneetjes. Wat tuinkers erbij en klaar is je fantastische en ubergezonde broodje.

    Roggebrood zit vol
    vezels en ijzer. Qua calorieën is roggebrood vergelijkbaar met volkorenbrood . Het ligt er wel aan of je licht of donker roggebrood kiest. Licht roggebrood bevat iets minder kcal en vezels dan donker roggebrood. In een snee donker roggebrood zitten 90 kcal en in een normale volkorenboterham 77. Varieer dus eens met roggebrood. Bekijk wel goed de voedingswaarde; de hoeveelheid kcal per merk roggebrood verschilt nogal.

    Product

    Eenheid

    Kcal

    Eiwit

    Koolh

    Vet

    roggebrood (donker)

    100 gr.

    189

    5

    40

    1

    roggebrood (donker)

    1 snee

    90 = 6 streepjes

    2.5

    20

    0.5

    roggebrood (licht)

    100 gr.

    197

    7

    40

    1

    roggebrood (licht)

    1 snee

    50 = 3 streepjes

    1.7

    10

    0.5

                                                   -------------------------------------------

    Water met een smaakje

    Feit is dat het drinken van water goed is voor je huid en als dorstlesser werkt. Maar of daardoor veel mensen water drinken? Niet bepaald, de meeste mensen vinden het drinken van water vies en saai. Maar in plaats van toe te geven aan sapjes en frisdrank, kun je ook voor water met een smaakje kiezen. En wat helemaal leuk is, is dat je het zelf kunt maken! Zo kun je zelf bepalen welk smaakje het wordt, en het is ook nog eens lekker gemakkelijk en goedkoop.

    Enkele ideeën

    Voeg vers citroensap aan het water toe. Wat erg lekker is, is de combinatie van water met limoen en sinaasappel.

    Voeg kruiden aan het water toe. Kies hier bijvoorbeeld voor verse munt of citroengras.

    Voeg vers gesneden komkommers aan het water toe. Deze toevoeging zorgt voor een subtiele smaak, lekker fris.

    Voeg vers gesneden gember aan het water toe. Dit zorgt voor een wat krachtigere en iets pittige smaak.

    Voeg het sap van augurken aan het water toe. Beetje vreemd, maar wel lekker.

    Voeg bessen of granaatappelpitjes toe, lekker zoet. De combinatie van aardbeien en kiwi's is ook erg lekker.

    Voor de echte frisdrank diehards onder ons, kun je ervoor kiezen om een scheutje siroop of sap toe te voegen.

    Info: Yunomi
                                               --------------------------------------------

    Appel- of peervorm? Het zit in de genen!

    Ongetwijfeld heb je het al vaak gehoord: ik hoef nog maar naar eten te kijken en ik kom bij! Lichtjes overdreven natuurlijk, maar het klopt wel dat sommige mensen sneller de kilo’s vasthouden dan anderen. Wat we eigenlijk al wisten is nu ook wetenschappelijk bewezen, en nog wel met de hulp van een Belgische wetenschapper. Ruth Loos doet aan de Engelse universiteit van Cambridge al jaren onderzoek naar de rol van bepaalde genen in de ontwikkeling van obesitas. Al eerder had ze een dozijn genvarianten gevonden die mensen gevoeliger maken voor vetopname. Nu heeft ze nog eens achttien extra gevonden. Samen dus dertig genvarianten die ons op weg zetten naar overgewicht. Heel belangrijk, want als je weet hoe iets ontstaat kan je er ook op proberen in te grijpen. Aan deze studie werkten vierhonderd onderzoekers uit 280 instellingen mee.

    Laat het dus een troost zijn –bijna zou je zeggen ‘magere troost’ maar dat past niet helemaal in dit kader- dat je die volle lijn voor een stuk aan je ouders en voorouders hebt te danken. Eigenlijk is het simpel: hoe meer je van die dikmakende genen van je ouders hebt gekregen, hoe zwaarder je zult worden. Volgens dit onderzoek kan het natuurlijke verschil tussen iemand met en iemand zonder die genen tot 7 kg gaan! Bovendien erf je niet alleen meer kilo’s, je krijgt ook de typische appel- of peervorm cadeau. Vet kan zich vastzetten op heupen en buik of op dijen en billen. Veel heupvet zorgt voor de appelfiguur, krijg je het meer op de dijen dan ga je er als een mooie conférence-peer uitzien. Dat is niet onbelangrijk voor je gezondheidsrisico. Appelen ontwikkelen meer ouderdomsdiabetes en hartziekten. Peren daarentegen hebben daar minder last van.

    Hoe zit het met de mannen? Reageren die net zoals de vrouwen op de boodschap van de genen? Niet helemaal. Ongeveer de helft van de genen werkt anders bij mannen wat een verklaring is voor hun typische bierbuik. Als je man dus wat extra buikvet ontwikkelt, moet je hem niet meteen verdenken van verdoken drankzucht. Het zit gewoon in zijn genen.

    Betekent dit nu dat je lustig kan schransen en snoepen want dat je toch niets aan je overgewicht kunt doen? Natuurlijk niet. Erfelijkheid is slechts voor een gedeelte verantwoordelijk voor obesitas. Slechte en vette voeding en een gebrek aan beweging zijn evenveel schuldigen. Je kan dus stellen dat je je gewicht voor 2/3 in de hand kunt houden. Gezond eten en een flinke portie sport kunnen helpen je gewicht binnen aanvaardbare normen te houden. Indien je genen tegenzitten zal je wellicht nooit een ranke den worden, maar met wat discipline hou je alles onder controle.
    PS: Om te weten of je appel of peer bent, heb je alleen maar een lintmeter nodig. Indien je omtrek bij het middel hoger is dan bij de heup, dan mag je bij de appelen gaan liggen. Is je omtrek bij de heup groter dan bij het middel, dan ga je als peer door het leven.

    Info: Vitaya

                                     --------------------------------------

    Smeervetten op de boterham

    Welke smeervetten zijn gezond?

    Smeervetten bestaan voor een groot gedeelte uit vet en zijn daarom een belangrijke leverancier van energie. Toch zijn ook smeervetten essentieel binnen een gezonde voeding. Dit omdat ze een bron zijn van vetoplosbare vitaminen (vitamine A en D) en essentiële vetzuren.

    Soorten smeervet

    Er bestaan verschillende soorten smeervet namelijk boter, halfvolle boter, margarine en minarine.

    * Boter bestaat uit ongeveer 82% vet en is van dierlijke oorsprong. De aanwezige vetten zijn vooral ‘verzadigde’ of ‘slechte’ vetten.

    * Halfvolle boter bestaat voor de helft uit boter en voor de andere helft uit water. Het vetgehalte is ongeveer 41%. De aanwezige vetten zijn nog steeds de ‘verzadigde’.

    * Margarine bevat evenveel vet (82%) als boter maar is van plantaardige oorsprong. De aanwezige vetten zijn van het ‘onverzadigde’ type en zijn dus ‘goede’ vetten. Margarine is dus even calorierijk als boter, maar bevat wel de ‘juiste’ vetten.

    * Minarine bestaat voor een deel uit margarine en een deel uit water. Het vetgehalte (39 à 41%) is de helft minder dan margarine of zelfs lager. Tegenwoordig vind je minarines met een vetgehalte van 25, 35 of 38% vet.

    Maak de juiste keuze

    Best kies je voor een plantaardige smeervetstof die rijk is aan ‘goede’ of ‘onverzadigde’ vetten. Goede of onverzadigde vetten beschermen het lichaam tegen hart en vaatziekten. De meeste smeervetten die rijk zijn aan onverzadigde vetten zijn ‘zacht’ of goed smeerbaar als je ze uit de koelkast neemt.

    Verzadigde vetten kunnen ervoor zorgen dat bloedvaten dichtslibben. De meeste vetstoffen die rijk zijn aan verzadigde vetten zijn hard als je ze uit de koelkast neemt en niet goed smeerbaar.

    Een mespuntje (5g) smeervet per snede brood is voldoende.


    Huismiddeltjes bij griep en verkoudheid

    Van kruidenthee tot ui


    De R zit weer in de maand en dus komen griep en verkoudheid om de hoek kijken. Hoesten, hoofdpijn, spierpijn... Je kunt je behoorlijk lamlendig voelen. Alhoewel er geen geneesmiddelen bestaan tegen griep en verkoudheid, zijn er wel simpele huismiddeltjes die het leed kunnen verzachten.

    Huismiddeltjes bij griep en verkoudheid

    De R zit weer in de maand en dus komen griep en verkoudheid om de hoek kijken. Hoesten, hoofdpijn, spierpijn... Je kunt je behoorlijk lamlendig voelen. Alhoewel er geen geneesmiddelen bestaan tegen griep en verkoudheid, zijn er wel simpele huismiddeltjes die het leed kunnen verzachten.

    Water

    Bij griep en verkoudheid geldt in het algemeen dat je veel water moet drinken. Water is het belangrijkste bestanddeel van de mens en helpt afvalstoffen te verwijderen. Drink niet te veel dranken die vocht onttrekken, zoals koffie en alcohol. Ook melk is niet goed, omdat het aanzet tot slijmvorming.

    Kruidenthee

    Kruidenthee daarentegen is uitstekend bij griep of verkoudheid. Meng gelijke delen vlierbloesem, pepermunt en duizendblad en doe één tot twee eetlepels van dit mengsel in een beker heet water.

    Eventueel kun je wat honing, gemberwortel en een kaneelstokje toevoegen. Drink deze thee bij voorkeur voor het slapen gaan. Het mengsel zet aan tot transpireren, gaat ontstekingen tegen en verlicht pijn en verstopping.

    Gemberwortelthee onderdrukt derillingen en het algemene gevoel van misère. Rasp een 2,5 cm lang stuk geschilde gemberwortel. Meng de geraspte gember met twee kopjes koud water en breng het aan de kook.

    Laat het geheel nog vijf minuten doorpruttelen. Voeg vervolgens een halve theelepel cayennepeper toe en kook het geheel nog een minuut door. Doe er ten slotte twee eetlepels citroensap en wat honing bij. Drink het brouwsel zo warm mogelijk.

    Geen honger

    Meestal heb je niet veel trek als je je grieperig of verkouden voelt. Het is niet erg om wat minder te eten, als je maar wel veel drinkt. Wil je toch wat eten, eet dan licht verteerbaar voedsel, zoals soep, rijst of kip.

    Citrusvruchten

    Grapefruit en citroen bevatten veel vitamine C en helpen bij hetfunctioneren van je lever en dus je immuunsysteem. Andere citrusvruchten zijn minder geschikt, omdat ze te zoet zijn om de afvoer van gifstoffen door de lever te bevorderen.

    Knoflook

    Zodra je de eerste verschijnselen van griep of verkoudheid bemerkt, kun je het beste twee tenen rauwe knoflook eten. Knoflook heeft namelijk een sterke antibacteriële werking. Om de sterke geur van knoflook uit je mond wat te onderdrukken, kun jehet besteop peterselie kauwen.

    Kippensoep

    Studies hebben aangetoond dat kippensoep helpt bij griep en verkoudheid. De stoom die van de soep afkomt, verlicht de verstopping van neus en borst. Bouillon schijnt ontstekingsremmende eigenschappen te hebben. De beweging van witte bloedlichaampjes, die aanzetten tot het vermeerderen van slijm in neus en longen, wordt gestopt.

    Waterijsjes

    Eén van de verschijnselen bij griep en verkoudheid is een vervelende keelpijn . Veel drinken en op een snoepje of dropje zuigen, kan verlichting geven. Ook het zuigen op waterijsjes of ijsblokjes helpt. Deze huismiddeltjes werken vaak net zo goed als dure zuigtabletten van apotheek of drogist.

    Ui

    Het is behoorlijk vervelend en vermoeiend als je neus dicht zit. Een simpel middel om wat verlichting te brengen, is het gebruik van een rauwe ui. Haal de 'rokken' van de ui en snijd de uiin grote stukken. Op een schoteltje naast het bed doet de ui 's nachts wonderen voor een verstopte neus.

    Hoestsiroop

    Hoesten, nog een typisch verschijnsel bij met name verkoudheid. Regel nummer één is: onderdruk het hoesten niet! Hoesten houdt de luchtwegen namelijk schoon.

    Zoek je naar wat verlichting, maak dan eens een hoestsiroop van bijvoorbeeld gesmolten boter met bruine suiker,cognac of suikerwater. Of meng bij hoest een halve theelepel honing met een halve theelepel citroensap en neem hier elke twaalf uur een beetje van.

    Een ander prima hoestmiddel dat slijmoplossend werkt en de keel verzacht, maak je van honing met zonnebloemolie. Roer twee eetlepels honing en twee eetlepels zonnebloemolie door elkaar. Neem zo nu en dan een theelepeltje van dit mengsel.

    Stomen

    Door te stomen kun je een holteontsteking voorkomen. Giet kokend waterin een grote schaal. Doe er kamille, eucalyptus en tijm in om het slijm los te maken en de keelpijn te verzachten. Sla een handdoek over je hoofd en ga vijf tot tien minuten vlak boven de bak hangen. Snuif de stoom op door je neus en adem uit door je mond.Herhaal dit twee keer per dag.

    Uitzieken

    Huismiddeltjes zijn er om de klachten te verlichten. Maar het allerbeste is om zoveel mogelijk rust te nemen. Dat geeft je lichaam energie om tegen griep of verkoudheid te vechten.

    Water

    Bij griep en verkoudheid geldt in het algemeen dat je veel water moet drinken. Water is het belangrijkste bestanddeel van de mens en helpt afvalstoffen te verwijderen. Drink niet te veel dranken die vocht onttrekken, zoals koffie en alcohol. Ook melk is niet goed, omdat het aanzet tot slijmvorming.

    Kruidenthee

    Kruidenthee daarentegen is uitstekend bij griep of verkoudheid. Meng gelijke delen vlierbloesem, pepermunt en duizendblad en doe één tot twee eetlepels van dit mengsel in een beker heet water.

    Eventueel kun je wat honing, gemberwortel en een kaneelstokje toevoegen. Drink deze thee bij voorkeur voor het slapen gaan. Het mengsel zet aan tot transpireren, gaat ontstekingen tegen en verlicht pijn en verstopping.

    Gemberwortelthee onderdrukt derillingen en het algemene gevoel van misère. Rasp een 2,5 cm lang stuk geschilde gemberwortel. Meng de geraspte gember met twee kopjes koud water en breng het aan de kook.

    Laat het geheel nog vijf minuten doorpruttelen. Voeg vervolgens een halve theelepel cayennepeper toe en kook het geheel nog een minuut door. Doe er ten slotte twee eetlepels citroensap en wat honing bij. Drink het brouwsel zo warm mogelijk.

    Geen honger

    Meestal heb je niet veel trek als je je grieperig of verkouden voelt. Het is niet erg om wat minder te eten, als je maar wel veel drinkt. Wil je toch wat eten, eet dan licht verteerbaar voedsel, zoals soep, rijst of kip.

    Citrusvruchten

    Grapefruit en citroen bevatten veel vitamine C en helpen bij hetfunctioneren van je lever en dus je immuunsysteem. Andere citrusvruchten zijn minder geschikt, omdat ze te zoet zijn om de afvoer van gifstoffen door de lever te bevorderen.

    Knoflook

    Zodra je de eerste verschijnselen van griep of verkoudheid bemerkt, kun je het beste twee tenen rauwe knoflook eten. Knoflook heeft namelijk een sterke antibacteriële werking. Om de sterke geur van knoflook uit je mond wat te onderdrukken, kun jehet besteop peterselie kauwen.

    Kippensoep

    Studies hebben aangetoond dat kippensoep helpt bij griep en verkoudheid. De stoom die van de soep afkomt, verlicht de verstopping van neus en borst. Bouillon schijnt ontstekingsremmende eigenschappen te hebben. De beweging van witte bloedlichaampjes, die aanzetten tot het vermeerderen van slijm in neus en longen, wordt gestopt.

    Waterijsjes

    Eén van de verschijnselen bij griep en verkoudheid is een vervelende keelpijn . Veel drinken en op een snoepje of dropje zuigen, kan verlichting geven. Ook het zuigen op waterijsjes of ijsblokjes helpt. Deze huismiddeltjes werken vaak net zo goed als dure zuigtabletten van apotheek of drogist.

    Ui

    Het is behoorlijk vervelend en vermoeiend als je neus dicht zit. Een simpel middel om wat verlichting te brengen, is het gebruik van een rauwe ui. Haal de 'rokken' van de ui en snijd de uiin grote stukken. Op een schoteltje naast het bed doet de ui 's nachts wonderen voor een verstopte neus.

    Hoestsiroop

    Hoesten, nog een typisch verschijnsel bij met name verkoudheid. Regel nummer één is: onderdruk het hoesten niet! Hoesten houdt de luchtwegen namelijk schoon.

    Zoek je naar wat verlichting, maak dan eens een hoestsiroop van bijvoorbeeld gesmolten boter met bruine suiker,cognac of suikerwater. Of meng bij hoest een halve theelepel honing met een halve theelepel citroensap en neem hier elke twaalf uur een beetje van.

    Een ander prima hoestmiddel dat slijmoplossend werkt en de keel verzacht, maak je van honing met zonnebloemolie. Roer twee eetlepels honing en twee eetlepels zonnebloemolie door elkaar. Neem zo nu en dan een theelepeltje van dit mengsel.

    Stomen

    Door te stomen kun je een holteontsteking voorkomen. Giet kokend waterin een grote schaal. Doe er kamille, eucalyptus en tijm in om het slijm los te maken en de keelpijn te verzachten. Sla een handdoek over je hoofd en ga vijf tot tien minuten vlak boven de bak hangen. Snuif de stoom op door je neus en adem uit door je mond.Herhaal dit twee keer per dag.

    Uitzieken

    Huismiddeltjes zijn er om de klachten te verlichten. Maar het allerbeste is om zoveel mogelijk rust te nemen. Dat geeft je lichaam energie om tegen griep of verkoudheid te vechten.
                                       ------------------------------------


    Door: Betty Rombout -
     
    We gebruiken véél te weinig gezonde kruiden in onze keuken, het is niet moeilijk ze zelf in een bloempot te kweken of in een verloren stukje van onze tuin.
    Vervang het te veel aan zout en ga aan de slag met verse kruiden.


    Verse kruidenwijzer

    Basisvoeding: aanbevolen per dag van 50/70 jaarxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

      Per dag

    50 tot 70 jaar

    Brood

    4-6 sneetjes

    (140-210 gram)

    Aardappelen (of rijst, pasta, peulvruchten)

    150-200 gram

    3-4 aardappelen of opscheplepels rijst/pasta/peulvruchten

    Groenten

    200 gram (4 groentelepels)

    Fruit

    2 vruchten  (200 gram)

    Zuivel

    500 ml melk(producten) en

    20 gram kaas (1 plak)

    Vlees(waren), vis, kip, ei of vleesvervangers

    100-120 gram

    Halvarine, margarine, bak- en braadproducten

    20-35 gram

    Dranken

    1,5 liter



    Noten eten tijdens het afvallen
    (Biekew)

    Veel mensen houden wel van noten. Het is een lekkere snack en - omdat er zoveel verschillende soorten te koop zijn - ook heel gevarieerd. Maar noten bevatten wel veel vet en daardoor veel calorieën. Daarom laten veel mensen noten direct staan zodra ze gaan afvallen. Maar dat hoeft helemaal niet. Noten zijn namelijk ook heel gezond!

    • Noten zorgen voor een verzadigd gevoel, omdat ze veel vezels en eiwit bevatten. Eet je noten als tussendoortje of bij een maaltijd, dan heb je dus minder snel weer trek.
    • De onverzadigde vetten in noten zijn erg goed voor je hart en bloedvaten. Elke dag 20 gram noten zou zelfs de kans op een hartinfarct met maar liefst 40 procent verkleinen.
    • Noten bevatten naast vezels, gezonde vetten en eiwit ook veel vitamine E, foliumzuur, calcium, magnesium, kalium en fosfor.
    • Noten combineren erg goed met gedroogd fruit. Dat bevat weer veel vezels, waardoor het in combinatie een erg goed vullend tussendoortje is. Dit is ook erg lekker in de yoghurt.
    • En als laatste kun je met noten volop variëren. Je kunt ze eten als tussendoortje, maar ze doen het ook erg goed in salades, door de yoghurt, in een pasta, soep, stamppot of in een rijstgerecht.

    Kortom, noten hoef je niet uit je dieet te schrappen. Zolang je ze met mate eet, kun je er prima van genieten en heeft het juist een positief effect!

    info: Willemijn Wissekerke, voedingsdeskundige 
                                     -----------------------------------------------




    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    T -->

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!