Inhoud blog
  • Heartstart
  • Ordsall Hall
  • Boekgroep en lunch
  • Kruisbessentaart
  • Greengates
    Zoeken in blog

    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Leven en reizen

    13-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Heartstart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen 'S avonds zijn acht WI-leden naar een EHBO les op de Sea Cadet Unit geweest. Het was over reanimeren, als iemand bvb. een hartaanval krijgt, of zich in iets verslikt. Hoewel ik verpleegster eens was, als je nooit je kunde gebruikt, je mag het vergeten, en ook soms dingen veranderen. In deze foto proberen Tracy en Carole om twee demonstratiemodellen te reanimeren. Maar de modellen lijken niet goed. Ze hebben geen benen.  

    13-07-2011 om 00:00 geschreven door ginseng

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    12-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ordsall Hall
    Vorige zondag hebben Chris en ik ontmoet wat leden van de WI op Ordsall Hall, een mooie middeleeuwse huis in Salford, niet ver van ons. Het was een heel interessante dag met veel te zien. Het huis gebouwd werd omstreeks 1300, en door een mirakel, denk ik, het overblijft. Als je ooit in Salford bent, probeer om het te bezoeken. Dit jaar heeft het opnieuw na restauratie geopend.  
    Er is een tentoonstelling over de geschiedenis van Ordsall Hall en Salford, en meest van de kamers versierd worden zoals in de middeleeuwse en ook de Tudor tijden. In een van de badkamers is er een helm met malienkolder, en andere ouderwetse kleren, die meest van ons hebben gepast. 
    Buiten het huis staat er een mooie tuin in oude stijl, met lavendel en keukenkruiden. 
    Natuurlijk hadden we wat regen tijdens de namiddag, maar we hebben van Ordsall Hall genoten en zullen naar sommige van hun evenementen terugkomen.








    12-07-2011 om 16:10 geschreven door ginseng

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    08-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boekgroep en lunch
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag zijn Chris en ik naar thuis van Bjorg geweest, voor het maandelijkse ontmoeting van de WI Boekgroep. We hebben "The Snowman" door Jo Nesbo gelezen . . . maar dat heb ik niet gedaan, want het boek zo vreselijk was, ik heb na de eerst twee pagina's gestopt. Chris en Brenda voelden zich hetzelfde. In august moeten we "Year of Wonders" door Geraldine Brooks lezen, een verhaal over de builenpest in een kleine dorpje die Eyam (Derbyshire) heet. De inwoners van het dorpje, wanneer zij hadden de pest in 1665 gekregen, geisoleerden zich en niet meer uit het dorpje gingen, om andere mensen tegen de ziekte te beschermen. Meest van hun stierven. Dit verhaal is waar. 
    Na onze discussie, we zijn naar The Bridgewater gegaan om lunch te eten, maar we hebben ervan niet zoveel als gewoonlijk genoten, meestal want de groenten niet gekookte waren. Chris en ik hebben dan naar The Woodhouse Gardens gegaan om wat vrienden te zien, die op Millstream werken. Vorige woensdag was Kath jarig, dus zijn ze vandaag ook naar de pub voor lunch geweest. We hebben hun ontmoet om een koffietje te drinken. Chris heeft deze foto genomen, die toont: Kerry, Kath, Rosemary, mij, Helen, Pat en Ann.   

    08-07-2011 om 23:01 geschreven door ginseng

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruisbessentaart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteravond was er een ontmoeting van de WI comiteleden op ons huis. We hebben het om beurt met elkaar, en wanneer iemand komt, zeker moeten we poetsen en ruimen het huis op. Brenda heeft een lekkere kruisbessentaart gebracht. Ze had het met de kruisbessen uit onze volkstuin gemaakt. Er zijn veel meer in de koelkast als ze heeft hun nodig.
    Het was een gezellige avond, want eens is de agenda gedaan, dan kunnen we kletsen en een taske koffie of thee drinken. Natuurlijk ging Chris boven om de Tour de France aan te kijken. Wanneer Helen thuis ging, schreeuwde ze boven iets over Thor Hushovd, maar er kwam geen antwoord van Chris, die in slaap had gevallen en dus had ze het fietsen gemist.

    06-07-2011 om 22:37 geschreven door ginseng

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    04-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Greengates
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is er niet veel van interesse gebeurd. Ik ben opnieuw naar Bradford geweest. Mijn moeder en ik hebben lunch gegeten in een pub die heet The Malt Shovel. We zijn terug naar mijn moeders huis gekomen via Greengates, een dorp waarin ze geboren was. In het centrum van het dorp is er een grote oorlogsmonument naast een drukke kruispunt.
    Ik heb een winterse broek en vier paar sokken op Matalan gekocht. Terug op mijn moeders, heb ik haar vensters gepoetsd. Ik ben thuis gekomen op zes uur.
    Chris heeft aan de Tour de France tijdens de hele avond gekeken. Ik zal gauw veel meer van de binnenkant van mijn schuur zien, denk ik. Daar is het rustiger. Het is niet zoveel het fietsen zelf, als het lawaai van de commentatoren en de eindeloze advertenties, die we hier op de televisie krijgen.

    04-07-2011 om 00:00 geschreven door ginseng

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    03-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brenda wil jam maken
    Vandaag is Brenda naar ons huis gekomen zodat ze kon leren hoe jam te maken. Eerst zijn we naar het volkstuintje geweest om de kruisbessen te verzamelen. Na twee uur hebben we 16 pond of bijna 7 kg verzameld. Dan zitten we alle drie in de achtertuin om de einden van de bessen af te snijden - dit werk is heel saai. Wanneer hadden we omstreeks 2kg voorbereid, dan waren we klaar. Brenda en ik hebben de jam gemaakt, en ondertussen heeft Chris in de tuin gezeten en de andere bessen gedaan, terwijl ze aan het cricket op de radio luisterde.
    We hebben 17 potten gevuld, maar 6 ervan heel klein als "Trial Size" zijn. Brenda heeft twee potten thuis meegenomen, want ze heeft zoveel hulp gegeven. Ze heeft ook wat verse bessen genomen om taarten te maken. We zullen wat potten voor de WI verkopen. Ik heb de andere bessen in de diepvriezer geplaatst, om meer jam of iets anders later te maken.




    03-07-2011 om 20:15 geschreven door ginseng

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    02-07-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jam van rode bessen
    Deze week heb ik meer jam gemaakt, want alle de rode bessen klaar waren, en is er niet veel dat je mag er doen mee, uitgezonderd jam te maken. Eerst moet je alle pitten uitnemen, omdat ze zijn  te duur en doen pijn aan je tanden. (Ik heb dat al uitgevonden). 
    Morgen ga ik om mijn kruisbessen te verzamelen. Gelukkig heb ik genoeg potten. We zullen wat jam als geschenk aan onze vrienden geven, en ook voor de WI verkopen om wat geld te maken. Natuurlijk zullen we ook onszelf het eten.



    02-07-2011 om 15:02 geschreven door ginseng

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    27-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De stal van Mabel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Gisteren ben ik naar Millstream geweest om wat administratiefwerk, dat ik had getypt, te teruggeven. Sheila zei dat de stal van Mabel heeft poetsen nodig. Natuurlijk elke dag veranderen we haar hooi en stro, maar haar bed is een grote rubbere mat op twee pallets, zodat als wat water inkomt, ligt ze er niet in. We moeten de pallets en de mat buiten brengen, en dan met de tuinslang met veel water wassen om de vuil te verwijderen. Je hebt een droge dag nodig, of Mabel gaat terug naar een natte bed. Geiten houden niet van nat te zijn. Gisteren was er veel zonneschijn en dus was het weer ideaal voor dit werk.
    De foto toont me op hetzelfde werk omstreeks twee jaren geleden. Niet veel veranderd heeft!

    27-06-2011 om 22:32 geschreven door ginseng

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    26-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer groenten dan ik had gedacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen In het Engels zeggen we, "Het donkerste uur komt pas voor de zonsopgang". Wanneer ik ben gisteren naar het volktuintje geweest, er waren veel groenten en vruchten ondanks het weer. Ik heb wat rapen en radijssen, en bonen ook (maar zij zijn nog een beetje te klein). De beetwortels groeien snel, en sommige van de aardappelen zijn bijna klaar. Alle mijn frambozen gerijpt worden. Ik heb zoveel verzameld dat gisterennamiddag heb ik twaalf potten frambozenjam gemaakt.
    Vandaag is het weer veel warmer en ik voel me hoopvoller over mijn andere groenten.  

    26-06-2011 om 22:58 geschreven door ginseng

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    24-06-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lange tijd sinds mijn vorig bericht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is een paar dagen sinds ik ben op mijn blog geweest. Deze week heb ik heet veel verschillend gedaan. Ik ben naar de bank met mijn moeder geweest. Ze begrijpt niet de tegenwoordige banken. (Ik ben mezelf niet veel beter). We hebben ook naar Otley gegaan, op meer voedsel voor Mabel de geit te kopen van de dierenvoedselhandelaar.
    In Manchester is het weer koud en winderig geweest, met veel regen. Het is meer zoals maart dan juni. Ik heb wat dingen op eBay geplaatst, om een beetje geld (misschien) te maken. En dan heb ik  gewast en gepoetsd. Zo veel voor deze week. Vandaag is het een beetje meer opwindend want ik heb Bruno naar Millstream genomen om zijn jaarlijkse immunisering tegen katgriep te hebben.
    Er zijn omstreeks vier groene tomaten op mijn planten. Ze zijn zoals erwten. De slakken eten mijn erwtenplanten en is er niet genoeg zonneschijn om mijn vruchten te rijp worden.
    Misschien volgende week zal het beter zijn.

    24-06-2011 om 18:54 geschreven door ginseng

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per maand
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Over mijzelf
    Ik ben Linden
    Ik ben een vrouw en woon in Failsworth, Manchester (Engeland) en mijn beroep is Liefdadigheidswerker.
    Ik ben geboren op 28/11/1956 en ben nu dus 67 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Fotografie, tuinieren, schilderen, schrijven, lezen en het Nederlands leren.

    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Mijn knutselhoekje
  • H. de Waal fotografie
  • Wandelgroetjes uit Borgloon
  • (Klein)fruitliefhebber
  • Cheery
  • Pip
  • Lana
  • Jenthe's keuken
  • blog alfy

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Mijn favorieten
  • blog alfy2
  • CyberOma Godelieve

  • Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!