21-04-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UDI'19 - Fc Vinkenslag

UDI'19 zet ook Fc Vinkenslag opzij!

Maandag 20 april 2009

FC.Vinkenslag was maar met een bedoeling naar Uden gekomen: punten pakken op "Parkzicht". Een 9e plaats en 22 punten betekende dat ze in 3 wedstrijden nog minimaal 3 punten moesten pakken om nacompetitie te ontlopen. Voor de 3e Periode was FC.Vinkenslag nog wel in beeld, want met 9 punten uit 4 wedstrijden stonden zij slechts 3 punten achter op de koploper in deze periode, Blauw Geel.

Door: Fons Boekelder

Udi zette zijn zege reeks voort en won tegen FC.Vinkenslag zijn 4e wedstrijd op rij.Wellicht met de wedstrijd van donderdagavond nog in de benen tegen vv.Schaesberg ging FC.Vinkenslag kopje onder in Uden. De Limburgers kwamen op alle fronten tekort. Met maar liefst 4-1 werden de Maastrichtenaren en een illusie armer terug naar het diepe zuiden gestuurd. De score had overigens gezien het aantal kansen veel hoger moeten uitvallen. De wedstrijd begon 15 minuten later doordat FC.Vinkenslag door diversen verkeers- strubbelingen te laat in Uden arriveerde. In tegenstelling tot verleden week, startte John Meijs met Donny van Herpen en Rik van Griensven in de basis; overigens een terechte keuze. UDI begon goed aan de wedstrijd en dat leverde in de eerste 5 minuten van de wedstrijd al meteen drie corners op waaruit niet werd gescoord. De eerste corner werd naast gekopt door Mark van den Meulenhof, de andere twee waren een prooi voor doelman Sten Dreezen.

UDI bleef de aanval zoeken en de kansen stapelden zich dan ook op. In de 21e minuut wordt er een overtreding op Rik van Griensven gemaakt. De daaruit volgende vrije trap, genomen door Matthias van Zanten wordt door Rik van Griensven zelf binnen gekopt 1-0. Een minuut later is het de FC.Vinkenslag dat een vrije trap mocht nemen en die maar rakelings langs het doel van Theo van den Dungen verdwijnt. UDI gaat dan met goed voetbal op zoek naar de 2e goal. De grootste kans van de eerste helft komt op slag van rust als Sam Wassenberg een voorzet van links goed aanneemt, maar de spits faalt helaas in zijn afwerking en dat betekent dat beide ploegen bij een 1-0 stand konden gaan rusten. Meteen na de pauze in de 46e minuut, is het Bart van der Wijst die in de 16 meter onderuit wordt gehaald en met een blessure het veld moet verlaten. De toegekende strafschop word door Donny van Herpen verzilverd 2-0. Dit betekent voor de naar Blauw Geel vertrekkende spits zijn 10e seizoenstreffer. Vijf minuten later is het Johan Vissers die passt op Michiel van Zuidam en die via binnenkant paal de 3-0 op het scorebord brengt. Twee tellen later is het Dave Engelen die uit een van de weinige aanvallen van FC.Vinkenslag uit een voorzet van Mazin Karagoli voor de bezoekers de stand kan terug brengen tot 3-1. UDI raakt door dit tegen doelpunt niet van slag en blijft constant de aanval zoeken. De onderlinge duels worden pittiger en is scheidsrechter MW.Peeters genoodzaakt in een tijdsbestek van 10 minuten 3x geel te trekken, 1x voor UDI en 2x voor FC.Vinkenslag. In de 68e minuut is het dan alweer bijna raak als Donny van Herpen zijn kopbal tegen de deklat ziet vallen. Tien minuten later in de 78e minuut is het dan wel raak als Sam Wassenberg van links voorzet op de ingevallen Robin van Cuijk, die simpel de eindstand van 4-1 kan binnen schieten. In de slotfase krijgt Ismail Kurtal nog de vierde gele kaart van deze middag voorgeschoteld. Een dik verdiende overwinning en UDi kan zich nu opmaken voor de volgende thuiswedstrijd a.s zondag tegen vv.Schaesberg.

Door de verwachtte overwinning van Blauw Geel is er in de stand om het kampioenschap niets veranderd en blijft het ongemeen spannend.

Karakteristieken:21e min. Rik van Griensven 1-0 46e min. Donny van Herpen 2-0(pen), 51e min. Michiel van Zuidam 3-0, 53e min. Dave Engelen 3-1, 78e min. Robin van Cuijk 4-1,

Scheidsrechter: MW. V.P.J.Peeters uit Sevenum.