Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.UDI'19 - vv Schaesberg

Titel lonkt a.s. zondag voor UDI’19

UDI’19 heeft zondag een grote stap gezet richting het kampioenschap.
    Door het verlies van Blauw Geel heeft UDI nu alles in eigen hand.
    Zondag in de uitwedstrijd tegen Groene Ster, hebben de Udenaren aan een gelijkspel voldoende om het kampioenschap te vieren en na afwezigheid van een jaar weer terug te keren naar de hoofdklasse.

Door: Fons Boekelder

Uden 27 april 2009. Voor V.V.Schaesberg stond er niets meer op het spel; het hoogst
    haalbare was een 4e plaats en kon dan ook vrijuit voetballen. Vrijdagavond hadden ze nog wel de ¼ finale voor de beker moeten spelen tegen EHC, die ze met 2-1 wisten te winnen. UDI begon met de herstelde spelers Bart van der Wijst en Rik van Griensven in de basis,maar zonder de voor 1 wedstrijd geschorste Johan Vissers. Zijn plaats werd ingenomen door Tim Wolf.

UDI begon goed aan de wedstrijd, dat in de 4e minuut al meteen een goede scoringskans voor Sam Wassenberg met het hoofd opleverde. Even later word er een aanval opgezet tussen Michiel van Zuidam, Donny van Herpen en Sam Wassenberg, maar het schot van Sam Wassenberg  is een prooi voor de keeper van Schaesberg. In de 15e minuut is het Matthias van Zanten, die van 16 meter op rechts een vrije trap mocht nemen en die door Rik van Griensven maar net naast gekopt wordt. Als verdediger Dimitri Cremers  in de 30e minuut een voorzet geeft, is het doelman Klakow die met zijn vuisten de bal weg stompt voordat van Herpen kan inkoppen. Schaesberg kan alleen maar verdedigen, want aan aanvallen komt het maar sporadisch toe. Behalve dan in blessuretijd van de 1e helft als keeper van Theo van den Dungen reddend moet optreden bij een actie van Michael de Jong om de 0-1 voor Schaesberg te voorkomen.

In de pauze laat trainer John Meijs Robin van Cuijk warm lopen die de plaats van Tim  Wolf moet gaan overnemen. Dat leverde wat omzettingen binnen het team van UDI op, waardoor Bart van der Wijst verhuisde van centraal naar de rechter middenveldpositie en Robin van Cuijk centraal ging spelen Dit leverde niet het beoogde resultaat op en John Meijs liet deze twee spelers van positie ruilen. Schaesberg probeerde het nog wel met een kopbal van Sjoerd Knibbelder en een individuele actie van diezelfde speler, maar echt gevaar leverde dat niet op.
    Inmiddels was bekend dat Blauw Geel in Hoensbroek op een 2-0 achterstand stond. Dat was het sein dat UDI meer druk naar voren ging zetten om zelf te moeten scoren. Diversen doelpogingen van o.a. Donny van Herpen en Sam Wassenberg leverde geen doelpunten op; keeper Thomas Klakow stond steeds op de juiste plaats.

In de 61e minuut komt dan de grootste kans van de wedstrijd als Sam Wassenberg geheel vrijstaand voor leeg doel over kopt. Zeven minuten voor tijd is het Dimitri Cremers die over links goed doorgaat en de bal aangespeeld krijgt van Bart van der Wijst en zijn voorzet bij Donny van Herpen ziet belanden, die  de bevrijdende 1-0 binnen tikt.

Foto's: Robert Janzen

Vijf minuten later is het wederom  Donny van Herpen die bij een aanval betrokken is en die de bal van de achterlijn terug legt op Michiel van Zuidam die met een strak schot de bal achter doelman Thomas Klakow ziet verdwijnen 2-0.
    Door deze overwinning is UDI nog 1 punt verwijderd van de titel in de 1e klasse D.